Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

kolokvij za prvu godinu
WWW:
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
nap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 5 - 1

PostPostano: 22:36 ned, 25. 11. 2007    Naslov: kolokvij za prvu godinu Citirajte i odgovorite

hoce li u ovom kolokviju biti vazno gdje stoje razmaci pri pisanju programa, odnosno hoce li se od nas zahtjevati da naznacimo prazna mjesta i hoce li ti programi biti slicni onima iz trece zadace?
i jos nesto...je li moguce da nam se pojavi zadatak sa prikazom realnih brojeva u racunalu? teorije nece biti? :roll:
hoce li u ovom kolokviju biti vazno gdje stoje razmaci pri pisanju programa, odnosno hoce li se od nas zahtjevati da naznacimo prazna mjesta i hoce li ti programi biti slicni onima iz trece zadace?
i jos nesto...je li moguce da nam se pojavi zadatak sa prikazom realnih brojeva u racunalu? teorije nece biti? Rolling Eyes

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ivica13
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

67 = 75 - 8

PostPostano: 21:15 ned, 27. 1. 2008    Naslov: Drugij kolokvij Citirajte i odgovorite

Zanima me kakvog se tipa mogu očekivati zadatci u drugom kolokviju. (otprilike koliko će ih biti i kako će zadatci biti bodovani...

[i]Nadam se da neće biti strogi kriteriji zbog praga od 15 bodova ;)[/i]
Zanima me kakvog se tipa mogu očekivati zadatci u drugom kolokviju. (otprilike koliko će ih biti i kako će zadatci biti bodovani...

Nadam se da neće biti strogi kriteriji zbog praga od 15 bodova Wink

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:35 pon, 28. 1. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Razmaci su bitni samo ako se naglasi kakav output treba biti; ako takvog naglaska nema, onda nisu bitni. 8)

Zadaci su tezi od onih iz zadace (svrha zadace je da vas natjera na racunala i da vam pomogne s osnovama). :)

Iako je prvi post star, da vas rijesim brige: nema prikaza realnih brojeva u kolokviju. ;)

Sto je "teorija"? :-k Ako se misli na gradivo s predavanja, itekako ce toga biti. :) Predavanja i vjezbe su poprilicno ravnopravni dijelovi kolegija. 8)

Tipovi zadataka: sve sto se radilo na predavanjima i vjezbama; za skicu pogledati proslogodisnje kolokvije, te biljeske/skripte/prezentacije s nastave. 8) Kako ce biti bodovani... ne znam sto na to odgovoriti. :neznam: Necemo bacati kocku, ako to pitas. :anisilly:

To sto se netko nada "ne strogim kriterijima"... tu ne mogu bas pomoci. :? Prag od 15 bodova sluzi tome da oni koji dodju do "Programiranja 2" znaju barem nekakvi minimum. :? Taj prag je prenizak da bismo isli u ikakve ustupke onima koji se nisu potrudili niti za toliko nauciti. :roll: Po mojoj procjeni, zadaci su takvi da svatko tko je ucio (to podrazumijeva rad na racunalu!) moze dobiti cca 35 bodova bez ikakvih problema. :)
Razmaci su bitni samo ako se naglasi kakav output treba biti; ako takvog naglaska nema, onda nisu bitni. Cool

Zadaci su tezi od onih iz zadace (svrha zadace je da vas natjera na racunala i da vam pomogne s osnovama). Smile

Iako je prvi post star, da vas rijesim brige: nema prikaza realnih brojeva u kolokviju. Wink

Sto je "teorija"? Think Ako se misli na gradivo s predavanja, itekako ce toga biti. Smile Predavanja i vjezbe su poprilicno ravnopravni dijelovi kolegija. Cool

Tipovi zadataka: sve sto se radilo na predavanjima i vjezbama; za skicu pogledati proslogodisnje kolokvije, te biljeske/skripte/prezentacije s nastave. Cool Kako ce biti bodovani... ne znam sto na to odgovoriti. Ja to stvarno ne znam Necemo bacati kocku, ako to pitas. Animated silly

To sto se netko nada "ne strogim kriterijima"... tu ne mogu bas pomoci. Confused Prag od 15 bodova sluzi tome da oni koji dodju do "Programiranja 2" znaju barem nekakvi minimum. Confused Taj prag je prenizak da bismo isli u ikakve ustupke onima koji se nisu potrudili niti za toliko nauciti. Rolling Eyes Po mojoj procjeni, zadaci su takvi da svatko tko je ucio (to podrazumijeva rad na racunalu!) moze dobiti cca 35 bodova bez ikakvih problema. Smile

[Vrh]
k8yvis
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
-36 = 8 - 44

PostPostano: 11:36 pon, 28. 1. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

E, nemojte zaboravit stavljat ; na to sam ja gubila bodove :oops:
E, nemojte zaboravit stavljat ; na to sam ja gubila bodove Embarassed

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:00 pon, 28. 1. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="k8yvis"]E, nemojte zaboravit stavljat ; na to sam ja gubila bodove :oops:[/quote]

Ti si ih poprilicno pozaboravljala... :shock: Za jednu-dvije, sigurno nismo "skidali bodove"... :)
k8yvis (napisa):
E, nemojte zaboravit stavljat ; na to sam ja gubila bodove Embarassed

Ti si ih poprilicno pozaboravljala... Shocked Za jednu-dvije, sigurno nismo "skidali bodove"... Smile

[Vrh]
ivica13
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

67 = 75 - 8

PostPostano: 16:18 pon, 28. 1. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako će zadatci biti teži nego što su oni u četvrtoj zadaći - Uh... onda će biti pakleno gadno...

Al ajd tješi me da si svi koji su radili mogu dobiti 35 bodova... Znači ima nade ...
Ako će zadatci biti teži nego što su oni u četvrtoj zadaći - Uh... onda će biti pakleno gadno...

Al ajd tješi me da si svi koji su radili mogu dobiti 35 bodova... Znači ima nade ...

[Vrh]
k8yvis
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
-36 = 8 - 44

PostPostano: 18:44 pon, 28. 1. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dovoljno je reći da nisam stavila skoro nijednog... :oops: :oops: :oops:
Dovoljno je reći da nisam stavila skoro nijednog... Embarassed Embarassed Embarassed

nap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 1

PostPostano: 12:55 pet, 8. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

haha...hvala na odgovoru!

a ovaj...pogledala sam rezultate s drugog kolokvija iz 2006. godine...đizs koliko je ljudi popadalo...ne mogu vjerovati...onak, na prvom kolokviju imaju 35-45 bodova a na drugom padnu...katastrofa...nazalost velika je sansa da se ja toj ekipi pridruzim...smrc
haha...hvala na odgovoru!

a ovaj...pogledala sam rezultate s drugog kolokvija iz 2006. godine...đizs koliko je ljudi popadalo...ne mogu vjerovati...onak, na prvom kolokviju imaju 35-45 bodova a na drugom padnu...katastrofa...nazalost velika je sansa da se ja toj ekipi pridruzim...smrc

[Vrh]
ivica13
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

67 = 75 - 8

PostPostano: 19:32 sub, 9. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

I mene je to začudilo... A sve se bojim da će ovogodišnji kolokvij bit puno teži od prošlogodišnjeg... :-(
I mene je to začudilo... A sve se bojim da će ovogodišnji kolokvij bit puno teži od prošlogodišnjeg... Sad

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
74 = 97 - 23

PostPostano: 19:36 sub, 9. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hoće li složenost utjecati na bodove?

Višestruko grananje nismo radili na vježbama. To se podrazumijeva da smo napravili na predavanjima, je l` da?
Hoće li složenost utjecati na bodove?

Višestruko grananje nismo radili na vježbama. To se podrazumijeva da smo napravili na predavanjima, je l` da?

Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 19:42 sub, 9. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Masiela"]
Višestruko grananje nismo radili na vježbama. To se podrazumijeva da smo napravili na predavanjima, je l` da?[/quote]

Pretpostavljam da ćeš dobiti potvrdan odgovor, uz obrazloženje da je gradivo s predavanja ravnopravno gradivu s vježbi ili tako nešto. :D

Mene isto zanima za gets i puts...
Masiela (napisa):

Pretpostavljam da ćeš dobiti potvrdan odgovor, uz obrazloženje da je gradivo s predavanja ravnopravno gradivu s vježbi ili tako nešto. Very Happy

Mene isto zanima za gets i puts...

[Vrh]
ivek imudaš
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 14 - 2

PostPostano: 20:43 sub, 9. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Je li ima gradiva koje nije nužno naučiti?
Hoće li neko gradivo biti zastupljenije?
Ako može vsego odgovoriti bez nejasnoća...
Je li ima gradiva koje nije nužno naučiti?
Hoće li neko gradivo biti zastupljenije?
Ako može vsego odgovoriti bez nejasnoća...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:14 sub, 9. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

vsego je vec rekao (i nema nista za dodati) da ulazi sve s predavanja i vjezbi (da, Atomised, ravnopravno). 8)
vsego je vec rekao (i nema nista za dodati) da ulazi sve s predavanja i vjezbi (da, Atomised, ravnopravno). Cool

[Vrh]
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 7:55 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]vsego je vec rekao (i nema nista za dodati) da ulazi sve s predavanja i vjezbi (da, Atomised, ravnopravno). 8)[/quote]

Ali još nije rekao hoće li složenost utjecati na bodove. 8)
vsego (napisa):
vsego je vec rekao (i nema nista za dodati) da ulazi sve s predavanja i vjezbi (da, Atomised, ravnopravno). Cool

Ali još nije rekao hoće li složenost utjecati na bodove. Cool

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:50 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Rekao je na vjezbama da nece. 8)
Rekao je na vjezbama da nece. Cool

[Vrh]
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 14:00 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mene zanima hoće li zadaci u kolokviju bit bar poprilično iste težine kao i zadaci prošlogodišnjeg kolokvija, jer mi se čine onak poprilično ok i koristili su sav materijal iz vježbi samo drugačije ukomponiran u zadatak, al opet kad se sjetim Turinga iz prvog kolokvija strah me nadat se ičemu dobrom pa..... :(
Mene zanima hoće li zadaci u kolokviju bit bar poprilično iste težine kao i zadaci prošlogodišnjeg kolokvija, jer mi se čine onak poprilično ok i koristili su sav materijal iz vježbi samo drugačije ukomponiran u zadatak, al opet kad se sjetim Turinga iz prvog kolokvija strah me nadat se ičemu dobrom pa..... Sad

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:44 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Turing s prvog kolokvija je bio kombinacija dva Turinga s vjezbi. 8)

Slicno, i ovaj kolokvij kombinira stvari s predavanja i vjezbi... :) Ne bih se upustao u usporedbe tezine s proslogodisnjim kolokvijem, jer se meni cini podjednako, a vi cete - kao i sve generacije do sada - zakljuciti da je to najtezi kolokvij ikad, tezi od svih dosadasnjih kolokvija i bivsih pismenih. :P
Turing s prvog kolokvija je bio kombinacija dva Turinga s vjezbi. Cool

Slicno, i ovaj kolokvij kombinira stvari s predavanja i vjezbi... Smile Ne bih se upustao u usporedbe tezine s proslogodisnjim kolokvijem, jer se meni cini podjednako, a vi cete - kao i sve generacije do sada - zakljuciti da je to najtezi kolokvij ikad, tezi od svih dosadasnjih kolokvija i bivsih pismenih. Razz

[Vrh]
ivica13
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

67 = 75 - 8

PostPostano: 17:13 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ali što je istina, istina je...

Ajmo pretpostaviti što nas sutra čeka: ispis programa koji će sadržavati trik zbog kojeg ću ga pogrešno riješiti; Hornerov algoritam koji će bit kombinacija dvaju algoritama s vježbi, funkcije koje će biti kombinacije vježbi i predavanja, funkcije koje će štošta vraćati i primati...

A ako još bude trebalo i matrice pomnožiti...

A ako završimo na popravnom (a vjerojatno hoću) onda nas sve to još čeka u duplo težoj varijanti...
Ali što je istina, istina je...

Ajmo pretpostaviti što nas sutra čeka: ispis programa koji će sadržavati trik zbog kojeg ću ga pogrešno riješiti; Hornerov algoritam koji će bit kombinacija dvaju algoritama s vježbi, funkcije koje će biti kombinacije vježbi i predavanja, funkcije koje će štošta vraćati i primati...

A ako još bude trebalo i matrice pomnožiti...

A ako završimo na popravnom (a vjerojatno hoću) onda nas sve to još čeka u duplo težoj varijanti...

Zadnja promjena: ivica13; 19:52 pon, 11. 2. 2008; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 19:08 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja očekujem nekog bolesnog Hornera koji nosi trećinu bodova na kolokviju. :lol:

Zapravo, nadam se da takvih stvari neće biti... Nadam se čak višoj ocjeni od 2 iz programiranja. :shock: Ali bit ću zadovoljan i prolazom. :)
Ja očekujem nekog bolesnog Hornera koji nosi trećinu bodova na kolokviju. Laughing

Zapravo, nadam se da takvih stvari neće biti... Nadam se čak višoj ocjeni od 2 iz programiranja. Shocked Ali bit ću zadovoljan i prolazom. Smile

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:22 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam cuo da se iz Programiranja ne moze niti dobiti vise od 2, a i to dobije samo 1.719% studenata! :shock:

I mislim da ce u kolokviju biti nesto sa sedmerostruko vezanim listama... :trema:

:anisilly:

Da ucite koliko izmisljate teorije urote da vas rusimo, vi bi meni predavali C, a ne ja vama... :roll:
Ja sam cuo da se iz Programiranja ne moze niti dobiti vise od 2, a i to dobije samo 1.719% studenata! Shocked

I mislim da ce u kolokviju biti nesto sa sedmerostruko vezanim listama... Imam tremu

Animated silly

Da ucite koliko izmisljate teorije urote da vas rusimo, vi bi meni predavali C, a ne ja vama... Rolling Eyes

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum