Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Taurus Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:12 sri, 13. 2. 2008 Naslov: Susav n lin. jed. s n nep. |
|
|
[code:1]Sustav linearnih jednadžbi s n jednadžbi i n nepoznanica ima jedinstveno rješenje. DA NE[/code:1]
Zanima me što ljudi misle i što se od nas očekuje da odgovorimo. Jer ne piše ni da je sustav kramerov pa da znamo da mora biti jedinstveno, neznamo dali su jednadžbe lin. ovisne ili neovisne..čini mi se kao da ništa pametno ne znamo. Kad bi pisalo da je rješenje uvijek jedinstveno isto se lagano da odgovoriti, al ovako.. Pitao sam par ljudi, i sa viših godina i sa drugih faksova, dosta ih ima različita mišljena i neka svoja objašnjenja, al nitko se ne može točno odlučiti za DA ili NE.
Sada, neki gledaju male n-ove i argumetiraju kako se odmah vidi da su jednadžbe ovisne i da onda to ne može biti sustav n jed. s n nep. Ali, uzimanjem velikoga n, realno je nemoguće vidjeti ovisnost/neovisnost, do toga se može jedino doći rješavanjem sustava. Tu svima teorije padaju u vodu, i onda govore da su to sve gluposti, da je bezveze tvrdnja, itd...uglavnom.
U najbolju ruku, odgovoriti se može kratkim objašnjenem, ali ne znam kako da to odgovorim jednostavno s DA ili NE.
Discuss..
Kod: | Sustav linearnih jednadžbi s n jednadžbi i n nepoznanica ima jedinstveno rješenje. DA NE |
Zanima me što ljudi misle i što se od nas očekuje da odgovorimo. Jer ne piše ni da je sustav kramerov pa da znamo da mora biti jedinstveno, neznamo dali su jednadžbe lin. ovisne ili neovisne..čini mi se kao da ništa pametno ne znamo. Kad bi pisalo da je rješenje uvijek jedinstveno isto se lagano da odgovoriti, al ovako.. Pitao sam par ljudi, i sa viših godina i sa drugih faksova, dosta ih ima različita mišljena i neka svoja objašnjenja, al nitko se ne može točno odlučiti za DA ili NE.
Sada, neki gledaju male n-ove i argumetiraju kako se odmah vidi da su jednadžbe ovisne i da onda to ne može biti sustav n jed. s n nep. Ali, uzimanjem velikoga n, realno je nemoguće vidjeti ovisnost/neovisnost, do toga se može jedino doći rješavanjem sustava. Tu svima teorije padaju u vodu, i onda govore da su to sve gluposti, da je bezveze tvrdnja, itd...uglavnom.
U najbolju ruku, odgovoriti se može kratkim objašnjenem, ali ne znam kako da to odgovorim jednostavno s DA ili NE.
Discuss..
_________________ Moooooooooooooooooooooooo...
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:15 sri, 13. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Ja bi reko NE.
Baš zbog moguće zavisnosti sustava, pa rješenje dođe parametarsko...
A moguće da niti nema rješenja.
Takav sustav MOŽE imati jedinstveno rješenje, ali NE MORA pa je moj odgovor NE.
Ja bi reko NE.
Baš zbog moguće zavisnosti sustava, pa rješenje dođe parametarsko...
A moguće da niti nema rješenja.
Takav sustav MOŽE imati jedinstveno rješenje, ali NE MORA pa je moj odgovor NE.
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
punio4 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:20 sri, 13. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Ne, jer može imati i beskonačno rješenja, ako su svi zavisni, ili parametarsko, ako je par zavisnih, ili nijedno, ako dolazi do kontradikcija.
Ne, jer može imati i beskonačno rješenja, ako su svi zavisni, ili parametarsko, ako je par zavisnih, ili nijedno, ako dolazi do kontradikcija.
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:39 sri, 13. 2. 2008 Naslov: |
|
|
i ja kažem ne, može ga imat, ali ne mora... dakle,ne vrijedi uvijek, odgovor nije da, pa mora biti NE :)
i ja kažem ne, može ga imat, ali ne mora... dakle,ne vrijedi uvijek, odgovor nije da, pa mora biti NE
_________________ kalendar

|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|