Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Osobno obavještavanje službenim obavijestima (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
jp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-1 = 4 - 5

PostPostano: 20:55 čet, 8. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]iz mog iskustva, CMS alati su genijalna stvar jer se moze kontrolirati sve i svasta. od toga tko stavlja sadrzaj na web, gdje ga stavlja, od kad do kad ce biti objavljen, kada je pocetak objave i slicno. ne vidim zasto studentski web na matematici ne bi bio napravljen u jednom od CMS alata. koliko znam, na PMFu se najcesce koristi Joomla kao CMS alat, sto ne znaci da je ona i najbolji izbor za takvo sto. postoji jos mnogo drugih CMS alata koji bi jednako kvalitetno mogli odraditi taj posao.

sto se tice kompleksnosti, Joomlu 1.5 moze nauciti bilo tko i to u roku od 20ak minuta (logiranje, uploadanje slika, stavljanje sadrzaja). u daljnjih sat vremena (mozda malo i vise), nauci se postavljanje elemenata na sajt, razlike izmedju modula i komponenti i gdje se direktno editira HTML. u daljnjih sat vremena pokupis sve dodatne komponente koje ti trebaju, instaliras ih i voila. imas funkcionalan sajt.

Droupal je CMS o kojem sam ja cuo samo rijeci hvale, ali ne znam kolika je kolicina dodataka za njega dostupna. s druge strane, Joomla ima neke svoje musice i lagano upitne sigurnosti (sto se moze rijesiti chmodanjem pojedinih direktorija te izbacivanjem configuration.php datoteke iz Joomlinog direktorija negdje napolje) no ogromna kolicina dodataka za nju cini je odlicnim izborom.

mozete takodjer razmisliti i o wordpressu. iako nikad u njemu nisam radio, dosta je zastupljen na internetu i ljudi ga opcenito vole.

svi navedeni CMS alati su open source.

[size=9][color=#999999]Added after 7 minutes:[/color][/size]

cisto za demonstraciju, frend i ja smo u 4. mjesecu redizajnirali stranice projekta "Fizika ekspres". htjeli smo da clanovi projekta sami uploadaju izvjestaje i galerije na internet, da ne moramo mi biti medjukorak. rezultat je ovo:

http://fizika-ekspres.hfd.hr

stari sajt je na ovoj adresi: http://fizika-ekspres.hfd.hr/index.bak.html[/quote]

Svaka čast!! To se traži. :klapklap:
HijenA (napisa):
iz mog iskustva, CMS alati su genijalna stvar jer se moze kontrolirati sve i svasta. od toga tko stavlja sadrzaj na web, gdje ga stavlja, od kad do kad ce biti objavljen, kada je pocetak objave i slicno. ne vidim zasto studentski web na matematici ne bi bio napravljen u jednom od CMS alata. koliko znam, na PMFu se najcesce koristi Joomla kao CMS alat, sto ne znaci da je ona i najbolji izbor za takvo sto. postoji jos mnogo drugih CMS alata koji bi jednako kvalitetno mogli odraditi taj posao.

sto se tice kompleksnosti, Joomlu 1.5 moze nauciti bilo tko i to u roku od 20ak minuta (logiranje, uploadanje slika, stavljanje sadrzaja). u daljnjih sat vremena (mozda malo i vise), nauci se postavljanje elemenata na sajt, razlike izmedju modula i komponenti i gdje se direktno editira HTML. u daljnjih sat vremena pokupis sve dodatne komponente koje ti trebaju, instaliras ih i voila. imas funkcionalan sajt.

Droupal je CMS o kojem sam ja cuo samo rijeci hvale, ali ne znam kolika je kolicina dodataka za njega dostupna. s druge strane, Joomla ima neke svoje musice i lagano upitne sigurnosti (sto se moze rijesiti chmodanjem pojedinih direktorija te izbacivanjem configuration.php datoteke iz Joomlinog direktorija negdje napolje) no ogromna kolicina dodataka za nju cini je odlicnim izborom.

mozete takodjer razmisliti i o wordpressu. iako nikad u njemu nisam radio, dosta je zastupljen na internetu i ljudi ga opcenito vole.

svi navedeni CMS alati su open source.

Added after 7 minutes:

cisto za demonstraciju, frend i ja smo u 4. mjesecu redizajnirali stranice projekta "Fizika ekspres". htjeli smo da clanovi projekta sami uploadaju izvjestaje i galerije na internet, da ne moramo mi biti medjukorak. rezultat je ovo:

http://fizika-ekspres.hfd.hr

stari sajt je na ovoj adresi: http://fizika-ekspres.hfd.hr/index.bak.html

Svaka čast!! To se traži. Toooooo, majstoreeeee!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 10:38 pet, 9. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]ne vidim zasto studentski web na matematici ne bi bio napravljen u jednom od CMS alata.[/quote]

Uglavnom zato sto se nece sam napraviti. Drugi razlog mogao bi biti sto je CMS prilicno beskoristan ako nemas ljudi koji ce dodavati sadrzaje.
HijenA (napisa):
ne vidim zasto studentski web na matematici ne bi bio napravljen u jednom od CMS alata.

Uglavnom zato sto se nece sam napraviti. Drugi razlog mogao bi biti sto je CMS prilicno beskoristan ako nemas ljudi koji ce dodavati sadrzaje.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:43 pet, 9. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Studentski web je napravljen u [url=http://www.cmsimple.dk]CMSimple[/url], barem tako pise na dnu stranice... IMO, i takav banalizirani CMS je dovoljan ako stranica ne nabuja.

Dok god se rasprava o (bilo kojem) webu svodi na tehnikalije, bez odluke o tome tko ce redovito popunjavati sadrzaj, web o kojem se prica beznadno je izgubljen.

Jedna je stvar ovdje ostala neodgovorena:
[quote="ß"]Ovdje webmaster studentskog weba.
...
Vezano uz naše neosvježavanje sajta, tu ne mogu ništa drugo osim ispričati se - bilo je drugih obaveza, i to poprilično više nego što smo očekivali u trenutku predaje, a kako je već istaknuto - nit' nam je to posao ni dužnost, nit' smo plaćeni za to, tako da je to u neku ruku zadnja rupa na svirali.[/quote]

Da li ovo znaci da ste vas dvoje skroz digli ruke od sitea?

Ako da (i ako ti se Bubba nije javio kako si ga pozvao), mislim da je red da potrazite zamjenu.
Studentski web je napravljen u CMSimple, barem tako pise na dnu stranice... IMO, i takav banalizirani CMS je dovoljan ako stranica ne nabuja.

Dok god se rasprava o (bilo kojem) webu svodi na tehnikalije, bez odluke o tome tko ce redovito popunjavati sadrzaj, web o kojem se prica beznadno je izgubljen.

Jedna je stvar ovdje ostala neodgovorena:
ß (napisa):
Ovdje webmaster studentskog weba.
...
Vezano uz naše neosvježavanje sajta, tu ne mogu ništa drugo osim ispričati se - bilo je drugih obaveza, i to poprilično više nego što smo očekivali u trenutku predaje, a kako je već istaknuto - nit' nam je to posao ni dužnost, nit' smo plaćeni za to, tako da je to u neku ruku zadnja rupa na svirali.

Ako da (i ako ti se Bubba nije javio kako si ga pozvao), mislim da je red da potrazite zamjenu.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-26 = 44 - 70

PostPostano: 15:30 pet, 9. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="HijenA"]ne vidim zasto studentski web na matematici ne bi bio napravljen u jednom od CMS alata.[/quote]

Uglavnom zato sto se nece sam napraviti. Drugi razlog mogao bi biti sto je CMS prilicno beskoristan ako nemas ljudi koji ce dodavati sadrzaje.[/quote]

heh, pa koliko sam shvatio citajuci ovaj thread, ima ljudi koji bi bili voljni :-) a ono sto je prednost CMSa jest sto je, [i]de facto[/i], znanje HTMLa nepotrebno, sto olaksava i snalazenje i bakcanje sa CMSom. a sto se tice stavljanja sadrzaja, to je problem...znam. ali ne vidim zasto, recimo, demonstratori (koji tako i tako komuniciraju sa profesorom/asistentom, ili bi barem trebali, po nekoj mojoj uvrnutoj logici) ne bi sami stavljali sadrzaj gore. ili neka se odredi 3-4 covjeka (po nekom konciznom principu) da oni osvjezavaju i stavljaju sadrzaj gore. moze to i jedna osoba raditi, a jednom kada se udje u rutinu stavljanja clanaka, stavljanje istih je macji kasalj :-)

@vsego: slazem se, i'm merely stating sto bi IMO bilo najkorisnije :-) trenutni web.studenti.pmf.hr ne koristi bas nicemu, ne vidim koje relevantnosti imaju podaci stari 3 godine. a mislim da je svim studentima u interesu imati potpuno funkcionalnu studentsku web stranicu. pa ako i raspravljamo trenutno samo o tehnickim pitanjima, i to je uvod u sastavljanje novog sajta, zar ne?
krcko (napisa):
HijenA (napisa):
ne vidim zasto studentski web na matematici ne bi bio napravljen u jednom od CMS alata.

heh, pa koliko sam shvatio citajuci ovaj thread, ima ljudi koji bi bili voljni Smile a ono sto je prednost CMSa jest sto je, de facto, znanje HTMLa nepotrebno, sto olaksava i snalazenje i bakcanje sa CMSom. a sto se tice stavljanja sadrzaja, to je problem...znam. ali ne vidim zasto, recimo, demonstratori (koji tako i tako komuniciraju sa profesorom/asistentom, ili bi barem trebali, po nekoj mojoj uvrnutoj logici) ne bi sami stavljali sadrzaj gore. ili neka se odredi 3-4 covjeka (po nekom konciznom principu) da oni osvjezavaju i stavljaju sadrzaj gore. moze to i jedna osoba raditi, a jednom kada se udje u rutinu stavljanja clanaka, stavljanje istih je macji kasalj Smile

@vsego: slazem se, i'm merely stating sto bi IMO bilo najkorisnije Smile trenutni web.studenti.pmf.hr ne koristi bas nicemu, ne vidim koje relevantnosti imaju podaci stari 3 godine. a mislim da je svim studentima u interesu imati potpuno funkcionalnu studentsku web stranicu. pa ako i raspravljamo trenutno samo o tehnickim pitanjima, i to je uvod u sastavljanje novog sajta, zar ne?

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:51 pet, 9. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]heh, pa koliko sam shvatio citajuci ovaj thread, ima ljudi koji bi bili voljni :-)[/quote]

Krivo si citao. Kad je Nesi trazila nasljednike, javilo se troje: dvoje skupa koje je Nesi na kraju odabrala i Bubba (kojeg ocito nije odabrala). Od tada do danas, site stoji. Jedan od izabranih webmastera se javio da oni to ne stignu, a Bubba je napisao da nije vise zainteresiran.

[quote="HijenA"]@vsego: slazem se, i'm merely stating sto bi IMO bilo najkorisnije :-) trenutni web.studenti.pmf.hr ne koristi bas nicemu, ne vidim koje relevantnosti imaju podaci stari 3 godine. a mislim da je svim studentima u interesu imati potpuno funkcionalnu studentsku web stranicu. pa ako i raspravljamo trenutno samo o tehnickim pitanjima, i to je uvod u sastavljanje novog sajta, zar ne?[/quote]

Na zalost, ne. Kad sredjivanje sitea krene od tehnikalija, na tome gotovo uvijek i (o)stane. Uvijek je zabavno igrati se s CMSovima, dizajnom i sl., a dosadno osvjezavati sadrzaj.

Sadasnji site je tehnoloski dovoljan (i sam si kao problem naveo tri godine stare vijesti). Ako se to ikad uhoda i pocne zivjeti, lako se onda ulozi trud i vrijeme da se dobije i tehnoloski visa razina.
HijenA (napisa):
heh, pa koliko sam shvatio citajuci ovaj thread, ima ljudi koji bi bili voljni Smile

Krivo si citao. Kad je Nesi trazila nasljednike, javilo se troje: dvoje skupa koje je Nesi na kraju odabrala i Bubba (kojeg ocito nije odabrala). Od tada do danas, site stoji. Jedan od izabranih webmastera se javio da oni to ne stignu, a Bubba je napisao da nije vise zainteresiran.

HijenA (napisa):
@vsego: slazem se, i'm merely stating sto bi IMO bilo najkorisnije Smile trenutni web.studenti.pmf.hr ne koristi bas nicemu, ne vidim koje relevantnosti imaju podaci stari 3 godine. a mislim da je svim studentima u interesu imati potpuno funkcionalnu studentsku web stranicu. pa ako i raspravljamo trenutno samo o tehnickim pitanjima, i to je uvod u sastavljanje novog sajta, zar ne?

Na zalost, ne. Kad sredjivanje sitea krene od tehnikalija, na tome gotovo uvijek i (o)stane. Uvijek je zabavno igrati se s CMSovima, dizajnom i sl., a dosadno osvjezavati sadrzaj.

Sadasnji site je tehnoloski dovoljan (i sam si kao problem naveo tri godine stare vijesti). Ako se to ikad uhoda i pocne zivjeti, lako se onda ulozi trud i vrijeme da se dobije i tehnoloski visa razina.

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 20:06 pet, 9. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"] trenutni web.studenti.pmf.hr ne koristi bas nicemu...[/quote]

Pa slazem se, kad takav web niti ne postoji :roll:

[quote]a mislim da je svim studentima u interesu imati potpuno funkcionalnu studentsku web stranicu[/quote]

Ocito nije, kad nema horde zainteresiranih koji su se javili webmasteru sa 'evo, budem ja, stavi mene, stavi mene, imam spremno 10 textova za staviti gore i dogovorio sam sa tri nastavnika da obavijesti idu tako'.
HijenA (napisa):
trenutni web.studenti.pmf.hr ne koristi bas nicemu...

Pa slazem se, kad takav web niti ne postoji Rolling Eyes

Citat:
a mislim da je svim studentima u interesu imati potpuno funkcionalnu studentsku web stranicu

Ocito nije, kad nema horde zainteresiranih koji su se javili webmasteru sa 'evo, budem ja, stavi mene, stavi mene, imam spremno 10 textova za staviti gore i dogovorio sam sa tri nastavnika da obavijesti idu tako'.

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 23:53 pet, 9. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"][quote="HijenA"] trenutni web.studenti.pmf.hr ne koristi bas nicemu...[/quote]

Pa slazem se, kad takav web niti ne postoji :roll:[/quote]

mah, mislio sam na web.studenti.math.hr or whatever :-) jucer sam gledao sajt, pa sam jednostavno krivo prepisao adresu.

[quote]
[quote]a mislim da je svim studentima u interesu imati potpuno funkcionalnu studentsku web stranicu[/quote]

Ocito nije, kad nema horde zainteresiranih koji su se javili webmasteru sa 'evo, budem ja, stavi mene, stavi mene, imam spremno 10 textova za staviti gore i dogovorio sam sa tri nastavnika da obavijesti idu tako'.[/quote]

pa, mozda je pitanje promidzbe :-? recimo, dosta ljudi ne cita forume, mozda bi se studentski predstavnici na matematici trebali malo raspitati kod svojih kolega bi li htio netko to uredjivati :-) cak i oni sami, pa ima ih sigurno dovoljno da to odrzavaju, a tjedno odvojiti sat vremena za postaviti 4-5 clanaka i nije neki problem :-) barem ga ja ne vidim.

@vsego: pa i mislio sam na Bubbu, ako se ostali nisu iskazali, a dano im je povjerenje ;-)
Nesi (napisa):
HijenA (napisa):
trenutni web.studenti.pmf.hr ne koristi bas nicemu...

Pa slazem se, kad takav web niti ne postoji Rolling Eyes

mah, mislio sam na web.studenti.math.hr or whatever Smile jucer sam gledao sajt, pa sam jednostavno krivo prepisao adresu.

Citat:

Citat:
a mislim da je svim studentima u interesu imati potpuno funkcionalnu studentsku web stranicu

pa, mozda je pitanje promidzbe Confused recimo, dosta ljudi ne cita forume, mozda bi se studentski predstavnici na matematici trebali malo raspitati kod svojih kolega bi li htio netko to uredjivati Smile cak i oni sami, pa ima ih sigurno dovoljno da to odrzavaju, a tjedno odvojiti sat vremena za postaviti 4-5 clanaka i nije neki problem Smile barem ga ja ne vidim.

@vsego: pa i mislio sam na Bubbu, ako se ostali nisu iskazali, a dano im je povjerenje Wink

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
ß
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

41 = 46 - 5

PostPostano: 18:01 sub, 10. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Da li ovo znaci da ste vas dvoje skroz digli ruke od sitea?

Ako da (i ako ti se Bubba nije javio kako si ga pozvao), mislim da je red da potrazite zamjenu.[/quote]

Ne, nismo skroz digli ruke od sitea. Kroz sljedećih par dana planiramo upgradeati verziju CMSimplea (ova je poprilično bugovita), pa zatim ažurirati sadržaj (izbaciti stare informacije i mrtve linkove, staviti svježije gdje su dostupne).
Što se tiče ovog "osobnog obavještavanja" i redovitijih obavijesti o neodržavanju predavanja i slično, mislim da će trebati neko vrijeme da tako nešto zaživi, iako mi se sviđa ideja s alatima koje je Nemo gore predložio (page2rss je, na prvi pogled, izvrsna stvar). Ne bi trebao biti problem feed koji će automatski prijavljivati promjene na službenim stranicama kolegijâ prebacivati (pa makar "na ruke") u obavijesti na studentskim stranicama, ili raspodijeliti po feedovima (po godinama studija npr.) na koje bi se studenti mogli pretplaćivati ovisno o svojim potrebama. To ćemo isto pokušati izvesti u nekom razumnom roku (mislim da će se kad počnu kolokviji stranice za podršku nastavi počet ubrzano mijenjati :) )
I ne, Bubba mi se nije javio (ni itko drugi), ali i dalje stoji da su svi koji mogu pridonijeti na bilo koji način, naravno, dobrodošli (to bi trebao biti web svih studenata, ne moje ili čije već igralište, right? :) )
vsego (napisa):

Ne, nismo skroz digli ruke od sitea. Kroz sljedećih par dana planiramo upgradeati verziju CMSimplea (ova je poprilično bugovita), pa zatim ažurirati sadržaj (izbaciti stare informacije i mrtve linkove, staviti svježije gdje su dostupne).
Što se tiče ovog "osobnog obavještavanja" i redovitijih obavijesti o neodržavanju predavanja i slično, mislim da će trebati neko vrijeme da tako nešto zaživi, iako mi se sviđa ideja s alatima koje je Nemo gore predložio (page2rss je, na prvi pogled, izvrsna stvar). Ne bi trebao biti problem feed koji će automatski prijavljivati promjene na službenim stranicama kolegijâ prebacivati (pa makar "na ruke") u obavijesti na studentskim stranicama, ili raspodijeliti po feedovima (po godinama studija npr.) na koje bi se studenti mogli pretplaćivati ovisno o svojim potrebama. To ćemo isto pokušati izvesti u nekom razumnom roku (mislim da će se kad počnu kolokviji stranice za podršku nastavi počet ubrzano mijenjati Smile )
I ne, Bubba mi se nije javio (ni itko drugi), ali i dalje stoji da su svi koji mogu pridonijeti na bilo koji način, naravno, dobrodošli (to bi trebao biti web svih studenata, ne moje ili čije već igralište, right? Smile )

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
pinkgirl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
63 = 82 - 19

PostPostano: 11:37 ned, 10. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

prije 3 miseca ste rekli da planirate nesto radit kroz iducih par dana?
sta, planovi se izjalovili?
ne zelin ovu trakavicu razvlacit kao zvaku, al ljudi moji ako ste prihvatili to ucinite nesto u bilo kakvom smjeru dalje... makar raspisite natjecaj...
ja znan da su kolokviji sad, pa i ispiti, i krajnje je nezgodno, al proslo je jaako puno vremena od pruzimanja :(
prije 3 miseca ste rekli da planirate nesto radit kroz iducih par dana?
sta, planovi se izjalovili?
ne zelin ovu trakavicu razvlacit kao zvaku, al ljudi moji ako ste prihvatili to ucinite nesto u bilo kakvom smjeru dalje... makar raspisite natjecaj...
ja znan da su kolokviji sad, pa i ispiti, i krajnje je nezgodno, al proslo je jaako puno vremena od pruzimanja Sad

[Vrh]
Glupko_3.14
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

19 = 24 - 5

PostPostano: 13:20 ned, 10. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel bi se moglo napravit nesto ko gossip girl, da nam stizu obavijesti na mobitel o najnovijim tracevima?
jel bi se moglo napravit nesto ko gossip girl, da nam stizu obavijesti na mobitel o najnovijim tracevima?

ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 71 - 47

PostPostano: 13:37 ned, 10. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

a nebi ti bilo bolje da dolazi na mail ? :P
a nebi ti bilo bolje da dolazi na mail ? Razz

[Vrh]
Glupko_3.14
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

19 = 24 - 5

PostPostano: 2:15 pon, 11. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa moze na mail, a onda mail preusmjerim na mobitel. moze li to postati stvarnost?
pa moze na mail, a onda mail preusmjerim na mobitel. moze li to postati stvarnost?

ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 71 - 47

PostPostano: 2:18 pon, 11. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislim da se moze preko vipa ( ako imas njihov mail ) pitaj allice ( mislim da se tako pise njezin username :oops: )
ona to ima slozeno ako se dobro sjecam ;)
makar, to je meni glupo malo jer bi onda poruke svako malo dolazile :S
kad mobitel manje zvoni meni bolje u zivotu :)
mislim da se moze preko vipa ( ako imas njihov mail ) pitaj allice ( mislim da se tako pise njezin username Embarassed )
ona to ima slozeno ako se dobro sjecam Wink
makar, to je meni glupo malo jer bi onda poruke svako malo dolazile :S
kad mobitel manje zvoni meni bolje u zivotu Smile

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 4:25 pon, 11. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam ja složeno da mi se mail proslijedi na mob. Na VIPu sam ;) Napravio sam tako da sam prvo mail proslijedio na mailbox na VIPu, a onda tamo uključio opciju da mi mail pošalje na mob.

Nije da možeš puno toga vidjeti. Računaj da ti je ogranićenje 160 znakova. U to ti mora stati: mail pošiljatelja, subject, nešto specijalnih znakova... Na kraju ti ispadne da vidiš možda prvih 10ak znakova maila, ali je ta opcija zgodna ako ti je bitno da znaš imaš li novi mail i tko ti šalje (ako ti je nešto hitno, pa da odmah skočiš za prvi komp). ;)
Imam ja složeno da mi se mail proslijedi na mob. Na VIPu sam Wink Napravio sam tako da sam prvo mail proslijedio na mailbox na VIPu, a onda tamo uključio opciju da mi mail pošalje na mob.

Nije da možeš puno toga vidjeti. Računaj da ti je ogranićenje 160 znakova. U to ti mora stati: mail pošiljatelja, subject, nešto specijalnih znakova... Na kraju ti ispadne da vidiš možda prvih 10ak znakova maila, ali je ta opcija zgodna ako ti je bitno da znaš imaš li novi mail i tko ti šalje (ako ti je nešto hitno, pa da odmah skočiš za prvi komp). Wink

by A.Einstein
[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 13:04 pon, 11. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sad jos samo moramo naci nekoga tko ce redovito pisati traceve i mozemo pokrenuti gossip listu :wink:
Sad jos samo moramo naci nekoga tko ce redovito pisati traceve i mozemo pokrenuti gossip listu Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
allllice
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 28 - 4

PostPostano: 15:10 pon, 11. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Ante003: Zaboravio si jos "ll", al nije strašno ;)

Ide točno ovako kako je Kenny rekao.

S tim da sam prilično sigurna da i kod croneta postoji ta opcija, jer sam do prije 7-8god prosljeđivala na cronet broj.

Jedini problem s cronetom je bio spam koji je išao direktno na cronet mail, i nije se mogao blokirati, pa sam na kraju morala ukinut tu mail adresu (čak ni deaktivacija na neodređeno nije pomagala :roll:)

Btw-cronet je počeo naplaćivati aktivaciju maila nekih 20-ak kn, a na vipu je besplatno, pa preporučujem vip.
@Ante003: Zaboravio si jos "ll", al nije strašno Wink

Ide točno ovako kako je Kenny rekao.

S tim da sam prilično sigurna da i kod croneta postoji ta opcija, jer sam do prije 7-8god prosljeđivala na cronet broj.

Jedini problem s cronetom je bio spam koji je išao direktno na cronet mail, i nije se mogao blokirati, pa sam na kraju morala ukinut tu mail adresu (čak ni deaktivacija na neodređeno nije pomagala Rolling Eyes)

Btw-cronet je počeo naplaćivati aktivaciju maila nekih 20-ak kn, a na vipu je besplatno, pa preporučujem vip.

[Vrh]
Glupko_3.14
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

19 = 24 - 5

PostPostano: 16:40 pon, 11. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma znam da se to moze, mail na mob, ali da li pristizanje traceva na mob moze postati stvarnost??

ja mogu volontirat za izmisljanje traceva ako bude potrebno!
ma znam da se to moze, mail na mob, ali da li pristizanje traceva na mob moze postati stvarnost??

ja mogu volontirat za izmisljanje traceva ako bude potrebno!

allllice
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 28 - 4

PostPostano: 19:31 pon, 11. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Glupko_3.14"]ma znam da se to moze, mail na mob, ali da li pristizanje traceva na mob moze postati stvarnost??[/quote]

Sumnjam da moze, bas zbog tog ogranicenja od 160 znakova po mailu (tj nekih max 145 ako nema subjekta i salje se s kratke mail adrese), osim ako mislis trac raspodijelit u vise mailova, ili ga ispricat u vrlo vrlo kratkim crtama :D
al teoretski je definitivno moguce, ne vidim zasto ne.
Glupko_3.14 (napisa):

Sumnjam da moze, bas zbog tog ogranicenja od 160 znakova po mailu (tj nekih max 145 ako nema subjekta i salje se s kratke mail adrese), osim ako mislis trac raspodijelit u vise mailova, ili ga ispricat u vrlo vrlo kratkim crtama Very Happy
al teoretski je definitivno moguce, ne vidim zasto ne.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:47 pon, 11. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

A cuj, u takvim casopisima ionako se citaju samo naslovi. Koga briga za tekst dulji od 160 znakova. S druge strane slike bi dobro dosle... ne znam mogu li se attachmenti pretvoriti u MMS-ove :-k
A cuj, u takvim casopisima ionako se citaju samo naslovi. Koga briga za tekst dulji od 160 znakova. S druge strane slike bi dobro dosle... ne znam mogu li se attachmenti pretvoriti u MMS-ove Think

[Vrh]
ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 71 - 47

PostPostano: 21:50 pon, 11. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Korisnicima Tele2 mreze je internet vrlo "jeftin" ( jeftiniji je od ostalih )
Ja sam sebi slozio mail akaunt i kada sam negdje Bogu iza nogu bez interneta i laptopa si citam mail i dodem me jednu lipu :)
Tako da takvi korisnici mogu barem to iskoristit :)
Korisnicima Tele2 mreze je internet vrlo "jeftin" ( jeftiniji je od ostalih )
Ja sam sebi slozio mail akaunt i kada sam negdje Bogu iza nogu bez interneta i laptopa si citam mail i dodem me jednu lipu Smile
Tako da takvi korisnici mogu barem to iskoristit Smile

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Stranica 4 / 5.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum