Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Praktični kolokvij
WWW:
Idite na 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Blah
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
= 9 - 8

PostPostano: 11:33 pet, 7. 3. 2008    Naslov: Praktični kolokvij Citirajte i odgovorite

Jel postoji mogućnost priznavanja praktičnog kolokvija onima koji su ga položili lani,ali silom prilika moraju ponovo slušati C ove godine? Ako treba mogu donjeti sve zadatke (samostalno riješene) na provjeru asitentu...
Jel postoji mogućnost priznavanja praktičnog kolokvija onima koji su ga položili lani,ali silom prilika moraju ponovo slušati C ove godine? Ako treba mogu donjeti sve zadatke (samostalno riješene) na provjeru asitentu...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:55 pet, 7. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vjerujem da ne postoji, no o tome odlucuju voditelji kolegija :arrow: javiti se svom nastavniku. 8)
Vjerujem da ne postoji, no o tome odlucuju voditelji kolegija Arrow javiti se svom nastavniku. Cool

[Vrh]
Blah
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 9 - 8

PostPostano: 12:23 pet, 7. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Puno hvala!
Puno hvala!

[Vrh]
lucika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
24 = 34 - 10

PostPostano: 20:44 ned, 16. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

nadam se da ima ljudi koji su počeli rješavat zadatke za praktični.ja evo počeh danas i imam jedno pitanjce. u vezi zad 9 - se to rješava prek rekurzija il neš jer mi je nekak čudan zadatak, ovaj alfa, neznam, zbunjena sam... :?
nadam se da ima ljudi koji su počeli rješavat zadatke za praktični.ja evo počeh danas i imam jedno pitanjce. u vezi zad 9 - se to rješava prek rekurzija il neš jer mi je nekak čudan zadatak, ovaj alfa, neznam, zbunjena sam... Confused

[Vrh]
m00nblade
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
20 = 20 - 0

PostPostano: 21:29 ned, 16. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne treba ti rekurzija... ako je [latex]a_n = a_{n-1} + \alpha a_{n-2}[/latex], onda potencijalni [latex]\alpha[/latex] dobijes kao [latex]\frac{a_2 - a_1}{a_0}[/latex]...dalje samo trebas provjeriti vrijedi li to za sve brojeve niza, to mozes jednostavnom for petljom
Ne treba ti rekurzija... ako je , onda potencijalni dobijes kao ...dalje samo trebas provjeriti vrijedi li to za sve brojeve niza, to mozes jednostavnom for petljom

nap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 1

PostPostano: 22:02 ned, 16. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

asistent sego je na zadnjim vjezbama rekao da ne moramo znati zadatke s matricama ali da ima zadataka koji izgledaju kao matrice ali su rjesivi bez upotrebe znanja o matricama...pa jel mozda netko pogledao o kojim je zadacima rijec...meni svi izgledaju nerjesivo :)))
asistent sego je na zadnjim vjezbama rekao da ne moramo znati zadatke s matricama ali da ima zadataka koji izgledaju kao matrice ali su rjesivi bez upotrebe znanja o matricama...pa jel mozda netko pogledao o kojim je zadacima rijec...meni svi izgledaju nerjesivo Smile))

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 0:08 pon, 17. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sebi sam to protumačila kao `Masiela, kad vidiš napisanu matricu, preskoči je. Ostalo probaj.` :ptice:

Ne odgovaram za negativne posljedice ukoliko odlučite slijediti moju politiku :D
Sebi sam to protumačila kao `Masiela, kad vidiš napisanu matricu, preskoči je. Ostalo probaj.` Hranim pticice

Ne odgovaram za negativne posljedice ukoliko odlučite slijediti moju politiku Very Happy

[Vrh]
misurka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 18:01 pon, 17. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nap"]asistent sego je na zadnjim vjezbama rekao da ne moramo znati zadatke s matricama ali da ima zadataka koji izgledaju kao matrice ali su rjesivi bez upotrebe znanja o matricama...pa jel mozda netko pogledao o kojim je zadacima rijec...meni svi izgledaju nerjesivo :)))[/quote]

Ja isto molim, ako netko zna na koje je zadatke asistent Šego mislio kada je rekao da izgledaju kao matrice, ali se mogu riješiti bez znanja o matricama, da ih napiše.

Jer mi na vježbama nismo radili ni učitavanje matrica, a meni se čini da velika većina, ako ne i svi, zahtijevaju upravo to.

Hvala.
nap (napisa):
asistent sego je na zadnjim vjezbama rekao da ne moramo znati zadatke s matricama ali da ima zadataka koji izgledaju kao matrice ali su rjesivi bez upotrebe znanja o matricama...pa jel mozda netko pogledao o kojim je zadacima rijec...meni svi izgledaju nerjesivo Smile))

Ja isto molim, ako netko zna na koje je zadatke asistent Šego mislio kada je rekao da izgledaju kao matrice, ali se mogu riješiti bez znanja o matricama, da ih napiše.

Jer mi na vježbama nismo radili ni učitavanje matrica, a meni se čini da velika većina, ako ne i svi, zahtijevaju upravo to.

Hvala.

[Vrh]
Mala_022
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 28 - 4

PostPostano: 18:38 pon, 17. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nap"]asistent sego je na zadnjim vjezbama rekao da ne moramo znati zadatke s matricama ali da ima zadataka koji izgledaju kao matrice ali su rjesivi bez upotrebe znanja o matricama...pa jel mozda netko pogledao o kojim je zadacima rijec...meni svi izgledaju nerjesivo :)))[/quote]
[quote="misurka"]Ja isto molim, ako netko zna na koje je zadatke asistent Šego mislio kada je rekao da izgledaju kao matrice, ali se mogu riješiti bez znanja o matricama, da ih napiše.[/quote]
Npr. oni s "crtanjen" :wink:
nap (napisa):

misurka (napisa):

Npr. oni s "crtanjen" Wink

[Vrh]
__MP__
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 21:10 pon, 17. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

jedno pitanje: jel smijemo mi za nizove, kod onih polinoma, za duljinu koristit ovako nešto
scanf("%d", &n);
double niz[n];
jedno pitanje: jel smijemo mi za nizove, kod onih polinoma, za duljinu koristit ovako nešto
scanf("%d", &n);
double niz[n];

[Vrh]
desire
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

31 = 34 - 3

PostPostano: 21:13 pon, 17. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="__MP__"]jedno pitanje: jel smijemo mi za nizove, kod onih polinoma, za duljinu koristit ovako nešto
scanf("%d", &n);
double niz[n];[/quote]

Ne. Duljina niza mora biti poznata osim u slucaju dinamicke alokacije koju pretpostavljam da jos niste radili. :)
__MP__ (napisa):
scanf("%d", &n);
double niz[n];

Ne. Duljina niza mora biti poznata osim u slucaju dinamicke alokacije koju pretpostavljam da jos niste radili. Smile

Nori
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 34 - 12

PostPostano: 21:41 pon, 17. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mala napomena: u zadatku br.10, u sumu djelitelja nekog broja ne treba ubrajati i taj sami broj. (pa ce za test-primjere izbacivati tocna rjesenja)
Mala napomena: u zadatku br.10, u sumu djelitelja nekog broja ne treba ubrajati i taj sami broj. (pa ce za test-primjere izbacivati tocna rjesenja)

Alisa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 21:48 sri, 19. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jedno pitanje u vezi s zadatkom 38 i njemu sličnima. Da li je sve jedno što prvo ispišemo? Npr. novi niz,a tek onda broj clanova tog novog niza ili moramo prvo ispisati koliko članova ima novi niz, a onda taj niz? ?
Jedno pitanje u vezi s zadatkom 38 i njemu sličnima. Da li je sve jedno što prvo ispišemo? Npr. novi niz,a tek onda broj clanova tog novog niza ili moramo prvo ispisati koliko članova ima novi niz, a onda taj niz? Question

[Vrh]
desire
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

31 = 34 - 3

PostPostano: 22:11 sri, 19. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Alisa"]Jedno pitanje u vezi s zadatkom 38 i njemu sličnima. Da li je sve jedno što prvo ispišemo? Npr. novi niz,a tek onda broj clanova tog novog niza ili moramo prvo ispisati koliko članova ima novi niz, a onda taj niz? :?:[/quote]

Mislim da je to potpuno svejedno, pa to je samo pitanje poretka printf-ova. Bitno je da program radi ono sto je zadano, a sad ako nije posebno navedeno sta ide prvo, a sta drugo, mislim da mozes kako ti pase. ;) Cak i da ti na prakticnom netko nesto prigovori, to ti je min posla da ispravis, samo cut/paste i gotovo. :)
Moj savjet kako mislim da sigurno neces pogrijesiti: slijedi redoslijed recenice, sto je prvo navedeno to napravi prvo pa nece biti potrebe za zamaranjem oko ovoga. ;)
Alisa (napisa):
Jedno pitanje u vezi s zadatkom 38 i njemu sličnima. Da li je sve jedno što prvo ispišemo? Npr. novi niz,a tek onda broj clanova tog novog niza ili moramo prvo ispisati koliko članova ima novi niz, a onda taj niz? Question

Mislim da je to potpuno svejedno, pa to je samo pitanje poretka printf-ova. Bitno je da program radi ono sto je zadano, a sad ako nije posebno navedeno sta ide prvo, a sta drugo, mislim da mozes kako ti pase. Wink Cak i da ti na prakticnom netko nesto prigovori, to ti je min posla da ispravis, samo cut/paste i gotovo. Smile
Moj savjet kako mislim da sigurno neces pogrijesiti: slijedi redoslijed recenice, sto je prvo navedeno to napravi prvo pa nece biti potrebe za zamaranjem oko ovoga. Wink

Zadnja promjena: desire; 22:13 sri, 19. 3. 2008; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
felixx
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 23 - 10

PostPostano: 22:11 sri, 19. 3. 2008    Naslov: Zamjena decimalnog i realnog dijela Citirajte i odgovorite

Zadatke u kojima se trazi ovo iz naslova, jel smijemo mi to rijesiti pomocu stringova?
Zadatke u kojima se trazi ovo iz naslova, jel smijemo mi to rijesiti pomocu stringova?

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 22:45 sri, 19. 3. 2008    Naslov: Re: Zamjena decimalnog i realnog dijela Citirajte i odgovorite

[quote="felixx"]Zadatke u kojima se trazi ovo iz naslova, jel smijemo mi to rijesiti pomocu stringova?[/quote]
Smijete.
felixx (napisa):

Smijete.

Ančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 31 - 5

PostPostano: 22:16 čet, 20. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

a mi od prosle god, koji, ajmo reci, znamo matrice, mozemo te zadatke rjesavati pomocu matrica? ili isto mozemo prekociti ako zelimo, ili rijesiti na drugi nacin?
a mi od prosle god, koji, ajmo reci, znamo matrice, mozemo te zadatke rjesavati pomocu matrica? ili isto mozemo prekociti ako zelimo, ili rijesiti na drugi nacin?

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:06 čet, 20. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tako mu Russelovog cajnika, pa jasno da smijete koristiti bilo sto od [b]standardnog ANSI C-a[/b], dok god bude tocno. :) Nikad nismo branili ljudima da koriste ono sto jos nije objasnjeno; koja bi uopce bila svrha takve zabrane?! :roll:
Tako mu Russelovog cajnika, pa jasno da smijete koristiti bilo sto od standardnog ANSI C-a, dok god bude tocno. Smile Nikad nismo branili ljudima da koriste ono sto jos nije objasnjeno; koja bi uopce bila svrha takve zabrane?! Rolling Eyes

[Vrh]
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 12:43 ned, 23. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pitanje: U trećem zadatku (je li n pandigitalan u bazi b), mora li nam program raditi i za baze veće od 10?

Edit:
I još nešto... U devetom zadatku:
[quote]
...Napisite program koji ucitava prirodni broj n, n < 20 koji predstavlja
duljinu niza, te niz brojeva a0, a1, . . . , an. Program treba provjerava je li ucitani niz brojeva fibonaccijevski, te ako jest, odrediti
pripadni alfa. Na primjer, ako je n = 5, a ucitani niz brojeva je 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, onda vas program...[/quote]

n predstavlja duljinu niza brojeva a0 do an (kojih očito ima n+1) a za n = 5 učitani niz ima 7 brojeva? :? :D
Pitanje: U trećem zadatku (je li n pandigitalan u bazi b), mora li nam program raditi i za baze veće od 10?

Edit:
Citat:

duljinu niza, te niz brojeva a0, a1, . . . , an. Program treba provjerava je li ucitani niz brojeva fibonaccijevski, te ako jest, odrediti
pripadni alfa. Na primjer, ako je n = 5, a ucitani niz brojeva je 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, onda vas program...

n predstavlja duljinu niza brojeva a0 do an (kojih očito ima n+1) a za n = 5 učitani niz ima 7 brojeva? Confused Very Happy

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:44 ned, 23. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Atomised"]Pitanje: U trećem zadatku (je li n pandigitalan u bazi b), mora li nam program raditi i za baze veće od 10?[/quote]

Pa, ogranici na neku veliku bazu; zasto bas na 10? :-k

[quote="Atomised"]Edit:
[quote]
pripadni alfa. Na primjer, ako je n = 5, a ucitani niz brojeva je 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, onda vas program...[/quote]
n predstavlja duljinu niza brojeva a0 do an (kojih očito ima n+1) a za n = 5 učitani niz ima 7 brojeva? :? :D[/quote]

Bwah, zaboravih uploadati ispravljenu verziju. :oops: Evo, sad je ok. :)

A to da "[i]n[/i] predstavlja duljinu niza" ne znaci da "[i]n[/i] je duljina niza". 8) Recimo, ako ti kazem ucitaj [i]n[/i] i niz sa [latex]n^2[/latex] cijelih brojeva", opet ti "[i]n[/i] predstavlja duljinu niza", ne? ;) Mozda malo nespretno sroceno, no tome sluzi primjer, da bude jasnije sto se time zeli. :)

P.S. @Atomised: Sarma ti je 16=25-9... Pitagorini brojevi! :D
Atomised (napisa):

Pa, ogranici na neku veliku bazu; zasto bas na 10? Think

Atomised (napisa):
Edit:
Citat:

pripadni alfa. Na primjer, ako je n = 5, a ucitani niz brojeva je 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, onda vas program...

n predstavlja duljinu niza brojeva a0 do an (kojih očito ima n+1) a za n = 5 učitani niz ima 7 brojeva? Confused Very Happy

Bwah, zaboravih uploadati ispravljenu verziju. Embarassed Evo, sad je ok. Smile

A to da "n predstavlja duljinu niza" ne znaci da "n je duljina niza". Cool Recimo, ako ti kazem ucitaj n i niz sa cijelih brojeva", opet ti "n predstavlja duljinu niza", ne? Wink Mozda malo nespretno sroceno, no tome sluzi primjer, da bude jasnije sto se time zeli. Smile

P.S. @Atomised: Sarma ti je 16=25-9... Pitagorini brojevi! Very Happy

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 1 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum