Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kolokvij prog1 (zadatak)
WWW:
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-30 = 8 - 38

PostPostano: 11:56 sub, 24. 11. 2007    Naslov: Kolokvij prog1 Citirajte i odgovorite

Gledajući stare kolokvije naišla sam na ovaj zadatak:

Što ispisuje sljedeći program ako za varijable a i b učitate posljednje 2 znamenke svog JMBAG-a (svejedno kojim redom)

scanf (a,b)
if (a>b) {
pom=a; a=b; b=pom;
}
for (i=a-1; i<b; i=i+1)
printf (2*i)

E jel bi mi htio netko objasnit šta ovaj program uopće znači jer ga ne kužim, što znači ovo pom=a?
Što će se dogodit ako učitam brojeve 9 i 6?

I ako gospon Šego ima volje da mi odgovori jel možemo ovakav tip zadatka očekivat na kolokviju?
Gledajući stare kolokvije naišla sam na ovaj zadatak:

Što ispisuje sljedeći program ako za varijable a i b učitate posljednje 2 znamenke svog JMBAG-a (svejedno kojim redom)

scanf (a,b)
if (a>b) {
pom=a; a=b; b=pom;
}
for (i=a-1; i<b; i=i+1)
printf (2*i)

E jel bi mi htio netko objasnit šta ovaj program uopće znači jer ga ne kužim, što znači ovo pom=a?
Što će se dogodit ako učitam brojeve 9 i 6?

I ako gospon Šego ima volje da mi odgovori jel možemo ovakav tip zadatka očekivat na kolokviju?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Novi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
60 = 69 - 9

PostPostano: 12:17 sub, 24. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da to ne trebas ocekivat u kolokviju jer sadrzi petlju (ono for... a i uvjetno grananje: if....) prema tome nemas briga.
Mislim da to ne trebas ocekivat u kolokviju jer sadrzi petlju (ono for... a i uvjetno grananje: if....) prema tome nemas briga.

[Vrh]
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 12:56 sub, 24. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

a kod pojednostavljivanja računa sudova jel mi vrijedi
e! + ec = e!+c

radila sam ove zadatke od prošle godine i dobijem na kraju e! + ec a u rješenjima je rezultat e! + c pa ne znam jel mi vrijedi ta jednakost, ako ne onda vjerojatno krivo nešto radim

e, da ovo e! mi je e negirano, of course :D
a kod pojednostavljivanja računa sudova jel mi vrijedi
e! + ec = e!+c

radila sam ove zadatke od prošle godine i dobijem na kraju e! + ec a u rješenjima je rezultat e! + c pa ne znam jel mi vrijedi ta jednakost, ako ne onda vjerojatno krivo nešto radim

e, da ovo e! mi je e negirano, of course Very Happy

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:13 sub, 24. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Program... kako Novi rece: ne, zbog petlje. :) Mozda bi Novom trebalo promijeniti nick u Stari. :D

Izraz... uvrsti [latex]x=\overline{e}[/latex] i [latex]y=c[/latex] u pravilo 10 i vidi sto ce se desiti. ;)
Program... kako Novi rece: ne, zbog petlje. Smile Mozda bi Novom trebalo promijeniti nick u Stari. Very Happy

Izraz... uvrsti i u pravilo 10 i vidi sto ce se desiti. Wink

[Vrh]
Nori
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
22 = 34 - 12

PostPostano: 13:58 sub, 24. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Može mala pomoć?!
Kako se rješavaju zadaci iz Turinga kad neki broj trebamo pomnožiti s nekim drugim brojem, ako ne možemo svesti na onu foru da množimo s brojem 10^n, pa samo dodamo n nula na kraju?!
Konkretno:
Broj je zapisan u sustavu s bazom 3, treba ga pomnožiti s (222)3.
Može mala pomoć?!
Kako se rješavaju zadaci iz Turinga kad neki broj trebamo pomnožiti s nekim drugim brojem, ako ne možemo svesti na onu foru da množimo s brojem 10^n, pa samo dodamo n nula na kraju?!
Konkretno:

anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 14:16 sub, 24. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Još jedno pitanje, imamo račun u bazi 16,
F1FA:293 I shvatim da mi je to = 5 i sada množim 5*293 i to mi je jednako CDF i sada zašto smo ovaj CDF, tj ovaj C potpisali ispod F, Npr sad sam to provjeravala na online vježbanju,
kada utipkam F1FA-CDF rezultat mi ispadne E51B koji nije dobar jer smo mi na vježbama dobili rezultat 240A, a kada utipkam F1FA-CDF0 ispadne mi dobar rezultat, tj kao onaj koji smo dobili na vježbama 240A,

dakle dal se taj neki broj koji množimo u postupku dijeljenja u bazi 16 uvijek potpisuje ispod prve znamenke broja od kojeg oduzimamo taj broj?
F1FA:293 I shvatim da mi je to = 5 i sada množim 5*293 i to mi je jednako CDF i sada zašto smo ovaj CDF, tj ovaj C potpisali ispod F, Npr sad sam to provjeravala na online vježbanju,
kada utipkam F1FA-CDF rezultat mi ispadne E51B koji nije dobar jer smo mi na vježbama dobili rezultat 240A, a kada utipkam F1FA-CDF0 ispadne mi dobar rezultat, tj kao onaj koji smo dobili na vježbama 240A,

dakle dal se taj neki broj koji množimo u postupku dijeljenja u bazi 16 uvijek potpisuje ispod prve znamenke broja od kojeg oduzimamo taj broj?

[Vrh]
ivica13
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

67 = 75 - 8

PostPostano: 15:04 sub, 24. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kad se već raspravlja o kolokviju... Jel si službeni šalabahter sami moramo isprintat ili ćemo ga dobiti zajedno sa zadatcima? :roll:
Kad se već raspravlja o kolokviju... Jel si službeni šalabahter sami moramo isprintat ili ćemo ga dobiti zajedno sa zadatcima? Rolling Eyes

[Vrh]
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 15:45 sub, 24. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="anam"]Još jedno pitanje, imamo račun u bazi 16,

dakle dal se taj neki broj koji množimo u postupku dijeljenja u bazi 16 uvijek potpisuje ispod prve znamenke broja od kojeg oduzimamo taj broj?[/quote]

Ako sam dobro shvatio pitanje, odgovor je da. Pa samo razmisli kako dijeliš u dekadskom. ;)
anam (napisa):

Ako sam dobro shvatio pitanje, odgovor je da. Pa samo razmisli kako dijeliš u dekadskom. Wink

[Vrh]
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 16:03 sub, 24. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa tako ne potpisuješ u dekadskom , al buni me to zašto mi ne dadne dobar rezultat tamo na online vježbanju nego tak kad uvrstim br CDF0, mislim kad brojeve CDF i CDF0 pretvoriš u dekadski sustav to su 2 potpuno različita broja
pa tako ne potpisuješ u dekadskom , al buni me to zašto mi ne dadne dobar rezultat tamo na online vježbanju nego tak kad uvrstim br CDF0, mislim kad brojeve CDF i CDF0 pretvoriš u dekadski sustav to su 2 potpuno različita broja

[Vrh]
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 16:41 sub, 24. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dekadski:

Dijeliš 123 sa 11. 11 ide jednom u 12... Pišeš 1 i potpisuješ 11 pod 12. Oduzmeš to i dobiješ jedan. Spuštaš 3... Itd.

Ono kako ti to vidiš je da od 123 oduzimaš 110. Pa ono... Promijeni pogled. :D
Dekadski:

Dijeliš 123 sa 11. 11 ide jednom u 12... Pišeš 1 i potpisuješ 11 pod 12. Oduzmeš to i dobiješ jedan. Spuštaš 3... Itd.

Ono kako ti to vidiš je da od 123 oduzimaš 110. Pa ono... Promijeni pogled. Very Happy

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:00 sub, 24. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ivica13"]Kad se već raspravlja o kolokviju... Jel si službeni šalabahter sami moramo isprintat ili ćemo ga dobiti zajedno sa zadatcima? :roll:[/quote]

Sami isprintate. :roll: :roll: :roll:

[quote="Nori"]Broj je zapisan u sustavu s bazom 3, treba ga pomnožiti s (222)3.[/quote]

Ako se dobro sjecam, nesto slicno smo radili na zadnjim vjezbama (netko je pitao). :) Realiziraj mnozenje s 2 (rezultat pises na traku, a "0, 1 ili 2 dalje" su stanja), a onda ga ponovi za svaku znamenku, s time da prvi put kreces od zadnje znamenke, drugi put od predzadnje itd. 8)

Malo je naporan zadatak za napisati... :?
ivica13 (napisa):
Kad se već raspravlja o kolokviju... Jel si službeni šalabahter sami moramo isprintat ili ćemo ga dobiti zajedno sa zadatcima? Rolling Eyes

Sami isprintate. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Nori (napisa):

Ako se dobro sjecam, nesto slicno smo radili na zadnjim vjezbama (netko je pitao). Smile Realiziraj mnozenje s 2 (rezultat pises na traku, a "0, 1 ili 2 dalje" su stanja), a onda ga ponovi za svaku znamenku, s time da prvi put kreces od zadnje znamenke, drugi put od predzadnje itd. Cool

Malo je naporan zadatak za napisati... Confused

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 19:39 sub, 24. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Fuj taj s množenjem :(

Pitanje u vezi zadatka 3.14. - Mogu li krenuti od najdesnijeg znaka i onda s desna na lijevo čitati, dopisivati i pomicati ili bi isto trebalo krenuti s lijeva, doći do b-a, vratiti se, napisati x i nastaviti se vraćati prema lijevo pišući potrebne znakove?
Fuj taj s množenjem Sad

Pitanje u vezi zadatka 3.14. - Mogu li krenuti od najdesnijeg znaka i onda s desna na lijevo čitati, dopisivati i pomicati ili bi isto trebalo krenuti s lijeva, doći do b-a, vratiti se, napisati x i nastaviti se vraćati prema lijevo pišući potrebne znakove?

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:46 sub, 24. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Masiela"]Pitanje u vezi zadatka 3.14. - Mogu li krenuti od najdesnijeg znaka i onda s desna na lijevo čitati, dopisivati i pomicati...[/quote]

Kako ce to dohvatiti najljeviji "b"? :-k

[quote="Masiela"]...ili bi isto trebalo krenuti s lijeva, doći do b-a, vratiti se, napisati x i nastaviti se vraćati prema lijevo pišući potrebne znakove?[/quote]

Nema tu pravila kako mora. :) Kako god uspijes sloziti da radi sto se trazi, dobro je. ;)
Masiela (napisa):
Pitanje u vezi zadatka 3.14. - Mogu li krenuti od najdesnijeg znaka i onda s desna na lijevo čitati, dopisivati i pomicati...

Kako ce to dohvatiti najljeviji "b"? Think

Masiela (napisa):
...ili bi isto trebalo krenuti s lijeva, doći do b-a, vratiti se, napisati x i nastaviti se vraćati prema lijevo pišući potrebne znakove?

Nema tu pravila kako mora. Smile Kako god uspijes sloziti da radi sto se trazi, dobro je. Wink

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 21:49 sub, 24. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Masiela"]Pitanje u vezi zadatka 3.14. - Mogu li krenuti od najdesnijeg znaka i onda s desna na lijevo čitati, dopisivati i pomicati...[/quote]

Kako ce to dohvatiti najljeviji "b"? :-k[/quote]
Aha, kad bi išla s desna na lijevo morala bi proći cijelu riječ pa se vratiti na najljeviji b što mi je onda duži put mada mi se na prvu loptu učinio kraći i dosta zgodniji radi nečeg :D

Hvala ;)
vsego (napisa):
Masiela (napisa):
Pitanje u vezi zadatka 3.14. - Mogu li krenuti od najdesnijeg znaka i onda s desna na lijevo čitati, dopisivati i pomicati...

Kako ce to dohvatiti najljeviji "b"? Think

Aha, kad bi išla s desna na lijevo morala bi proći cijelu riječ pa se vratiti na najljeviji b što mi je onda duži put mada mi se na prvu loptu učinio kraći i dosta zgodniji radi nečeg Very Happy

Hvala Wink

anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 15:03 ned, 25. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam zadatak ispiši program koji učitava 6 cijelih brojeva i ispisuje svako drugi, što ovdje ne valja jer mi ne prolazi compiliranje, ovakav sličan smo radili na vježbama i napravila sam isto kao i taj al nije ok, zaš?

#include <stdio.h>
int main (void)
{ int a, b, c, d, e, f;
scanf ("%d_%d_%d_%d_%d_%d" , &a, &b, &c, &d, &e, &f);
printf ("%d_%d_%d", b_d_f);
return (0)
}
Imam zadatak ispiši program koji učitava 6 cijelih brojeva i ispisuje svako drugi, što ovdje ne valja jer mi ne prolazi compiliranje, ovakav sličan smo radili na vježbama i napravila sam isto kao i taj al nije ok, zaš?

#include <stdio.h>
int main (void)
{ int a, b, c, d, e, f;
scanf ("%d_%d_%d_%d_%d_%d" , &a, &b, &c, &d, &e, &f);
printf ("%d_%d_%d", b_d_f);
return (0)
}

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 15:11 ned, 25. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nisi napravila isto ko na vježbama ;)

- _ su razmaci
- kod printfa iza zareza ide b, d, f);
- iza return (0) ide ;
Nisi napravila isto ko na vježbama Wink

- _ su razmaci
- kod printfa iza zareza ide b, d, f);
- iza return (0) ide ;

Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 15:14 ned, 25. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[code:1]#include <stdio.h>
int main (void)
{
int a, b, c, d, e, f;
scanf ("%d %d %d %d %d %d" , &a, &b, &c, &d, &e, &f);
printf ("%d %d %d", b,d,f);
scanf("%%");
return 0;
}[/code:1]

;)
Kod:
#include <stdio.h>
int main (void)
{
    int a, b, c, d, e, f;
    scanf ("%d %d %d %d %d %d" , &a, &b, &c, &d, &e, &f);
    printf ("%d %d %d", b,d,f);
    scanf("%%");
    return 0;
}

Wink

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 15:17 ned, 25. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne, piše da dobivene brojeve trbam odvojiti razmacima, dakle to nije greška, haj pokušat ću kad stavim ;, no ne prolazi mi ni ovaj

Napišite program koji učitava 3 realna broja x,y z i ispisuje vrijednost izraza
f=(x^4/y^2) + z^2

#include <stdio.h>
int main void
{ double x, y, z;
scanf ("%lf_%lf_%lf" , &x, &y,&z)
printf ("%g \n" (x*x*x*x)/(y*y)+(z*z) ;
return (0);
}
ne, piše da dobivene brojeve trbam odvojiti razmacima, dakle to nije greška, haj pokušat ću kad stavim ;, no ne prolazi mi ni ovaj

f=(x^4/y^2) + z^2

#include <stdio.h>
int main void
{ double x, y, z;
return (0);
}

[Vrh]
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 15:20 ned, 25. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa odvajaš ih u printf-u... :roll:
a evo ti ovaj:

[code:1]#include <stdio.h>
int main (void)
{ double x, y, z;
scanf ("%lf %lf %lf" , &x, &y,&z);
printf ("%g \n", (x*x*x*x)/(y*y)+(z*z) );
scanf("%%");
return 0;
}[/code:1]
Pa odvajaš ih u printf-u... Rolling Eyes
a evo ti ovaj:

Kod:
#include <stdio.h>
int main (void)
{ double x, y, z;
scanf ("%lf %lf %lf" , &x, &y,&z);
printf ("%g \n", (x*x*x*x)/(y*y)+(z*z) );
scanf("%%");
return 0;
}

Zadnja promjena: Luuka; 15:21 ned, 25. 11. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 15:20 ned, 25. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="anam"]ne, piše da dobivene brojeve trbam odvojiti razmacima, dakle to nije greška, haj pokušat ću kad stavim ;, no ne prolazi mi ni ovaj

f=(x^4/y^2) + z^2

#include <stdio.h>
int main void
{ double x, y, z;
return (0);
}[/quote]
Ne kužim. Želim ti reći da se ne piše _ nego se na tom mjestu tuće tipka za razmak i to je to.

Ovaj drugi ti je isto pun pravopisnih grešaka :mrgreen: Prouči malo rješene primjere ;)
anam (napisa):

f=(x^4/y^2) + z^2

#include <stdio.h>
int main void
{ double x, y, z;
return (0);
}

Ne kužim. Želim ti reći da se ne piše _ nego se na tom mjestu tuće tipka za razmak i to je to.

Ovaj drugi ti je isto pun pravopisnih grešaka Mr. Green Prouči malo rješene primjere Wink

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum