Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Blah Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Blah Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
lucika Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
m00nblade Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
nap Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
misurka Forumaš(ica)
|
Postano: 18:01 pon, 17. 3. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="nap"]asistent sego je na zadnjim vjezbama rekao da ne moramo znati zadatke s matricama ali da ima zadataka koji izgledaju kao matrice ali su rjesivi bez upotrebe znanja o matricama...pa jel mozda netko pogledao o kojim je zadacima rijec...meni svi izgledaju nerjesivo :)))[/quote]
Ja isto molim, ako netko zna na koje je zadatke asistent Šego mislio kada je rekao da izgledaju kao matrice, ali se mogu riješiti bez znanja o matricama, da ih napiše.
Jer mi na vježbama nismo radili ni učitavanje matrica, a meni se čini da velika većina, ako ne i svi, zahtijevaju upravo to.
Hvala.
nap (napisa): | asistent sego je na zadnjim vjezbama rekao da ne moramo znati zadatke s matricama ali da ima zadataka koji izgledaju kao matrice ali su rjesivi bez upotrebe znanja o matricama...pa jel mozda netko pogledao o kojim je zadacima rijec...meni svi izgledaju nerjesivo )) |
Ja isto molim, ako netko zna na koje je zadatke asistent Šego mislio kada je rekao da izgledaju kao matrice, ali se mogu riješiti bez znanja o matricama, da ih napiše.
Jer mi na vježbama nismo radili ni učitavanje matrica, a meni se čini da velika većina, ako ne i svi, zahtijevaju upravo to.
Hvala.
|
|
[Vrh] |
|
Mala_022 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
__MP__ Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
desire Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nori Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Alisa Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
desire Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:11 sri, 19. 3. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Alisa"]Jedno pitanje u vezi s zadatkom 38 i njemu sličnima. Da li je sve jedno što prvo ispišemo? Npr. novi niz,a tek onda broj clanova tog novog niza ili moramo prvo ispisati koliko članova ima novi niz, a onda taj niz? :?:[/quote]
Mislim da je to potpuno svejedno, pa to je samo pitanje poretka printf-ova. Bitno je da program radi ono sto je zadano, a sad ako nije posebno navedeno sta ide prvo, a sta drugo, mislim da mozes kako ti pase. ;) Cak i da ti na prakticnom netko nesto prigovori, to ti je min posla da ispravis, samo cut/paste i gotovo. :)
Moj savjet kako mislim da sigurno neces pogrijesiti: slijedi redoslijed recenice, sto je prvo navedeno to napravi prvo pa nece biti potrebe za zamaranjem oko ovoga. ;)
Alisa (napisa): | Jedno pitanje u vezi s zadatkom 38 i njemu sličnima. Da li je sve jedno što prvo ispišemo? Npr. novi niz,a tek onda broj clanova tog novog niza ili moramo prvo ispisati koliko članova ima novi niz, a onda taj niz? |
Mislim da je to potpuno svejedno, pa to je samo pitanje poretka printf-ova. Bitno je da program radi ono sto je zadano, a sad ako nije posebno navedeno sta ide prvo, a sta drugo, mislim da mozes kako ti pase. Cak i da ti na prakticnom netko nesto prigovori, to ti je min posla da ispravis, samo cut/paste i gotovo.
Moj savjet kako mislim da sigurno neces pogrijesiti: slijedi redoslijed recenice, sto je prvo navedeno to napravi prvo pa nece biti potrebe za zamaranjem oko ovoga.
Zadnja promjena: desire; 22:13 sri, 19. 3. 2008; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
felixx Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Ančica Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:16 čet, 20. 3. 2008 Naslov: |
|
|
a mi od prosle god, koji, ajmo reci, znamo matrice, mozemo te zadatke rjesavati pomocu matrica? ili isto mozemo prekociti ako zelimo, ili rijesiti na drugi nacin?
a mi od prosle god, koji, ajmo reci, znamo matrice, mozemo te zadatke rjesavati pomocu matrica? ili isto mozemo prekociti ako zelimo, ili rijesiti na drugi nacin?
_________________ ..a jooooooj..
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
Postano: 12:43 ned, 23. 3. 2008 Naslov: |
|
|
Pitanje: U trećem zadatku (je li n pandigitalan u bazi b), mora li nam program raditi i za baze veće od 10?
Edit:
I još nešto... U devetom zadatku:
[quote]
...Napisite program koji ucitava prirodni broj n, n < 20 koji predstavlja
duljinu niza, te niz brojeva a0, a1, . . . , an. Program treba provjerava je li ucitani niz brojeva fibonaccijevski, te ako jest, odrediti
pripadni alfa. Na primjer, ako je n = 5, a ucitani niz brojeva je 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, onda vas program...[/quote]
n predstavlja duljinu niza brojeva a0 do an (kojih očito ima n+1) a za n = 5 učitani niz ima 7 brojeva? :? :D
Pitanje: U trećem zadatku (je li n pandigitalan u bazi b), mora li nam program raditi i za baze veće od 10?
Edit:
Citat: |
duljinu niza, te niz brojeva a0, a1, . . . , an. Program treba provjerava je li ucitani niz brojeva fibonaccijevski, te ako jest, odrediti
pripadni alfa. Na primjer, ako je n = 5, a ucitani niz brojeva je 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, onda vas program... |
n predstavlja duljinu niza brojeva a0 do an (kojih očito ima n+1) a za n = 5 učitani niz ima 7 brojeva?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 15:44 ned, 23. 3. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Atomised"]Pitanje: U trećem zadatku (je li n pandigitalan u bazi b), mora li nam program raditi i za baze veće od 10?[/quote]
Pa, ogranici na neku veliku bazu; zasto bas na 10? :-k
[quote="Atomised"]Edit:
[quote]
pripadni alfa. Na primjer, ako je n = 5, a ucitani niz brojeva je 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, onda vas program...[/quote]
n predstavlja duljinu niza brojeva a0 do an (kojih očito ima n+1) a za n = 5 učitani niz ima 7 brojeva? :? :D[/quote]
Bwah, zaboravih uploadati ispravljenu verziju. :oops: Evo, sad je ok. :)
A to da "[i]n[/i] predstavlja duljinu niza" ne znaci da "[i]n[/i] je duljina niza". 8) Recimo, ako ti kazem ucitaj [i]n[/i] i niz sa [latex]n^2[/latex] cijelih brojeva", opet ti "[i]n[/i] predstavlja duljinu niza", ne? ;) Mozda malo nespretno sroceno, no tome sluzi primjer, da bude jasnije sto se time zeli. :)
P.S. @Atomised: Sarma ti je 16=25-9... Pitagorini brojevi! :D
Atomised (napisa): | Pitanje: U trećem zadatku (je li n pandigitalan u bazi b), mora li nam program raditi i za baze veće od 10? |
Pa, ogranici na neku veliku bazu; zasto bas na 10?
Atomised (napisa): | Edit:
Citat: |
pripadni alfa. Na primjer, ako je n = 5, a ucitani niz brojeva je 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, onda vas program... |
n predstavlja duljinu niza brojeva a0 do an (kojih očito ima n+1) a za n = 5 učitani niz ima 7 brojeva? |
Bwah, zaboravih uploadati ispravljenu verziju. Evo, sad je ok.
A to da "n predstavlja duljinu niza" ne znaci da "n je duljina niza". Recimo, ako ti kazem ucitaj n i niz sa cijelih brojeva", opet ti "n predstavlja duljinu niza", ne? Mozda malo nespretno sroceno, no tome sluzi primjer, da bude jasnije sto se time zeli.
P.S. @Atomised: Sarma ti je 16=25-9... Pitagorini brojevi!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
|