Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Završni(informacija)
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, nastavnički studiji -> Elementarna geometrija
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 1:45 pon, 8. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

može pomoć? kako se definira radijan? :oops:
može pomoć? kako se definira radijan? Embarassed

[Vrh]
munjotres
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 8 - 2

PostPostano: 2:18 pon, 8. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]može pomoć? kako se definira radijan? :oops:[/quote]

skripta stranica 5 ;)
Anonymous (napisa):
može pomoć? kako se definira radijan? Embarassed

skripta stranica 5 Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
elemen-
Gost

PostPostano: 9:40 pon, 8. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

moze pitanje: Postoji li u pravokutnom trokutu s katetama duljina 15 cm i 20 cm, tocka udaljena
za manje od 4.8 cm od svake stranice? Obrazlozite odgovor (zad s prvog kolokvija)
moze pitanje: Postoji li u pravokutnom trokutu s katetama duljina 15 cm i 20 cm, tocka udaljena
za manje od 4.8 cm od svake stranice? Obrazlozite odgovor (zad s prvog kolokvija)

[Vrh]
thomary
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 15 - 0

PostPostano: 10:18 pon, 8. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da ne postoji takva tocka, mislim da je ta tocka srediste upisane kruznice, a u onoj drugoj grupi sredise opisane kruznice...i sad onda to malo obajsnis, ...
Mislim da ne postoji takva tocka, mislim da je ta tocka srediste upisane kruznice, a u onoj drugoj grupi sredise opisane kruznice...i sad onda to malo obajsnis, ...

[Vrh]
Serious Sam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-3 = 6 - 9

PostPostano: 11:39 pon, 8. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam danas isao upisat sebi termin za ponovljeni usmeni koji se odrzava sutra i u srijedu, ali nije bilo one liste na vratima za prijavu iako je profesorica u par postova prije napisala da se mozemo upisati tamo. Kako da se sad prijavim? Mailom?
Ja sam danas isao upisat sebi termin za ponovljeni usmeni koji se odrzava sutra i u srijedu, ali nije bilo one liste na vratima za prijavu iako je profesorica u par postova prije napisala da se mozemo upisati tamo. Kako da se sad prijavim? Mailom?

[Vrh]
thomary
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 15 - 0

PostPostano: 11:53 pon, 8. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne znam, mozes probati. Ja sam se prosli tjedan zapisala za usmeni sutra, ali nisam znala da mogu otici na ovaj pismeni usmeni. Poslala sam profeosirci mail mogu li ne doc sutra vec na taj pismeni, no jos nema odgovora od nje...Mozda ga niti ne dobijem, u tom cu slucaju otici kad sam i zapisana za usmeni.
U svakom slucaju Serious Sam, probaj psolati mail. A ako imas koga tko ce biti danas na fax-u, mozes zamoliti da se zaleti do njenog kabineta i provjeri je li mozda stavila popis na vrata.

[size=9][color=#999999]Added after 9 minutes:[/color][/size]

Prof. mi odgovorila da mogu doci na pismeni usmeni :)
Ne znam, mozes probati. Ja sam se prosli tjedan zapisala za usmeni sutra, ali nisam znala da mogu otici na ovaj pismeni usmeni. Poslala sam profeosirci mail mogu li ne doc sutra vec na taj pismeni, no jos nema odgovora od nje...Mozda ga niti ne dobijem, u tom cu slucaju otici kad sam i zapisana za usmeni.
U svakom slucaju Serious Sam, probaj psolati mail. A ako imas koga tko ce biti danas na fax-u, mozes zamoliti da se zaleti do njenog kabineta i provjeri je li mozda stavila popis na vrata.

Added after 9 minutes:

Prof. mi odgovorila da mogu doci na pismeni usmeni Smile

[Vrh]
Wolfert
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 0

PostPostano: 12:27 pon, 8. 2. 2010    Naslov: Zadatak iz drugog kolokvija... Citirajte i odgovorite

Pliz, da li mi netko može pojasniti/riješiti ovaj zadatak iz drugog kolokvija?Tenx!

Pravac p dira kružnicu opisanu trokutu ABC u točki A. Neka je P točka na pravcu
p različita od A. Dokažite da vrijedi kut PAB = kut BCA ili kut PAB+kut BCA = 180°.
Pliz, da li mi netko može pojasniti/riješiti ovaj zadatak iz drugog kolokvija?Tenx!

Pravac p dira kružnicu opisanu trokutu ABC u točki A. Neka je P točka na pravcu
p različita od A. Dokažite da vrijedi kut PAB = kut BCA ili kut PAB+kut BCA = 180°.

mea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 16:11 pon, 8. 2. 2010    Naslov: raspored usmenih Citirajte i odgovorite

Raspored usmenih možete vidjeti na vratima moje kancelarije.
... a okvirni raspored i na web stranici kolegija.

Mea Bombardelli
Raspored usmenih možete vidjeti na vratima moje kancelarije.
... a okvirni raspored i na web stranici kolegija.

Mea Bombardelli

[Vrh]
I&M...B
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 1 - 2

PostPostano: 21:29 pon, 8. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

e ovaj zadatak ti je jako jednostavan,ali samo je trebalo skuziti..oznaci npr. sa S tocku sredista te opisane kruznice i spoji ju sa tockama A i B..znas da je kut ASB duplo veci od kuta ACB..i znas da je kut SAP pravi kut(to je sto posto tocno,ja sam odgovarala taj zadatak)..sad ti jos fali kut SAB da bi znala kut BAP, pa kut SAB oznaci sa beta..pošto je trokut SAB jednakokracan sa krakovima r znas da su ti kutevi SAB i SBA jednaki, pa zblojis sve kuteve u tom trokutu..pri cemu si kut ASb oznacila sa 2alfa i kut ACB sa alfa.. to ti je 2 alfa + 2 beta=180 ili beta= 90- alfa..a pošto ti je beta + tvoj trazeni kut BAP =90, znaci taj kut je alfa.. lalala
e ovaj zadatak ti je jako jednostavan,ali samo je trebalo skuziti..oznaci npr. sa S tocku sredista te opisane kruznice i spoji ju sa tockama A i B..znas da je kut ASB duplo veci od kuta ACB..i znas da je kut SAP pravi kut(to je sto posto tocno,ja sam odgovarala taj zadatak)..sad ti jos fali kut SAB da bi znala kut BAP, pa kut SAB oznaci sa beta..pošto je trokut SAB jednakokracan sa krakovima r znas da su ti kutevi SAB i SBA jednaki, pa zblojis sve kuteve u tom trokutu..pri cemu si kut ASb oznacila sa 2alfa i kut ACB sa alfa.. to ti je 2 alfa + 2 beta=180 ili beta= 90- alfa..a pošto ti je beta + tvoj trazeni kut BAP =90, znaci taj kut je alfa.. La, la, la,...

[Vrh]
Gost

PostPostano: 23:36 pon, 8. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel pita zadatke na usmenom?? :?:
jel pita zadatke na usmenom?? Question

[Vrh]
I&M...B
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 1 - 2

PostPostano: 0:13 uto, 9. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

pita sve zad iz teorije koje nisi znao na usmenom..cijeli prvi zadatak..OBAVEZNO TO NAUCITI..
pita sve zad iz teorije koje nisi znao na usmenom..cijeli prvi zadatak..OBAVEZNO TO NAUCITI..

[Vrh]
toni
Gost

PostPostano: 0:23 uto, 9. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dan je pravokutnik ABCD (AB> BC) sa sredi·stem S. Kru·znica opisana trokutu
ABS ima sredi·ste u to·cki S´. Dokazite da je kutSBC = kutS`BS
Dan je pravokutnik ABCD (AB> BC) sa sredi·stem S. Kru·znica opisana trokutu
ABS ima sredi·ste u to·cki S´. Dokazite da je kutSBC = kutS`BS

[Vrh]
:)(
Gost

PostPostano: 0:29 uto, 9. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

moze netko pomoci: Polumjer upisane kruznice trokuta je 5 cm, a kutovi su mu 40, 60 i 80
Izracunajte duljine stranica trokuta.
moze netko pomoci: Polumjer upisane kruznice trokuta je 5 cm, a kutovi su mu 40, 60 i 80

[Vrh]
Gost

PostPostano: 1:41 uto, 9. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

cjeli prvi?? iz oba kolkovija? ali to nije samo teorija..
ja sam pao na onom pismenom usmenom, pa se sad bojim da ce me to sve pitat, a ni ne sjecam se sta je sve bilo. :oops:

jel se mora baš sve znat za dva? ja sam učio po onim pitanjima!ona za dva znam :/
ja sam pao na onom pismenom usmenom, pa se sad bojim da ce me to sve pitat, a ni ne sjecam se sta je sve bilo. Embarassed

jel se mora baš sve znat za dva? ja sam učio po onim pitanjima!ona za dva znam Ehm?

[Vrh]
Gost

PostPostano: 2:16 uto, 9. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel zna netko ovo? nemogu to nigdje naći :( plizz helpp...
Definirati kut između: dvaju mimoilaznih pravaca, pravca i ravnine, dviju ravnina
Opisati kako se određuje ortogonalna projekcija: točke na ravninu
Opisati kako se određuje udaljenost točke od ravnine
jel zna netko ovo? nemogu to nigdje naći Sad plizz helpp...
Definirati kut između: dvaju mimoilaznih pravaca, pravca i ravnine, dviju ravnina

[Vrh]
jackass9
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-8 = 13 - 21

PostPostano: 10:12 uto, 9. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote=":)("]moze netko pomoci: Polumjer upisane kruznice trokuta je 5 cm, a kutovi su mu 40, 60 i 80
Izracunajte duljine stranica trokuta.[/quote]

heh...ovo je mene pitala na usmenom...probaj si to točno nacrtat onda bi ti trebalo bit lakše skužit...evo sad riječima objašnjeno ako će ti pomoći:

sjecišta simetrala kuteva su središte upisane kružnice,ali i raspolavljaju kuteve...onda na svaku stranicu spustiš visinu iz središta upisane kružnice i to ti je polumjer(visina pada na stranice pod pravim kutem...i onda dobiješ šest pravokutnih trokuta kojima preko sinusa i kosinusa lako izračunaš što ti treba.

PAŽNJA:visina dijeli stranicu na dva dijela pa moraš na kraju izračunati npr. a¨+a¨¨ i slično...

dakle imaš šest pravokutnih trokuta i u svakom imaš polumjer i polovicu kuta(kojeg kuta ovisi o slici)

[size=9][color=#999999]Added after 3 minutes:[/color][/size]

[quote="Anonymous"]cjeli prvi?? iz oba kolkovija? ali to nije samo teorija..
ja sam pao na onom pismenom usmenom, pa se sad bojim da ce me to sve pitat, a ni ne sjecam se sta je sve bilo. :oops:

jel se mora baš sve znat za dva? ja sam učio po onim pitanjima!ona za dva znam :/[/quote]

to sam i ja učio samo ono za dva a ipak me pitala i nekaj sa strane...malo sa strane pogledaj barem malo...i kolokvije prošle teoriju,pogotovo što nisi riješio/la

[size=9][color=#999999]Added after 4 minutes:[/color][/size]

[quote="Anonymous"]jel zna netko ovo? nemogu to nigdje naći :( plizz helpp...
Opisati kako se određuje udaljenost točke od ravnine[/quote]

kut između pravca i ravnine:kut između pravca i njegove ortogonalne projekcije na ravninu
kut između dviju ravnina:kut između dva po volji odabrana pravca i to po jedan iz svake ravnine
ort.proj. točke na ravninu:kroz točku provučeš pravac okomit na ravninu i u mjestu gdje taj pravac probodi ravninu je ortogonalna projekcija
udaljenost točke od ravnine:udaljenost točke od svoje ortogonalne projekcije na ravninu
kut između mimoilaznih pravaca:to ti neznam definirati al mislim da smo to nešt radili na analitičkoj pa tam pogledaj kak se računa...možda ima i definicija u skripti iz ag
Smile( (napisa):

heh...ovo je mene pitala na usmenom...probaj si to točno nacrtat onda bi ti trebalo bit lakše skužit...evo sad riječima objašnjeno ako će ti pomoći:

sjecišta simetrala kuteva su središte upisane kružnice,ali i raspolavljaju kuteve...onda na svaku stranicu spustiš visinu iz središta upisane kružnice i to ti je polumjer(visina pada na stranice pod pravim kutem...i onda dobiješ šest pravokutnih trokuta kojima preko sinusa i kosinusa lako izračunaš što ti treba.

PAŽNJA:visina dijeli stranicu na dva dijela pa moraš na kraju izračunati npr. a¨+a¨¨ i slično...

dakle imaš šest pravokutnih trokuta i u svakom imaš polumjer i polovicu kuta(kojeg kuta ovisi o slici)

Added after 3 minutes:

Anonymous (napisa):
ja sam pao na onom pismenom usmenom, pa se sad bojim da ce me to sve pitat, a ni ne sjecam se sta je sve bilo. Embarassed

jel se mora baš sve znat za dva? ja sam učio po onim pitanjima!ona za dva znam Ehm?

to sam i ja učio samo ono za dva a ipak me pitala i nekaj sa strane...malo sa strane pogledaj barem malo...i kolokvije prošle teoriju,pogotovo što nisi riješio/la

Added after 4 minutes:

Anonymous (napisa):
jel zna netko ovo? nemogu to nigdje naći Sad plizz helpp...

kut između pravca i ravnine:kut između pravca i njegove ortogonalne projekcije na ravninu
kut između dviju ravnina:kut između dva po volji odabrana pravca i to po jedan iz svake ravnine
ort.proj. točke na ravninu:kroz točku provučeš pravac okomit na ravninu i u mjestu gdje taj pravac probodi ravninu je ortogonalna projekcija
udaljenost točke od ravnine:udaljenost točke od svoje ortogonalne projekcije na ravninu
kut između mimoilaznih pravaca:to ti neznam definirati al mislim da smo to nešt radili na analitičkoj pa tam pogledaj kak se računa...možda ima i definicija u skripti iz ag

[Vrh]
Gost

PostPostano: 12:16 uto, 9. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

kako definirati translaciju i osnu simetriju? :oops:
z am to napravit, ali definiciju ne... i da..jel pita da konstruiramo na taj nacin neke likove?ili tako nešto?
kako definirati translaciju i osnu simetriju? Embarassed
z am to napravit, ali definiciju ne... i da..jel pita da konstruiramo na taj nacin neke likove?ili tako nešto?

[Vrh]
thomary
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 15 - 0

PostPostano: 12:28 uto, 9. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Definicija osne simetrije: skripta strana 70., definicija translacije: skripta strana 72. Moras znat tu cijelu pricu...
Mogu ti dati jos jednu definiciju translacije iz euklidksih prostora, ali vjeruj mi, ta ce ti biti jos manje razumljiva jer vjeroajtno jos ne znas sto je linearni operator.
Definicija osne simetrije: skripta strana 70., definicija translacije: skripta strana 72. Moras znat tu cijelu pricu...
Mogu ti dati jos jednu definiciju translacije iz euklidksih prostora, ali vjeruj mi, ta ce ti biti jos manje razumljiva jer vjeroajtno jos ne znas sto je linearni operator.

[Vrh]
jackass9
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-8 = 13 - 21

PostPostano: 12:30 uto, 9. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]kako definirati translaciju i osnu simetriju? :oops:
z am to napravit, ali definiciju ne... i da..jel pita da konstruiramo na taj nacin neke likove?ili tako nešto?[/quote]

dosta ti je ono iz skripte definicija i ono objašnjenje ak te slučajno pita

sve ti ovisi koja te pitanja dopadnu...mene je pitala osna simetriju definiciju i točku preslikati pomoću osne simetrije
Anonymous (napisa):
kako definirati translaciju i osnu simetriju? Embarassed

dosta ti je ono iz skripte definicija i ono objašnjenje ak te slučajno pita

sve ti ovisi koja te pitanja dopadnu...mene je pitala osna simetriju definiciju i točku preslikati pomoću osne simetrije

[Vrh]
I&M...B
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 1 - 2

PostPostano: 19:04 uto, 9. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jackass9"]moze netko pomoci: Polumjer upisane kruznice trokuta je 5 cm, a kutovi su mu 40, 60 i 80

[/quote]
ovo ti je sve pre komplicirano..samo moras znat sinusov poučak..zadatak riješiš za 2 min..:wink:
jackass9 (napisa):

ovo ti je sve pre komplicirano..samo moras znat sinusov poučak..zadatak riješiš za 2 min..Wink

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, nastavnički studiji -> Elementarna geometrija Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Stranica 5 / 6.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum