Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
simon11 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 14:40 pon, 14. 1. 2013 Naslov: |
|
|
Imam pitanje vezano za c) dio u prvom zadatku prosle godine:
http://brale.math.hr/nastava/gr/materijali/kolokviji/2011/k2-p.pdf
U knjizi piše (da ne duljim), ako n tezi u beskonacno, onda je faktor ubrzanja jednak M (broju protocnih elemenata), ali u na sljedecem linku:
http://www.zemris.fer.hr/predmeti/aior/rjesenje_1kz_2003_pa.pdf
pod zadatkom 4), vidimo da to nije slucaj, jer kada racunamo po formuli (limesu) kao u tom zadatku dobijemo da je faktor ubrzanja jednak 3, a ne broju protocnih elemenata = 4.
Koji je nacin ispravan?
Imam pitanje vezano za c) dio u prvom zadatku prosle godine:
U knjizi piše (da ne duljim), ako n tezi u beskonacno, onda je faktor ubrzanja jednak M (broju protocnih elemenata), ali u na sljedecem linku:
pod zadatkom 4), vidimo da to nije slucaj, jer kada racunamo po formuli (limesu) kao u tom zadatku dobijemo da je faktor ubrzanja jednak 3, a ne broju protocnih elemenata = 4.
Koji je nacin ispravan?
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 14:57 pon, 14. 1. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]Imam pitanje vezano za c) dio u prvom zadatku prosle godine:
Koji je nacin ispravan?[/quote]
Možda se varam, ali kada imaš segmente različitih trajanja, onda moraš računati taj limes, no kada svi segmenti traju jednako, košto je u knjizi slučaj onda je to jednako faktoru M. Pogledaj gore, nakon prvog odlomka, imaš pretpostavku da je ts1=ts2=ts3...=ts
Mislim da je do toga...
Tako da oba načina su ispravna, samo su to dva načina za dvije situacije.
Možda se varam, ali kada imaš segmente različitih trajanja, onda moraš računati taj limes, no kada svi segmenti traju jednako, košto je u knjizi slučaj onda je to jednako faktoru M. Pogledaj gore, nakon prvog odlomka, imaš pretpostavku da je ts1=ts2=ts3...=ts
Mislim da je do toga...
Tako da oba načina su ispravna, samo su to dva načina za dvije situacije.
|
|
[Vrh] |
|
simon11 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:05 pon, 14. 1. 2013 Naslov: |
|
|
Mislim da se protocna struktura mora sastojati od M protocnih segmenata, ali koji obavljaju svaku instrukciju u jednakom vremenu, dakle
[tex]t_{s_1}=t_{s_2}=...=t_s[/tex] pa je ukupno vrijeme za protcnu strukuturu[tex] (M+n-1)\cdot t_s[/tex] odnosno to efektivno vrijeme se dobije kako si napisao preko limesa da vrijedi:
[tex]T_e=T_{uk}/n=t_s[/tex], dok za neku neprotocnu strukturu vrijedi da je efektivno vrijeme ocigledno [tex]M \cdot t_s[/tex] pa je onda kvocijent, to jest ubrzanje jednako upravo [tex] M[/tex].
Dok,ako su vrijednosti [tex]t_s [/tex]razlicite,tada mislim da ubrzanje nece biti tocno [tex]M[/tex], ali ce teziti prema njemu,a ovaj dio [quote]za idealne uvjete[/quote] u kolokviju nisam siguran sto tocno povlaci...
edit:tek sad vidjeh da je vec kkarlo odg, sori..
Mislim da se protocna struktura mora sastojati od M protocnih segmenata, ali koji obavljaju svaku instrukciju u jednakom vremenu, dakle
[tex]t_{s_1}=t_{s_2}=...=t_s[/tex] pa je ukupno vrijeme za protcnu strukuturu[tex] (M+n-1)\cdot t_s[/tex] odnosno to efektivno vrijeme se dobije kako si napisao preko limesa da vrijedi:
[tex]T_e=T_{uk}/n=t_s[/tex], dok za neku neprotocnu strukturu vrijedi da je efektivno vrijeme ocigledno [tex]M \cdot t_s[/tex] pa je onda kvocijent, to jest ubrzanje jednako upravo [tex] M[/tex].
Dok,ako su vrijednosti [tex]t_s [/tex]razlicite,tada mislim da ubrzanje nece biti tocno [tex]M[/tex], ali ce teziti prema njemu,a ovaj dio u kolokviju nisam siguran sto tocno povlaci...
edit:tek sad vidjeh da je vec kkarlo odg, sori..
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:54 pon, 14. 1. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="simon11"]
Dok,ako su vrijednosti [tex]t_s [/tex]razlicite,tada mislim da ubrzanje nece biti tocno [tex]M[/tex], ali ce teziti prema njemu,a ovaj dio [quote]za idealne uvjete[/quote] u kolokviju nisam siguran sto tocno povlaci...
[/quote]
Opet, ako se ne varam...
To povlači ništa drugo nego da možemo računati da neće biti hazarda...
simon11 (napisa): |
Dok,ako su vrijednosti [tex]t_s [/tex]razlicite,tada mislim da ubrzanje nece biti tocno [tex]M[/tex], ali ce teziti prema njemu,a ovaj dio u kolokviju nisam siguran sto tocno povlaci...
|
Opet, ako se ne varam...
To povlači ništa drugo nego da možemo računati da neće biti hazarda...
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 16:42 pon, 14. 1. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]Ja stvarno ne znam u čemu je problem sa snijegom. Ni jedan drugi kolokvij nije bio odgođen, tako da nisam siguran ni zašto je ovaj odgođen, no dobro.
Ali već večeras najavljuju prestanak oborina, a sutra neki optimisti i sunčana razdoblja 8)[/quote]
Buahahaahahaha..Da, zaista ne znam u čemu je problem. Pola tramvajskih linija ne vozi, av dubrovnik, dubec, mihaljevac te je pola autobusnih linija obustavljeno i za one koje nisu obustavljene dolaze svake prijestupne. U samom zetu su rekli da voznog reda nema..no da, zaista problema nema :roll: ..idemo svi stajat u pola metra snijega i pothlađeni i mokri pisat kolokvij :lol:
Anonymous (napisa): | Ja stvarno ne znam u čemu je problem sa snijegom. Ni jedan drugi kolokvij nije bio odgođen, tako da nisam siguran ni zašto je ovaj odgođen, no dobro.
Ali već večeras najavljuju prestanak oborina, a sutra neki optimisti i sunčana razdoblja |
Buahahaahahaha..Da, zaista ne znam u čemu je problem. Pola tramvajskih linija ne vozi, av dubrovnik, dubec, mihaljevac te je pola autobusnih linija obustavljeno i za one koje nisu obustavljene dolaze svake prijestupne. U samom zetu su rekli da voznog reda nema..no da, zaista problema nema ..idemo svi stajat u pola metra snijega i pothlađeni i mokri pisat kolokvij
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 17:05 pon, 14. 1. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]Ako se već termini tako olako mijenjaju bi li bilo moguće da kolokvij počne u 13.00?[/quote]
Ako je vama uzasno bitno doci u 13:00, onda dodjite. Medjutim, u tom slucaju morate imati jako dobro opravdanje za dolazak u 13:00. Takodjer, posaljite mi mail najkasnije veceras do 20:00 da cete doci u 13:00.
Anonymous (napisa): | Ako se već termini tako olako mijenjaju bi li bilo moguće da kolokvij počne u 13.00? |
Ako je vama uzasno bitno doci u 13:00, onda dodjite. Medjutim, u tom slucaju morate imati jako dobro opravdanje za dolazak u 13:00. Takodjer, posaljite mi mail najkasnije veceras do 20:00 da cete doci u 13:00.
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
bixodococo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 17:44 uto, 15. 1. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="bixodococo"]Sjeća li se tko kad su rezultati?[/quote]
rezultati teorije mogu se naci [url=http://brale.math.hr/nastava/gr/materijali/kolokviji/k2.xhtml]ovdje.[/url]
Problemski ce biti sutra navecer ili u cetvrtak ujutro.
bixodococo (napisa): | Sjeća li se tko kad su rezultati? |
rezultati teorije mogu se naci ovdje.
Problemski ce biti sutra navecer ili u cetvrtak ujutro.
|
|
[Vrh] |
|
ankovacic Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 15:28 čet, 17. 1. 2013 Naslov: |
|
|
Rezultati su dostupni [url=http://borovnica.sok.hr/~iugrina/k2.xhtml]ovdje[/url]. Stavim ih na sluzbenu stranicu kad se sredi situacija s mrezom na faksu.
Rezultati su dostupni ovdje. Stavim ih na sluzbenu stranicu kad se sredi situacija s mrezom na faksu.
|
|
[Vrh] |
|
insane_raver Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|