Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
greben Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
jana Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Kobra Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 16:50 uto, 3. 7. 2007 Naslov: |
|
|
Pozdrav,
Danas položih Slučajne :screamdance: i koliko se dalo uhvatiti kuloarskih pričica među studentima, izgledno je da će na drugom ljetnom roku usmeni dio ispita držati prof. Huzak (dakle, nije 100% sigurno ali je navodno jedna studentica pitala prof Huzaka i on joj je tako rekao).
Usput, imam određenu količinu materijala za SP (kopije vježbi od prošle godine, niz rokova, riješenih zadataka (nekih doduše i krivo)) pa ako netko treba rado ću mu ih bespovratno dati (inače će završiti u košu zbog manjka mjesta).
Također, spremao sam usmeni po nekom setu pitanja a zapisivah i današnja pitanja pa ću ih tijekom ovog tjedna objaviti na netu tako da svi koji idu na usmeni imaju barem ideju što i kako spremati.
Pozdrav,
Danas položih Slučajne i koliko se dalo uhvatiti kuloarskih pričica među studentima, izgledno je da će na drugom ljetnom roku usmeni dio ispita držati prof. Huzak (dakle, nije 100% sigurno ali je navodno jedna studentica pitala prof Huzaka i on joj je tako rekao).
Usput, imam određenu količinu materijala za SP (kopije vježbi od prošle godine, niz rokova, riješenih zadataka (nekih doduše i krivo)) pa ako netko treba rado ću mu ih bespovratno dati (inače će završiti u košu zbog manjka mjesta).
Također, spremao sam usmeni po nekom setu pitanja a zapisivah i današnja pitanja pa ću ih tijekom ovog tjedna objaviti na netu tako da svi koji idu na usmeni imaju barem ideju što i kako spremati.
|
|
[Vrh] |
|
Mr.Doe Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Kobra Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:01 uto, 3. 7. 2007 Naslov: |
|
|
Kao što i obećah, postavio sam pitanja na net, pa tko je zainteresiran, može ih naći na
http://www.geocities.com/mladen_delic/index.htm
Svima, jasno, puno sreće na ispitima a prije :sunce: i plaže
Kao što i obećah, postavio sam pitanja na net, pa tko je zainteresiran, može ih naći na
Svima, jasno, puno sreće na ispitima a prije i plaže
|
|
[Vrh] |
|
liana Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Kobra Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:58 čet, 5. 7. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="liana"]joj, meni bi baš trebali materijali iz sp. jel imaš možda novije rješene rokove od 2004 nadalje? ali i bilo kakvi rješeni zadaci bi mi dobro došli...[/quote]
Već obećah kolegici fugolini materijale koja me isti dan pitala na PM :oprosti:
No, i tako nemam 'friških' zadataka a po mom skromnom mišljenju nije ti bitna 'svježina' već princip (šablona). Htjedoh reći: pismeni ima nekolicinu tipova zadataka i kada rješavaš, prvi korak je prepoznavanje. Koliko sam proučavao zadnjih 6-7 rokova, obavezno bude jedan manje-više šablonski zadatak s ML s neprekidnim vremenom. Potom je kombinacija: ili Poissonov proces ili obični ML (preko neke pričice i najčešće traženje stacionarne distirbucije odnosno neke njene funkcije). Zatim ide proces grananja a bude i jedan 'teoretskiji' zadatak s funkcijama gustoća, funkcijama izvodnicama ili pak sumom neprekidnih varijabli. U novije vrijeme, zna se 'zalomiti' i modificirani ali jednostavan proces umiranja-rađanja (to je primjerice na zadnjem roku bio zadatak s uređajima i serviserom gdje se tražio očekivano dugoročno vrijeme kada sva tri uređaja rade).
Znam da vam nisam otkrio toplu vodu ali sam bar podijelio svoje iskustvo s vama.
liana (napisa): | joj, meni bi baš trebali materijali iz sp. jel imaš možda novije rješene rokove od 2004 nadalje? ali i bilo kakvi rješeni zadaci bi mi dobro došli... |
Već obećah kolegici fugolini materijale koja me isti dan pitala na PM
No, i tako nemam 'friških' zadataka a po mom skromnom mišljenju nije ti bitna 'svježina' već princip (šablona). Htjedoh reći: pismeni ima nekolicinu tipova zadataka i kada rješavaš, prvi korak je prepoznavanje. Koliko sam proučavao zadnjih 6-7 rokova, obavezno bude jedan manje-više šablonski zadatak s ML s neprekidnim vremenom. Potom je kombinacija: ili Poissonov proces ili obični ML (preko neke pričice i najčešće traženje stacionarne distirbucije odnosno neke njene funkcije). Zatim ide proces grananja a bude i jedan 'teoretskiji' zadatak s funkcijama gustoća, funkcijama izvodnicama ili pak sumom neprekidnih varijabli. U novije vrijeme, zna se 'zalomiti' i modificirani ali jednostavan proces umiranja-rađanja (to je primjerice na zadnjem roku bio zadatak s uređajima i serviserom gdje se tražio očekivano dugoročno vrijeme kada sva tri uređaja rade).
Znam da vam nisam otkrio toplu vodu ali sam bar podijelio svoje iskustvo s vama.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
anakom Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
anakom Forumaš(ica)
|
Postano: 11:54 pon, 10. 9. 2007 Naslov: |
|
|
evo, nekako je info dosla do mene pa ako je jos nekoga zanimalo, usmeni iz slucajnih procesa je u cet, 13.09., 10:30h, u 109...
evo, nekako je info dosla do mene pa ako je jos nekoga zanimalo, usmeni iz slucajnih procesa je u cet, 13.09., 10:30h, u 109...
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
anakom Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 10:24 uto, 18. 9. 2007 Naslov: |
|
|
zbpg splita starog topcia stavljam i ovdje link na stranicu s popisom pitanja za usmeni
Zahvalite kolegi Kobri
zbpg splita starog topcia stavljam i ovdje link na stranicu s popisom pitanja za usmeni
Zahvalite kolegi Kobri
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
mlkvica Forumaš(ica)
Spol:
|