Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
anam Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Novi Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
anam Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nori Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
anam Forumaš(ica)

|
Postano: 14:16 sub, 24. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Još jedno pitanje, imamo račun u bazi 16,
F1FA:293 I shvatim da mi je to = 5 i sada množim 5*293 i to mi je jednako CDF i sada zašto smo ovaj CDF, tj ovaj C potpisali ispod F, Npr sad sam to provjeravala na online vježbanju,
kada utipkam F1FA-CDF rezultat mi ispadne E51B koji nije dobar jer smo mi na vježbama dobili rezultat 240A, a kada utipkam F1FA-CDF0 ispadne mi dobar rezultat, tj kao onaj koji smo dobili na vježbama 240A,
dakle dal se taj neki broj koji množimo u postupku dijeljenja u bazi 16 uvijek potpisuje ispod prve znamenke broja od kojeg oduzimamo taj broj?
Još jedno pitanje, imamo račun u bazi 16,
F1FA:293 I shvatim da mi je to = 5 i sada množim 5*293 i to mi je jednako CDF i sada zašto smo ovaj CDF, tj ovaj C potpisali ispod F, Npr sad sam to provjeravala na online vježbanju,
kada utipkam F1FA-CDF rezultat mi ispadne E51B koji nije dobar jer smo mi na vježbama dobili rezultat 240A, a kada utipkam F1FA-CDF0 ispadne mi dobar rezultat, tj kao onaj koji smo dobili na vježbama 240A,
dakle dal se taj neki broj koji množimo u postupku dijeljenja u bazi 16 uvijek potpisuje ispod prve znamenke broja od kojeg oduzimamo taj broj?
|
|
[Vrh] |
|
ivica13 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
Postano: 15:45 sub, 24. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="anam"]Još jedno pitanje, imamo račun u bazi 16,
dakle dal se taj neki broj koji množimo u postupku dijeljenja u bazi 16 uvijek potpisuje ispod prve znamenke broja od kojeg oduzimamo taj broj?[/quote]
Ako sam dobro shvatio pitanje, odgovor je da. Pa samo razmisli kako dijeliš u dekadskom. ;)
anam (napisa): | Još jedno pitanje, imamo račun u bazi 16,
dakle dal se taj neki broj koji množimo u postupku dijeljenja u bazi 16 uvijek potpisuje ispod prve znamenke broja od kojeg oduzimamo taj broj? |
Ako sam dobro shvatio pitanje, odgovor je da. Pa samo razmisli kako dijeliš u dekadskom.
|
|
[Vrh] |
|
anam Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:00 sub, 24. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="ivica13"]Kad se već raspravlja o kolokviju... Jel si službeni šalabahter sami moramo isprintat ili ćemo ga dobiti zajedno sa zadatcima? :roll:[/quote]
Sami isprintate. :roll: :roll: :roll:
[quote="Nori"]Broj je zapisan u sustavu s bazom 3, treba ga pomnožiti s (222)3.[/quote]
Ako se dobro sjecam, nesto slicno smo radili na zadnjim vjezbama (netko je pitao). :) Realiziraj mnozenje s 2 (rezultat pises na traku, a "0, 1 ili 2 dalje" su stanja), a onda ga ponovi za svaku znamenku, s time da prvi put kreces od zadnje znamenke, drugi put od predzadnje itd. 8)
Malo je naporan zadatak za napisati... :?
ivica13 (napisa): | Kad se već raspravlja o kolokviju... Jel si službeni šalabahter sami moramo isprintat ili ćemo ga dobiti zajedno sa zadatcima?  |
Sami isprintate.
Nori (napisa): | Broj je zapisan u sustavu s bazom 3, treba ga pomnožiti s (222)3. |
Ako se dobro sjecam, nesto slicno smo radili na zadnjim vjezbama (netko je pitao). Realiziraj mnozenje s 2 (rezultat pises na traku, a "0, 1 ili 2 dalje" su stanja), a onda ga ponovi za svaku znamenku, s time da prvi put kreces od zadnje znamenke, drugi put od predzadnje itd.
Malo je naporan zadatak za napisati...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:39 sub, 24. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Fuj taj s množenjem :(
Pitanje u vezi zadatka 3.14. - Mogu li krenuti od najdesnijeg znaka i onda s desna na lijevo čitati, dopisivati i pomicati ili bi isto trebalo krenuti s lijeva, doći do b-a, vratiti se, napisati x i nastaviti se vraćati prema lijevo pišući potrebne znakove?
Fuj taj s množenjem
Pitanje u vezi zadatka 3.14. - Mogu li krenuti od najdesnijeg znaka i onda s desna na lijevo čitati, dopisivati i pomicati ili bi isto trebalo krenuti s lijeva, doći do b-a, vratiti se, napisati x i nastaviti se vraćati prema lijevo pišući potrebne znakove?
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 21:46 sub, 24. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Masiela"]Pitanje u vezi zadatka 3.14. - Mogu li krenuti od najdesnijeg znaka i onda s desna na lijevo čitati, dopisivati i pomicati...[/quote]
Kako ce to dohvatiti najljeviji "b"? :-k
[quote="Masiela"]...ili bi isto trebalo krenuti s lijeva, doći do b-a, vratiti se, napisati x i nastaviti se vraćati prema lijevo pišući potrebne znakove?[/quote]
Nema tu pravila kako mora. :) Kako god uspijes sloziti da radi sto se trazi, dobro je. ;)
Masiela (napisa): | Pitanje u vezi zadatka 3.14. - Mogu li krenuti od najdesnijeg znaka i onda s desna na lijevo čitati, dopisivati i pomicati... |
Kako ce to dohvatiti najljeviji "b"?
Masiela (napisa): | ...ili bi isto trebalo krenuti s lijeva, doći do b-a, vratiti se, napisati x i nastaviti se vraćati prema lijevo pišući potrebne znakove? |
Nema tu pravila kako mora. Kako god uspijes sloziti da radi sto se trazi, dobro je.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
anam Forumaš(ica)

|
Postano: 15:03 ned, 25. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Imam zadatak ispiši program koji učitava 6 cijelih brojeva i ispisuje svako drugi, što ovdje ne valja jer mi ne prolazi compiliranje, ovakav sličan smo radili na vježbama i napravila sam isto kao i taj al nije ok, zaš?
#include <stdio.h>
int main (void)
{ int a, b, c, d, e, f;
scanf ("%d_%d_%d_%d_%d_%d" , &a, &b, &c, &d, &e, &f);
printf ("%d_%d_%d", b_d_f);
return (0)
}
Imam zadatak ispiši program koji učitava 6 cijelih brojeva i ispisuje svako drugi, što ovdje ne valja jer mi ne prolazi compiliranje, ovakav sličan smo radili na vježbama i napravila sam isto kao i taj al nije ok, zaš?
#include <stdio.h>
int main (void)
{ int a, b, c, d, e, f;
scanf ("%d_%d_%d_%d_%d_%d" , &a, &b, &c, &d, &e, &f);
printf ("%d_%d_%d", b_d_f);
return (0)
}
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:14 ned, 25. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[code:1]#include <stdio.h>
int main (void)
{
int a, b, c, d, e, f;
scanf ("%d %d %d %d %d %d" , &a, &b, &c, &d, &e, &f);
printf ("%d %d %d", b,d,f);
scanf("%%");
return 0;
}[/code:1]
;)
Kod: | #include <stdio.h>
int main (void)
{
int a, b, c, d, e, f;
scanf ("%d %d %d %d %d %d" , &a, &b, &c, &d, &e, &f);
printf ("%d %d %d", b,d,f);
scanf("%%");
return 0;
} |
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
anam Forumaš(ica)

|
Postano: 15:17 ned, 25. 11. 2007 Naslov: |
|
|
ne, piše da dobivene brojeve trbam odvojiti razmacima, dakle to nije greška, haj pokušat ću kad stavim ;, no ne prolazi mi ni ovaj
Napišite program koji učitava 3 realna broja x,y z i ispisuje vrijednost izraza
f=(x^4/y^2) + z^2
#include <stdio.h>
int main void
{ double x, y, z;
scanf ("%lf_%lf_%lf" , &x, &y,&z)
printf ("%g \n" (x*x*x*x)/(y*y)+(z*z) ;
return (0);
}
ne, piše da dobivene brojeve trbam odvojiti razmacima, dakle to nije greška, haj pokušat ću kad stavim ;, no ne prolazi mi ni ovaj
f=(x^4/y^2) + z^2
#include <stdio.h>
int main void
{ double x, y, z;
return (0);
}
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:20 ned, 25. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Pa odvajaš ih u printf-u... :roll:
a evo ti ovaj:
[code:1]#include <stdio.h>
int main (void)
{ double x, y, z;
scanf ("%lf %lf %lf" , &x, &y,&z);
printf ("%g \n", (x*x*x*x)/(y*y)+(z*z) );
scanf("%%");
return 0;
}[/code:1]
Pa odvajaš ih u printf-u...
a evo ti ovaj:
Kod: | #include <stdio.h>
int main (void)
{ double x, y, z;
scanf ("%lf %lf %lf" , &x, &y,&z);
printf ("%g \n", (x*x*x*x)/(y*y)+(z*z) );
scanf("%%");
return 0;
} |
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
Zadnja promjena: Luuka; 15:21 ned, 25. 11. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:20 ned, 25. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="anam"]ne, piše da dobivene brojeve trbam odvojiti razmacima, dakle to nije greška, haj pokušat ću kad stavim ;, no ne prolazi mi ni ovaj
f=(x^4/y^2) + z^2
#include <stdio.h>
int main void
{ double x, y, z;
return (0);
}[/quote]
Ne kužim. Želim ti reći da se ne piše _ nego se na tom mjestu tuće tipka za razmak i to je to.
Ovaj drugi ti je isto pun pravopisnih grešaka :mrgreen: Prouči malo rješene primjere ;)
anam (napisa): | ne, piše da dobivene brojeve trbam odvojiti razmacima, dakle to nije greška, haj pokušat ću kad stavim ;, no ne prolazi mi ni ovaj
f=(x^4/y^2) + z^2
#include <stdio.h>
int main void
{ double x, y, z;
return (0);
} |
Ne kužim. Želim ti reći da se ne piše _ nego se na tom mjestu tuće tipka za razmak i to je to.
Ovaj drugi ti je isto pun pravopisnih grešaka Prouči malo rješene primjere
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko 
|
|
[Vrh] |
|
|