Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Svaka cast FERu; kad cemo i mi tako?
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

?
Ja sam nastavnik ili asistent i apsolutno podrzavam ovakvu akciju
7%
 7%  [ 6 ]
Ja sam student i apsolutno podrzavam ovakvu akciju
37%
 37%  [ 30 ]
Ja sam nastavnik ili asistent i nemam ni pozitivno ni negativno misljenje o ovoj akciji
2%
 2%  [ 2 ]
Ja sam student i nemam ni pozitivno ni negativno misljenje o ovoj akciji
25%
 25%  [ 21 ]
Ja sam nastavnik ili asistent i protivim se antiprepisivackim mjerama
3%
 3%  [ 3 ]
Ja sam student i protivim se antiprepisivackim mjerama
23%
 23%  [ 19 ]
Ukupno glasova : 81

Autor/ica Poruka
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
91 = 108 - 17

PostPostano: 19:21 pon, 9. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"]
zar ti misliš da je pošteno da ispit prođe neko ko je prepesiao i nije učio ništa a da onaj koji je učio ko životinja ima jedva za prolaz?[/quote]

tko je taj ko uci ko zivotinja i ima jedva za prolaz :?:
a na koju ti konkretno zivotinju mislis? :-k :fish: :?: :-s
fireball (napisa):

zar ti misliš da je pošteno da ispit prođe neko ko je prepesiao i nije učio ništa a da onaj koji je učio ko životinja ima jedva za prolaz?

tko je taj ko uci ko zivotinja i ima jedva za prolaz Question
a na koju ti konkretno zivotinju mislis? Think Ribica Question Eh?

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 11:34 uto, 10. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Maybe :konj: :?:
Maybe Konj Question

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 74 - 66

PostPostano: 18:53 uto, 10. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="andreao"]Maybe :konj: :?:[/quote]

zasto je konj asocijacija zivotinje koja uci jako puno i pritom se muci..Mislim bas suprotno konji uce brzo i ne muce se ....

Mislim da je ovaj post otiso bas malo previse u raspravu, nekako ste previse uzdigli kao da je prepisivanje na nasem faksu najgore i ima ga najvise nego na ostalim fakultetima... :roll:
andreao (napisa):
Maybe Konj Question

zasto je konj asocijacija zivotinje koja uci jako puno i pritom se muci..Mislim bas suprotno konji uce brzo i ne muce se ....

Mislim da je ovaj post otiso bas malo previse u raspravu, nekako ste previse uzdigli kao da je prepisivanje na nasem faksu najgore i ima ga najvise nego na ostalim fakultetima... Rolling Eyes

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:53 uto, 10. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]zasto je konj asocijacija zivotinje koja uci jako puno i pritom se muci..Mislim bas suprotno konji uce brzo i ne muce se .... Mislim da je ovaj post otiso bas malo previse u raspravu...[/quote]

Tako je, ajmo se vratiti na topic. Jesi cula za izraz "prepisujes ko konj"? :mrgreen: :silly:
bily (napisa):
zasto je konj asocijacija zivotinje koja uci jako puno i pritom se muci..Mislim bas suprotno konji uce brzo i ne muce se .... Mislim da je ovaj post otiso bas malo previse u raspravu...

Tako je, ajmo se vratiti na topic. Jesi cula za izraz "prepisujes ko konj"? Mr. Green #Silly

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 23:11 uto, 10. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]
Tako je, ajmo se vratiti na topic. Jesi cula za izraz "prepisujes ko konj"? :mrgreen: :silly:[/quote]

nisam!Aj mi pojasni sto ti taj izraz treba znacit?
Kako konj kao asocijacija moze biti prepisivanje. khm khm :roll:
krcko (napisa):

Tako je, ajmo se vratiti na topic. Jesi cula za izraz "prepisujes ko konj"? Mr. Green #Silly

nisam!Aj mi pojasni sto ti taj izraz treba znacit?
Kako konj kao asocijacija moze biti prepisivanje. khm khm Rolling Eyes

Albert Einstein

[Vrh]
sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 0:33 sri, 11. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

kazna dostojna FER-a... oni misle da su toliko posebni pa moraju non-stop izmisljat jos i jos tople vode... (valjda neki ljudi poznaju taj izraz)

gledajte, javni linč nije pedagoška mjera, maksimalno je glupo... to je sve tribalo ostat u krugu fakulteta i studenata fer-a...
ali ne, fer je "the best", moraju oni tako nesto napravit da bi ljudima oprali mozak kako kod njih nema prepisivanja pa svaki takav pokusaj tako zavrsi...

bar ja tako mislin... :lol:
kazna dostojna FER-a... oni misle da su toliko posebni pa moraju non-stop izmisljat jos i jos tople vode... (valjda neki ljudi poznaju taj izraz)

gledajte, javni linč nije pedagoška mjera, maksimalno je glupo... to je sve tribalo ostat u krugu fakulteta i studenata fer-a...
ali ne, fer je "the best", moraju oni tako nesto napravit da bi ljudima oprali mozak kako kod njih nema prepisivanja pa svaki takav pokusaj tako zavrsi...

bar ja tako mislin... Laughing

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:46 sri, 11. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

1. Ako se objavljuju sve odluke (a trebale bi, jer bi rad Sveucilista trebao biti javan), onda ova odluka ne treba biti iznimka. :)

2. U nedjelju mi je prijateljica s Ekonomije potvrdila da je tamo kazna zabrana studiranja od jednog semestra. :8) IMO, ipak je to gore nego da ti ime pise negdje na Internetu... :)

3. Ja [b]jesam[/b] za progon prepisivaca; no, kakav tocno, neka odluce pametniji od mene... O:)
1. Ako se objavljuju sve odluke (a trebale bi, jer bi rad Sveucilista trebao biti javan), onda ova odluka ne treba biti iznimka. Smile

2. U nedjelju mi je prijateljica s Ekonomije potvrdila da je tamo kazna zabrana studiranja od jednog semestra. :Cool IMO, ipak je to gore nego da ti ime pise negdje na Internetu... Smile

3. Ja jesam za progon prepisivaca; no, kakav tocno, neka odluce pametniji od mene... Angel

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 10:07 sri, 11. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]1. Ako se objavljuju sve odluke (a trebale bi, jer bi rad Sveucilista trebao biti javan), onda ova odluka ne treba biti iznimka. :)

2. U nedjelju mi je prijateljica s Ekonomije potvrdila da je tamo kazna zabrana studiranja od jednog semestra. :8) IMO, ipak je to gore nego da ti ime pise negdje na Internetu... :)[/quote]
Diskutabilno. Da sam ja poslodavac, koristio bih google za vidjeti što je sa tim ljudima koje zapošljavam, tako da tim ljudima na čelu piše što se netko nekoć sjetio staviti u Jutarnji list.

Ovakvi zapisnici svakako moraju biti javni, iako ne moraju nužno biti submitani dnevnim listovima, a ako i jesu, trebalo bi primijeniti način objavljivanja iz crne kronike (inicijali + broj godina). Ako javnost nema potrebu znati tko je pretukao svoju ženu ili zlostavljao djecu u naselju, definitivno ne mora znati koji je korisnik visokog obrazovanja imao šalabahter na ispitu.

Javnost rada sveučilišta ovdje nije argument budući da, dok je sveučilište definirano kao "tijelo javne vlasti" i djelatnici na sveučilištu kao "djelatnici u tijelu javne vlasti", studenti općenito to nisu.

A što se tiče FER-ovog objavljivanja, ,
[quote="http://www.azop.hr -> http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2003/1364.htm"]Novčanom kaznom od 20.000,00 do 40.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj:

1. izvršitelj obrade koji prekorači granice svojih ovlasti ili osobne podatke prikuplja i obrađuje za drugu namjenu osim ugovorene ili ih daje na korištenje drugim korisnicima ili ne osigura provođenje ugovorenih mjera zaštite osobnih podataka (članak 10. stavak 3.),[/quote]
vsego (napisa):
1. Ako se objavljuju sve odluke (a trebale bi, jer bi rad Sveucilista trebao biti javan), onda ova odluka ne treba biti iznimka. Smile

2. U nedjelju mi je prijateljica s Ekonomije potvrdila da je tamo kazna zabrana studiranja od jednog semestra. :Cool IMO, ipak je to gore nego da ti ime pise negdje na Internetu... Smile

Diskutabilno. Da sam ja poslodavac, koristio bih google za vidjeti što je sa tim ljudima koje zapošljavam, tako da tim ljudima na čelu piše što se netko nekoć sjetio staviti u Jutarnji list.

Ovakvi zapisnici svakako moraju biti javni, iako ne moraju nužno biti submitani dnevnim listovima, a ako i jesu, trebalo bi primijeniti način objavljivanja iz crne kronike (inicijali + broj godina). Ako javnost nema potrebu znati tko je pretukao svoju ženu ili zlostavljao djecu u naselju, definitivno ne mora znati koji je korisnik visokog obrazovanja imao šalabahter na ispitu.

Javnost rada sveučilišta ovdje nije argument budući da, dok je sveučilište definirano kao "tijelo javne vlasti" i djelatnici na sveučilištu kao "djelatnici u tijelu javne vlasti", studenti općenito to nisu.

A što se tiče FER-ovog objavljivanja, ,
http://www.azop.hr → http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2003/1364.htm (napisa):
Novčanom kaznom od 20.000,00 do 40.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj:

1. izvršitelj obrade koji prekorači granice svojih ovlasti ili osobne podatke prikuplja i obrađuje za drugu namjenu osim ugovorene ili ih daje na korištenje drugim korisnicima ili ne osigura provođenje ugovorenih mjera zaštite osobnih podataka (članak 10. stavak 3.),

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 10:49 sri, 11. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Diskutabilno. Da sam ja poslodavac, koristio bih google za vidjeti što je sa tim ljudima koje zapošljavam, tako da tim ljudima na čelu piše što se netko nekoć sjetio staviti u Jutarnji list.

Ovakvi zapisnici svakako moraju biti javni, iako ne moraju nužno biti submitani dnevnim listovima, a ako i jesu, trebalo bi primijeniti način objavljivanja iz crne kronike (inicijali + broj godina).[/quote]

Mislim da je glavna korist od javnosti rada sveucilista upravo to sto ti pricas - poslodavci [b]trebaju[/b] vidjeti da je netko dobio opomenu pred iskljucenje (zbog prepisivanja ili bilo cega drugog). To bi mu trebalo pisati na prijepisu ocjena, a ne samo na webu ili u Jutarnjem koji ce u trenutku kad diplomira biti star 5 godina i past ce u zaborav.

Prepisivanje i drugi oblici varanja i korupcije su ozbiljan problem ovog drustva. Mene npr. izrazito smeta kad jedan politicar bude uhvacen u prepisivanju magistarskog rada, te kao rezultat dobije udarne termine u talk-showovima na kojima tumaci kako se svi magistarski prepisuju. Ja sam u svojeg ulozio solidnu kolicinu mjeseci rada i nisam ga prepisao. Pitaj vsegu sto misli o tome, on se trenutno pati s magistarskim.

I dalje podrzavam poteze FER-a i nadam se da ce doprinjeti senzibilizaciji drustva na probleme na koje se kod nas olako gleda.

"Pa sto ako je gradonacelnik pijan vozio po gradu, tko od nas nije nikad popio. Ajmo ga izabrati ponovo."

"Pa sto ako je politicar prepisao magistarski rad, tko od nas nije nikad prepisivao u skoli. Ajmo glasat za njega i omoguciti mu da postane predsjednik trece oporbene stranke."

"Pa sto ako je uvazeni profesor optuzen za pedofiliju. Ajmo mu dat da opet vodi nastavu i ispite."
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):

Ovakvi zapisnici svakako moraju biti javni, iako ne moraju nužno biti submitani dnevnim listovima, a ako i jesu, trebalo bi primijeniti način objavljivanja iz crne kronike (inicijali + broj godina).

Mislim da je glavna korist od javnosti rada sveucilista upravo to sto ti pricas - poslodavci trebaju vidjeti da je netko dobio opomenu pred iskljucenje (zbog prepisivanja ili bilo cega drugog). To bi mu trebalo pisati na prijepisu ocjena, a ne samo na webu ili u Jutarnjem koji ce u trenutku kad diplomira biti star 5 godina i past ce u zaborav.

Prepisivanje i drugi oblici varanja i korupcije su ozbiljan problem ovog drustva. Mene npr. izrazito smeta kad jedan politicar bude uhvacen u prepisivanju magistarskog rada, te kao rezultat dobije udarne termine u talk-showovima na kojima tumaci kako se svi magistarski prepisuju. Ja sam u svojeg ulozio solidnu kolicinu mjeseci rada i nisam ga prepisao. Pitaj vsegu sto misli o tome, on se trenutno pati s magistarskim.

I dalje podrzavam poteze FER-a i nadam se da ce doprinjeti senzibilizaciji drustva na probleme na koje se kod nas olako gleda.

"Pa sto ako je gradonacelnik pijan vozio po gradu, tko od nas nije nikad popio. Ajmo ga izabrati ponovo."

"Pa sto ako je politicar prepisao magistarski rad, tko od nas nije nikad prepisivao u skoli. Ajmo glasat za njega i omoguciti mu da postane predsjednik trece oporbene stranke."

"Pa sto ako je uvazeni profesor optuzen za pedofiliju. Ajmo mu dat da opet vodi nastavu i ispite."

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
DarkOne™24/7®
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 5 - 7

PostPostano: 11:41 sri, 11. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

postoji jedna razlika izmedju fer-a i mo-a. na feru nema usmenih, tako da je uspjesno prepisivanje na pismenom osiguran prolaz... :) dok ovdje nije niti blizu, tako da je razumljivo da je tamo mozda bitnije iskorijeniti prepisivace... tu tako i onako poslje dodjes na usmeni, pa ti je tako svejedno da li si prije prepisivao ili ne. (ako si prepisivao onda je veci problem) na usmenom neces prepisat, i nece ti nitko sapnut.. :))

a evo ja ne prepisujem, ali razlog tome nije moj moral, vec to sto sam nesposoban prepisat... nisam za to ne vidim ako mi papir nije ispred mene, a i ne snalazim se u tudjim rukopisima... tako da mi prepisivanje nije opcija.. :))

ali da sve u svemu slazem se da prepisivanje nije dobro.. :)
postoji jedna razlika izmedju fer-a i mo-a. na feru nema usmenih, tako da je uspjesno prepisivanje na pismenom osiguran prolaz... :) dok ovdje nije niti blizu, tako da je razumljivo da je tamo mozda bitnije iskorijeniti prepisivace... tu tako i onako poslje dodjes na usmeni, pa ti je tako svejedno da li si prije prepisivao ili ne. (ako si prepisivao onda je veci problem) na usmenom neces prepisat, i nece ti nitko sapnut.. :))

a evo ja ne prepisujem, ali razlog tome nije moj moral, vec to sto sam nesposoban prepisat... nisam za to ne vidim ako mi papir nije ispred mene, a i ne snalazim se u tudjim rukopisima... tako da mi prepisivanje nije opcija.. :))

ali da sve u svemu slazem se da prepisivanje nije dobro.. :)

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail AIM YIM MSNM
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 11:52 sri, 11. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ima i nastavak priče, raspitao se, navedeni su studenti potpisali izjavu kojom pristaju na objavljivanje njihovih podataka na webu, tako da je taj dio čist, valjda :)

Što se tiče načela objave podataka.. Nekakva gradacija kazni mora postojati i javna objava podataka vjerovatno ne bi trebala biti sadržana u "prvoj osobnoj", ali se slažem da bi svaka daljnja kazna trebala ići sa ozbiljnijim mjerama + objavom podataka.

A Anto možete-vi-meni-i-u-krilo-Letici-ste-sjedili-bliže Đapić :doh: sramota :(
Ima i nastavak priče, raspitao se, navedeni su studenti potpisali izjavu kojom pristaju na objavljivanje njihovih podataka na webu, tako da je taj dio čist, valjda Smile

Što se tiče načela objave podataka.. Nekakva gradacija kazni mora postojati i javna objava podataka vjerovatno ne bi trebala biti sadržana u "prvoj osobnoj", ali se slažem da bi svaka daljnja kazna trebala ići sa ozbiljnijim mjerama + objavom podataka.

A Anto možete-vi-meni-i-u-krilo-Letici-ste-sjedili-bliže Đapić Joj, pa da! sramota Sad

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 12:08 sri, 11. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Ima i nastavak priče, raspitao se, navedeni su studenti potpisali izjavu kojom pristaju na objavljivanje njihovih podataka na webu, tako da je taj dio čist, valjda :)[/quote]

Potpisali izjavu.Sad ja postavljam pitanje sto je bio uvjet pri potpisivanju te izjave.Dal je to uistinu bila njihova zelja da se to obajvi na webu...
A smijem li pitat di si sazno i od kojih tocno izvora o tom potpisivanju :-k :?: :?: :?:
Ima i nastavak priče, raspitao se, navedeni su studenti potpisali izjavu kojom pristaju na objavljivanje njihovih podataka na webu, tako da je taj dio čist, valjda Smile

Potpisali izjavu.Sad ja postavljam pitanje sto je bio uvjet pri potpisivanju te izjave.Dal je to uistinu bila njihova zelja da se to obajvi na webu...
A smijem li pitat di si sazno i od kojih tocno izvora o tom potpisivanju Think Question Question Question

Albert Einstein

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:10 sri, 11. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Ima i nastavak priče, raspitao se, navedeni su studenti potpisali izjavu kojom pristaju na objavljivanje njihovih podataka na webu, tako da je taj dio čist, valjda :)[/quote]

To ti pise negdje u topicu. :P

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Što se tiče načela objave podataka.. Nekakva gradacija kazni mora postojati i javna objava podataka vjerovatno ne bi trebala biti sadržana u "prvoj osobnoj", ali se slažem da bi svaka daljnja kazna trebala ići sa ozbiljnijim mjerama + objavom podataka.[/quote]

U cilju "gradacije", koliko bi puta (po tebi) trebalo nekoga uhvatiti u nedjelu, pa da mu se zabrani daljnji studij na tom fakultetu? :-k

To ti pise negdje u topicu. Razz

U cilju "gradacije", koliko bi puta (po tebi) trebalo nekoga uhvatiti u nedjelu, pa da mu se zabrani daljnji studij na tom fakultetu? Think

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 12:12 sri, 11. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]U cilju "gradacije", koliko bi puta (po tebi) trebalo nekoga uhvatiti u nedjelu, pa da mu se zabrani daljnji studij na tom fakultetu? :-k[/quote]
2-3 ? :-k

@billy: od Mate Omazića, predstavnika studenata u tom povjerenstvu. Navodno se ide ka tome da se takve obavijesti prikazuju samo ulogiranim korisnicima, tj studentima i zaposlenicima fakulteta. Ne znam što će biti sa ozbiljnijim prijestupima :-s
vsego (napisa):
U cilju "gradacije", koliko bi puta (po tebi) trebalo nekoga uhvatiti u nedjelu, pa da mu se zabrani daljnji studij na tom fakultetu? Think

2-3 ? Think

@billy: od Mate Omazića, predstavnika studenata u tom povjerenstvu. Navodno se ide ka tome da se takve obavijesti prikazuju samo ulogiranim korisnicima, tj studentima i zaposlenicima fakulteta. Ne znam što će biti sa ozbiljnijim prijestupima Eh?

MADD
[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 12:24 sri, 11. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Krcko"] "Pa sto ako je gradonacelnik pijan vozio po gradu, tko od nas nije nikad popio. Ajmo ga izabrati ponovo."

"Pa sto ako je uvazeni profesor optuzen za pedofiliju. Ajmo mu dat da opet vodi nastavu i ispite." [/quote]

Stvar je po meni jos gora. Svi ti tvoji prijestupnici, Krcko, su uhvaceni kako rade nesto nedozvoljeno NEVEZANO uz njihovu profesiju. Prepisivanje je VEZANO UZ posao. Po meni, to sto covjek spava (ili... stogod...) sa svojom tajnicom ne znaci nuzno da je nepodoban za predsjednika neke drzave. Ali ako covjek iskoristi polozaj predsjednika da bi svojoj obitelji osigurao materijalnu korist, to ga cini nepodobnim. Ako je neki student varao na natjecanju u curlingu, ne treba mu ime objaviti na oglasnoj ploci fakulteta, ali ako je varao na ispitu, treba.
Krcko (napisa):

Stvar je po meni jos gora. Svi ti tvoji prijestupnici, Krcko, su uhvaceni kako rade nesto nedozvoljeno NEVEZANO uz njihovu profesiju. Prepisivanje je VEZANO UZ posao. Po meni, to sto covjek spava (ili... stogod...) sa svojom tajnicom ne znaci nuzno da je nepodoban za predsjednika neke drzave. Ali ako covjek iskoristi polozaj predsjednika da bi svojoj obitelji osigurao materijalnu korist, to ga cini nepodobnim. Ako je neki student varao na natjecanju u curlingu, ne treba mu ime objaviti na oglasnoj ploci fakulteta, ali ako je varao na ispitu, treba.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:51 sri, 11. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Politicarima je postivanje zakona i ponasanje u skladu s drustvenim normama vezano uz profesiju. Oni vode ovu zemlju i donose sve bitne odluke. Cijelo drustvo se debelo odmaklo od socijalistickog mentaliteta, jedino jos politicari mogu raditi sto hoce i ne snositi posljedice.

Sto se tice seksa, slazem se da to spada u privatnu domenu i za politicare. U Americi se otislo predaleko, ali u Europi nije. Ne bojim se da ce kod nas uskoro necija politicka karijera biti ugrozena zato sto spava sa sekretaricom (naprotiv).

[size=7]Da ne bi bilo zabune, spavanje s djecacima iz doma ne smatram necijim privatnim zivotom i mislim da ga to cini nepodobnim za bilo koju profesiju.[/size]

@ZELENI: gradacija kazni postoji, imas opomenu vulgaris i opomenu pred iskljucenje. Opomena pred iskljucenje svakako treba biti javna i trajno se zabiljeziti u nekom dokumentu vezanom uz studij (npr. prijepisu ocjena). Mozemo razgovarati o tome je li biti-prvi-puta-uhvacen-u-prepisivanju dovoljno za opomenu pred iskljucenje. Opet, po mojem misljenju stegovno povjerenstvo na FER-u je posteno odradilo posao i izreklo primjerenu kaznu (obzirom na bolonjski nacin studiranja).
Politicarima je postivanje zakona i ponasanje u skladu s drustvenim normama vezano uz profesiju. Oni vode ovu zemlju i donose sve bitne odluke. Cijelo drustvo se debelo odmaklo od socijalistickog mentaliteta, jedino jos politicari mogu raditi sto hoce i ne snositi posljedice.

Sto se tice seksa, slazem se da to spada u privatnu domenu i za politicare. U Americi se otislo predaleko, ali u Europi nije. Ne bojim se da ce kod nas uskoro necija politicka karijera biti ugrozena zato sto spava sa sekretaricom (naprotiv).

Da ne bi bilo zabune, spavanje s djecacima iz doma ne smatram necijim privatnim zivotom i mislim da ga to cini nepodobnim za bilo koju profesiju.

@ZELENI: gradacija kazni postoji, imas opomenu vulgaris i opomenu pred iskljucenje. Opomena pred iskljucenje svakako treba biti javna i trajno se zabiljeziti u nekom dokumentu vezanom uz studij (npr. prijepisu ocjena). Mozemo razgovarati o tome je li biti-prvi-puta-uhvacen-u-prepisivanju dovoljno za opomenu pred iskljucenje. Opet, po mojem misljenju stegovno povjerenstvo na FER-u je posteno odradilo posao i izreklo primjerenu kaznu (obzirom na bolonjski nacin studiranja).

[Vrh]
Vl4do
Forumaš s poteškoćama u pisanju
Forumaš s poteškoćama u pisanju

-5 = 16 - 21

PostPostano: 15:02 sri, 11. 1. 2006    Naslov: Re: hm... Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]
Insajderski info: izbacivanje s faksa ozbiljno se razmatralo kao opcija. Prevagnulo je misljenje da je ponistavanje ispita dovoljna kazna (objavljivanje imena nije kazna za prepisivanje, nego je napravljeno kao [url=http://www.fer.hr/index.php?kat=1&newsId=10675#mod_news]obavijest[/url] o radu stegovnog povjerenstva). Po bolonjskim pravilima ponistavanje jednog kolokvija vrlo lako moze dovesti do pada godine.[/quote]

pravi insajderski info... glasalo se o tome dali da ih se izaci s faksa.... samo je studentski predstavnik bio protiv.... zato nisu izbaceni

a sto se tice zastite od prepisivanja... sad si na FERu obavezan potpisati ugovor u kojem se obavezujes da neces prepisivati, a i da neces dopustiti da itko od tebe prepise... inace nista od ispita

ujedno... u slijedecoj objavi imena ce biti i ljudi koji ne studiraju bolonju koji su na jednak nacin kaznjeni....
krcko (napisa):

Insajderski info: izbacivanje s faksa ozbiljno se razmatralo kao opcija. Prevagnulo je misljenje da je ponistavanje ispita dovoljna kazna (objavljivanje imena nije kazna za prepisivanje, nego je napravljeno kao obavijest o radu stegovnog povjerenstva). Po bolonjskim pravilima ponistavanje jednog kolokvija vrlo lako moze dovesti do pada godine.

pravi insajderski info... glasalo se o tome dali da ih se izaci s faksa.... samo je studentski predstavnik bio protiv.... zato nisu izbaceni

a sto se tice zastite od prepisivanja... sad si na FERu obavezan potpisati ugovor u kojem se obavezujes da neces prepisivati, a i da neces dopustiti da itko od tebe prepise... inace nista od ispita

ujedno... u slijedecoj objavi imena ce biti i ljudi koji ne studiraju bolonju koji su na jednak nacin kaznjeni....

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:30 sri, 11. 1. 2006    Naslov: Re: hm... Citirajte i odgovorite

[quote="Vl4do"]pravi insajderski info... glasalo se o tome dali da ih se izaci s faksa.... samo je studentski predstavnik bio protiv.... zato nisu izbaceni[/quote]

IMO, izbacivanje za prvi prijestup bi bilo pretjerano, barem dok procesuiranje prepisivaca ne postane praxa (umjesto sadasnjeg statusa iznimke). :?

[quote="Vl4do"]a sto se tice zastite od prepisivanja... sad si na FERu obavezan potpisati ugovor u kojem se obavezujes da neces prepisivati, a i da neces dopustiti da itko od tebe prepise... inace nista od ispita[/quote]

Fair enough - potpisujes pravila igre prije nego ti se dopusti da se ukljucis u tu igru. :D
Vl4do (napisa):

IMO, izbacivanje za prvi prijestup bi bilo pretjerano, barem dok procesuiranje prepisivaca ne postane praxa (umjesto sadasnjeg statusa iznimke). Confused

Vl4do (napisa):

Fair enough - potpisujes pravila igre prije nego ti se dopusti da se ukljucis u tu igru. Very Happy

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 15:55 sri, 11. 1. 2006    Naslov: Re: hm... Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]

Fair enough - potpisujes pravila igre prije nego ti se dopusti da se ukljucis u tu igru. :D[/quote]

pa zar sam naslov ovog topica ne kaze Svaka cast FERu; kad cemo i mi tako?
vsego (napisa):

Fair enough - potpisujes pravila igre prije nego ti se dopusti da se ukljucis u tu igru. Very Happy

Albert Einstein

[Vrh]
Johnny Casino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 21 - 15

PostPostano: 19:27 sri, 11. 1. 2006    Naslov: Re: hm... Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]pa zar sam naslov ovog topica ne kaze Svaka cast FERu; kad cemo i mi tako?[/quote]

Za sada mi se na feru svidja to i menza :lol:
bily (napisa):

Za sada mi se na feru svidja to i menza Laughing

A to je dva, dva, dva do Žitnjaka
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 5 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum