Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

algoritmi (zadatak)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Čistilište
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
m8
Gost

PostPostano: 22:49 pet, 9. 11. 2007    Naslov: algoritmi Citirajte i odgovorite

please, ako ima netko tko zna da mi pomogne oko sljedecih zadataka:

1) Putnik do odredista može stići na dva načina. Prvi je nacin putovanje autobusom na liniji 6 i njima stiže direktno do odredišta. Drgu način je korištenje autobusne linije 12, na drugoj stanici presjedne na tramvaj i stigne na odredište. Putovat ce prvom linijom čiji autobus naiđe.

2)Riješiti algoritam za slučaj izlaska naispit koji se sastoji od pismenog i usmenog dijela. Ako se položi pismeni, pristupa se usmenom, a ako ne, piše se pismeni ponovno u sljedecem roku. Ako ne položi usmeni dio, polaže se samo usmeni u sljedecem roku (rokovima).

3)Tri su novčića označena s A, B i C, Novčić C je mjerilo idealne težine, a novčići A ili B nisu potpuno ispravni po svojoj težini i nisu jednaki. Ako mjerimo novčiće pomoću vage, napisati algoritam kojim ćemo ustanoviti za svaki novčić da li je lakši ili teži od idealnog C, kao i ispisati rezultat.

4)Rješiti algoritam za program koji racuna iznos telefonskog racuna ako je poznata cijena pretplate, količine potrošenih impulsa kao i cijena jednog impulsa. (Prvih 100 potrošenih impulsa se ne plaća.)

5)Izraditi dijagram toka za rad digitalne ure koja pokazuje zbroj sekundi, zbroj minuta, zbroj sati. Ura ima sposobnost da daje na svakih:
- 15 min 1 zvučni signal
- 30 min 2 zvučna signala
- 45 min 3 zvučna signala
- 60 min 4 zvučna signala i onoliko zvučnih signala koliko ima sati.

sorry, znam da sam stavila toliko toga, al stvarno je (pre)važno.

HVALA!
please, ako ima netko tko zna da mi pomogne oko sljedecih zadataka:

1) Putnik do odredista može stići na dva načina. Prvi je nacin putovanje autobusom na liniji 6 i njima stiže direktno do odredišta. Drgu način je korištenje autobusne linije 12, na drugoj stanici presjedne na tramvaj i stigne na odredište. Putovat ce prvom linijom čiji autobus naiđe.

2)Riješiti algoritam za slučaj izlaska naispit koji se sastoji od pismenog i usmenog dijela. Ako se položi pismeni, pristupa se usmenom, a ako ne, piše se pismeni ponovno u sljedecem roku. Ako ne položi usmeni dio, polaže se samo usmeni u sljedecem roku (rokovima).

3)Tri su novčića označena s A, B i C, Novčić C je mjerilo idealne težine, a novčići A ili B nisu potpuno ispravni po svojoj težini i nisu jednaki. Ako mjerimo novčiće pomoću vage, napisati algoritam kojim ćemo ustanoviti za svaki novčić da li je lakši ili teži od idealnog C, kao i ispisati rezultat.

4)Rješiti algoritam za program koji racuna iznos telefonskog racuna ako je poznata cijena pretplate, količine potrošenih impulsa kao i cijena jednog impulsa. (Prvih 100 potrošenih impulsa se ne plaća.)

5)Izraditi dijagram toka za rad digitalne ure koja pokazuje zbroj sekundi, zbroj minuta, zbroj sati. Ura ima sposobnost da daje na svakih:
- 15 min 1 zvučni signal
- 30 min 2 zvučna signala
- 45 min 3 zvučna signala
- 60 min 4 zvučna signala i onoliko zvučnih signala koliko ima sati.

sorry, znam da sam stavila toliko toga, al stvarno je (pre)važno.

HVALA!

[Vrh]
k8yvis
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
-36 = 8 - 44

PostPostano: 10:55 pon, 10. 12. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako se ne varam, ti zadatci su bili na prvom kolokviju iz Programiranja prošle, a mislim i ove godine na Splitskom PMF-u, pa toplo preporučam odlazak na konzultacije ili pokušaj komunikacije s kolegama pošto je malo kinky crtat dijagrame toka na forumu.... 8)
Ako pak ne upali, javi na pm pa ti kopiram riješenja s ppt i pošaljem mailom (nećemo mučit moderatora s dijagramima) :P
Ako se ne varam, ti zadatci su bili na prvom kolokviju iz Programiranja prošle, a mislim i ove godine na Splitskom PMF-u, pa toplo preporučam odlazak na konzultacije ili pokušaj komunikacije s kolegama pošto je malo kinky crtat dijagrame toka na forumu.... Cool
Ako pak ne upali, javi na pm pa ti kopiram riješenja s ppt i pošaljem mailom (nećemo mučit moderatora s dijagramima) Razz

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:50 pon, 10. 12. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa, mozes scannirati/pofotkati, srediti da slicice ne budu previse kB i uploadati. 8) Ja jednostavno nisam shvatio sto se ovdje trazi, pa zato nisam odgovarao. :| Vjerujem da nisam jedini koji bi rado vidio rjesenje... 8)

@Gost: [b]Ako[/b] k8yvis uploada rjesenje, trebat ces se registrirati. :-s Iz nekog razloga, gosti ne vide prikvacmente... :(
Pa, mozes scannirati/pofotkati, srediti da slicice ne budu previse kB i uploadati. Cool Ja jednostavno nisam shvatio sto se ovdje trazi, pa zato nisam odgovarao. Neutral Vjerujem da nisam jedini koji bi rado vidio rjesenje... Cool

@Gost: Ako k8yvis uploada rjesenje, trebat ces se registrirati. Eh? Iz nekog razloga, gosti ne vide prikvacmente... Sad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Čistilište Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum