Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Ubuntu 7.10 hoce i nece na net?

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računala (općenito)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
24 = 29 - 5

PostPostano: 18:55 pet, 11. 4. 2008    Naslov: Ubuntu 7.10 hoce i nece na net? Citirajte i odgovorite

Imam jedan problem, instalirao sam si uz XP ubuntu, prvi put prije tjedan dana i tada mi je sve radilo super, ali sam ja onda nekaj prckao pa sam smrdao sve i XP i linux... pa sam na novo instalirao XP, a jucer na novo ubuntu.. tu pocinju problemi, sa Ubuntu.... XP rade bez problema, ali Ubuntu, kada zelim ici na net hoce i nece, tj. npr. u firefox, hocu otici na neki site i on kaze da se nemoze spojiti, pritisnem try again i on se spoji, odem na neki drugi site, ista stvar, samo ovaj put moram jedno 2-3 puta za redom pritiskati try again da se spoji....
mrezu kucnu mi vidi, vidi gateway, vidi sve... neznam kaj bi ga moglo muciti... ima neko ideju?
Imam jedan problem, instalirao sam si uz XP ubuntu, prvi put prije tjedan dana i tada mi je sve radilo super, ali sam ja onda nekaj prckao pa sam smrdao sve i XP i linux... pa sam na novo instalirao XP, a jucer na novo ubuntu.. tu pocinju problemi, sa Ubuntu.... XP rade bez problema, ali Ubuntu, kada zelim ici na net hoce i nece, tj. npr. u firefox, hocu otici na neki site i on kaze da se nemoze spojiti, pritisnem try again i on se spoji, odem na neki drugi site, ista stvar, samo ovaj put moram jedno 2-3 puta za redom pritiskati try again da se spoji....
mrezu kucnu mi vidi, vidi gateway, vidi sve... neznam kaj bi ga moglo muciti... ima neko ideju?

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:40 pet, 11. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

1. Kakva mreza (modem, DSL, kabel,...) i sto si ti na njoj? :-k Pretpostavljam DSL, modem je gateway, a ti si obicna masina koja se spaja preko zice (ne local WLAN (wireless)), no molim potvrdu/demantij. :)

2. Sto znaci "nece", tj. sto ti [b]tocno[/b] javi? :-k

3. Sto ti javi ako mu u konzoli napises [tt]ping neki_server_kojeg_jos_nisi_pokusao_dozvati[/tt]? :-k

4. Imas kakvi proxy ili nesto? :-k

5. Ponasa li se tako i neki drugi browser (ne znam sto Gnome donosi; KDE, recimo, dolazi s Konquerorom)? :-k

6. Je l' ti mozda Firefox u "offline" modu? :D
1. Kakva mreza (modem, DSL, kabel,...) i sto si ti na njoj? Think Pretpostavljam DSL, modem je gateway, a ti si obicna masina koja se spaja preko zice (ne local WLAN (wireless)), no molim potvrdu/demantij. Smile

2. Sto znaci "nece", tj. sto ti tocno javi? Think

3. Sto ti javi ako mu u konzoli napises ping neki_server_kojeg_jos_nisi_pokusao_dozvati? Think

4. Imas kakvi proxy ili nesto? Think

5. Ponasa li se tako i neki drugi browser (ne znam sto Gnome donosi; KDE, recimo, dolazi s Konquerorom)? Think

6. Je l' ti mozda Firefox u "offline" modu? Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 21:51 pet, 11. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]1. Kakva mreza (modem, DSL, kabel,...) i sto si ti na njoj? :-k Pretpostavljam DSL, modem je gateway, a ti si obicna masina koja se spaja preko zice (ne local WLAN (wireless)), no molim potvrdu/demantij. :)
[/quote]
Imam onaj kasda modem, spojen na xp pro masinu na kojoj imam software wooweb koji routira sve...
[quote="vsego"]
2. Sto znaci "nece", tj. sto ti [b]tocno[/b] javi? :-k[/quote]

javi poruku istu onu kada neka stranica nije dostupna, da je down ili kad skida neke pakete da nesto nevalja sa connection na mrezu
[quote="vsego"]
3. Sto ti javi ako mu u konzoli napises [tt]ping neki_server_kojeg_jos_nisi_pokusao_dozvati[/tt]? :-k[/quote]
jesam, i sve javi ok....
[quote="vsego"]
4. Imas kakvi proxy ili nesto? :-k[/quote]
nemam proxy
[quote="vsego"]
5. Ponasa li se tako i neki drugi browser (ne znam sto Gnome donosi; KDE, recimo, dolazi s Konquerorom)? :-k[/quote]
sad imam KDE na njemu i KOnquerorom i firefox rade isto, malo hoce pa nece
[quote="vsego"]
6. Je l' ti mozda Firefox u "offline" modu? :D[/quote]
nije

i sad sam otkrio nesto cudno... skinuo sam fedoru 8 i opensuse 10 i oba dvoje boota sa cd-a i oni se zele spojiti, dok ubuntu kad je live sa cda nezeli
vsego (napisa):
1. Kakva mreza (modem, DSL, kabel,...) i sto si ti na njoj? Think Pretpostavljam DSL, modem je gateway, a ti si obicna masina koja se spaja preko zice (ne local WLAN (wireless)), no molim potvrdu/demantij. Smile

Imam onaj kasda modem, spojen na xp pro masinu na kojoj imam software wooweb koji routira sve...
vsego (napisa):

2. Sto znaci "nece", tj. sto ti tocno javi? Think

javi poruku istu onu kada neka stranica nije dostupna, da je down ili kad skida neke pakete da nesto nevalja sa connection na mrezu
vsego (napisa):

3. Sto ti javi ako mu u konzoli napises ping neki_server_kojeg_jos_nisi_pokusao_dozvati? Think

jesam, i sve javi ok....
vsego (napisa):

4. Imas kakvi proxy ili nesto? Think

nemam proxy
vsego (napisa):

5. Ponasa li se tako i neki drugi browser (ne znam sto Gnome donosi; KDE, recimo, dolazi s Konquerorom)? Think

sad imam KDE na njemu i KOnquerorom i firefox rade isto, malo hoce pa nece
vsego (napisa):

6. Je l' ti mozda Firefox u "offline" modu? Very Happy

nije

i sad sam otkrio nesto cudno... skinuo sam fedoru 8 i opensuse 10 i oba dvoje boota sa cd-a i oni se zele spojiti, dok ubuntu kad je live sa cda nezeli

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:33 sub, 12. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ubij IPv6 podrsku:[list][*][b]U Firefoxu:[/b]
Pod location napisi: [tt]about:config[/tt]
Filtriraj za [tt]ipv6[/tt]
Skuzit ces kako disableati. ;)
[*][b]Za cijelu masinu:[/b]
U fileu [tt]/etc/modprobe.d/aliases[/tt] zamijeni lajnu
[tt]alias net-pf-10 ipv6[/tt]
sa
[tt]alias net-pf-10 off[/tt]
i rebootaj. 8)
Mozda ima negdje u grafickom configu, no to moras sam potraziti, jer ne znam na pamet kako Ubuntu izgleda (ja koristim Fedoru 8, to je ona distra koja Radi :P).[/list:u]
Generalno, IPv6 ti ne treba, pa je bolje ubiti ga odmah za sve. 8)
Ubij IPv6 podrsku:
  • U Firefoxu:
    Pod location napisi: about:config
    Filtriraj za ipv6
    Skuzit ces kako disableati. Wink
  • Za cijelu masinu:
    U fileu /etc/modprobe.d/aliases zamijeni lajnu
    alias net-pf-10 ipv6
    sa
    alias net-pf-10 off
    i rebootaj. Cool
    Mozda ima negdje u grafickom configu, no to moras sam potraziti, jer ne znam na pamet kako Ubuntu izgleda (ja koristim Fedoru 8, to je ona distra koja Radi Razz).

Generalno, IPv6 ti ne treba, pa je bolje ubiti ga odmah za sve. Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 21:06 sub, 12. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala!!
rijesio sam problem na malo radikalniji nacin, tj. prvo sam napravio fixmbr, a onda sam na novo stavio sve.... i upalilo...
ali hvala vsego na pomoci!!
hvala!!
rijesio sam problem na malo radikalniji nacin, tj. prvo sam napravio fixmbr, a onda sam na novo stavio sve.... i upalilo...
ali hvala vsego na pomoci!!

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računala (općenito) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum