Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Licenca za Mathematicu (informacija)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Bubba
Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
10 = 27 - 17

PostPostano: 22:26 ned, 30. 9. 2007    Naslov: Licenca za Mathematicu Citirajte i odgovorite

Pozdrav svima,

Imaju li redovni studenti MO pravo na (studentski, edukacijsku ili kakvu vec) licencu za Mathematicu? Ako da, moze li se ista, uz pripadajuci medij sa softverom, dobiti za Solaris (x86)?

TIA!
Pozdrav svima,

Imaju li redovni studenti MO pravo na (studentski, edukacijsku ili kakvu vec) licencu za Mathematicu? Ako da, moze li se ista, uz pripadajuci medij sa softverom, dobiti za Solaris (x86)?

TIA!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
140 = 152 - 12

PostPostano: 22:43 ned, 30. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

AFAIK, imaju u smislu da mogu otići na sajt Wolframa i kupiti licencu. Postoji i mogućnost kupovanja vremenski ograničene licence na jedan semestar ili jednu godinu. Jednosemestralna licenca, koliko vidim na sajtu, košta 20 funti.

Licence koje ima Sveučilište vezane su uz računala na faksu, to se ne može koristiti doma. :(

Pogledaj i ovaj sajt: [url]http://mrc.math.hr/[/url]
AFAIK, imaju u smislu da mogu otići na sajt Wolframa i kupiti licencu. Postoji i mogućnost kupovanja vremenski ograničene licence na jedan semestar ili jednu godinu. Jednosemestralna licenca, koliko vidim na sajtu, košta 20 funti.

Licence koje ima Sveučilište vezane su uz računala na faksu, to se ne može koristiti doma. Sad

Pogledaj i ovaj sajt: http://mrc.math.hr/

osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 6 - 12

PostPostano: 22:48 ned, 30. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislim da torrentspy ima akciju 100% off na mathematicu :lol: :lol: :lol:
mislim da torrentspy ima akciju 100% off na mathematicu Laughing Laughing Laughing

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Bubba

10 = 27 - 17

PostPostano: 22:51 ned, 30. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Melkor"]AFAIK, imaju u smislu da mogu otići na sajt Wolframa i kupiti licencu. Postoji i mogućnost kupovanja vremenski ograničene licence na jedan semestar ili jednu godinu. Jednosemestralna licenca, koliko vidim na sajtu, košta 20 funti.[/quote]

Aha, zo... :( A ja sam mislio da imamo nesto a la FERovci i M$. Ako ti likovi mogu dobivati svakojake licence za *operativni sustav* (?), onda sam predpostavio da je najmanje sto MO moze uciniti za uboge studente je nekakva licencica za Mathematicu.

Inace, u kolikoj se mjeri razlikuje Mathematica i MathLAB, iz perspektive matematicara i potreba MO?

[quote]Licence koje ima Sveučilište vezane su uz računala na faksu, to se ne može koristiti doma. :( [/quote]

Jasno...

[quote]Pogledaj i ovaj sajt: [url]http://mrc.math.hr/[/url][/quote]

Hocu, hvala, baciti cu oko... ;)

[color=blue]Vrijedjanje je dobar nacin za trajno izletiti s Foruma. Ovaj put samo edit posta, no pripazi ubuduce.[/color]
Melkor (napisa):

Aha, zo... Sad A ja sam mislio da imamo nesto a la FERovci i M$. Ako ti likovi mogu dobivati svakojake licence za *operativni sustav* (?), onda sam predpostavio da je najmanje sto MO moze uciniti za uboge studente je nekakva licencica za Mathematicu.

Inace, u kolikoj se mjeri razlikuje Mathematica i MathLAB, iz perspektive matematicara i potreba MO?

Citat:
Licence koje ima Sveučilište vezane su uz računala na faksu, to se ne može koristiti doma. Sad

Jasno...

Citat:
Pogledaj i ovaj sajt: http://mrc.math.hr/

Hocu, hvala, baciti cu oko... Wink

Vrijedjanje je dobar nacin za trajno izletiti s Foruma. Ovaj put samo edit posta, no pripazi ubuduce.

[Vrh]
Bubba

10 = 27 - 17

PostPostano: 22:55 ned, 30. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="osvetnik"]mislim da torrentspy ima akciju 100% off na mathematicu :lol: :lol: :lol:[/quote]

Nije problem naci Mathematicu "sumnjivog morala" za pezntske OS-eve kao Lajnuks ,Windozi i MekOS. :p

Koliko se god trudio, verziju 5.2 ne mogu naci za nikakav *nix osim MacOS-a i Linuxa, pa tako ni specijalno za Slowaris... :( Nije problem dati novac za studentsku licencu ako je njena cijena takodjer - studentska.
osvetnik (napisa):
mislim da torrentspy ima akciju 100% off na mathematicu Laughing Laughing Laughing

Nije problem naci Mathematicu "sumnjivog morala" za pezntske OS-eve kao Lajnuks ,Windozi i MekOS. :p

Koliko se god trudio, verziju 5.2 ne mogu naci za nikakav *nix osim MacOS-a i Linuxa, pa tako ni specijalno za Slowaris... Sad Nije problem dati novac za studentsku licencu ako je njena cijena takodjer - studentska.

[Vrh]
Markec
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-3 = 37 - 40

PostPostano: 23:21 ned, 30. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Bubba"]A ja sam mislio da imamo nesto a la FERovci i M$.[/quote]

Kolko sam cuo, svi studenti imaju prava na M$ proizvode.

Mislim da je neka fora da moras otic u RC zatrazit licence, downloadas sa njihove sluzbene stranice kaj vec trebas i ukucas dobivene seriale...

[size=7]tak nekaj, neznam tocno...[/size]
Bubba (napisa):
A ja sam mislio da imamo nesto a la FERovci i M$.

Kolko sam cuo, svi studenti imaju prava na M$ proizvode.

Mislim da je neka fora da moras otic u RC zatrazit licence, downloadas sa njihove sluzbene stranice kaj vec trebas i ukucas dobivene seriale...

tak nekaj, neznam tocno...

[Vrh]
osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 6 - 12

PostPostano: 23:36 ned, 30. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Bubba"]

Aha, zo... :( A ja sam mislio da imamo nesto a la FERovci i M$. Ako ti likovi mogu dobivati svakojake licence za *operativni sustav* (?), onda sam predpostavio da je najmanje sto MO moze uciniti za uboge studente je nekakva licencica za Mathematicu.

[/quote]

dobija se više od OSa... u ponudi su i dodatci za Office (acess, visio itd) pa i cijeli Visual Studio (enterprise verzija ako se ne varam) i jos dosta toga... skupe stvari :)
Bubba (napisa):

Aha, zo... Sad A ja sam mislio da imamo nesto a la FERovci i M$. Ako ti likovi mogu dobivati svakojake licence za *operativni sustav* (?), onda sam predpostavio da je najmanje sto MO moze uciniti za uboge studente je nekakva licencica za Mathematicu.

dobija se više od OSa... u ponudi su i dodatci za Office (acess, visio itd) pa i cijeli Visual Studio (enterprise verzija ako se ne varam) i jos dosta toga... skupe stvari Smile

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:45 ned, 30. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

O M$ na [latex]\scriptstyle\rm PMF\pm MO[/latex] imate [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=4040]topic[/url]. 8)
O M$ na imate topic. Cool

[Vrh]
Bubba

10 = 27 - 17

PostPostano: 23:53 ned, 30. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]O M$ na [latex]\scriptstyle\rm PMF\pm MO[/latex] imate [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=4040]topic[/url]. 8)[/quote]

Bljutiful, thx. IOW, student dodje u RC, da popis zeljenog softvera i slijedi daljnje upute? :)
vsego (napisa):

Bljutiful, thx. IOW, student dodje u RC, da popis zeljenog softvera i slijedi daljnje upute? Smile

[Vrh]
Kruno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 29 - 0

PostPostano: 8:42 pon, 1. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Bubba"][quote="vsego"]O M$ na [latex]\scriptstyle\rm PMF\pm MO[/latex] imate [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=4040]topic[/url]. 8)[/quote]

Bljutiful, thx. IOW, student dodje u RC, da popis zeljenog softvera i slijedi daljnje upute? :)[/quote]

Dodje u RC, popuni formular, dobije account za MSDNAA i dalje sve preko weba.
Bubba (napisa):
vsego (napisa):

Bljutiful, thx. IOW, student dodje u RC, da popis zeljenog softvera i slijedi daljnje upute? Smile

Dodje u RC, popuni formular, dobije account za MSDNAA i dalje sve preko weba.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum