Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:49 čet, 31. 5. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="tihana"]tko kaže da je ne volim mačke :?: ti ne voliš pse :?: [/quote]
oprosti, covjek pocne ozracje pretvarati u rijeci.
izgleda da je ovdje jos jedini mackomrzac sorrow :uncle_sammy:
pse jako volim i jedva cekam da se odselim negdje gdje cu moc imat svog psa. ali kad su neodgojeni me izluđuju i najradije bih pobjegla (al sam u posjeti blizoj rodbini pa to bas ne bi bilo pristojno)
pokusat cu sumirat: ti volis mace ali nisi neki mackoljubac i smetaju ti neke stvari koje macke rade.
ja jako volim mace i zbog te ljubavi im svasta toleriram.
istovremeno su meni razne komponente macjeg "karaktera" divne i pozitivne, a tebi nisu.
[quote]daj ajde.....pa jel pas može naučiti da ne piški po tepihu :arrow: može
jel može naučiti da dok se jede da ne skače po stolu :arrow: može
znači da ako ga kazniš kada napravi nešto loše on to više neće napraviti :!:
isto tako se mačke mogu dresirati :D [/quote]
za pocetak, macki nece past na pamet da piski po tepihu, osim ako je jako frustrirana. psu moras piskenje ucinit jako traumaticnim da bi naucio da se to ne smije. to je jedan od primjera zasto psu treba dresura (jer je inace nepodnosljiv sustanar), a macki ne treba.
da, macku mozes naucit da ne skace po stolu i mozes ju naucit da "bez prigovora" izade iz kuce navecer kad ukucani idu spavat, tko zna sta ju sve jos mozes naucit. ali macku ne mozes (bar ne bez nadljudskog napora) naucit da dode (osim ako je kronicno gladna), ne mozes ju naucit da legne, sjedi, miruje, hoda uz nogu, mirno sjedi dok pijes kavu u kafani, trci za stapom (:lol:) i sta sve vec ne. cak i ako mozes, nemas zasto (zato se to opcenito i ne radi).
[quote]pa ti se zezaš - pa kaj nije onda podložna....dođe zbog hrane...kužiš[/quote]
da, jer je hrana fina! dode ne zato sto (zna da) mora, nego zato sto se veseli papici, isto ko sto svi mi veselo letimo u kuhinju kad mama vice "ruuucaaak!". da joj nudis hranu drugi, treci, ..peti put za redom ne bi ti se nitko odazvao jer si joj em dosadila, em se fino vec najela. ta necemo samo jest, treba i spavat! :maca:
[quote]@koryanshea: ptice mi ne smetaju, one ne raznose smeće po dvorištu. Kod mene doma smetlari dolaze oko 4 ujutro pa ono....ja se tada neću dizati iz kreveta :zzz: [/quote]
ptice sam spomenila jer si rekla da te macke bude. dovoljno ce biti smece iznijeti vecer prije. ali vec smo zbilja smjesne s ovim rjesenje-nerjesenje dijalogom :P
tihana (napisa): | tko kaže da je ne volim mačke ti ne voliš pse |
oprosti, covjek pocne ozracje pretvarati u rijeci.
izgleda da je ovdje jos jedini mackomrzac sorrow
pse jako volim i jedva cekam da se odselim negdje gdje cu moc imat svog psa. ali kad su neodgojeni me izluđuju i najradije bih pobjegla (al sam u posjeti blizoj rodbini pa to bas ne bi bilo pristojno)
pokusat cu sumirat: ti volis mace ali nisi neki mackoljubac i smetaju ti neke stvari koje macke rade.
ja jako volim mace i zbog te ljubavi im svasta toleriram.
istovremeno su meni razne komponente macjeg "karaktera" divne i pozitivne, a tebi nisu.
Citat: | daj ajde.....pa jel pas može naučiti da ne piški po tepihu može
jel može naučiti da dok se jede da ne skače po stolu može
znači da ako ga kazniš kada napravi nešto loše on to više neće napraviti
isto tako se mačke mogu dresirati |
za pocetak, macki nece past na pamet da piski po tepihu, osim ako je jako frustrirana. psu moras piskenje ucinit jako traumaticnim da bi naucio da se to ne smije. to je jedan od primjera zasto psu treba dresura (jer je inace nepodnosljiv sustanar), a macki ne treba.
da, macku mozes naucit da ne skace po stolu i mozes ju naucit da "bez prigovora" izade iz kuce navecer kad ukucani idu spavat, tko zna sta ju sve jos mozes naucit. ali macku ne mozes (bar ne bez nadljudskog napora) naucit da dode (osim ako je kronicno gladna), ne mozes ju naucit da legne, sjedi, miruje, hoda uz nogu, mirno sjedi dok pijes kavu u kafani, trci za stapom ( ) i sta sve vec ne. cak i ako mozes, nemas zasto (zato se to opcenito i ne radi).
Citat: | pa ti se zezaš - pa kaj nije onda podložna....dođe zbog hrane...kužiš |
da, jer je hrana fina! dode ne zato sto (zna da) mora, nego zato sto se veseli papici, isto ko sto svi mi veselo letimo u kuhinju kad mama vice "ruuucaaak!". da joj nudis hranu drugi, treci, ..peti put za redom ne bi ti se nitko odazvao jer si joj em dosadila, em se fino vec najela. ta necemo samo jest, treba i spavat!
Citat: | @koryanshea: ptice mi ne smetaju, one ne raznose smeće po dvorištu. Kod mene doma smetlari dolaze oko 4 ujutro pa ono....ja se tada neću dizati iz kreveta |
ptice sam spomenila jer si rekla da te macke bude. dovoljno ce biti smece iznijeti vecer prije. ali vec smo zbilja smjesne s ovim rjesenje-nerjesenje dijalogom
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
luce Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:38 čet, 31. 5. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="tihana"]
kada su životinje male, kao i kod ljudi tj. djece, one se trebaju dresirati - kao i što se djeca trebaju odgajati - zato sam ja uspoređivala mačke i pse s djecom - zato taj moj neki gornji post
meni nije bilo jasno zašto ti koristiš “a priori“ kada nitko na svijetu nemože ništa naučiti bez imalo iskustva :roll:
zato sam prešla preko toga...
[/quote]
"apriori" sam koristila jer si ti u usporedjivanju zivotinja s djecom rekla "(dijete) razumije da je nešto napravio krivo i spreman je na kaznu" To za zivotinju ne moze biti tocno jer se zivotinja dobro ponasa samo zato da bi izbjegla kaznu (koju je dobila ranije), a ne zato sta razumi da je nesto pogresno. A djeca razliku jako dobro razume, samo je nekad ignoriraju :)
Edit: pas je bas sladak
evo moja maca:)
[URL=http://www.pticica.com/slika.aspx?korisnikid=1628&slikaid=69160][img]http://www.pticica.com/slike028/69160Small.jpg[/img][/URL]
tihana (napisa): |
kada su životinje male, kao i kod ljudi tj. djece, one se trebaju dresirati - kao i što se djeca trebaju odgajati - zato sam ja uspoređivala mačke i pse s djecom - zato taj moj neki gornji post
meni nije bilo jasno zašto ti koristiš “a priori“ kada nitko na svijetu nemože ništa naučiti bez imalo iskustva
zato sam prešla preko toga...
|
"apriori" sam koristila jer si ti u usporedjivanju zivotinja s djecom rekla "(dijete) razumije da je nešto napravio krivo i spreman je na kaznu" To za zivotinju ne moze biti tocno jer se zivotinja dobro ponasa samo zato da bi izbjegla kaznu (koju je dobila ranije), a ne zato sta razumi da je nesto pogresno. A djeca razliku jako dobro razume, samo je nekad ignoriraju
Edit: pas je bas sladak
evo moja maca:)
_________________ Black holes are places where god divided by zero.
Zadnja promjena: luce; 19:46 čet, 31. 5. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
luce Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Markec Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
sorrow Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
grasshopper Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ancy. Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
kljuki Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:13 pet, 1. 6. 2007 Naslov: |
|
|
mislim da bi ove mace o kojima bih ja htjela nesto reci voljele da ih je netko okupao. ali nije.
vlasnik koji ocito vise to nije htio biti im je ugurao zemlje u usta i zaljepio ih ljepilom. :shock:
mace su, naravno skroz male, i ovo je najstrasniji nacin rjesavanja macaka za koji sam cula.
uglavnom, frend ih je pronasao i sad su oke, vise-manje, ali treba im krov nad glavom. prihvatilista ih ne zele uzeti jer su pretrpana.
ukoliko se uskoro netko ne ponudi, mace ce zadesiti sudbina koju im je namijenio bivsi vlasnik.
jedna maca je narancasta, a druga siva. skroz su male, stanu u ruku.
ako bi koji/a od vas mackoljubaca htio uzeti ove mace, to bi bilo lijepo. spasili biste ih od sigurne smrti.
zainteresirane se mozete javiti ovdje ili na pm.
mislim da bi ove mace o kojima bih ja htjela nesto reci voljele da ih je netko okupao. ali nije.
vlasnik koji ocito vise to nije htio biti im je ugurao zemlje u usta i zaljepio ih ljepilom.
mace su, naravno skroz male, i ovo je najstrasniji nacin rjesavanja macaka za koji sam cula.
uglavnom, frend ih je pronasao i sad su oke, vise-manje, ali treba im krov nad glavom. prihvatilista ih ne zele uzeti jer su pretrpana.
ukoliko se uskoro netko ne ponudi, mace ce zadesiti sudbina koju im je namijenio bivsi vlasnik.
jedna maca je narancasta, a druga siva. skroz su male, stanu u ruku.
ako bi koji/a od vas mackoljubaca htio uzeti ove mace, to bi bilo lijepo. spasili biste ih od sigurne smrti.
zainteresirane se mozete javiti ovdje ili na pm.
_________________ If you decide to give up smoking and drinking, you don't actually live longer; it just seems longer.
|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
pecina Forumaš(ica)

Spol: