Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Problem s tipkanjem (informacija)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računala (općenito)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
kikach
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 12 - 4

PostPostano: 12:15 ned, 28. 10. 2007    Naslov: Problem s tipkanjem Citirajte i odgovorite

Ljudi moji, ja cu poludit od jada i muke!

naime, kupih novi laptop, acer aspire 5720 s Windovs Vistom i imam velikih problema prilikom pisanja u bilo cemu (pisanje mailova, pisanje u wordu, pisanje sad tu na forumu, msn,...). Sto mi se desava?
Dakle, kada pisem, u odredjenom trenutku usred rijeci mi se prebaci pointer i nastavlja pisati u redu ispred ili iznad, ovisno o tome gdje mi se nalazi cursor misa. Cak i ako ostavim cursor misa na nekom tool buttonu, u odredjenom trenutku prilikom pisanja mi se taj button pokrene kao da sam na njega kliknula. Kako da to popravim? Sto da radim????

Laptop mi je star svega tjedan dana....a zavrsavam diplomski....kooooma!!!!

Thanx
Ljudi moji, ja cu poludit od jada i muke!

naime, kupih novi laptop, acer aspire 5720 s Windovs Vistom i imam velikih problema prilikom pisanja u bilo cemu (pisanje mailova, pisanje u wordu, pisanje sad tu na forumu, msn,...). Sto mi se desava?
Dakle, kada pisem, u odredjenom trenutku usred rijeci mi se prebaci pointer i nastavlja pisati u redu ispred ili iznad, ovisno o tome gdje mi se nalazi cursor misa. Cak i ako ostavim cursor misa na nekom tool buttonu, u odredjenom trenutku prilikom pisanja mi se taj button pokrene kao da sam na njega kliknula. Kako da to popravim? Sto da radim????

Laptop mi je star svega tjedan dana....a zavrsavam diplomski....kooooma!!!!

Thanx

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:23 ned, 28. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mozda slucajno dotaknes touchpad (ako ga taj notebook ima)? :-k Kratki dodir s touchpadom se obicno interpretira kao click. :g:

Rjesenje: nadji u opcijama (negdje u Control Panelu ili kako se to vec u Visti zove) kako se taj [i]feature[/i] gasi i ugasi ga. 8)
Mozda slucajno dotaknes touchpad (ako ga taj notebook ima)? Think Kratki dodir s touchpadom se obicno interpretira kao click. Mr. Green

Rjesenje: nadji u opcijama (negdje u Control Panelu ili kako se to vec u Visti zove) kako se taj feature gasi i ugasi ga. Cool

[Vrh]
kikach
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 4

PostPostano: 12:43 ned, 28. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne, nije touchpad....jako sam pazila i na to....

Inace, imam wireless mouse, takodjer i kad ga iskljucim i koristim samo touchpad, desava se isto...
Ne, nije touchpad....jako sam pazila i na to....

Inace, imam wireless mouse, takodjer i kad ga iskljucim i koristim samo touchpad, desava se isto...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:53 ned, 28. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Probaj nabaviti USB keyboard, pa s tim raditi. :)
Probaj nabaviti USB keyboard, pa s tim raditi. Smile

[Vrh]
kikach
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 4

PostPostano: 18:59 ned, 28. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa zar se stvarno taj problem ne moze nikako elegantnije rijesiti?
Pa zar se stvarno taj problem ne moze nikako elegantnije rijesiti?

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 20:46 ned, 28. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Odnesi na servis tamo gdje si kupila, ako možeš. Ako je laptop kupljen nov, trebao bi imati garanciju.

EDIT: sudeći po googleu, čini se da je tipkovnica jedna od većih boljki Acer Aspire serije s Vistom. Ima dosta pritužbi na loš rad tipkovnice.
Odnesi na servis tamo gdje si kupila, ako možeš. Ako je laptop kupljen nov, trebao bi imati garanciju.

EDIT: sudeći po googleu, čini se da je tipkovnica jedna od većih boljki Acer Aspire serije s Vistom. Ima dosta pritužbi na loš rad tipkovnice.

SickJedi
Moderator
Moderator

Spol: muško
12 = 42 - 30

PostPostano: 18:28 pon, 29. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja imam Acer Aspire 9300 seriju. Dosao je s Vistom, ali ista je trajala na njemu cak 15 minuta. Meni tipkovnica (hrvatski sloviste) radi savrseno. Ubuntu nema nikakvih problema s tipkanje, a ni XP.
Ja imam Acer Aspire 9300 seriju. Dosao je s Vistom, ali ista je trajala na njemu cak 15 minuta. Meni tipkovnica (hrvatski sloviste) radi savrseno. Ubuntu nema nikakvih problema s tipkanje, a ni XP.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
drdg28
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 22:13 pon, 29. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Reinstaliraj drivere, potrazi dal ima nove drivere.
Reinstaliraj drivere, potrazi dal ima nove drivere.

[Vrh]
kikach
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 4

PostPostano: 22:48 pon, 29. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, i acerov tech support mi je rekao (e-mailala sam ih) da bi trebala instalirat drivere...no, nisu rekli za sto.

Neznam je li to problem zapravo s wireless misem jer ''klikne'' sam od sebe na neko mjesto ili je problem u tipkovnici ili sa touchpadom....ili da instaliram drivere za sve to.... :?
Da, i acerov tech support mi je rekao (e-mailala sam ih) da bi trebala instalirat drivere...no, nisu rekli za sto.

Neznam je li to problem zapravo s wireless misem jer ''klikne'' sam od sebe na neko mjesto ili je problem u tipkovnici ili sa touchpadom....ili da instaliram drivere za sve to.... Confused

[Vrh]
Mishika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 22:54 pon, 29. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja imam asus A6R i instaliran Windows XP i isto mi se dogadjalo to s prebacivanjem u novi red. Jedno vrijeme sam isto ludela a onda skuzila da sama sebi zagorcavam zivot i to upravo na nacin da povremeno slucajno tapnem na touchpad (pa cak i onda kad sam jaaako pazila). S vremenom sam ga uspjesno naucila izbjegavati i moje su brige prosle. Probaj iskljuciti touchpad(ak je to uopce moguce) pa vidi dal je stvar u njemu ili ne. Moze biti da je jednostavno jako osjetljiv.
Ako sam u krivu nek me neko ispravi, nisam strucna i procjenjujem samo iz svog iskustva.
Ja imam asus A6R i instaliran Windows XP i isto mi se dogadjalo to s prebacivanjem u novi red. Jedno vrijeme sam isto ludela a onda skuzila da sama sebi zagorcavam zivot i to upravo na nacin da povremeno slucajno tapnem na touchpad (pa cak i onda kad sam jaaako pazila). S vremenom sam ga uspjesno naucila izbjegavati i moje su brige prosle. Probaj iskljuciti touchpad(ak je to uopce moguce) pa vidi dal je stvar u njemu ili ne. Moze biti da je jednostavno jako osjetljiv.
Ako sam u krivu nek me neko ispravi, nisam strucna i procjenjujem samo iz svog iskustva.

goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 10:42 uto, 30. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kikach"]Da, i acerov tech support mi je rekao (e-mailala sam ih) da bi trebala instalirat drivere...no, nisu rekli za sto.[/quote]
To je defaultni odgovor. Možda i automatiziran. :lol:
[quote]Neznam je li to problem zapravo s wireless misem jer ''klikne'' sam od sebe na neko mjesto ili je problem u tipkovnici ili sa touchpadom....ili da instaliram drivere za sve to.... :?[/quote]
Probaj izolirati problem. Isključi prvo wireless pa vidi da li se ponavlja. Ako da, onda isključi touchpad itd.

Ili ga jednostavno odnesi na servis pa neka se netko drugi zabavlja s tim.
kikach (napisa):

To je defaultni odgovor. Možda i automatiziran. Laughing
Citat:
Neznam je li to problem zapravo s wireless misem jer ''klikne'' sam od sebe na neko mjesto ili je problem u tipkovnici ili sa touchpadom....ili da instaliram drivere za sve to.... Confused

Probaj izolirati problem. Isključi prvo wireless pa vidi da li se ponavlja. Ako da, onda isključi touchpad itd.

Ili ga jednostavno odnesi na servis pa neka se netko drugi zabavlja s tim.

SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 19:10 uto, 30. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Eto, bas sam pricao s frendom. Ima novog acer-a i vistu na njemu. Vista je zbagirana (ne bi covjek vjerovo) i ima groznih problema s tastaturom. Na istom stroju Ubuntu 7.10 (dual boot) radi bez greske.
Eto, bas sam pricao s frendom. Ima novog acer-a i vistu na njemu. Vista je zbagirana (ne bi covjek vjerovo) i ima groznih problema s tastaturom. Na istom stroju Ubuntu 7.10 (dual boot) radi bez greske.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
kikach
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 4

PostPostano: 12:02 čet, 1. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Thanx svima na savjetima. Rijesila sam problem :)

Novi driveri za touchpad su rijesili problem :)

:sreca:
Thanx svima na savjetima. Rijesila sam problem Smile

Novi driveri za touchpad su rijesili problem Smile

Trcim u krug od srece!

[Vrh]
fog0
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 16:52 ned, 18. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam isti problem Acer Aspire 5520G !

Mogu li molim dobiti link za driver za Touchpad ??

Hvala.
Imam isti problem Acer Aspire 5520G !

Mogu li molim dobiti link za driver za Touchpad ??

Hvala.

[Vrh]
kikach
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 4

PostPostano: 17:04 ned, 18. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo :)

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5520.html
evo Smile

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5520.html

[Vrh]
fog0
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 17:55 ned, 18. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala ! :)
Hvala ! Smile

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računala (općenito) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum