Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:55 pet, 11. 4. 2008 Naslov: Ubuntu 7.10 hoce i nece na net? |
|
|
Imam jedan problem, instalirao sam si uz XP ubuntu, prvi put prije tjedan dana i tada mi je sve radilo super, ali sam ja onda nekaj prckao pa sam smrdao sve i XP i linux... pa sam na novo instalirao XP, a jucer na novo ubuntu.. tu pocinju problemi, sa Ubuntu.... XP rade bez problema, ali Ubuntu, kada zelim ici na net hoce i nece, tj. npr. u firefox, hocu otici na neki site i on kaze da se nemoze spojiti, pritisnem try again i on se spoji, odem na neki drugi site, ista stvar, samo ovaj put moram jedno 2-3 puta za redom pritiskati try again da se spoji....
mrezu kucnu mi vidi, vidi gateway, vidi sve... neznam kaj bi ga moglo muciti... ima neko ideju?
Imam jedan problem, instalirao sam si uz XP ubuntu, prvi put prije tjedan dana i tada mi je sve radilo super, ali sam ja onda nekaj prckao pa sam smrdao sve i XP i linux... pa sam na novo instalirao XP, a jucer na novo ubuntu.. tu pocinju problemi, sa Ubuntu.... XP rade bez problema, ali Ubuntu, kada zelim ici na net hoce i nece, tj. npr. u firefox, hocu otici na neki site i on kaze da se nemoze spojiti, pritisnem try again i on se spoji, odem na neki drugi site, ista stvar, samo ovaj put moram jedno 2-3 puta za redom pritiskati try again da se spoji....
mrezu kucnu mi vidi, vidi gateway, vidi sve... neznam kaj bi ga moglo muciti... ima neko ideju?
_________________ Everything happens with a reason!
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 21:40 pet, 11. 4. 2008 Naslov: |
|
|
1. Kakva mreza (modem, DSL, kabel,...) i sto si ti na njoj? :-k Pretpostavljam DSL, modem je gateway, a ti si obicna masina koja se spaja preko zice (ne local WLAN (wireless)), no molim potvrdu/demantij. :)
2. Sto znaci "nece", tj. sto ti [b]tocno[/b] javi? :-k
3. Sto ti javi ako mu u konzoli napises [tt]ping neki_server_kojeg_jos_nisi_pokusao_dozvati[/tt]? :-k
4. Imas kakvi proxy ili nesto? :-k
5. Ponasa li se tako i neki drugi browser (ne znam sto Gnome donosi; KDE, recimo, dolazi s Konquerorom)? :-k
6. Je l' ti mozda Firefox u "offline" modu? :D
1. Kakva mreza (modem, DSL, kabel,...) i sto si ti na njoj? Pretpostavljam DSL, modem je gateway, a ti si obicna masina koja se spaja preko zice (ne local WLAN (wireless)), no molim potvrdu/demantij.
2. Sto znaci "nece", tj. sto ti tocno javi?
3. Sto ti javi ako mu u konzoli napises ping neki_server_kojeg_jos_nisi_pokusao_dozvati?
4. Imas kakvi proxy ili nesto?
5. Ponasa li se tako i neki drugi browser (ne znam sto Gnome donosi; KDE, recimo, dolazi s Konquerorom)?
6. Je l' ti mozda Firefox u "offline" modu?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:51 pet, 11. 4. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]1. Kakva mreza (modem, DSL, kabel,...) i sto si ti na njoj? :-k Pretpostavljam DSL, modem je gateway, a ti si obicna masina koja se spaja preko zice (ne local WLAN (wireless)), no molim potvrdu/demantij. :)
[/quote]
Imam onaj kasda modem, spojen na xp pro masinu na kojoj imam software wooweb koji routira sve...
[quote="vsego"]
2. Sto znaci "nece", tj. sto ti [b]tocno[/b] javi? :-k[/quote]
javi poruku istu onu kada neka stranica nije dostupna, da je down ili kad skida neke pakete da nesto nevalja sa connection na mrezu
[quote="vsego"]
3. Sto ti javi ako mu u konzoli napises [tt]ping neki_server_kojeg_jos_nisi_pokusao_dozvati[/tt]? :-k[/quote]
jesam, i sve javi ok....
[quote="vsego"]
4. Imas kakvi proxy ili nesto? :-k[/quote]
nemam proxy
[quote="vsego"]
5. Ponasa li se tako i neki drugi browser (ne znam sto Gnome donosi; KDE, recimo, dolazi s Konquerorom)? :-k[/quote]
sad imam KDE na njemu i KOnquerorom i firefox rade isto, malo hoce pa nece
[quote="vsego"]
6. Je l' ti mozda Firefox u "offline" modu? :D[/quote]
nije
i sad sam otkrio nesto cudno... skinuo sam fedoru 8 i opensuse 10 i oba dvoje boota sa cd-a i oni se zele spojiti, dok ubuntu kad je live sa cda nezeli
vsego (napisa): | 1. Kakva mreza (modem, DSL, kabel,...) i sto si ti na njoj? Pretpostavljam DSL, modem je gateway, a ti si obicna masina koja se spaja preko zice (ne local WLAN (wireless)), no molim potvrdu/demantij.
|
Imam onaj kasda modem, spojen na xp pro masinu na kojoj imam software wooweb koji routira sve...
vsego (napisa): |
2. Sto znaci "nece", tj. sto ti tocno javi? |
javi poruku istu onu kada neka stranica nije dostupna, da je down ili kad skida neke pakete da nesto nevalja sa connection na mrezu
3. Sto ti javi ako mu u konzoli napises ping neki_server_kojeg_jos_nisi_pokusao_dozvati? |
jesam, i sve javi ok....
4. Imas kakvi proxy ili nesto? |
nemam proxy
5. Ponasa li se tako i neki drugi browser (ne znam sto Gnome donosi; KDE, recimo, dolazi s Konquerorom)? |
sad imam KDE na njemu i KOnquerorom i firefox rade isto, malo hoce pa nece
6. Je l' ti mozda Firefox u "offline" modu? |
nije
i sad sam otkrio nesto cudno... skinuo sam fedoru 8 i opensuse 10 i oba dvoje boota sa cd-a i oni se zele spojiti, dok ubuntu kad je live sa cda nezeli
_________________ Everything happens with a reason!
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 1:33 sub, 12. 4. 2008 Naslov: |
|
|
Ubij IPv6 podrsku:[list][*][b]U Firefoxu:[/b]
Pod location napisi: [tt]about:config[/tt]
Filtriraj za [tt]ipv6[/tt]
Skuzit ces kako disableati. ;)
[*][b]Za cijelu masinu:[/b]
U fileu [tt]/etc/modprobe.d/aliases[/tt] zamijeni lajnu
[tt]alias net-pf-10 ipv6[/tt]
sa
[tt]alias net-pf-10 off[/tt]
i rebootaj. 8)
Mozda ima negdje u grafickom configu, no to moras sam potraziti, jer ne znam na pamet kako Ubuntu izgleda (ja koristim Fedoru 8, to je ona distra koja Radi :P).[/list:u]
Generalno, IPv6 ti ne treba, pa je bolje ubiti ga odmah za sve. 8)
Ubij IPv6 podrsku:- U Firefoxu:
Pod location napisi: about:config
Filtriraj za ipv6
Skuzit ces kako disableati.
- Za cijelu masinu:
U fileu /etc/modprobe.d/aliases zamijeni lajnu
alias net-pf-10 ipv6
sa
alias net-pf-10 off
i rebootaj.
Mozda ima negdje u grafickom configu, no to moras sam potraziti, jer ne znam na pamet kako Ubuntu izgleda (ja koristim Fedoru 8, to je ona distra koja Radi ).
Generalno, IPv6 ti ne treba, pa je bolje ubiti ga odmah za sve.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|