Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

MALO LJUDSKOSTI...
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 11:45 pet, 30. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo da se i ja javim:zovem se Janja Calic i ja sam ta koja je pala jucer 8put.necu se nista pravdati,pala sam i tu nema vise povratka,moram prihvatiti odgovornost ali sto mene najvise ljuti je to sto asistenti i profesori isto ne prihvate svoj dio odgovornosti.ne bi htjela da se netko uvrijedi,ne prozivam nikoga ali cekajte malo svi pricate i pisete da su vjezbe lose organizirane,da se tu ne moze nista napraviti,premalo kompjutera,previse studenata,da vi to sve razumijete ali da nema pomoci...ma znate sta i meni i ostalim je dosta tog vaseg razumijevanja,kad nista ne poduzimata!!!kad vec ne mozete promjeniti sve to sto ne snizite kriterije?zasto se na vjezbama mora obraditi u prosjeku8-10zadataka u roku2h,zasto se ne rjesavaju 4 ,nek se nauce samo neke osnove,nek ljudi shvate ideju kako rjesiti zadatak a za nesto vise hvala bogu na ovom faksu ima smjer za ljude koji se zele vise baviti s tim.mi neki mozemo i zivjeti bez vezanih listi,datoteka...
ni na jednom kolegiju koji se vrednuju kao vazniji od ovog nije toliko ljudi izgubilo pravo studiranja kao na c-u,na ovom roku izadje vise od 60 ljudi i prodje ih 7,najvise bodova-48,pa zar smo svi mi ostali tako lijeni,nista ne ucimo,ne trudimo se ili sto vec pa ne mozemo proci?
ovo ne pisem iz neke ljutnje nego da se nesto poduzme za buduce studente koje nazalost ceka ista sudbina kao mene.
zato osoblju faksa koji imaju veze s c-om porucujem ako ne mogu kvalitetno organizirati ovaj kolegij neka snize svoje kriterije ili nek ga izbace.
P.s. samo jos nesto sto mi je jako zasmetalo na mom komisijskom ispitu da se meni predbacuje koliko ja kostam drzavu sto izlazim 8put.pa ako je drzava vec donjela takav zakon i ja ga imam pravo iskoristiti,zasto da mi itko prica o tome,ja sam kao i svi gradjani ove drzave na neki nacin to zasluzila i stvarno nema potrebe za takvim komentarima .
HVALA
evo da se i ja javim:zovem se Janja Calic i ja sam ta koja je pala jucer 8put.necu se nista pravdati,pala sam i tu nema vise povratka,moram prihvatiti odgovornost ali sto mene najvise ljuti je to sto asistenti i profesori isto ne prihvate svoj dio odgovornosti.ne bi htjela da se netko uvrijedi,ne prozivam nikoga ali cekajte malo svi pricate i pisete da su vjezbe lose organizirane,da se tu ne moze nista napraviti,premalo kompjutera,previse studenata,da vi to sve razumijete ali da nema pomoci...ma znate sta i meni i ostalim je dosta tog vaseg razumijevanja,kad nista ne poduzimata!!!kad vec ne mozete promjeniti sve to sto ne snizite kriterije?zasto se na vjezbama mora obraditi u prosjeku8-10zadataka u roku2h,zasto se ne rjesavaju 4 ,nek se nauce samo neke osnove,nek ljudi shvate ideju kako rjesiti zadatak a za nesto vise hvala bogu na ovom faksu ima smjer za ljude koji se zele vise baviti s tim.mi neki mozemo i zivjeti bez vezanih listi,datoteka...
ni na jednom kolegiju koji se vrednuju kao vazniji od ovog nije toliko ljudi izgubilo pravo studiranja kao na c-u,na ovom roku izadje vise od 60 ljudi i prodje ih 7,najvise bodova-48,pa zar smo svi mi ostali tako lijeni,nista ne ucimo,ne trudimo se ili sto vec pa ne mozemo proci?
ovo ne pisem iz neke ljutnje nego da se nesto poduzme za buduce studente koje nazalost ceka ista sudbina kao mene.
zato osoblju faksa koji imaju veze s c-om porucujem ako ne mogu kvalitetno organizirati ovaj kolegij neka snize svoje kriterije ili nek ga izbace.
P.s. samo jos nesto sto mi je jako zasmetalo na mom komisijskom ispitu da se meni predbacuje koliko ja kostam drzavu sto izlazim 8put.pa ako je drzava vec donjela takav zakon i ja ga imam pravo iskoristiti,zasto da mi itko prica o tome,ja sam kao i svi gradjani ove drzave na neki nacin to zasluzila i stvarno nema potrebe za takvim komentarima .
HVALA

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:03 pet, 30. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]ma znate sta i meni i ostalim je dosta tog vaseg razumijevanja,kad nista ne poduzimata!!![/quote]

Oprosti, ali ne bih rekao da nista ne poduzimamo. :? Ja nemam ovlasti promijeniti opseg gradiva, niti smatram da bi bilo u redu da odradim svaki drugi zadatak. :| Kompromis koji sam primijenio (za ostale kolege ne znam) je da sam bacio jaci fokus na zadatke u kojima ima nesto sto smatram novim ili teze razumljivim za studente. :)

Dodatne konzultacije i moj angazman ovdje [b]jesu[/b] poduzimanje onoga sto je u mojoj moci. :) Kroz tri stranice ovog topica i, cini mi se, cetiri stranice onog proslog, nisam naletio niti na jedan [b]provedivi[/b] prijedlog poboljsanja. :?

[quote="Anonymous"]kad vec ne mozete promjeniti sve to sto ne snizite kriterije?zasto se na vjezbama mora obraditi u prosjeku8-10zadataka u roku2h,zasto se ne rjesavaju 4 ,nek se nauce samo neke osnove,nek ljudi shvate ideju kako rjesiti zadatak a za nesto vise hvala bogu na ovom faksu ima smjer za ljude koji se zele vise baviti s tim.mi neki mozemo i zivjeti bez vezanih listi,datoteka...[/quote]

O tome bi se dalo raspravljati, no nitko od onih koji o tome odlucuju ne posjecuju Forum, pa nema smisla. :? Da se mene pita, ne bi se uopce radio C, nego Pascal (koji je [b]malo[/b] manje mocan, ali daleko jednostavniji) ili Perl koji je, ako se sakrije njegova crna magija, podosta jednostavniji. :D

:idea: Ako imate konkretnih prijedloga, porazgovarajte sa svojim predstavnicima i pokusajte organizirati nekakvu peticiju. 8) Ja ne znam da li ce peticija biti uvazena, no dok ne probate - necete znati. :)

[quote="Anonymous"]na ovom roku izadje vise od 60 ljudi i prodje ih 7,najvise bodova-48,pa zar smo svi mi ostali tako lijeni,nista ne ucimo,ne trudimo se ili sto vec pa ne mozemo proci?[/quote]

Ja mogu pricati samo u svoje ime, a na [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=4590]mom zadnjem roku[/url] je prolaznost bila 30% sto, s obzirom na populaciju koja je izasla (vecinom studenti koji su pali na kolokviju) smatram pristojnim rezultatom, pogotovo ako se uzme u obzir da je to bio zadnji ljetni rok, kad studenti tradicionalno losije nauce (zamor od 10 mjeseci predavanja i ispita). :|

[quote="Anonymous"]P.s. samo jos nesto sto mi je jako zasmetalo na mom komisijskom ispitu da se meni predbacuje koliko ja kostam drzavu sto izlazim 8put.pa ako je drzava vec donjela takav zakon i ja ga imam pravo iskoristiti,zasto da mi itko prica o tome,ja sam kao i svi gradjani ove drzave na neki nacin to zasluzila i stvarno nema potrebe za takvim komentarima.[/quote]

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Da je Drzava potrosila vise novaca na povecanje broja asistenata, mozda ne bi morala trositi na tvojih 8 izlazaka... :evil:
Anonymous (napisa):
ma znate sta i meni i ostalim je dosta tog vaseg razumijevanja,kad nista ne poduzimata!!!

Oprosti, ali ne bih rekao da nista ne poduzimamo. Confused Ja nemam ovlasti promijeniti opseg gradiva, niti smatram da bi bilo u redu da odradim svaki drugi zadatak. Neutral Kompromis koji sam primijenio (za ostale kolege ne znam) je da sam bacio jaci fokus na zadatke u kojima ima nesto sto smatram novim ili teze razumljivim za studente. Smile

Dodatne konzultacije i moj angazman ovdje jesu poduzimanje onoga sto je u mojoj moci. Smile Kroz tri stranice ovog topica i, cini mi se, cetiri stranice onog proslog, nisam naletio niti na jedan provedivi prijedlog poboljsanja. Confused

Anonymous (napisa):
kad vec ne mozete promjeniti sve to sto ne snizite kriterije?zasto se na vjezbama mora obraditi u prosjeku8-10zadataka u roku2h,zasto se ne rjesavaju 4 ,nek se nauce samo neke osnove,nek ljudi shvate ideju kako rjesiti zadatak a za nesto vise hvala bogu na ovom faksu ima smjer za ljude koji se zele vise baviti s tim.mi neki mozemo i zivjeti bez vezanih listi,datoteka...

O tome bi se dalo raspravljati, no nitko od onih koji o tome odlucuju ne posjecuju Forum, pa nema smisla. Confused Da se mene pita, ne bi se uopce radio C, nego Pascal (koji je malo manje mocan, ali daleko jednostavniji) ili Perl koji je, ako se sakrije njegova crna magija, podosta jednostavniji. Very Happy

Idea Ako imate konkretnih prijedloga, porazgovarajte sa svojim predstavnicima i pokusajte organizirati nekakvu peticiju. Cool Ja ne znam da li ce peticija biti uvazena, no dok ne probate - necete znati. Smile

Anonymous (napisa):
na ovom roku izadje vise od 60 ljudi i prodje ih 7,najvise bodova-48,pa zar smo svi mi ostali tako lijeni,nista ne ucimo,ne trudimo se ili sto vec pa ne mozemo proci?

Ja mogu pricati samo u svoje ime, a na mom zadnjem roku je prolaznost bila 30% sto, s obzirom na populaciju koja je izasla (vecinom studenti koji su pali na kolokviju) smatram pristojnim rezultatom, pogotovo ako se uzme u obzir da je to bio zadnji ljetni rok, kad studenti tradicionalno losije nauce (zamor od 10 mjeseci predavanja i ispita). Neutral

Anonymous (napisa):
P.s. samo jos nesto sto mi je jako zasmetalo na mom komisijskom ispitu da se meni predbacuje koliko ja kostam drzavu sto izlazim 8put.pa ako je drzava vec donjela takav zakon i ja ga imam pravo iskoristiti,zasto da mi itko prica o tome,ja sam kao i svi gradjani ove drzave na neki nacin to zasluzila i stvarno nema potrebe za takvim komentarima.

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Da je Drzava potrosila vise novaca na povecanje broja asistenata, mozda ne bi morala trositi na tvojih 8 izlazaka... Evil or Very Mad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
rat in a cage
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 17 - 4

PostPostano: 12:24 pet, 30. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Htjedoh reci "je", ali zapravo nije. :( [b]Bilo bi[/b], kad bi response studenata bio kako treba. :( Zapitajte se koliko pokusavate na, recimo, Analizi rijesiti zadataka, a koliko ih samo prepisete s ploce tjeseci se "sad sam umoran/umorna, shvatit cu to doma"? :-k[/quote]
hmm...da slažem se i ja sam takav :oops: al možda bi ipak rezultati bili bolji..i dok prepisuješ podsvjesno ti ipak neki vrag uđe u glavu...

[quote="vsego"]
Povrh svega, program i satnica su takvi kakvi jesu. :-s Mi jedva stignemo i ovako proci kroz sve gradivo. :( Pristupom koji predlazes trebalo bi nam minimalno 4-5 [b]puta[/b] vise vremena. :( A smanjiti gradivo tako da zavrsi na petini dosadasnjeg, mislim da stvarno nema smisla. :([/quote]
...pa ja mislim da bi trebalo napravit programiranje C 1 i 2 i maknut uvod...na jedinici proć kroz te brojevne sustave i gluposti brže i ne gubit vrijeme uostalom pa to svi znaju iz srednje (manje-više)...i odmah počet sa sintaksom c-a tj. odmah učit 'scanf(n)', a ne 'učitaj(n)' jednostavno postepeno obješnjavat što kaj radi...meni to zvuči lakše shvatljivo nego neko učitaj alociraj i kaj ja znam kaj na uvodu...

[quote="vsego"]
:idea: No, zasto recimo studenti ne bi doma [b]samostalno[/b], bez gledanja u vjezbe pokusali rijesiti zadatke koje sam ja objasnio na ploci? :-k Pa, ako ne ide, prouciti rjesenje i pokusati iduci dan. :D To se zove [b]kontinuirani rad[/b] [ :prodike: ], stvar koju ja bas i nisam prakticirao [ :oops: ], no bas zato i nisam uzrok problema trazio u profesorma i asistentima, nego sam otvoreno priznavao da placam danak svojem "ne da mi se, budem sve odjednom, kad dodje ispit"... :([/quote]
mislim da je većina studenata takva da baš i ne radi redovito...pa je to malo teže provedivo...no sad dolazi bologna pa bumo vidli :faca:
pa ne kažem ja da su asistenti/profesori krivi..uostalom od mene bi to fakat bilo glupo jer ni sam nisam bio na baš previše vježbi...samo mislim da je organizacija vježbi dosta loša... u biti u kombinaciji s mojom lijenosti :zzz: na vježbe nisam išao i zato jer mi se činilo da nemam koristi od toga :neznam:
vsego (napisa):

Htjedoh reci "je", ali zapravo nije. Sad Bilo bi, kad bi response studenata bio kako treba. Sad Zapitajte se koliko pokusavate na, recimo, Analizi rijesiti zadataka, a koliko ih samo prepisete s ploce tjeseci se "sad sam umoran/umorna, shvatit cu to doma"? Think

hmm...da slažem se i ja sam takav Embarassed al možda bi ipak rezultati bili bolji..i dok prepisuješ podsvjesno ti ipak neki vrag uđe u glavu...

vsego (napisa):

Povrh svega, program i satnica su takvi kakvi jesu. Eh? Mi jedva stignemo i ovako proci kroz sve gradivo. Sad Pristupom koji predlazes trebalo bi nam minimalno 4-5 puta vise vremena. Sad A smanjiti gradivo tako da zavrsi na petini dosadasnjeg, mislim da stvarno nema smisla. Sad

...pa ja mislim da bi trebalo napravit programiranje C 1 i 2 i maknut uvod...na jedinici proć kroz te brojevne sustave i gluposti brže i ne gubit vrijeme uostalom pa to svi znaju iz srednje (manje-više)...i odmah počet sa sintaksom c-a tj. odmah učit 'scanf(n)', a ne 'učitaj(n)' jednostavno postepeno obješnjavat što kaj radi...meni to zvuči lakše shvatljivo nego neko učitaj alociraj i kaj ja znam kaj na uvodu...

vsego (napisa):

Idea No, zasto recimo studenti ne bi doma samostalno, bez gledanja u vjezbe pokusali rijesiti zadatke koje sam ja objasnio na ploci? Think Pa, ako ne ide, prouciti rjesenje i pokusati iduci dan. Very Happy To se zove kontinuirani rad [ Drzim prodike ], stvar koju ja bas i nisam prakticirao [ Embarassed ], no bas zato i nisam uzrok problema trazio u profesorma i asistentima, nego sam otvoreno priznavao da placam danak svojem "ne da mi se, budem sve odjednom, kad dodje ispit"... Sad

mislim da je većina studenata takva da baš i ne radi redovito...pa je to malo teže provedivo...no sad dolazi bologna pa bumo vidli Ja sam faca
pa ne kažem ja da su asistenti/profesori krivi..uostalom od mene bi to fakat bilo glupo jer ni sam nisam bio na baš previše vježbi...samo mislim da je organizacija vježbi dosta loša... u biti u kombinaciji s mojom lijenosti Pavam... na vježbe nisam išao i zato jer mi se činilo da nemam koristi od toga Ja to stvarno ne znam

[Vrh]
Gost

PostPostano: 13:36 pet, 30. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dakle,sad se dobro namjeravam pripremit za taj 8put i naravno užasno me strah.Al kako ću znat da "bolje znam"?
[size=7]i hoće li asistent bar malo razmislit o ona dva jednostavnija zadatka[/size] :roll:
Evo ako još ima ljudi koji su pali drugu komisiju i koji imaju velik broj izlazaka nek oni kažu kak oni uče i u čem je problem kod njih..
Dakle,sad se dobro namjeravam pripremit za taj 8put i naravno užasno me strah.Al kako ću znat da "bolje znam"?
i hoće li asistent bar malo razmislit o ona dva jednostavnija zadatka Rolling Eyes
Evo ako još ima ljudi koji su pali drugu komisiju i koji imaju velik broj izlazaka nek oni kažu kak oni uče i u čem je problem kod njih..

[Vrh]
annna
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 9 - 4

PostPostano: 13:59 pet, 30. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja nisam isla ni na predavanja ni vjezbe a nisam u srednjoj imala programiranje. dosla sam do prve komisije i prosla.sto se tice spremanja pismenog prosla sam neku zbirku rjesenih zadataka (posudjenu iz nase knjiznice) i par puta procitala skriptu prof.Juraka.Dvaput sam prosla pismeni, jednom kod asist.Puljica i jednom kod vsege i mogu reci da su zadaci na njihovim rokovima zbilja bili sablonski ili prakticki isti kao s njihovih prijasnjih rokova tako da mi je dovoljno bilo proci stara rjesenja.Cak sam na komisijskom ispitu koji je davao vsego skoro dobila 4. Eto, to je sto se tice pismenog. Usmeni mi je bio puno tezi. Ali mislim da taj pismeni i nije tako tezak ako se dobro provjezba, nek vam netko kome to bolje ide pomogne. Meni je frendica objasnjavala zadatke koje nisam kuzila. Tako da kasnije nisam uopce imala problema s programiranjem na spa i rp1.
p.s. priznajem da je ovaj pismeni bio tezi, koliko sam skuzila dao ga je asist. Bujanovic. Ali njegovi mi rokovi nikad nisu lezali pa nisam kvalificirana da ih komentiram previse :oops:
ja nisam isla ni na predavanja ni vjezbe a nisam u srednjoj imala programiranje. dosla sam do prve komisije i prosla.sto se tice spremanja pismenog prosla sam neku zbirku rjesenih zadataka (posudjenu iz nase knjiznice) i par puta procitala skriptu prof.Juraka.Dvaput sam prosla pismeni, jednom kod asist.Puljica i jednom kod vsege i mogu reci da su zadaci na njihovim rokovima zbilja bili sablonski ili prakticki isti kao s njihovih prijasnjih rokova tako da mi je dovoljno bilo proci stara rjesenja.Cak sam na komisijskom ispitu koji je davao vsego skoro dobila 4. Eto, to je sto se tice pismenog. Usmeni mi je bio puno tezi. Ali mislim da taj pismeni i nije tako tezak ako se dobro provjezba, nek vam netko kome to bolje ide pomogne. Meni je frendica objasnjavala zadatke koje nisam kuzila. Tako da kasnije nisam uopce imala problema s programiranjem na spa i rp1.
p.s. priznajem da je ovaj pismeni bio tezi, koliko sam skuzila dao ga je asist. Bujanovic. Ali njegovi mi rokovi nikad nisu lezali pa nisam kvalificirana da ih komentiram previse Embarassed

[Vrh]
Sagesse Burlesque
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 2 - 2

PostPostano: 14:23 pet, 30. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam kolokvirala s 4, a sada sam jedvice dobila 2, a na usmenom sam uspjela opet dobiti 4.
Mislim da je ovaj rok stvarno bio malo pretezak, s obzirom na velicinu koda koji je trebalo napisati u 2 sata koliko traje pismeni. (Inace sam uvijek gotova prije vremena, sad nisam stigla dovrsiti 4. zadatak)

S obzirom da c nije nešto što se u praksi radi na papiru, smatram da bi pismeni tek trebao biti provjera da li je student ovladao sintaksom c-a, pa ako je neka se ocijeni na usmenom.

Prvi, eliminacijski zadatak, i kod prof. Nogo i kod prof. Singera je naspram svakog zadatka iz pismenog hiperlagan zadatak! Zašto u ovom roku nije bilo niti jednog "zadatka za -2"? - ne znam.
Ja sam kolokvirala s 4, a sada sam jedvice dobila 2, a na usmenom sam uspjela opet dobiti 4.
Mislim da je ovaj rok stvarno bio malo pretezak, s obzirom na velicinu koda koji je trebalo napisati u 2 sata koliko traje pismeni. (Inace sam uvijek gotova prije vremena, sad nisam stigla dovrsiti 4. zadatak)

S obzirom da c nije nešto što se u praksi radi na papiru, smatram da bi pismeni tek trebao biti provjera da li je student ovladao sintaksom c-a, pa ako je neka se ocijeni na usmenom.

Prvi, eliminacijski zadatak, i kod prof. Nogo i kod prof. Singera je naspram svakog zadatka iz pismenog hiperlagan zadatak! Zašto u ovom roku nije bilo niti jednog "zadatka za -2"? - ne znam.

Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 29 - 25

PostPostano: 14:24 pet, 30. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zakaj si ti učila iz zbirki i riješenih primjera? Pa kaj si nisi to radila iz starih rokova. Ja sam položil' C iz prve. I to zato kaj sam rješaval' stare rokove, a ne zato kaj znam programirati od prije ili da sam gledal' riješene primjere. Takav način rada je više primjeren za srednju (ak' ne i osnovnu) školu, jer su ti primjeri redovito prebanalni. To ti je isto kao da npr. ideš vježbati integrale za MA2 (ili MA1, više se ne sjećam), a da ti je za to glavna literatura zbirka za 4. srednje...to je glupo do bola.

Stjecanje rutine u programiranju se u pravilu puno brže odvija od rješavanja [i]klasičnih[/i] matematičkih problema, jer ti komp u sekundi javi gdje ti je greška. Kod [i]klasičnih[/i] mat. problema ti sigurno više treba da provjeriš gdje je greška nego kod programiranja.

I na kraju fakat mislim da se s takvom ekipom koja to nije u stanju skužit', nema kaj raspravljat'.
Zakaj si ti učila iz zbirki i riješenih primjera? Pa kaj si nisi to radila iz starih rokova. Ja sam položil' C iz prve. I to zato kaj sam rješaval' stare rokove, a ne zato kaj znam programirati od prije ili da sam gledal' riješene primjere. Takav način rada je više primjeren za srednju (ak' ne i osnovnu) školu, jer su ti primjeri redovito prebanalni. To ti je isto kao da npr. ideš vježbati integrale za MA2 (ili MA1, više se ne sjećam), a da ti je za to glavna literatura zbirka za 4. srednje...to je glupo do bola.

Stjecanje rutine u programiranju se u pravilu puno brže odvija od rješavanja klasičnih matematičkih problema, jer ti komp u sekundi javi gdje ti je greška. Kod klasičnih mat. problema ti sigurno više treba da provjeriš gdje je greška nego kod programiranja.

I na kraju fakat mislim da se s takvom ekipom koja to nije u stanju skužit', nema kaj raspravljat'.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 14:57 pet, 30. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

@crni
a čuj,mogu ja komotno reć da ak ne daš analizu 3 iz prve da se nemaš kaj raspravljat s bilo kim.To je otprilike ovo kaj ti govoriš,u tom stilu sigurno :twisted:
@crni
a čuj,mogu ja komotno reć da ak ne daš analizu 3 iz prve da se nemaš kaj raspravljat s bilo kim.To je otprilike ovo kaj ti govoriš,u tom stilu sigurno Twisted Evil

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:24 pet, 30. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Dakle,sad se dobro namjeravam pripremit za taj 8put i naravno užasno me strah.Al kako ću znat da "bolje znam"?[/quote]

:idea: Uzmi neki stari rok i pokusaj ga rijesiti u dva sata na papiru. :) Onda to sto si napisala, prekucaj u racunalo i vidi kako se ponasa. :D

[quote="Anonymous"]i hoće li asistent bar malo razmislit o ona dva jednostavnija zadatka[/quote]

Mogu pouzdano reci da nece, iz razloga koje sam naveo odmah na pocetku: kad sastavim rok, procijenim sto je ono sto se moze napisati uz minimalno razumijevanje i kakvo-takvo poznavanje vjezbi. 8) Tu se obicno skupi barem 60 bodova, pa mislim da ne trebam dodatno "popustati". :?

Inace, prituzbe na tezinu pismenog slobodno uputite nadleznim profesorima. 8) Smatram da je to vase pravo i necu se uvrijediti; na meni je da objasnim zasto moji pismeni nisu (pre)teski... :)

@Crni: De malo njeznije s tim nastupom. :roll: U krajnjoj liniji, nitko te nije tjerao da se ukljucis u raspravu, pa je komentar da se "s tom ekipom nema[š] kaj raspravljat'" totalno suvisan. :roll:
Anonymous (napisa):

Idea Uzmi neki stari rok i pokusaj ga rijesiti u dva sata na papiru. Smile Onda to sto si napisala, prekucaj u racunalo i vidi kako se ponasa. Very Happy

Anonymous (napisa):
i hoće li asistent bar malo razmislit o ona dva jednostavnija zadatka

Mogu pouzdano reci da nece, iz razloga koje sam naveo odmah na pocetku: kad sastavim rok, procijenim sto je ono sto se moze napisati uz minimalno razumijevanje i kakvo-takvo poznavanje vjezbi. Cool Tu se obicno skupi barem 60 bodova, pa mislim da ne trebam dodatno "popustati". Confused

Inace, prituzbe na tezinu pismenog slobodno uputite nadleznim profesorima. Cool Smatram da je to vase pravo i necu se uvrijediti; na meni je da objasnim zasto moji pismeni nisu (pre)teski... Smile

@Crni: De malo njeznije s tim nastupom. Rolling Eyes U krajnjoj liniji, nitko te nije tjerao da se ukljucis u raspravu, pa je komentar da se "s tom ekipom nema[š] kaj raspravljat'" totalno suvisan. Rolling Eyes

[Vrh]
Gost

PostPostano: 15:40 pet, 30. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

U svakom slučaju,zahvaljujem se asistentu Šegi koji se stvarno potrudio odgovorit i prokomentirat svaki post.
Vidimo se na konzultacijama :wink:
U svakom slučaju,zahvaljujem se asistentu Šegi koji se stvarno potrudio odgovorit i prokomentirat svaki post.
Vidimo se na konzultacijama Wink

[Vrh]
ahri
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 0

PostPostano: 20:13 pet, 30. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Oprosti forume,...

[color=blue]Oprastam, dapace razumijem porive, ali flame necemo trpiti. Za takve poruke imas PM.[/color]
Oprosti forume,...

Oprastam, dapace razumijem porive, ali flame necemo trpiti. Za takve poruke imas PM.

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 0

PostPostano: 20:23 pet, 30. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dobro stricek moderator! :*
Dobro stricek moderator! :*

Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 1:10 sub, 1. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Dakle,sad se dobro namjeravam pripremit za taj 8put i naravno užasno me strah.Al kako ću znat da "bolje znam"?
[size=7]i hoće li asistent bar malo razmislit o ona dva jednostavnija zadatka[/size] :roll:
Evo ako još ima ljudi koji su pali drugu komisiju i koji imaju velik broj izlazaka nek oni kažu kak oni uče i u čem je problem kod njih..[/quote]

evo, prijedlog.... osim onog sto je vsego rekao... STO JE JAKO DOBAR savjet i nadam se da cete ga siriti dalje i da cete uspjeti :!:
NE izaci na ispit dok na neki nacin ne testiras svoje znanje :!:
bolje i ponoviti godinu, ako dodje do toga, nego zbog jednog ispita letit van s faxa :(

ono sto mozes, osim sto rijesis zad na papiru pa prekucas je da kad ti zapne posjetis demosa/asistenta - dosta cesto se desi da ljudi ne skuze gdje je greska i ne znaju procumaciti error koji im kompajler javi - dodjite TADA po savjet i rjesenje problema :!:

barem na ovom Forumu mozete naci ljude koji su spremni pomoci kad zapne :wink:

onaj mazohisticki dio koji mozes obaviti, a cinise da cu to pocet nudit svim forumasima :wink: je da dodjes meni jednom u praktikum i kazes mi da te 'ispitam' (ono, ako TO prodjes s razumijevanjem, mislim da ne moras brinuti oko prolaza na ispitu :wink: :twisted:)
(Bily je bila pobjegla :PPPP )
(ja sam demos i u praktikumima.....)

ne znam vise s kojim guestom pricam, ali nije bitno.....
recimo da ne pricam u prazno, jer sam JA demos..... cisto kao odgovor Katarini da sta joj ja tu mogu pomoci :roll: (bila prije 2 godine, sad sam opet iz uura, vjerojatno cu nastavit i na c, ali ionako se na uuru radi c pa je tak svejedno) on the other side, naslusala sam se rijeci 'hvala' kada bi ljudi sretno u prolazu rekli da su prosli ispit nakon moje torture :wink:

ostale metode ucenja, ono klasicno nacitavanje u Ceu NEMA SMISLA pa nemojte gubit vrijeme na to.... procitajte i probajte shvatiti algoritme i IMPLEMENTIRAJTE ih - to je C, a ne bubanjero smth like that vec gotovih programa :!:

& sretno :wave:
Anonymous (napisa):
i hoće li asistent bar malo razmislit o ona dva jednostavnija zadatka Rolling Eyes

evo, prijedlog.... osim onog sto je vsego rekao... STO JE JAKO DOBAR savjet i nadam se da cete ga siriti dalje i da cete uspjeti Exclamation
NE izaci na ispit dok na neki nacin ne testiras svoje znanje Exclamation
bolje i ponoviti godinu, ako dodje do toga, nego zbog jednog ispita letit van s faxa Sad

ono sto mozes, osim sto rijesis zad na papiru pa prekucas je da kad ti zapne posjetis demosa/asistenta - dosta cesto se desi da ljudi ne skuze gdje je greska i ne znaju procumaciti error koji im kompajler javi - dodjite TADA po savjet i rjesenje problema Exclamation

barem na ovom Forumu mozete naci ljude koji su spremni pomoci kad zapne Wink

onaj mazohisticki dio koji mozes obaviti, a cinise da cu to pocet nudit svim forumasima Wink je da dodjes meni jednom u praktikum i kazes mi da te 'ispitam' (ono, ako TO prodjes s razumijevanjem, mislim da ne moras brinuti oko prolaza na ispitu Wink Twisted Evil)
(Bily je bila pobjegla Blaeh! )
(ja sam demos i u praktikumima.....)

ne znam vise s kojim guestom pricam, ali nije bitno.....
recimo da ne pricam u prazno, jer sam JA demos..... cisto kao odgovor Katarini da sta joj ja tu mogu pomoci Rolling Eyes (bila prije 2 godine, sad sam opet iz uura, vjerojatno cu nastavit i na c, ali ionako se na uuru radi c pa je tak svejedno) on the other side, naslusala sam se rijeci 'hvala' kada bi ljudi sretno u prolazu rekli da su prosli ispit nakon moje torture Wink

ostale metode ucenja, ono klasicno nacitavanje u Ceu NEMA SMISLA pa nemojte gubit vrijeme na to.... procitajte i probajte shvatiti algoritme i IMPLEMENTIRAJTE ih - to je C, a ne bubanjero smth like that vec gotovih programa Exclamation

& sretno Wave

koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 10:47 sub, 1. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

vsego, sto se tice tvog pristupa vjezbama - mislim da bi cak trebalo veci fokus stavit na jednostavnije zadatke, jer je ocito da oni koji zapnu na Cu zapnu na samim osnovama, a bez osnova je prakticki nemoguce pokopcat komplicirane stvari pa makar se ti na trepavice postavio na vjezbama :)
ljudi koji imaju mota za programiranje ce sigurno skuzit te na vjezbama donekle zapostavljene kompleksne stvari, dok oni koji nemaju nece odustajat od vjezbi zato sto uglavnom pricas o stvarima koje oni zele zaboravit da postoje.

@crni - naravno da moras proc kroz jednostavnije primjere iz neke zbirke (npr. vulin) da bi se mogao uhvatit pravih zadataka. pogotovo ako pocinjes from scratch. kako ces rjesavat stare pismene ako ne znas nis, reci ti meni?

inace, metoda po kojoj se rade vjezbe iz Ca je megakoma i ja sam svaki put kad sam bila - zaspala. nama je asistent puljic znao kojiput dat neki lagani zadatak da rijesimo na vjezbama i to je jedino sto mi je bilo zanimljivo, ali kako to nije bilo bas precesto vjezbe su mi postale prezamorne.

hmmmm, :idea: (znam da je malo upitne izvedivosti jer studenti rijetko hoce priznat da ne razumiju nesto sto je upravo objasnjeno, ali uz mnogo poticanja bi trebalo upalit :) ) - kad objasnis nesto, natjeras ljude da kazu ako im nije jasno. onda onima kojima je jasno zadas neki zadacic, a ovima drugima jos jednom objasnis. i tako :) wah...
vsego, sto se tice tvog pristupa vjezbama - mislim da bi cak trebalo veci fokus stavit na jednostavnije zadatke, jer je ocito da oni koji zapnu na Cu zapnu na samim osnovama, a bez osnova je prakticki nemoguce pokopcat komplicirane stvari pa makar se ti na trepavice postavio na vjezbama Smile
ljudi koji imaju mota za programiranje ce sigurno skuzit te na vjezbama donekle zapostavljene kompleksne stvari, dok oni koji nemaju nece odustajat od vjezbi zato sto uglavnom pricas o stvarima koje oni zele zaboravit da postoje.

@crni - naravno da moras proc kroz jednostavnije primjere iz neke zbirke (npr. vulin) da bi se mogao uhvatit pravih zadataka. pogotovo ako pocinjes from scratch. kako ces rjesavat stare pismene ako ne znas nis, reci ti meni?

inace, metoda po kojoj se rade vjezbe iz Ca je megakoma i ja sam svaki put kad sam bila - zaspala. nama je asistent puljic znao kojiput dat neki lagani zadatak da rijesimo na vjezbama i to je jedino sto mi je bilo zanimljivo, ali kako to nije bilo bas precesto vjezbe su mi postale prezamorne.

hmmmm, Idea (znam da je malo upitne izvedivosti jer studenti rijetko hoce priznat da ne razumiju nesto sto je upravo objasnjeno, ali uz mnogo poticanja bi trebalo upalit Smile ) - kad objasnis nesto, natjeras ljude da kazu ako im nije jasno. onda onima kojima je jasno zadas neki zadacic, a ovima drugima jos jednom objasnis. i tako Smile wah...

filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 29 - 5

PostPostano: 11:33 sub, 1. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

koliko se ja sjecam vjezba, sad neznam kak ce one izgledat po bologni, ali kad sam ih ja imao nakon prva 2 ili 3 tjedna, ostala je sakica ljudi na vjezbama, mozda bi bila dobra ideja ak se to ponovi ponovo ove godine, uzeti tu sakicu ljudi i odvesti ih u jedan praktikum i onda tamo odrzat vjezbe i pokazat kak to radi, ali, opet je uvjet, da ce morat biti sakica ljudi. :roll:
koliko se ja sjecam vjezba, sad neznam kak ce one izgledat po bologni, ali kad sam ih ja imao nakon prva 2 ili 3 tjedna, ostala je sakica ljudi na vjezbama, mozda bi bila dobra ideja ak se to ponovi ponovo ove godine, uzeti tu sakicu ljudi i odvesti ih u jedan praktikum i onda tamo odrzat vjezbe i pokazat kak to radi, ali, opet je uvjet, da ce morat biti sakica ljudi. Rolling Eyes

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:48 sub, 1. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="koryanshea"]vsego, sto se tice tvog pristupa vjezbama - mislim da bi cak trebalo veci fokus stavit na jednostavnije zadatke, jer je ocito da oni koji zapnu na Cu zapnu na samim osnovama, a bez osnova je prakticki nemoguce pokopcat komplicirane stvari pa makar se ti na trepavice postavio na vjezbama :)
ljudi koji imaju mota za programiranje ce sigurno skuzit te na vjezbama donekle zapostavljene kompleksne stvari, dok oni koji nemaju nece odustajat od vjezbi zato sto uglavnom pricas o stvarima koje oni zele zaboravit da postoje.[/quote]

Nisam bas dobro objasnio. :oops:

Nove stvari - slazemo se da treba objasniti. 8)

Ono "malo teze" - tu mislim na normalne stvari koje bi trebali znati, ali je malo teze da sami pohvataju. :-s Recimo:
[tt]if (x - y) printf("Bla!");[/tt]
Na vjezbama se kaze da se nula interpretira kao laz, a ostalo kao istina, no velika vecina studenata to nece - par tjedana kasnije - povezati s ovim [tt]if()[/tt]-om. :( Zato im to dodatno razjasnim, iako bih mogao "racunati" na to da to vec znaju. ;)

[quote="koryanshea"]hmmmm, :idea: (znam da je malo upitne izvedivosti jer studenti rijetko hoce priznat da ne razumiju nesto sto je upravo objasnjeno, ali uz mnogo poticanja bi trebalo upalit :) ) - kad objasnis nesto, natjeras ljude da kazu ako im nije jasno. onda onima kojima je jasno zadas neki zadacic, a ovima drugima jos jednom objasnis. i tako :) wah...[/quote]

Ja uvijek pitam sto nije jasno. :? Desilo se jednom da je otislo oko pola sata vjezbi na to "sto nije jasno", ali to su rijetke, iznimne situacije. :( A i vremenski smo ograniceni. :(

Sada ce biti zadace koje ce se rjesavati; ja necu nikome braniti da to rjesava pod vjezbama... :gg:

[quote="filipnet"]koliko se ja sjecam vjezba, sad neznam kak ce one izgledat po bologni, ali kad sam ih ja imao nakon prva 2 ili 3 tjedna, ostala je sakica ljudi na vjezbama, mozda bi bila dobra ideja ak se to ponovi ponovo ove godine, uzeti tu sakicu ljudi i odvesti ih u jedan praktikum i onda tamo odrzat vjezbe i pokazat kak to radi, ali, opet je uvjet, da ce morat biti sakica ljudi. :roll:[/quote]

Bolonja prijeti zadacama koje su obavezne za prolaz, pa ocekujemo solidnu posjecenost vjezbi. :-s IMO, na zalost, jer slaba korist od studenata koji su tu samo zato jer su na to prisiljeni, a ne zele pratiti... :(
koryanshea (napisa):
vsego, sto se tice tvog pristupa vjezbama - mislim da bi cak trebalo veci fokus stavit na jednostavnije zadatke, jer je ocito da oni koji zapnu na Cu zapnu na samim osnovama, a bez osnova je prakticki nemoguce pokopcat komplicirane stvari pa makar se ti na trepavice postavio na vjezbama Smile

Nisam bas dobro objasnio. Embarassed

Nove stvari - slazemo se da treba objasniti. Cool

Ono "malo teze" - tu mislim na normalne stvari koje bi trebali znati, ali je malo teze da sami pohvataju. Eh? Recimo:
if (x - y) printf("Bla!");
Na vjezbama se kaze da se nula interpretira kao laz, a ostalo kao istina, no velika vecina studenata to nece - par tjedana kasnije - povezati s ovim if()-om. Sad Zato im to dodatno razjasnim, iako bih mogao "racunati" na to da to vec znaju. Wink

koryanshea (napisa):
hmmmm, Idea (znam da je malo upitne izvedivosti jer studenti rijetko hoce priznat da ne razumiju nesto sto je upravo objasnjeno, ali uz mnogo poticanja bi trebalo upalit Smile ) - kad objasnis nesto, natjeras ljude da kazu ako im nije jasno. onda onima kojima je jasno zadas neki zadacic, a ovima drugima jos jednom objasnis. i tako Smile wah...

Ja uvijek pitam sto nije jasno. Confused Desilo se jednom da je otislo oko pola sata vjezbi na to "sto nije jasno", ali to su rijetke, iznimne situacije. Sad A i vremenski smo ograniceni. Sad

Sada ce biti zadace koje ce se rjesavati; ja necu nikome braniti da to rjesava pod vjezbama... Mr Green being very Greeen indeed

filipnet (napisa):
koliko se ja sjecam vjezba, sad neznam kak ce one izgledat po bologni, ali kad sam ih ja imao nakon prva 2 ili 3 tjedna, ostala je sakica ljudi na vjezbama, mozda bi bila dobra ideja ak se to ponovi ponovo ove godine, uzeti tu sakicu ljudi i odvesti ih u jedan praktikum i onda tamo odrzat vjezbe i pokazat kak to radi, ali, opet je uvjet, da ce morat biti sakica ljudi. Rolling Eyes

Bolonja prijeti zadacama koje su obavezne za prolaz, pa ocekujemo solidnu posjecenost vjezbi. Eh? IMO, na zalost, jer slaba korist od studenata koji su tu samo zato jer su na to prisiljeni, a ne zele pratiti... Sad

[Vrh]
Gost

PostPostano: 23:29 pet, 10. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

nekolegijalno je do bola kad se u ovakve rasprave uplicu "ovisnici o forumu" koji ocito nemaju pametnijeg posla od omalovazavanja svojih kolega, a c im je u malom prstu i nisu kompetentni da osudjuju one kojima programiranje nije toliko lako kak ga potonji prikazuju... i ja sam bila na seginom roku i bio je preeetezak, u tome se sa mnom slaze vecina studenata kojima hobi nije ulizivanje u asistentske guze...
asistenti sego i bujanovic bi mogli ic na konzultacije kod asistenta gogica da im se malo objasni kak se moze napravit humaniji rok pa bi se mozda i rjesili neki problemcici...
i sad nek me citira tko hoce, ja c (teskom mukom) polozih i vise se nikad ne vracam na ovaj licemjeran post...
zbogom :D
nekolegijalno je do bola kad se u ovakve rasprave uplicu "ovisnici o forumu" koji ocito nemaju pametnijeg posla od omalovazavanja svojih kolega, a c im je u malom prstu i nisu kompetentni da osudjuju one kojima programiranje nije toliko lako kak ga potonji prikazuju... i ja sam bila na seginom roku i bio je preeetezak, u tome se sa mnom slaze vecina studenata kojima hobi nije ulizivanje u asistentske guze...
asistenti sego i bujanovic bi mogli ic na konzultacije kod asistenta gogica da im se malo objasni kak se moze napravit humaniji rok pa bi se mozda i rjesili neki problemcici...
i sad nek me citira tko hoce, ja c (teskom mukom) polozih i vise se nikad ne vracam na ovaj licemjeran post...
zbogom Very Happy

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4
Stranica 4 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum