Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:53 pon, 1. 12. 2008 Naslov: Prebrojavanje :) |
|
|
Danas smo na predavanju iz elementarne 1 govorili o tome kako sisavci, tj, mozak sisavaca istog trena vidi kada nečega ima 4 ili manje od 4, a da za 5 pa nadalje mora brojati. e sad, pošto su i mačke sisavci, a ja imam kod kuće malo mačje živinče :) i njihov mozak funkcionira na istom principu.
Moje pitanje:
Jel znate na koje načine bih mogao provjeriti dali moje mače funkcionira u skladu s očekivanjima i kako da znam kad je ona to skužila od prve, a kad je prebrojala da nečeg ima više od pet?
Molim vas da prjedlozi budu humani prema životinji i da ne uključuju nikakvo pretjerano maltretiranje živog bića.
Ako znate za slične eksperimente, ispričajte (istipkajte) ili uputite na web adresu.
:kitty: čeka :)
Danas smo na predavanju iz elementarne 1 govorili o tome kako sisavci, tj, mozak sisavaca istog trena vidi kada nečega ima 4 ili manje od 4, a da za 5 pa nadalje mora brojati. e sad, pošto su i mačke sisavci, a ja imam kod kuće malo mačje živinče i njihov mozak funkcionira na istom principu.
Moje pitanje:
Jel znate na koje načine bih mogao provjeriti dali moje mače funkcionira u skladu s očekivanjima i kako da znam kad je ona to skužila od prve, a kad je prebrojala da nečeg ima više od pet?
Molim vas da prjedlozi budu humani prema životinji i da ne uključuju nikakvo pretjerano maltretiranje živog bića.
Ako znate za slične eksperimente, ispričajte (istipkajte) ili uputite na web adresu.
čeka
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:02 pon, 1. 12. 2008 Naslov: |
|
|
Za sisavce ne bih znao, no postoji nešto slično za vrane:
[quote="http://hubcap.clemson.edu/~campber/randcogrev.html"]The experiment was conducted to ascertain the extent of the ability of birds to deal with numbers. A hidden observer watched the behavior of a flock of crows gathered in a clearing in the woods. When a man came into the clearing and went on into the woods, the crows hid in the tree tops and would not come out until he returned and left the way he had come. When three men went into the woods and only two returned, the crows would not come out: they waited until the third one had left. But when five men went into the woods and only four returned, the crows came out of hiding. Apparently, their power of discrimination did not extend beyond three units--and their perceptual-mathematical ability consisted of a sequence such as: one-two-three-many (Rand 1967, 57).
Rand, A. 1967. Introduction to Objectivist Epistemology. New York: The Objectivist. [/quote]
Korisno je i ovo
[quote="http://hubcap.clemson.edu/~campber/randcogrev.html"][p. 111] This particular cognitive ability (the ability to perceive small numbers of objects directly, without counting) is known to psychologists as [b]subitizing[/b].[/quote]
pa ćeš vjerojatno puno više saznati guglajući :)
Za sisavce ne bih znao, no postoji nešto slično za vrane:
http://hubcap.clemson.edu/~campber/randcogrev.html (napisa): | The experiment was conducted to ascertain the extent of the ability of birds to deal with numbers. A hidden observer watched the behavior of a flock of crows gathered in a clearing in the woods. When a man came into the clearing and went on into the woods, the crows hid in the tree tops and would not come out until he returned and left the way he had come. When three men went into the woods and only two returned, the crows would not come out: they waited until the third one had left. But when five men went into the woods and only four returned, the crows came out of hiding. Apparently, their power of discrimination did not extend beyond three units–and their perceptual-mathematical ability consisted of a sequence such as: one-two-three-many (Rand 1967, 57).
Rand, A. 1967. Introduction to Objectivist Epistemology. New York: The Objectivist. |
Korisno je i ovo
http://hubcap.clemson.edu/~campber/randcogrev.html (napisa): | [p. 111] This particular cognitive ability (the ability to perceive small numbers of objects directly, without counting) is known to psychologists as subitizing. |
pa ćeš vjerojatno puno više saznati guglajući
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:31 pon, 1. 12. 2008 Naslov: |
|
|
:joker:
uzmeš 4 kutije i na prvu nalijepiš 1 naljepnicu, na drugu 2 istovrsne, na treću 3, četvrtu 4. nalijepiš npr. sliku fikusa.
i onda u jednu od njih staviš miša ili nešto drugo što tvoja mačka voli i naučiš ju da je u toj miš (na neki svoj način). nakon toga joj ponudiš sve 4, pa da vidiš hoće li odmah dobro izabrati.
nakon nekog vremena ponoviš pokus s kutijama na kojima je po 5, 6, 7 ili više fikusa. onda miješaš manje i veće brojeve. to sad već ovisi što te točno i u kolikoj mjeri zanima.
naravno, umjesto fikusa na naljepnici može biti i čizma ili traktor.
@goranm: ovo s vranama je fora, ali to onda zapravo nije subitizing, nego pamćenje. ili neka kombinacija dvoje.
uzmeš 4 kutije i na prvu nalijepiš 1 naljepnicu, na drugu 2 istovrsne, na treću 3, četvrtu 4. nalijepiš npr. sliku fikusa.
i onda u jednu od njih staviš miša ili nešto drugo što tvoja mačka voli i naučiš ju da je u toj miš (na neki svoj način). nakon toga joj ponudiš sve 4, pa da vidiš hoće li odmah dobro izabrati.
nakon nekog vremena ponoviš pokus s kutijama na kojima je po 5, 6, 7 ili više fikusa. onda miješaš manje i veće brojeve. to sad već ovisi što te točno i u kolikoj mjeri zanima.
naravno, umjesto fikusa na naljepnici može biti i čizma ili traktor.
@goranm: ovo s vranama je fora, ali to onda zapravo nije subitizing, nego pamćenje. ili neka kombinacija dvoje.
_________________ ima let u finish
|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:57 pon, 1. 12. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="MB"]Citao sam negdje za slican eksperiment s kokosima, ali ne mogu se vise sjetiti gdje. Ako se sjetim postat cu...
Mislim da je stvar u razlikovanju kolicine a ne oznaka za brojeve, pa mi se cini da pokus s fikusima jednako tako moze pokazati znaju li razlikovati slova.
Ovo je blize tome da znate reci koliko necega ima samo bacivsi pogled. Npr. ako bacite pogled na niz od N kuglica bit cete sigurni koliko ih ima za recimo N<=5, ali za veci broj kuglica morate [u]brojati[/u] jednu po jednu. S druge strane ako slozite kuglice u kvadrat 3x3 odmah [u]vidite[/u] da ih ima 9. Vjezbom mozete nauciti kako vidjeti koliko necega ima za razne konfiguracije, a kokosi i vrane ocito nisu dovoljno vjezbale.[/quote]
to i je bilo pitanje ovog topica. zanima me kak da provjerim dali moj mačka vidi odma da nečeg ima četiri ili pet, a kad ona mora brojati da skuži da nečeg ima tolko kolko ima i kako to provjeriti.
MB (napisa): | Citao sam negdje za slican eksperiment s kokosima, ali ne mogu se vise sjetiti gdje. Ako se sjetim postat cu...
Mislim da je stvar u razlikovanju kolicine a ne oznaka za brojeve, pa mi se cini da pokus s fikusima jednako tako moze pokazati znaju li razlikovati slova.
Ovo je blize tome da znate reci koliko necega ima samo bacivsi pogled. Npr. ako bacite pogled na niz od N kuglica bit cete sigurni koliko ih ima za recimo N⇐5, ali za veci broj kuglica morate brojati jednu po jednu. S druge strane ako slozite kuglice u kvadrat 3x3 odmah vidite da ih ima 9. Vjezbom mozete nauciti kako vidjeti koliko necega ima za razne konfiguracije, a kokosi i vrane ocito nisu dovoljno vjezbale. |
to i je bilo pitanje ovog topica. zanima me kak da provjerim dali moj mačka vidi odma da nečeg ima četiri ili pet, a kad ona mora brojati da skuži da nečeg ima tolko kolko ima i kako to provjeriti.
|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:57 uto, 2. 12. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="MB"]Mislim da je stvar u razlikovanju kolicine a ne oznaka za brojeve, pa mi se cini da pokus s fikusima jednako tako moze pokazati znaju li razlikovati slova.[/quote]
možda se nismo skužili. pokusom koji sam opisao ne provjerava se razlikovanje brojeva/slova/slika, nego upravo ima li mačka sposobnost "subitizing-a". dakle, nisam rekao da na jednu kutiju nalijepiš fikus, a na ostale nešto drugo, nego na svaku istu naljepnicu, ali u drukčijoj količini. i fikus je bio samo primjer. naravno da je jednostavnije i za tebe i za mačku lijepiti npr. crvene kružiće.
pokus provjerava može li mačka u jako malom vremenu prepoznati kutiju na kojoj su recimo 3 fikusa. :wink:
MB (napisa): | Mislim da je stvar u razlikovanju kolicine a ne oznaka za brojeve, pa mi se cini da pokus s fikusima jednako tako moze pokazati znaju li razlikovati slova. |
možda se nismo skužili. pokusom koji sam opisao ne provjerava se razlikovanje brojeva/slova/slika, nego upravo ima li mačka sposobnost "subitizing-a". dakle, nisam rekao da na jednu kutiju nalijepiš fikus, a na ostale nešto drugo, nego na svaku istu naljepnicu, ali u drukčijoj količini. i fikus je bio samo primjer. naravno da je jednostavnije i za tebe i za mačku lijepiti npr. crvene kružiće.
pokus provjerava može li mačka u jako malom vremenu prepoznati kutiju na kojoj su recimo 3 fikusa.
|
|
[Vrh] |
|
nameless Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
nameless Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:04 sri, 3. 12. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="nameless"]stavi joj u jednu posudicu 7 nečeg za jest, u jednu 5, pa to ponovi 20 ak puta, pa s 8 i 5 pa postupno pomalo povećavaj razliku dan za danom i vidjet ćeš. a jest mora. i nije nehumano... da vidiš oće li bit razlike u odabiru.. isto napravi s 2 i 4... 2 i 3.. itd.. naprimjer,.
a možda ne voli tu hranu pa niš od tog.[/quote]
to bi se baš dalo izvest. al, vrijeme mi nije na strani. probat ćemo to izvesti za vrijeme praznika ovih sad zimskih, ak ne, onda za vrijeme nekih kasnijih. to bi ozbiljno moglo palit. ak moj mačka krene prvo prema posudi od ne znam, četiri hrane, a ne prema posudi od dva hrane, ond aznači da zna brojati do četiri. mislim, to bi morala napraviti više puta, tj, svaki put kad joj tak dam hranu. to stvarno ima neku perspektivu.
@Krcko:
moj mačka zna brojat. rekla mi je to :)
btw, ak neko lutajući forumom naiđe na ovaj topic slobodno ostavite neku ideju. ajm open tu sugdžeščns :)
nameless (napisa): | stavi joj u jednu posudicu 7 nečeg za jest, u jednu 5, pa to ponovi 20 ak puta, pa s 8 i 5 pa postupno pomalo povećavaj razliku dan za danom i vidjet ćeš. a jest mora. i nije nehumano... da vidiš oće li bit razlike u odabiru.. isto napravi s 2 i 4... 2 i 3.. itd.. naprimjer,.
a možda ne voli tu hranu pa niš od tog. |
to bi se baš dalo izvest. al, vrijeme mi nije na strani. probat ćemo to izvesti za vrijeme praznika ovih sad zimskih, ak ne, onda za vrijeme nekih kasnijih. to bi ozbiljno moglo palit. ak moj mačka krene prvo prema posudi od ne znam, četiri hrane, a ne prema posudi od dva hrane, ond aznači da zna brojati do četiri. mislim, to bi morala napraviti više puta, tj, svaki put kad joj tak dam hranu. to stvarno ima neku perspektivu.
@Krcko:
moj mačka zna brojat. rekla mi je to
btw, ak neko lutajući forumom naiđe na ovaj topic slobodno ostavite neku ideju. ajm open tu sugdžeščns
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:10 sri, 3. 12. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Milojko"]ak moj mačka krene prvo prema posudi od ne znam, četiri hrane, a ne prema posudi od dva hrane, ond aznači da zna brojati do četiri. mislim, to bi morala napraviti više puta, tj, svaki put kad joj tak dam hranu. to stvarno ima neku perspektivu.[/quote]
To može značiti i da zna "mirisati" do četiri. Ne možeš znati da li mačka odabere posudu sa više hrane zato što vidi više hrane ili zato što intenzivnije miriši.
Milojko (napisa): | ak moj mačka krene prvo prema posudi od ne znam, četiri hrane, a ne prema posudi od dva hrane, ond aznači da zna brojati do četiri. mislim, to bi morala napraviti više puta, tj, svaki put kad joj tak dam hranu. to stvarno ima neku perspektivu. |
To može značiti i da zna "mirisati" do četiri. Ne možeš znati da li mačka odabere posudu sa više hrane zato što vidi više hrane ili zato što intenzivnije miriši.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:44 sri, 3. 12. 2008 Naslov: |
|
|
ne znam koliko to s posudicama i hranom ima smisla. ako je pametna, tvoja će mačka otići do one u kojoj ima više.
koliko sam shvatio, tebe zanima može li tvoja mačka na prvi pogled vidjeti ima li nečega upravo 1, 2, 3, 4 ili više, a ne ima li nečega više ili manje, zar ne?
naravno da će, ako joj ponudiš posudu s 2 batka i posudu s 8 bataka, otići do one s 8 i to bez ikakvog brojanja. isto kao što i ti bez brojanja možeš vidjeti da je u jednoj učionici više ljudi nego u drugoj (ako su ti brojevi dovoljno različiti recimo)
kad smo već kod toga, krcko ima pravo. mačke ne znaju brojati.
ne znam koliko to s posudicama i hranom ima smisla. ako je pametna, tvoja će mačka otići do one u kojoj ima više.
koliko sam shvatio, tebe zanima može li tvoja mačka na prvi pogled vidjeti ima li nečega upravo 1, 2, 3, 4 ili više, a ne ima li nečega više ili manje, zar ne?
naravno da će, ako joj ponudiš posudu s 2 batka i posudu s 8 bataka, otići do one s 8 i to bez ikakvog brojanja. isto kao što i ti bez brojanja možeš vidjeti da je u jednoj učionici više ljudi nego u drugoj (ako su ti brojevi dovoljno različiti recimo)
kad smo već kod toga, krcko ima pravo. mačke ne znaju brojati.
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 13:50 sri, 3. 12. 2008 Naslov: |
|
|
Malo bioloskog pogleda na stvar. Macke su zivotinje koje se dosta oslanjaju na njuh. Ne mislite li da ce veca kolicina hrane imati i intenzivniji miris? Po meni ove pretpostavke padaju u vodu.
Malo bioloskog pogleda na stvar. Macke su zivotinje koje se dosta oslanjaju na njuh. Ne mislite li da ce veca kolicina hrane imati i intenzivniji miris? Po meni ove pretpostavke padaju u vodu.
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
bixodococo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:39 sri, 3. 12. 2008 Naslov: |
|
|
mačke s ljudima žive sam zato što ih hranimo. obraćaju nam se i muvaju oko nas samo kad oće jest, il nešt trebaju, il tak nešt. pametnije su neg što ih ljudi smatraju. sličnije su u nekim pogledima ljudima nego životinjama.
ovo sa mirisanjem hrane moglo bi držat vodu, al, mislim da to opet znači da zna percipirati da je nečega više nego nečeg drugog. ali opet, to ne znači da zna koliko je toga više.
što se tiče ovih mačića, nisam siguran dali to ima veze sa brojanjem ili sa majčinskim instinktom. s čim god ima veze, ona zna kada joj neko uzme dijete. mislim, možda ne zna brojat da ih je jedan manje, možda ih je zvala imenima pa se jedan nije javio :)
ma ne, neam pojma više, morao bih otić pogledat na netu dal ima šta o tome na diskaveriju :) jel ima biološki odsjek forum?? možda tam ima netko ko bi to znao :)
mačke s ljudima žive sam zato što ih hranimo. obraćaju nam se i muvaju oko nas samo kad oće jest, il nešt trebaju, il tak nešt. pametnije su neg što ih ljudi smatraju. sličnije su u nekim pogledima ljudima nego životinjama.
ovo sa mirisanjem hrane moglo bi držat vodu, al, mislim da to opet znači da zna percipirati da je nečega više nego nečeg drugog. ali opet, to ne znači da zna koliko je toga više.
što se tiče ovih mačića, nisam siguran dali to ima veze sa brojanjem ili sa majčinskim instinktom. s čim god ima veze, ona zna kada joj neko uzme dijete. mislim, možda ne zna brojat da ih je jedan manje, možda ih je zvala imenima pa se jedan nije javio
ma ne, neam pojma više, morao bih otić pogledat na netu dal ima šta o tome na diskaveriju jel ima biološki odsjek forum?? možda tam ima netko ko bi to znao
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
Postano: 17:01 sri, 3. 12. 2008 Naslov: |
|
|
Možda je off topic, ali moram. :D
[quote="Milojko"]mačke s ljudima žive sam zato što ih hranimo. obraćaju nam se i muvaju oko nas samo kad oće jest, il nešt trebaju, il tak nešt. pametnije su neg što ih ljudi smatraju. sličnije su u nekim pogledima ljudima nego životinjama. [/quote]
Ok, bilo mi je čudno što se krcko tako oprezno obraća ljubiteljima mačaka ( svakako opreznije nego studentima s 2. godine :P ) , ali ovo stvarno zvuči kao da postoji kult mačaka. :D
I ja jesam cat type of person, bojim se pasa, ali psi su inteligentniji od mačaka, a i ne vidim po čemu su to mačke toliko slične ljudima (koji su isto životinje).
Možda je off topic, ali moram.
Milojko (napisa): | mačke s ljudima žive sam zato što ih hranimo. obraćaju nam se i muvaju oko nas samo kad oće jest, il nešt trebaju, il tak nešt. pametnije su neg što ih ljudi smatraju. sličnije su u nekim pogledima ljudima nego životinjama. |
Ok, bilo mi je čudno što se krcko tako oprezno obraća ljubiteljima mačaka ( svakako opreznije nego studentima s 2. godine ) , ali ovo stvarno zvuči kao da postoji kult mačaka.
I ja jesam cat type of person, bojim se pasa, ali psi su inteligentniji od mačaka, a i ne vidim po čemu su to mačke toliko slične ljudima (koji su isto životinje).
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 17:14 sri, 3. 12. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Milojko"]mačke s ljudima žive sam zato što ih hranimo. obraćaju nam se i muvaju oko nas samo kad oće jest, il nešt trebaju, il tak nešt. pametnije su neg što ih ljudi smatraju. sličnije su u nekim pogledima ljudima nego životinjama. [/quote]
Definitivno i veliko ne. Nije samo da se obracaju kad trebaju jesti. Ocito nikada nisi imao macku. Macke nisu takve. Jesu samovoljne, kad njima pase da ih se mazi, bit ce blizu, ali nece se samo pojavljivati da bi dobile hranu, posebno ne one koje zive u stanovima.
[quote="Milojko"]ovo sa mirisanjem hrane moglo bi držat vodu, al, mislim da to opet znači da zna percipirati da je nečega više nego nečeg drugog. ali opet, to ne znači da zna koliko je toga više. [/quote]
Macke u divljini zive od lova. Jedno od objasnjenja zasto macke toliko provedu u ciscenju je i uspjesnost lova. A to znaci, ciste se kako bi uklonile sve mirise koje ih mogu otkriti u lovu. Isto tako, love njuhom i njuh im je jako dobro razvijen, kao i ostali osjeti koji im sluze za lov.
Za brojanje nisam siguran u kojem obliku postoji. Dobar dio zivotinja broji, ali ne u nasem smislu. Jedna vrsta mravi cak predstavlja vrsne matematicare. U potrazi za hranom hodaju cik-cak, razliciti kutevi, smjerovi. Ali kad se vracaju natrag u mravinjak, vracaju se pravocrtno. A ona zanimljiva stvar je da stanu tocno na udaljenosti gdje je mravinjak. Napravljen je rad pri kojem su pravi pomaknuti za odredjene udaljenosti. Uvijek su se vratili do tocke koja je jednako udaljena od mravinjaka za tu tocno odredjenu vrijednost. I dalje ne bi nikamo, stali bi i to je to. Ima jos zanimljivih radova na temelju ponasanja zivotinja.
[quote="Milojko"]ma ne, neam pojma više, morao bih otić pogledat na netu dal ima šta o tome na diskaveriju :) jel ima biološki odsjek forum?? možda tam ima netko ko bi to znao :)[/quote]
Ne bi vjerovao, biologa na forumu ima...
Milojko (napisa): | mačke s ljudima žive sam zato što ih hranimo. obraćaju nam se i muvaju oko nas samo kad oće jest, il nešt trebaju, il tak nešt. pametnije su neg što ih ljudi smatraju. sličnije su u nekim pogledima ljudima nego životinjama. |
Definitivno i veliko ne. Nije samo da se obracaju kad trebaju jesti. Ocito nikada nisi imao macku. Macke nisu takve. Jesu samovoljne, kad njima pase da ih se mazi, bit ce blizu, ali nece se samo pojavljivati da bi dobile hranu, posebno ne one koje zive u stanovima.
Milojko (napisa): | ovo sa mirisanjem hrane moglo bi držat vodu, al, mislim da to opet znači da zna percipirati da je nečega više nego nečeg drugog. ali opet, to ne znači da zna koliko je toga više. |
Macke u divljini zive od lova. Jedno od objasnjenja zasto macke toliko provedu u ciscenju je i uspjesnost lova. A to znaci, ciste se kako bi uklonile sve mirise koje ih mogu otkriti u lovu. Isto tako, love njuhom i njuh im je jako dobro razvijen, kao i ostali osjeti koji im sluze za lov.
Za brojanje nisam siguran u kojem obliku postoji. Dobar dio zivotinja broji, ali ne u nasem smislu. Jedna vrsta mravi cak predstavlja vrsne matematicare. U potrazi za hranom hodaju cik-cak, razliciti kutevi, smjerovi. Ali kad se vracaju natrag u mravinjak, vracaju se pravocrtno. A ona zanimljiva stvar je da stanu tocno na udaljenosti gdje je mravinjak. Napravljen je rad pri kojem su pravi pomaknuti za odredjene udaljenosti. Uvijek su se vratili do tocke koja je jednako udaljena od mravinjaka za tu tocno odredjenu vrijednost. I dalje ne bi nikamo, stali bi i to je to. Ima jos zanimljivih radova na temelju ponasanja zivotinja.
Milojko (napisa): | ma ne, neam pojma više, morao bih otić pogledat na netu dal ima šta o tome na diskaveriju jel ima biološki odsjek forum?? možda tam ima netko ko bi to znao  |
Ne bi vjerovao, biologa na forumu ima...
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 19:48 sri, 3. 12. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="ma"]kad smo već kod toga, krcko ima pravo. mačke ne znaju brojati.[/quote]
Ja to nisam tvrdio :!: Samo napomenuo da bi prvo to trebalo rascistiti, a tek tada Milojkovo pitanje ima smisla. I da mackama ne treba vjerovati na rijec :wink:
[quote="Milojko"]jel ima biološki odsjek forum?? možda tam ima netko ko bi to znao :)[/quote]
Do nedavno je postojao [url=http://www.bius.hr/]BIUS[/url]-ov forum. Bnikola, znas li zasto vise nije dostupan?
[quote="Atomised"]Ok, bilo mi je čudno što se krcko tako oprezno obraća ljubiteljima mačaka ( svakako opreznije nego studentima s 2. godine :P )[/quote]
Ha cuj, neke macke znaju s vise takta zicati hranu nego neki studenti 2. godine bodove na kolokviju :P :P Besides, skupovi nisu disjunktni.
ma (napisa): | kad smo već kod toga, krcko ima pravo. mačke ne znaju brojati. |
Ja to nisam tvrdio Samo napomenuo da bi prvo to trebalo rascistiti, a tek tada Milojkovo pitanje ima smisla. I da mackama ne treba vjerovati na rijec
Milojko (napisa): | jel ima biološki odsjek forum?? možda tam ima netko ko bi to znao  |
Do nedavno je postojao BIUS-ov forum. Bnikola, znas li zasto vise nije dostupan?
Atomised (napisa): | Ok, bilo mi je čudno što se krcko tako oprezno obraća ljubiteljima mačaka ( svakako opreznije nego studentima s 2. godine ) |
Ha cuj, neke macke znaju s vise takta zicati hranu nego neki studenti 2. godine bodove na kolokviju Besides, skupovi nisu disjunktni.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
|