Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Prvi kolokvij 2005/06 - objavljeni rezultati
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
34 = 91 - 57

PostPostano: 21:50 sri, 14. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Mighty Beaver"]Zna li netko kakvi ce zadaci tocno biti na ispravku kolokvija? Ovaj jedan frend je prakticki tocno znao koji ce biti na popravku iz elementarne (kako se kaze, znao je tocno zadatke ali s drugacijim brojkama), pa ako netko zna kakvi bi mogli biti ovdje bio bih mu zahvalan da napise.[/quote]

prva 3 zadatka će ti biti ista samo promjenjeni brojevi, dok će 4 biti malo drugaćiji al isto tipa "što ispisuje program". mislim da bi bilo dobro kad bi još vsego potvrdio ovo moje :?
Mighty Beaver (napisa):
Zna li netko kakvi ce zadaci tocno biti na ispravku kolokvija? Ovaj jedan frend je prakticki tocno znao koji ce biti na popravku iz elementarne (kako se kaze, znao je tocno zadatke ali s drugacijim brojkama), pa ako netko zna kakvi bi mogli biti ovdje bio bih mu zahvalan da napise.

prva 3 zadatka će ti biti ista samo promjenjeni brojevi, dok će 4 biti malo drugaćiji al isto tipa "što ispisuje program". mislim da bi bilo dobro kad bi još vsego potvrdio ovo moje Confused

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
venovako
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

56 = 65 - 9

PostPostano: 22:45 sri, 14. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="koryanshea"]prodekanica za nastavu je rekla da bi se u obaveznim djelovima provjera znanja trebala provjeravati cinjenicna znanja na nivou prepoznavanja, dok je ovo na UURu bio nivo razumijevanja sto je visi kognitivni nivo.[/quote]

:?: :shock: Posve sam nekvalificiran i zbunjen ovim psihološkim raspravama, pa bih molio, koryanshea-u ili koga već, da predoče poneki primjer UuR-ovskih pitanja koja bi "provjeravala činjenična znanja na nivou prepoznavanja", bez da traže "kognitivni skok" na viši nivo :roll:

Ukratko, gdje prestaje puko prepoznavanje, a počinje razumijevanje?

Ne velim da je ideja loša, dapače, pogotovo u svjetlu IMHO diskutabilne koristi od obaveznog dijela kolokvija, ali nisu niti sastavljači pitanja niti većina sudionika ove diskusije prošli formalnu nastavničku obuku pa rečene maglovite kognitivne kategorije takvima i ostaju.

Koncept kolokvija kakav je u svojim počecima na Brdu uveden ipak mi se čini boljim od ovoga što je sad na snazi, ali to je tema neke druge rasprave...
koryanshea (napisa):
prodekanica za nastavu je rekla da bi se u obaveznim djelovima provjera znanja trebala provjeravati cinjenicna znanja na nivou prepoznavanja, dok je ovo na UURu bio nivo razumijevanja sto je visi kognitivni nivo.

Question Shocked Posve sam nekvalificiran i zbunjen ovim psihološkim raspravama, pa bih molio, koryanshea-u ili koga već, da predoče poneki primjer UuR-ovskih pitanja koja bi "provjeravala činjenična znanja na nivou prepoznavanja", bez da traže "kognitivni skok" na viši nivo Rolling Eyes

Ukratko, gdje prestaje puko prepoznavanje, a počinje razumijevanje?

Ne velim da je ideja loša, dapače, pogotovo u svjetlu IMHO diskutabilne koristi od obaveznog dijela kolokvija, ali nisu niti sastavljači pitanja niti većina sudionika ove diskusije prošli formalnu nastavničku obuku pa rečene maglovite kognitivne kategorije takvima i ostaju.

Koncept kolokvija kakav je u svojim počecima na Brdu uveden ipak mi se čini boljim od ovoga što je sad na snazi, ali to je tema neke druge rasprave...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
venovako
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

56 = 65 - 9

PostPostano: 23:04 sri, 14. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Gordan"]najbolje da svima u indekse upišemo 2, podjelimo diplome i lijepo se zgazimo na jednom velikom domjenku![/quote]

Gle, pravila igre su da je sve obavezno, od onog što je obavezno postoji još i obavezan dio i postoji neki weird sense u tome da taj mega-obavezan dio bude mehanički ultratrivić.

A tome da li će i kad će trivijalizacija metastazirat, pa da raspišemo party, ovdje nije mjesto.

[quote="Gordan"]mislim zbilja :roll: jel na Analizi 3 nekome smeta sto profesor trazi previse "razumijevanja", a premalo elemenata "raspoznavanja" !?[/quote]

Čekaj, čekaj, nije još Bolonja na Analizu 3 došla :twisted:

[quote="Gordan"]Pa dobro ljudi nije ovo vrtić![/quote]

Nije, samo pokušava biti srednja škola i gdje treba i gdje ne :roll:
Gordan (napisa):
najbolje da svima u indekse upišemo 2, podjelimo diplome i lijepo se zgazimo na jednom velikom domjenku!

Gle, pravila igre su da je sve obavezno, od onog što je obavezno postoji još i obavezan dio i postoji neki weird sense u tome da taj mega-obavezan dio bude mehanički ultratrivić.

A tome da li će i kad će trivijalizacija metastazirat, pa da raspišemo party, ovdje nije mjesto.

Gordan (napisa):
mislim zbilja Rolling Eyes jel na Analizi 3 nekome smeta sto profesor trazi previse "razumijevanja", a premalo elemenata "raspoznavanja" !?

Čekaj, čekaj, nije još Bolonja na Analizu 3 došla Twisted Evil

Gordan (napisa):
Pa dobro ljudi nije ovo vrtić!

Nije, samo pokušava biti srednja škola i gdje treba i gdje ne Rolling Eyes

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:10 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"][quote="Mighty Beaver"]Zna li netko kakvi ce zadaci tocno biti na ispravku kolokvija? Ovaj jedan frend je prakticki tocno znao koji ce biti na popravku iz elementarne (kako se kaze, znao je tocno zadatke ali s drugacijim brojkama), pa ako netko zna kakvi bi mogli biti ovdje bio bih mu zahvalan da napise.[/quote]
prva 3 zadatka će ti biti ista samo promjenjeni brojevi, dok će 4 biti malo drugaćiji al isto tipa "što ispisuje program". mislim da bi bilo dobro kad bi još vsego potvrdio ovo moje :?[/quote]

vsego to nece ni potvrditi niti opovrgnuti, jer je na kolegino pitanje detaljno odgovoreno i na vjezbama i na predavanjima, a pise i na Forumu. :roll:

@kory: odluka o obaveznom dijelu je dosla od same Prodekanice; to sto je UuR [b]jedini[/b] ispostovao tu odluku, nije moj problem. :roll:

A floskule o "prepoznavanju" nema smisla komentirati... :roll: Ako cemo u tom smjeru, onda bi ovo trebao biti kolokvij iz UuRa:

[size=19][b]Prvi balkanjski kolokvij iz kolegija "U vodu racunarstvo"[/b][/size]

1. Koja od slijedecih rijeci je naredba pseudo-C-a:
a) Tutankamon
b) Popokatepetl
c) [tt]scanf()[/tt]

2. Koja od prikazanih vrijednosti moze biti vrijednost cjelobrojne varijable:
a) 3.14159265
b) Popokatepetl
c) 17

3. Koji program ce se najdulje izvrsavati:
a) [tt]printf("Pero");[/tt]
b) [tt]printf("Popokatepetl");[/tt]
c) [tt]for(i = 0; i < 1000000; i++) for(j = 0; j < 1000000; j++) for(k = 0; k < 1000000; k++) printf("Joj, meni, joj, črleni je lajbek moj");[/tt]

4. Kako se u 8 bitova prikazuje broj 17:
a) sedamnajest
b) Popokatepetl
c) 00010001

[b]Napomena:[/b] Granica za prolaz je: barem jedan pokusaj rjesavanja zadatka. Studenti koji ne uspiju poloziti, za kaznu ce dobiti samo ocjenu 4 kako bi Balkanjske statistike prolaznosti bile zadovoljene. Asistent koji je zadao zadatak kojeg nisu apsolutno svi studenti tocno rijesili, bit ce javno batinan.

:PP
mladac (napisa):
Mighty Beaver (napisa):
Zna li netko kakvi ce zadaci tocno biti na ispravku kolokvija? Ovaj jedan frend je prakticki tocno znao koji ce biti na popravku iz elementarne (kako se kaze, znao je tocno zadatke ali s drugacijim brojkama), pa ako netko zna kakvi bi mogli biti ovdje bio bih mu zahvalan da napise.

prva 3 zadatka će ti biti ista samo promjenjeni brojevi, dok će 4 biti malo drugaćiji al isto tipa "što ispisuje program". mislim da bi bilo dobro kad bi još vsego potvrdio ovo moje Confused

vsego to nece ni potvrditi niti opovrgnuti, jer je na kolegino pitanje detaljno odgovoreno i na vjezbama i na predavanjima, a pise i na Forumu. Rolling Eyes

@kory: odluka o obaveznom dijelu je dosla od same Prodekanice; to sto je UuR jedini ispostovao tu odluku, nije moj problem. Rolling Eyes

A floskule o "prepoznavanju" nema smisla komentirati... Rolling Eyes Ako cemo u tom smjeru, onda bi ovo trebao biti kolokvij iz UuRa:

Prvi balkanjski kolokvij iz kolegija "U vodu racunarstvo"

a) Tutankamon
b) Popokatepetl
c) scanf()

a) 3.14159265
b) Popokatepetl
c) 17

a) printf("Pero");
b) printf("Popokatepetl");
c) for(i = 0; i < 1000000; i++) for(j = 0; j < 1000000; j++) for(k = 0; k < 1000000; k++) printf("Joj, meni, joj, črleni je lajbek moj");

a) sedamnajest
b) Popokatepetl
c) 00010001

Napomena: Granica za prolaz je: barem jedan pokusaj rjesavanja zadatka. Studenti koji ne uspiju poloziti, za kaznu ce dobiti samo ocjenu 4 kako bi Balkanjske statistike prolaznosti bile zadovoljene. Asistent koji je zadao zadatak kojeg nisu apsolutno svi studenti tocno rijesili, bit ce javno batinan.

Weeee-heeee!!!

[Vrh]
vani
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 0 - 0

PostPostano: 2:20 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
a) sedamnajest
b) Popokatepetl
c) 00010001

[/quote]

Jel se to piše s 8 onih malih kvadratića, pa onda u njih nešto upisuje? Mislim, stvarno sam zbunjen.... :?

:D :D :D :D
vsego (napisa):

a) sedamnajest
b) Popokatepetl
c) 00010001

Jel se to piše s 8 onih malih kvadratića, pa onda u njih nešto upisuje? Mislim, stvarno sam zbunjen.... Confused

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

[Vrh]
MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 2:23 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]3. Koji program ce se najdulje izvrsavati:
c) [tt]for(i = 0; i < 1000000; i++) for(j = 0; j < 1000000; j++) for(k = 0; k < 1000000; k++) printf("Joj, meni, joj, črleni je lajbek moj");[/tt][/quote]

Nama je asistentica Karaga rekla da neće biti efikasnosti na kolokviju :!::!:
Ja se žalim i zahtijevam, ne! , naređujem da se kolega Šego ispriča :!::!::!:
Ma kad bolje promislim sve je Krcko kriv :!::!::!:

:lol:
vsego (napisa):
a) printf("Pero");
c) for(i = 0; i < 1000000; i++) for(j = 0; j < 1000000; j++) for(k = 0; k < 1000000; k++) printf("Joj, meni, joj, črleni je lajbek moj");

Nama je asistentica Karaga rekla da neće biti efikasnosti na kolokviju ExclamationExclamation
Ja se žalim i zahtijevam, ne! , naređujem da se kolega Šego ispriča ExclamationExclamationExclamation
Ma kad bolje promislim sve je Krcko kriv ExclamationExclamationExclamation

Laughing

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
vani
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 2:28 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"][quote="Mighty Beaver"]Zna li netko kakvi ce zadaci tocno biti na ispravku kolokvija? Ovaj jedan frend je prakticki tocno znao koji ce biti na popravku iz elementarne (kako se kaze, znao je tocno zadatke ali s drugacijim brojkama), pa ako netko zna kakvi bi mogli biti ovdje bio bih mu zahvalan da napise.[/quote]

prva 3 zadatka će ti biti ista samo promjenjeni brojevi, dok će 4 biti malo drugaćiji al isto tipa "što ispisuje program". mislim da bi bilo dobro kad bi još vsego potvrdio ovo moje :?[/quote]

Asistentica (Karaga) je rekla da će se u popravnom kolokviju (4 obavezna zadatka) pojaviti isti tipovi zadataka s promijenjenim brojevim, vsego mi je to u nekom ranije postu potvrdio...

Ali bilo bi lijepo sve naučiti (da ne bi bilo rekla/o-kazala/o), a ovo ovdje navedeno uzeti kao specijalni slučaj svega. . . :wink:
mladac (napisa):
Mighty Beaver (napisa):

Asistentica (Karaga) je rekla da će se u popravnom kolokviju (4 obavezna zadatka) pojaviti isti tipovi zadataka s promijenjenim brojevim, vsego mi je to u nekom ranije postu potvrdio...

Ali bilo bi lijepo sve naučiti (da ne bi bilo rekla/o-kazala/o), a ovo ovdje navedeno uzeti kao specijalni slučaj svega. . . Wink

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:31 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"][quote="vsego"]3. Koji program ce se najdulje izvrsavati:
c) [tt]for(i = 0; i < 1000000; i++) for(j = 0; j < 1000000; j++) for(k = 0; k < 1000000; k++) printf("Joj, meni, joj, črleni je lajbek moj");[/tt][/quote]

Nama je asistentica Karaga rekla da neće biti efikasnosti na kolokviju :!::!:[/quote]

To ne spada u efikasnost, nego "stopericu u ruke". :PP
MKova (napisa):
vsego (napisa):
a) printf("Pero");

Nama je asistentica Karaga rekla da neće biti efikasnosti na kolokviju ExclamationExclamation

To ne spada u efikasnost, nego "stopericu u ruke". Weeee-heeee!!!

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 11:39 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

@vsego: cinjenica je da je jedan od najmanje zahtjevnih kolegija dobio jednu od najnizih stopa prolaznosti i da ljudi koji su znali nesto o racunarstvu nisu komunicirali sa ljudima koji su se skolovali za drzanje nastave.
Na stranu to. Mozda bi rezultati takvih razgovora urodili boljim kolokvijem, mozda ne bi. Cinjenica je da nije bilo dovoljne komunikacije ni sa predmetnim nastavnicima, što je isto moglo ili nije moralo rezultirati boljim kolokvijem.

I na kraju price, ne znam kako bi morao izgledati balkanjski kolokvij, ali znam da ne bi trebao biti zahtjevniji i od analize i od algebre i da ljudi nisu razgovarali kako su trebali.

Znam da MO prolazi kroz ono što se eufemistično zove "kontrolirani kaos" i da su ovakvi gafovi neizbježni i da ljudi-nastavnici moraju kroz idućih nekoliko godina uhvatiti grif kako da se potpuno novi sistem rada implementira kako treba, ali kada se gaf desi, onda totalno nema smisla satirizirati ga.
@vsego: cinjenica je da je jedan od najmanje zahtjevnih kolegija dobio jednu od najnizih stopa prolaznosti i da ljudi koji su znali nesto o racunarstvu nisu komunicirali sa ljudima koji su se skolovali za drzanje nastave.
Na stranu to. Mozda bi rezultati takvih razgovora urodili boljim kolokvijem, mozda ne bi. Cinjenica je da nije bilo dovoljne komunikacije ni sa predmetnim nastavnicima, što je isto moglo ili nije moralo rezultirati boljim kolokvijem.

I na kraju price, ne znam kako bi morao izgledati balkanjski kolokvij, ali znam da ne bi trebao biti zahtjevniji i od analize i od algebre i da ljudi nisu razgovarali kako su trebali.

Znam da MO prolazi kroz ono što se eufemistično zove "kontrolirani kaos" i da su ovakvi gafovi neizbježni i da ljudi-nastavnici moraju kroz idućih nekoliko godina uhvatiti grif kako da se potpuno novi sistem rada implementira kako treba, ali kada se gaf desi, onda totalno nema smisla satirizirati ga.

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 12:15 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

@zub: kada se svim trima demosim udostoji doci vise od dosadasnjih 10 ljudi, onda mozemo pricati i o tome da se studenti zbilja potrudili.... ili kada ne bude 50% prepisanih zadaca....

dok se studenti ne potrude na sve nacine koji su im raspolozivi, nemamo sta razgovarati i nekakvom poboljsanju.... smatram da je kolokvij samo odraz truda koliko su ulozili... a to se lijepo da vidjeti kroz TOCNO predane i samostalno rijesene zadace...

kad daju sve od sebe i popadaju ko kruske najesen, onda imamo ozbiljan problem.. ali to ovdje nije slucaj...

evo, upravo je jedan kolega dosao i pitao me kada moze predati zadacu.... radi se o predaji CETVRTE zadace, a on jos nije ustanovio gdje se to obavlja za moju grupu... sva sreca pa nigdje ne pise i taj podatak skrivam ko zmija noge :roll:
@zub: kada se svim trima demosim udostoji doci vise od dosadasnjih 10 ljudi, onda mozemo pricati i o tome da se studenti zbilja potrudili.... ili kada ne bude 50% prepisanih zadaca....

dok se studenti ne potrude na sve nacine koji su im raspolozivi, nemamo sta razgovarati i nekakvom poboljsanju.... smatram da je kolokvij samo odraz truda koliko su ulozili... a to se lijepo da vidjeti kroz TOCNO predane i samostalno rijesene zadace...

kad daju sve od sebe i popadaju ko kruske najesen, onda imamo ozbiljan problem.. ali to ovdje nije slucaj...

evo, upravo je jedan kolega dosao i pitao me kada moze predati zadacu.... radi se o predaji CETVRTE zadace, a on jos nije ustanovio gdje se to obavlja za moju grupu... sva sreca pa nigdje ne pise i taj podatak skrivam ko zmija noge Rolling Eyes

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:24 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][size=19][b]Prvi balkanjski kolokvij iz kolegija "U vodu racunarstvo"[/b][/size]

a) Tutankamon
b) Popokatepetl
c) [tt]scanf()[/tt]

a) 3.14159265
b) Popokatepetl
c) 17

c) [tt]for(i = 0; i < 1000000; i++) for(j = 0; j < 1000000; j++) for(k = 0; k < 1000000; k++) printf("Joj, meni, joj, črleni je lajbek moj");[/tt]

a) sedamnajest
b) Popokatepetl
c) 00010001[/quote]

Hmm, ja bi zaokruzio popoketepetl. Cesto se javlja pa je velika vjerojatnost da je bar jednom tocno.
vsego (napisa):
Prvi balkanjski kolokvij iz kolegija "U vodu racunarstvo"

a) Tutankamon
b) Popokatepetl
c) scanf()

a) 3.14159265
b) Popokatepetl
c) 17

a) printf("Pero");

a) sedamnajest
b) Popokatepetl
c) 00010001

Hmm, ja bi zaokruzio popoketepetl. Cesto se javlja pa je velika vjerojatnost da je bar jednom tocno.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:26 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Aaaaa sad vidim da sam krivo spelovao, znaci padam godinu :cry: :cry: :cry:
Aaaaa sad vidim da sam krivo spelovao, znaci padam godinu Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 12:31 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]@zub: kada se svim trima demosim udostoji doci vise od dosadasnjih 10 ljudi, onda mozemo pricati i o tome da se studenti zbilja potrudili.... ili kada ne bude 50% prepisanih zadaca....

kad daju sve od sebe i popadaju ko kruske najesen, onda imamo ozbiljan problem.. ali to ovdje nije slucaj... [/quote]
Vjerujem. I kažem da stvar negdje štetno puca.
Ili je nedostatak komunikacije i štotigajaznamčegasvenenovacaljudiprostoraitakodalje doveo do toga da je kolokvij zahtjevniji no što bi trebao biti ako uzmemo u obzir kvalitetu prenesenog znanja i motivacije studenatima naspram očekivanja prolaznosti.
Ili su svi ostali kolokviji bili tako jednostavni da će studenti kada dobiju diplomu zažaliti što nisu upisali promet :) :shock: :o :-k

U svakom slučaju postoji još neobjašnjena neravnoteža težine kolokvija iz UuRa i ostalih kolokvija :? Vjerovatno bi bilo pametno da se organizira ozbiljna analiza uzroka disproporcije rezultata prvih midtermova na razini fakulteta.
Iz svog iskustva, moguće bi bilo jako korisno i od velike pomoći kada bi se ti rezultati prezentirali nadležnim odborima Sveučilišta, da se počne stvarati nekakav knowledge-base u tom pravcu?
Nesi (napisa):

Vjerujem. I kažem da stvar negdje štetno puca.
Ili je nedostatak komunikacije i štotigajaznamčegasvenenovacaljudiprostoraitakodalje doveo do toga da je kolokvij zahtjevniji no što bi trebao biti ako uzmemo u obzir kvalitetu prenesenog znanja i motivacije studenatima naspram očekivanja prolaznosti.
Ili su svi ostali kolokviji bili tako jednostavni da će studenti kada dobiju diplomu zažaliti što nisu upisali promet Smile Shocked Surprised Think

U svakom slučaju postoji još neobjašnjena neravnoteža težine kolokvija iz UuRa i ostalih kolokvija Confused Vjerovatno bi bilo pametno da se organizira ozbiljna analiza uzroka disproporcije rezultata prvih midtermova na razini fakulteta.
Iz svog iskustva, moguće bi bilo jako korisno i od velike pomoći kada bi se ti rezultati prezentirali nadležnim odborima Sveučilišta, da se počne stvarati nekakav knowledge-base u tom pravcu?

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 14:11 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

zube, jesi li pogledao kolokvij?
trazi osnovna znanja pretvaranja brojeva u bazu, zbrajanja, osnove osnova logike sudova, i 'sto ispisuje ovaj program'

to su osnove za koje se smatra da ih SVI moraju znati.... i na kojima ce se ili bazirati nastavak (sto ispisuje program) ili se smatra da znaju i dalje se nece ispitivati (zbrajanje and stuff)?
da su SAMI rijesili zadacu sa razumijevanjem, vjezbali jos par puta (nije da nemaju online gotovoe programe za provjeru) - to su zadaci koje su trebali rijesiti u pola noci

isto tako, ZASTO su izasli van nakon sat vremena?
da li je moja (kao demosa), asistentska ili profesorova krivnja sto ljudi rade tipfelere, pisu bez razmisljanja i ne provjere stvari - jer je to lagano :roll:

za proci NISU trebali znati programirati... trebali su razumjeti gradivo i skupiti laganih 30 bodova....

te stvari (brojevni sustavi) se rade u srednjoj kao 'informatika'
za zapis brojeva u racunalu imaju skriptu koju svi zivi preporucaju.... pisana je IMO predetaljno, ali nije moja krivnja kao autora skripte sto ju ljudi nisu procitali i shvatili....

kolokvij NIJE bio tezak i to su studenti mahom izjavljivali kad sam ih pitala ... to sto nisu vjezbali i nemaju rutinu je samo njihova krivnja....
rijesiti pola zadatka i igrati na srecu nije ono sto bologna propisuje, jel tako?

za TEZAK ili zahtijevan kolokvij 90% ljudi ne izadje van nakon 60 minuta pisanja....
zube, jesi li pogledao kolokvij?
trazi osnovna znanja pretvaranja brojeva u bazu, zbrajanja, osnove osnova logike sudova, i 'sto ispisuje ovaj program'

to su osnove za koje se smatra da ih SVI moraju znati.... i na kojima ce se ili bazirati nastavak (sto ispisuje program) ili se smatra da znaju i dalje se nece ispitivati (zbrajanje and stuff)?
da su SAMI rijesili zadacu sa razumijevanjem, vjezbali jos par puta (nije da nemaju online gotovoe programe za provjeru) - to su zadaci koje su trebali rijesiti u pola noci

isto tako, ZASTO su izasli van nakon sat vremena?
da li je moja (kao demosa), asistentska ili profesorova krivnja sto ljudi rade tipfelere, pisu bez razmisljanja i ne provjere stvari - jer je to lagano Rolling Eyes

za proci NISU trebali znati programirati... trebali su razumjeti gradivo i skupiti laganih 30 bodova....

te stvari (brojevni sustavi) se rade u srednjoj kao 'informatika'
za zapis brojeva u racunalu imaju skriptu koju svi zivi preporucaju.... pisana je IMO predetaljno, ali nije moja krivnja kao autora skripte sto ju ljudi nisu procitali i shvatili....

kolokvij NIJE bio tezak i to su studenti mahom izjavljivali kad sam ih pitala ... to sto nisu vjezbali i nemaju rutinu je samo njihova krivnja....
rijesiti pola zadatka i igrati na srecu nije ono sto bologna propisuje, jel tako?

za TEZAK ili zahtijevan kolokvij 90% ljudi ne izadje van nakon 60 minuta pisanja....

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:07 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]@vsego: cinjenica je da je jedan od najmanje zahtjevnih kolegija dobio jednu od najnizih stopa prolaznosti i da ljudi koji su znali nesto o racunarstvu nisu komunicirali sa ljudima koji su se skolovali za drzanje nastave.[/quote]

Toliko o (ne)robovanju statistikama. :roll:

Je l' ti palo na pamet da se vecina najslabije spremala za "najlaksi kolegij"? :-k

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Na stranu to. Mozda bi rezultati takvih razgovora urodili boljim kolokvijem, mozda ne bi. Cinjenica je da nije bilo dovoljne komunikacije ni sa predmetnim nastavnicima, što je isto moglo ili nije moralo rezultirati boljim kolokvijem.[/quote]

:evil: [b]ZAHTIJEVAM JAVNU ISPRIKU[/b] :!:

Zadatke su sastavili asistenti, ja sam to proTeXirao i poslao nastavnicima. :-s Zatim sam razgovarao s obojicom (istovremeno), pa su se oni sami dogovarali i to je rezultiralo time da smo u potpunosti izmijenili najtezi zadatak, te izveli gro promjena. :-s Ta verzija je [b]opet[/b] poslana profesorima i opet su radjene (sitne) izmjene. :) Na trecu verziju nije vise bilo prigovora i to je ono sto su studenti dobili. 8)

Uvjeti su trebali biti obavezni 1-4 zadatak (u skladu s [b]naredbom[/b] Prodekanice :!:); na inicijativu [b]jednog od asistenata[/b], oslabjeno je na 1,2,4 [b]ili[/b] 1,3,4, jer se u 2. i 3. covjek lako "zabuni". 8) Ako se moze zabuniti kod zamjene 0 i 1, onda to ipak nije moj problem - s tim bi pao i na usmenom. :roll:

Ergo, [b]komunikacija sa predmetnim nastavnicima[/b] je bila na visokom nivou i oni su izuzetno aktivno sudjelovali u sastavljanju kolokvija! =D> Zato malo pripazi prije nego ulijeces s optuzbama! :evil:

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]I na kraju price, ne znam kako bi morao izgledati balkanjski kolokvij, ali znam da ne bi trebao biti zahtjevniji i od analize i od algebre i da ljudi nisu razgovarali kako su trebali.[/quote]

Po cemu je kolokvij UuRa zahtjevniji od MA i LA? :-k

I kako ti to [b]znas[/b] da nismo razgovarali kako treba? :evil: Kako smo, [b]po tebi[/b], trebali razgovarati? :evil:

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Znam da MO prolazi kroz ono što se eufemistično zove "kontrolirani kaos" i da su ovakvi gafovi neizbježni i da ljudi-nastavnici moraju kroz idućih nekoliko godina uhvatiti grif kako da se potpuno novi sistem rada implementira kako treba, ali kada se gaf desi, onda totalno nema smisla satirizirati ga.[/quote]

Ok, sada vec pretjerujes s vrijedjanjem. :evil:

[b]KOJI GAF?!?[/b] :evil:

[b]NAPISI EKSPLICITNO[/b] sto je to ekipa s UuRa pogrijesila, uz argumente koji ce biti bolji od "premale prolaznosti" :!: :evil:

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]U svakom slučaju postoji još neobjašnjena neravnoteža težine kolokvija iz UuRa i ostalih kolokvija[/quote]

[b]Ponavljam:[/b] po cemu je kolokvij UuRa tezi od kolokvija MA ili LA ili cak EM? :evil: Po tome sto je nasa "prolaznost" [b]malo[/b] ispod 50%, a kod MA [b]malo[/b] iznad? :roll: Ne'š ti argumentacije... :wall:
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):

Toliko o (ne)robovanju statistikama. Rolling Eyes

Je l' ti palo na pamet da se vecina najslabije spremala za "najlaksi kolegij"? Think

Evil or Very Mad ZAHTIJEVAM JAVNU ISPRIKU Exclamation

Zadatke su sastavili asistenti, ja sam to proTeXirao i poslao nastavnicima. Eh? Zatim sam razgovarao s obojicom (istovremeno), pa su se oni sami dogovarali i to je rezultiralo time da smo u potpunosti izmijenili najtezi zadatak, te izveli gro promjena. Eh? Ta verzija je opet poslana profesorima i opet su radjene (sitne) izmjene. Smile Na trecu verziju nije vise bilo prigovora i to je ono sto su studenti dobili. Cool

Uvjeti su trebali biti obavezni 1-4 zadatak (u skladu s naredbom Prodekanice Exclamation); na inicijativu jednog od asistenata, oslabjeno je na 1,2,4 ili 1,3,4, jer se u 2. i 3. covjek lako "zabuni". Cool Ako se moze zabuniti kod zamjene 0 i 1, onda to ipak nije moj problem - s tim bi pao i na usmenom. Rolling Eyes

Ergo, komunikacija sa predmetnim nastavnicima je bila na visokom nivou i oni su izuzetno aktivno sudjelovali u sastavljanju kolokvija! Applause Zato malo pripazi prije nego ulijeces s optuzbama! Evil or Very Mad

Po cemu je kolokvij UuRa zahtjevniji od MA i LA? Think

I kako ti to znas da nismo razgovarali kako treba? Evil or Very Mad Kako smo, po tebi, trebali razgovarati? Evil or Very Mad

Ok, sada vec pretjerujes s vrijedjanjem. Evil or Very Mad

KOJI GAF?!? Evil or Very Mad

NAPISI EKSPLICITNO sto je to ekipa s UuRa pogrijesila, uz argumente koji ce biti bolji od "premale prolaznosti" Exclamation Evil or Very Mad

U svakom slučaju postoji još neobjašnjena neravnoteža težine kolokvija iz UuRa i ostalih kolokvija

Ponavljam: po cemu je kolokvij UuRa tezi od kolokvija MA ili LA ili cak EM? Evil or Very Mad Po tome sto je nasa "prolaznost" malo ispod 50%, a kod MA malo iznad? Rolling Eyes Ne'š ti argumentacije... Brick wall

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 18:46 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

jos bih samo dodala da su STUDENTI SAMI GOVORILI KAKO JE KOLOKVJI LAGAN

ne derem se, naglasavam....
i to je bilo receno nakon kolokvija, a prije rezultata....
jos bih samo dodala da su STUDENTI SAMI GOVORILI KAKO JE KOLOKVJI LAGAN

ne derem se, naglasavam....
i to je bilo receno nakon kolokvija, a prije rezultata....

sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 20:08 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

kolokvi je bia odličan, svi se slažu, bilo je više smjeha nakon kolokvija iz uur-a nego na nekoj pijanci... :lol: ali svi fulaju neke gluposti, upozoreni smo prethodno da će bit obavezni dio i da ga triba rješit 100 %... nije pomoglo... teško je ništa ne falit (oće reć fulat, ali ovo moje je lipše :D ), pogotovo na kolokviju... jeli moguće da će na popravnom malo porast prag
tolerancije, niko ne želi past... :wink:

ps. nisan pa kolokvi ali tonu ljudi koje poznajen i koji su bili 100 % uvjereni da će proć jer to znaju... i falili su nešto o čemu niko ne sanja da bi moga falit, i šta se falije jedanput u 50 pokušaja, pa zato pitan...

pps. nema ljutnje, samo me zanima...

ppps. nemojte se ni vi naljutit na ptanje, pliz...
kolokvi je bia odličan, svi se slažu, bilo je više smjeha nakon kolokvija iz uur-a nego na nekoj pijanci... Laughing ali svi fulaju neke gluposti, upozoreni smo prethodno da će bit obavezni dio i da ga triba rješit 100 %... nije pomoglo... teško je ništa ne falit (oće reć fulat, ali ovo moje je lipše Very Happy ), pogotovo na kolokviju... jeli moguće da će na popravnom malo porast prag
tolerancije, niko ne želi past... Wink

ps. nisan pa kolokvi ali tonu ljudi koje poznajen i koji su bili 100 % uvjereni da će proć jer to znaju... i falili su nešto o čemu niko ne sanja da bi moga falit, i šta se falije jedanput u 50 pokušaja, pa zato pitan...

pps. nema ljutnje, samo me zanima...

ppps. nemojte se ni vi naljutit na ptanje, pliz...

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
Johnny Casino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 21 - 15

PostPostano: 22:20 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]na inicijativu [b]jednog od asistenata[/b][/quote]

Raspolazem ekskluzivnim podacima o kome se radi... \:D/ :shock: :-$
8)
vsego (napisa):
na inicijativu jednog od asistenata

Raspolazem ekskluzivnim podacima o kome se radi... Dancing Shocked Shhh
Cool

A to je dva, dva, dva do Žitnjaka
[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 22:47 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Gordan"]
najbolje da svima u indekse upišemo 2, podjelimo diplome i lijepo se zgazimo na jednom velikom domjenku!
[/quote]
Može i bez ovog prvog... :lol: \:D/ O:) :drinking:
Gordan (napisa):

Može i bez ovog prvog... Laughing Dancing Angel #Beer

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 23:37 čet, 15. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

:OT:
[quote] falit (oće reć fulat, ali ovo moje je lipše :D )[/quote]
Nemoj to radit. :ccc: Moze stvoriti neugodne situacije, a dodatno poticanje animoziteta na relaciji Dalmacija - Zagreb nece donijeti nista dobro. Ne zelimo valjda imati takva prepucavanja na ovom forumu?

Istina, smajlic je gore i nitko se ne bi trebao ljutiti, ali svejedno bi se netko mogao uvrijediti.

[size=7]
ispricavam se na offtopicu. takodjer sam svjestan da bi ovo trebalo ici u PM, ali cini mi se da bi na public threadu moglo sprijeciti eventualni flame[/size]
Off-topic
Citat:
falit (oće reć fulat, ali ovo moje je lipše Very Happy )

Nemoj to radit. Ccc.... Sram te bilo... Moze stvoriti neugodne situacije, a dodatno poticanje animoziteta na relaciji Dalmacija - Zagreb nece donijeti nista dobro. Ne zelimo valjda imati takva prepucavanja na ovom forumu?

Istina, smajlic je gore i nitko se ne bi trebao ljutiti, ali svejedno bi se netko mogao uvrijediti.

ispricavam se na offtopicu. takodjer sam svjestan da bi ovo trebalo ici u PM, ali cini mi se da bi na public threadu moglo sprijeciti eventualni flame

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 5 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum