Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Studenti krecu u bojkot fakulteta - prosvjed na Filozofskom (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... , 30, 31, 32  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 12:32 pon, 18. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nana"]Jedna zgoda u prilog temi. Slusam predmet koji predaju ppofesorica i asistent s Efzg. I pitamo asistenta da zasto nije dosao na prvi kolokvij, a on nam kaze provedba kolokvija je u nadleznosti vaseg fakulteta :([/quote]

Izbor nastavnika je u nadleznosti naseg fakulteta. Odgovornost za odrzavanje kolokvija i svega ostalog je naravno na nastavnicima.

Ako je bilo nekih problema, predlazem prvo razgovor s predmetnim nastavnikom, nakon toga s voditeljem studija i/ili prodekanom (ako se ne rijesi).
nana (napisa):
Jedna zgoda u prilog temi. Slusam predmet koji predaju ppofesorica i asistent s Efzg. I pitamo asistenta da zasto nije dosao na prvi kolokvij, a on nam kaze provedba kolokvija je u nadleznosti vaseg fakulteta Sad

Izbor nastavnika je u nadleznosti naseg fakulteta. Odgovornost za odrzavanje kolokvija i svega ostalog je naravno na nastavnicima.

Ako je bilo nekih problema, predlazem prvo razgovor s predmetnim nastavnikom, nakon toga s voditeljem studija i/ili prodekanom (ako se ne rijesi).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
mea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 22:34 pon, 18. 1. 2010    Naslov: Re: studenti kreću Citirajte i odgovorite

[quote="Neno"]Pa da, na našem webu imaš i zadataka sa starih vježbi 2007/08 http://web.math.hr/nastava/eg/dodatni.php , :( , umjesto sa novih.[/quote]
Ne vidim zašto bi se svake godine stavljale "nove" vježbe na web. Nisu se vježbe toliko promijenile... a pogotovo se nije geometrija promijenila.
Onima koji idu na vježbe dobro dođe poneki dodatni zadatak za vježbu, a onima koji ne idu je valjda svejedno. Zadaci su zadaci.
Neno (napisa):
Pa da, na našem webu imaš i zadataka sa starih vježbi 2007/08 http://web.math.hr/nastava/eg/dodatni.php , Sad , umjesto sa novih.

Ne vidim zašto bi se svake godine stavljale "nove" vježbe na web. Nisu se vježbe toliko promijenile... a pogotovo se nije geometrija promijenila.
Onima koji idu na vježbe dobro dođe poneki dodatni zadatak za vježbu, a onima koji ne idu je valjda svejedno. Zadaci su zadaci.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Neno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-33 = 19 - 52

PostPostano: 4:27 uto, 19. 1. 2010    Naslov: Re: studenti kreću Citirajte i odgovorite

[quote="mea"][quote="Neno"]Pa da, na našem webu imaš i zadataka sa starih vježbi 2007/08 http://web.math.hr/nastava/eg/dodatni.php , :( , umjesto sa novih.[/quote]
Onima koji idu na vježbe dobro dođe poneki dodatni zadatak za vježbu, a onima koji ne idu je valjda svejedno. Zadaci su zadaci.[/quote]
Možemo dobiti na web-u [u]svih 40[/u] zadataka iz stereometrije? Ja bih se "štel" naučiti geometriju. Hvala!
mea (napisa):
Neno (napisa):
Pa da, na našem webu imaš i zadataka sa starih vježbi 2007/08 http://web.math.hr/nastava/eg/dodatni.php , Sad , umjesto sa novih.

Možemo dobiti na web-u svih 40 zadataka iz stereometrije? Ja bih se "štel" naučiti geometriju. Hvala!

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 7:52 uto, 19. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kad se nekaj hočeš navčiti, onda valjda peš na vježbe, koje su ionak obavezne...
Kad se nekaj hočeš navčiti, onda valjda peš na vježbe, koje su ionak obavezne...

[Vrh]
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 9:58 uto, 19. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

@krcko: Prosao je i drugi kolokvij (opet bez), tak da nema bas smisla, jedino za buduce generacije.
@krcko: Prosao je i drugi kolokvij (opet bez), tak da nema bas smisla, jedino za buduce generacije.

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
mea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 10:01 uto, 19. 1. 2010    Naslov: EG... Citirajte i odgovorite

[quote="Neno"]Možemo dobiti na web-u [u]svih 40[/u] zadataka iz stereometrije? Ja bih se "štel" naučiti geometriju. Hvala![/quote]
Svih 40? Zar postoji "skup svih zadataka iz stereometrije" koji je još k tome konačan?
Sigurna sam da na web stranicama eg postoji više od 40 zadataka iz stereometrije.
Onima koji žele više preporučujem zbirke zadataka za 2.r srednje škole.
Molim da se ova rasprava (ako ima potrebe za to) nastavi na forumu elementarne geometrije.
Neno (napisa):
Možemo dobiti na web-u svih 40 zadataka iz stereometrije? Ja bih se "štel" naučiti geometriju. Hvala!

Svih 40? Zar postoji "skup svih zadataka iz stereometrije" koji je još k tome konačan?
Sigurna sam da na web stranicama eg postoji više od 40 zadataka iz stereometrije.
Onima koji žele više preporučujem zbirke zadataka za 2.r srednje škole.
Molim da se ova rasprava (ako ima potrebe za to) nastavi na forumu elementarne geometrije.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 11:51 uto, 19. 1. 2010    Naslov: Re: EG... Citirajte i odgovorite

[quote="mea"]Svih 40? Zar postoji "skup svih zadataka iz stereometrije" koji je još k tome konačan?[/quote]

Hoces reci da zadatke zadajete iz... [b]beskonacnog skupa[/b] :blueshock:
Pa kako onda ocekujete da ih studenti nauce napamet??? :wink:
mea (napisa):

Hoces reci da zadatke zadajete iz... beskonacnog skupa Disaster!!!
Pa kako onda ocekujete da ih studenti nauce napamet??? Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Neno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-33 = 19 - 52

PostPostano: 16:55 pon, 25. 1. 2010    Naslov: Re: studenti kreću Citirajte i odgovorite

[quote="Neno"][quote="krcko"][quote="Neno"]Ono, ja bih najrađe da se povisi satnica matematike za 1 sat tjedno[/quote]

Zasto?[/quote]

Zato, da učenicima prorade "kotačići u glavi". Ipak je osoba odgojenija i obrazovanija ako zna više matematike. A ne da tresu tolika nasilja po školama.[/quote]

Baš kad napisah zadnju rečenicu, a ono događaj http://www.index.hr/vijesti/clanak/ucenik-osmog-razreda-udario-djevojcicu-sakom-u-glavu-na-satu-engleskog/472150.aspx
Neno (napisa):
krcko (napisa):
Neno (napisa):
Ono, ja bih najrađe da se povisi satnica matematike za 1 sat tjedno

Zasto?

Zato, da učenicima prorade "kotačići u glavi". Ipak je osoba odgojenija i obrazovanija ako zna više matematike. A ne da tresu tolika nasilja po školama.

Baš kad napisah zadnju rečenicu, a ono događaj http://www.index.hr/vijesti/clanak/ucenik-osmog-razreda-udario-djevojcicu-sakom-u-glavu-na-satu-engleskog/472150.aspx

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 20:49 pon, 25. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne znam zašto bi osoba bila odgojenija ako zna bolje matematiku... :?
Ne znam zašto bi osoba bila odgojenija ako zna bolje matematiku... Confused

by A.Einstein
[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 20:54 pon, 25. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa vidis da ju je udario na satu engleskog, a ne na satu matematike... :wink:
Pa vidis da ju je udario na satu engleskog, a ne na satu matematike... Wink

[Vrh]
Neno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-33 = 19 - 52

PostPostano: 5:00 sri, 27. 1. 2010    Naslov: studenti Citirajte i odgovorite

Srijeda, 27.1.2010 http://www.index.hr/vijesti/clanak/gdje-ce-vlada-iskopati-117-milijuna-kuna-za-besplatno-skolovanje/472438.aspx
Srijeda, 27.1.2010 http://www.index.hr/vijesti/clanak/gdje-ce-vlada-iskopati-117-milijuna-kuna-za-besplatno-skolovanje/472438.aspx

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 10:52 sri, 27. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako se nema novaca, onda se nema. Ali bi Vlada trebala objasniti ljudima kad su skužili da nema novaca i zašto takvu informaciju objavljuju kasno. Pa nije proračun donešen prije par dana!

Isto je bilo i sada sa božićnicama. Kao, 14 dana prije Božića su shvatili da nemaju novaca za to. Yeah, right! [size=3]A narod glupe ovce, pa još jednom povjeruju u takvu priču.[/size]
Ako se nema novaca, onda se nema. Ali bi Vlada trebala objasniti ljudima kad su skužili da nema novaca i zašto takvu informaciju objavljuju kasno. Pa nije proračun donešen prije par dana!

Isto je bilo i sada sa božićnicama. Kao, 14 dana prije Božića su shvatili da nemaju novaca za to. Yeah, right! A narod glupe ovce, pa još jednom povjeruju u takvu priču.

by A.Einstein
[Vrh]
Neno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-33 = 19 - 52

PostPostano: 8:10 čet, 28. 1. 2010    Naslov: studenti Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]Ako se nema novaca, onda se nema. Ali bi Vlada trebala objasniti ljudima kad su skužili da nema novaca i zašto takvu informaciju objavljuju kasno. [/quote]
@kenny
Bit će novaca, uskoro. Sad kad počnu naplačivati 23 % poreza po [u]jednom [/u]ispitu državne mature. Punit će se državni proračun a od tamo će se novci "slijevati" na fakseve. :roll:
kenny (napisa):
Ako se nema novaca, onda se nema. Ali bi Vlada trebala objasniti ljudima kad su skužili da nema novaca i zašto takvu informaciju objavljuju kasno.

@kenny
Bit će novaca, uskoro. Sad kad počnu naplačivati 23 % poreza po jednom ispitu državne mature. Punit će se državni proračun a od tamo će se novci "slijevati" na fakseve. Rolling Eyes

[Vrh]
Neno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-33 = 19 - 52

PostPostano: 21:05 sri, 24. 2. 2010    Naslov: studenti Citirajte i odgovorite

[quote="Neno"][quote="Neno"][quote="krcko"][quote="Neno"]Ono, ja bih najrađe da se povisi satnica matematike za 1 sat tjedno[/quote]

Zasto?[/quote]

Zato, da učenicima prorade "kotačići u glavi". Ipak je osoba odgojenija i obrazovanija ako zna više matematike. A ne da tresu tolika nasilja po školama.[/quote]

Baš kad napisah zadnju rečenicu, a ono događaj http://www.index.hr/vijesti/clanak/ucenik-osmog-razreda-udario-djevojcicu-sakom-u-glavu-na-satu-engleskog/472150.aspx[/quote]

[quote="kenny"]Ne znam zašto bi osoba bila odgojenija ako zna bolje matematiku... :?[/quote]

[quote="krcko"]Pa vidis da ju je udario na satu engleskog, a ne na satu matematike... :wink:[/quote]

Oooooooo, :lol: , kako se ovaj profa, David, dobro pripremio za svoj poziv http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-sadu-pucao-po-ucenicima-ispred-skole-profesor-matematike-svladao-napadaca/477607.aspx :) :) :) :)
Neno (napisa):
Neno (napisa):
krcko (napisa):
Neno (napisa):
Ono, ja bih najrađe da se povisi satnica matematike za 1 sat tjedno

Zasto?

Zato, da učenicima prorade "kotačići u glavi". Ipak je osoba odgojenija i obrazovanija ako zna više matematike. A ne da tresu tolika nasilja po školama.

kenny (napisa):
Ne znam zašto bi osoba bila odgojenija ako zna bolje matematiku... Confused

krcko (napisa):
Pa vidis da ju je udario na satu engleskog, a ne na satu matematike... Wink

Oooooooo, Laughing , kako se ovaj profa, David, dobro pripremio za svoj poziv http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-sadu-pucao-po-ucenicima-ispred-skole-profesor-matematike-svladao-napadaca/477607.aspx Smile Smile Smile Smile

[Vrh]
nameless
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 0

PostPostano: 21:41 sri, 24. 2. 2010    Naslov: Re: studenti Citirajte i odgovorite

[quote="Neno"][quote="kenny"]Ako se nema novaca, onda se nema. Ali bi Vlada trebala objasniti ljudima kad su skužili da nema novaca i zašto takvu informaciju objavljuju kasno. [/quote]
@kenny
Bit će novaca, uskoro. Sad kad počnu naplačivati 23 % poreza po [u]jednom [/u]ispitu državne mature. Punit će se državni proračun a od tamo će se novci "slijevati" na fakseve. :roll:[/quote]

ove godine su rekli da je recesije radi besplatna drzavna matura svim drzavljanima rh, bez obzira jesu li vec maturirali. mafija sve.
Neno (napisa):
kenny (napisa):
Ako se nema novaca, onda se nema. Ali bi Vlada trebala objasniti ljudima kad su skužili da nema novaca i zašto takvu informaciju objavljuju kasno.

@kenny
Bit će novaca, uskoro. Sad kad počnu naplačivati 23 % poreza po jednom ispitu državne mature. Punit će se državni proračun a od tamo će se novci "slijevati" na fakseve. Rolling Eyes

ove godine su rekli da je recesije radi besplatna drzavna matura svim drzavljanima rh, bez obzira jesu li vec maturirali. mafija sve.

Neno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-33 = 19 - 52

PostPostano: 19:48 pet, 26. 2. 2010    Naslov: Re: studenti Citirajte i odgovorite

Ovo sam napisao prekjučer [quote="Neno"]Oooooooo, :lol: , kako se ovaj profa, David, dobro pripremio za svoj poziv http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-sadu-pucao-po-ucenicima-ispred-skole-profesor-matematike-svladao-napadaca/477607.aspx :) :) :) :)[/quote]
danas se dešava ovo http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2010/02/26/0658006.html?pos=n0
Ovo sam napisao prekjučer
Neno (napisa):
Oooooooo, Laughing , kako se ovaj profa, David, dobro pripremio za svoj poziv http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-sadu-pucao-po-ucenicima-ispred-skole-profesor-matematike-svladao-napadaca/477607.aspx Smile Smile Smile Smile

danas se dešava ovo http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2010/02/26/0658006.html?pos=n0

[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 21:03 pet, 26. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Neno: To je nastavak tvog argumenta da je premalo matematike u školama ili jednostavno voliš lijepiti linkove na članke iz crne kronike?
@Neno: To je nastavak tvog argumenta da je premalo matematike u školama ili jednostavno voliš lijepiti linkove na članke iz crne kronike?

nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 22:56 pet, 26. 2. 2010    Naslov: Re: studenti Citirajte i odgovorite

[quote="nameless"]ove godine su rekli da je recesije radi besplatna drzavna matura svim drzavljanima rh, bez obzira jesu li vec maturirali. mafija sve.[/quote]

+besplatna ma je prva godina prediplomskog i ne moraju platit prijavu za svaki fakultet koji prijave.

Ne mogu se otet dojmu kako je ovaj projekt puno bolje pripremljen ili se cini da je bolje pripremljen od Bolonje.
nameless (napisa):

+besplatna ma je prva godina prediplomskog i ne moraju platit prijavu za svaki fakultet koji prijave.

Ne mogu se otet dojmu kako je ovaj projekt puno bolje pripremljen ili se cini da je bolje pripremljen od Bolonje.

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 20:54 sub, 27. 2. 2010    Naslov: Re: studenti Citirajte i odgovorite

[quote="nana"]Ne mogu se otet dojmu kako je ovaj projekt puno bolje pripremljen ili se cini da je bolje pripremljen od Bolonje.[/quote]

hm prilično jednostavno, za DM ministarstvo drži sve konce u rukama. kad samo jedna strana radi odluke stvari ispadaju organiziranije. za bolonju je to naprosto bilo nemoguće zato jer ministarstvo može napraviti samo neke općenite okvire odvijanja, dok sveučilišta, tj. bolje rečeno fakulteti imaju punu operativnu kontrolu. ovo pogotovo vrijedi za programe studija. znaš kako ide ona poslovica: puno baba kilavo dijete.

a i DM je manje kompliciran projekt, bolonja ima mnogo aspekata koji bi se trebali implementirati i svaki je otprilike ekvivalentan kompliciranosti mature (moja odokativna procjena).
nana (napisa):

hm prilično jednostavno, za DM ministarstvo drži sve konce u rukama. kad samo jedna strana radi odluke stvari ispadaju organiziranije. za bolonju je to naprosto bilo nemoguće zato jer ministarstvo može napraviti samo neke općenite okvire odvijanja, dok sveučilišta, tj. bolje rečeno fakulteti imaju punu operativnu kontrolu. ovo pogotovo vrijedi za programe studija. znaš kako ide ona poslovica: puno baba kilavo dijete.

a i DM je manje kompliciran projekt, bolonja ima mnogo aspekata koji bi se trebali implementirati i svaki je otprilike ekvivalentan kompliciranosti mature (moja odokativna procjena).

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 1:01 ned, 28. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako je svrha drzavne mature upis na fakultete, onda se vec sada moze reci da je uspjela. Meni se ipak cini da je to sekundarna stvar.
Ako je svrha drzavne mature upis na fakultete, onda se vec sada moze reci da je uspjela. Meni se ipak cini da je to sekundarna stvar.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... , 30, 31, 32  Sljedeće
Stranica 31 / 32.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum