Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

FTP na studentu, kak?

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 0:37 ned, 7. 12. 2003    Naslov: FTP na studentu, kak? Citirajte i odgovorite

Zanima me kako uploadati svoju web stranicu na svoj account na studentu? (student.math.hr/~nesto) Da li zna netko? THANX!
Zanima me kako uploadati svoju web stranicu na svoj account na studentu? (student.math.hr/~nesto) Da li zna netko? THANX!

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:49 ned, 7. 12. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Lako. Otvoris student svojom omiljenom FTP aplikacijom, kreiras u svome home direktoriju poddirektorij koji se zove [i]public_html[/i] i unutra potrpas svoj web. :D

Zatim se spojis (SSHom ili Telnetom) i podesis permissione na [i]public_html[/i] naredbom

[code:1]chmod 701 public_html[/code:1]

I to je to! :D

[b]Napomena 1[/b]: Ako se FTP ne zeli spojiti, probaj stvar rijesiti upisom IP adrese umjesto imena hosta, slicno kao za [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1040]problem spajanja telnetom[/url]. ;)

[b]Napomena 2[/b]: chmod ti treba samo prvi put, kad je [i]public_html[/i] svjeze kreiran.

[b]Napomena 3[/b]: Preporucam SCP umjesto FTPa i SSH umjesto Telneta. Kratke upute za oba mozes naci na [url=http://degiorgi.math.hr/]pocetnoj stranici DeGiorgija[/url]. 8)

[b]Napomena 4[/b]: Ako imas jos problema/pitanja, slobodno postaj ovdje. ;)
Lako. Otvoris student svojom omiljenom FTP aplikacijom, kreiras u svome home direktoriju poddirektorij koji se zove public_html i unutra potrpas svoj web. Very Happy

Zatim se spojis (SSHom ili Telnetom) i podesis permissione na public_html naredbom

Kod:
chmod 701 public_html

I to je to! Very Happy

Napomena 1: Ako se FTP ne zeli spojiti, probaj stvar rijesiti upisom IP adrese umjesto imena hosta, slicno kao za problem spajanja telnetom. Wink

Napomena 2: chmod ti treba samo prvi put, kad je public_html svjeze kreiran.

Napomena 3: Preporucam SCP umjesto FTPa i SSH umjesto Telneta. Kratke upute za oba mozes naci na pocetnoj stranici DeGiorgija. Cool

Napomena 4: Ako imas jos problema/pitanja, slobodno postaj ovdje. Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 0:56 ned, 7. 12. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Recimo:

[b]ftp student.math.hr[/b]

U Windozama START -> RUN i upises ovo gore i dalje radis kaj vec trebas.
(Ako si oces napravit shortcut onda ti je target [b][i]%windir%\System32\ftp.exe 161.53.8.14[/i][/b] (161.53.8.14 je IP student.math.hr-a, mozes i pisat bas [i]student.math.hr[/i], ali ja preferiram IP))

Ulogiras se i onda:

[b]ascii[/b] - prebacis se u ovaj mod ak stavljas nekakav [i]text-type[/i] file

[b]bin[/b] - prebacis se u ovaj mod ak stavljas sve ostalo

[b]put [i]filename[/i][/b] - stavis file [i]filename[/i] na account

[b]get [i]filename[/i][/b] - skines file [i]filename[/i] na svoju lokalnu masinu

Ako upises samo [b]?[/b] ispisat ce ti se sve komande, a onda mozes sa [b]help ime_naredbe[/b] dobit objasnjenje pojedine naredbe.

O public_html diru pretpostavljam da znas kad bi vec upload-ao, ako ne - pitaj i bit ce ti odgovoreno 8) .

[color=darkred][b]Admin edit samog sebe:[/b] Evo, pretekao me nas admin #1 i postao odgovor ja jos svoj pisao, pa je sad ovaj moj malo suvisan. Sljedeci put bum stisnul gas! 8) :lol: :wink:[/color]

[color=darkred][b]Admin #1 edit (anex ;)):[/b] Ja sam pisao o spajanju, a ti o koristenju FTP sucelja, tako da se fino nadopunjujemo. :D As always (s malim 'a')! ;)
Btw, FTP koji ti opisujes hoce biti nespretan s poddirektorijima ili s vise fileova (ima [i]mput[/i] i [i]mget[/i] koji podrzavaju jokere, ali trazi potvrdu za svaki file). :?[/color]
Recimo:

ftp student.math.hr

U Windozama START → RUN i upises ovo gore i dalje radis kaj vec trebas.
(Ako si oces napravit shortcut onda ti je target %windir%\System32\ftp.exe 161.53.8.14 (161.53.8.14 je IP student.math.hr-a, mozes i pisat bas student.math.hr, ali ja preferiram IP))

Ulogiras se i onda:

ascii - prebacis se u ovaj mod ak stavljas nekakav text-type file

bin - prebacis se u ovaj mod ak stavljas sve ostalo

put filename - stavis file filename na account

get filename - skines file filename na svoju lokalnu masinu

Ako upises samo ? ispisat ce ti se sve komande, a onda mozes sa help ime_naredbe dobit objasnjenje pojedine naredbe.

O public_html diru pretpostavljam da znas kad bi vec upload-ao, ako ne - pitaj i bit ce ti odgovoreno Cool .

Admin edit samog sebe: Evo, pretekao me nas admin #1 i postao odgovor ja jos svoj pisao, pa je sad ovaj moj malo suvisan. Sljedeci put bum stisnul gas! Cool Laughing Wink

Admin #1 edit (anex Wink): Ja sam pisao o spajanju, a ti o koristenju FTP sucelja, tako da se fino nadopunjujemo. Very Happy As always (s malim 'a')! Wink
Btw, FTP koji ti opisujes hoce biti nespretan s poddirektorijima ili s vise fileova (ima mput i mget koji podrzavaju jokere, ali trazi potvrdu za svaki file). Confused

Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
c2h5oh
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-2 = 2 - 4

PostPostano: 22:22 uto, 9. 12. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

a da proba sa format c:
:)
a da proba sa format c:
Smile

-----------------------------------------------------------------
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum