| Prethodna tema :: Sljedeća tema   | 

| Autor/ica | 
		Poruka | 

filipnet Forumaš(ica)

Spol:   
		 | 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

diex Forumaš(ica)

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

vsego Site Admin

Spol:   
		 | 

Postano: 1:16 ned, 16. 11. 2003    Naslov: Re: pomoc za zadatak iz domace zadace | 
				            | 

| 

| 
                                         [quote="filipnet"]problem kod zadatka za zadacu, dao si zadatak koji glasi: napisat program koji ispisuje geometrijsku sredinu za n brojeva. Mene zanima da formulu oznacim sa nekom slovom ili....? :?:[/quote]

Basically, kako ti pase... 8)

Ideja je da student slozi za geometrijsku sredinu ono sto smo na vjezbama slozili za aritmeticku... :D Jasno, uz sto manje gledanje u rjesenje za aritmeticku sredinu... ;)

Priznaje se svako rjesenje (u C-u ili pesudo-C-u) koje daje zeljeni rezultat. :)

Ako ima jos kakva nejasnoca, vrisni (ovdje)! :mrgreen:

P.S. Ne citam samo ja ovaj Forum, tako da je bolje pricati "asistent je zadao...", nego "ti si zadao..." ;) 

| filipnet (napisa): | 	 		  problem kod zadatka za zadacu, dao si zadatak koji glasi: napisat program koji ispisuje geometrijsku sredinu za n brojeva. Mene zanima da formulu oznacim sa nekom slovom ili....?   | 	  

Basically, kako ti pase...  

Ideja je da student slozi za geometrijsku sredinu ono sto smo na vjezbama slozili za aritmeticku...   Jasno, uz sto manje gledanje u rjesenje za aritmeticku sredinu...  

Priznaje se svako rjesenje (u C-u ili pesudo-C-u) koje daje zeljeni rezultat.  

Ako ima jos kakva nejasnoca, vrisni (ovdje)!  

P.S. Ne citam samo ja ovaj Forum, tako da je bolje pricati "asistent je zadao...", nego "ti si zadao..."  
					_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.

Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.   

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

zoki Forumaš(ica)

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

vsego Site Admin

Spol:   
		 | 

Postano: 22:08 ned, 23. 11. 2003    Naslov: Re: korijenovanje | 
				            | 

| 

| 
                                         [quote="zoki"]kakako vaditi n-ti korijen u 'pseudo c-u'? (treba za geometrijsku sredinu)
 može li se za drugi korijen koristiti sqrt (ili nešto drugo)?[/quote]

Za geom. sredinu se smije koristiti n-ti korijen (normalni matematicki znak). 8) Mislim da sam to naglasio kad sam n avjezbama diktirao. 8) Ako nisam, ispricavam se...

Inace:

[code:1]a^b=x
 b=log_a(x)=ln(x)/ln(a)
 ln(x)=b*ln(a)
 x=e^(b*ln*a))[/code:1]

ln() i exp() se uglavnom smiju koristiti, a postoji i C-ovska funkcija pow(a,x) koja vraca vrijednost a^x. 8)

No, kao sto rekoh, ovdje dozvoljavamo i "obicni" n-ti korijen... :D 

| zoki (napisa): | 	 		  kakako vaditi n-ti korijen u 'pseudo c-u'? (treba za geometrijsku sredinu)

može li se za drugi korijen koristiti sqrt (ili nešto drugo)? | 	  

Za geom. sredinu se smije koristiti n-ti korijen (normalni matematicki znak).   Mislim da sam to naglasio kad sam n avjezbama diktirao.   Ako nisam, ispricavam se...

Inace:

| Kod: | 	 		  a^b=x

b=log_a(x)=ln(x)/ln(a)

ln(x)=b*ln(a)

x=e^(b*ln*a)) | 	  

ln() i exp() se uglavnom smiju koristiti, a postoji i C-ovska funkcija pow(a,x) koja vraca vrijednost a^x.  

No, kao sto rekoh, ovdje dozvoljavamo i "obicni" n-ti korijen...  
					_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.

Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.   

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

|