Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

implementacija stoga poljem
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Strukture podataka i algoritmi
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
58 = 89 - 31

PostPostano: 11:33 sri, 20. 2. 2008    Naslov: implementacija stoga poljem Citirajte i odgovorite

[quote="skripta str. 13."]Ova se implementacija zasniva na strukturi podataka koju smo opisali za općenitu listu, s jednom malom modifikacijom. Da prilikom ubacivanja/izbacivanja ne bi morali prepisivati ostale elemente, listu umjesto u "gornji" smještamo u "donji" dio polja. Stog raste "prema gore", dakle prema manjim indeksima polja.[/quote]

koliko ovo ima smisla? odnosno- zašto tako radimo? ne bi li bilo jednostavnije upisivati elemente odozgo (naravno, ne tako da svaki put ubacujemo na prvo mjesto- tada BI bilo prepisivanja, nego tako da idemo prema dolje upisujući, tj. prema gore brišući)?
ili je to sasma svejedno :? ? ako sam u zabludi, izvucite me. :x
skripta str. 13. (napisa):
Ova se implementacija zasniva na strukturi podataka koju smo opisali za općenitu listu, s jednom malom modifikacijom. Da prilikom ubacivanja/izbacivanja ne bi morali prepisivati ostale elemente, listu umjesto u "gornji" smještamo u "donji" dio polja. Stog raste "prema gore", dakle prema manjim indeksima polja.

koliko ovo ima smisla? odnosno- zašto tako radimo? ne bi li bilo jednostavnije upisivati elemente odozgo (naravno, ne tako da svaki put ubacujemo na prvo mjesto- tada BI bilo prepisivanja, nego tako da idemo prema dolje upisujući, tj. prema gore brišući)?
ili je to sasma svejedno Confused ? ako sam u zabludi, izvucite me. Mad

napraviculom
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

14 = 16 - 2

PostPostano: 11:54 sri, 20. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

nisam siguran, al cini mi se da se to radi radi ogranicavanja velicine stoga.

ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

58 = 89 - 31

PostPostano: 11:59 sri, 20. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="napraviculom"]nisam siguran, al cini mi se da se to radi radi ogranicavanja velicine stoga.[/quote]

:?:
ne kužim. pa ograničen je veličinom MAXLENGTH u ovom slučaju.
napraviculom (napisa):

Question
ne kužim. pa ograničen je veličinom MAXLENGTH u ovom slučaju.

napraviculom
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

14 = 16 - 2

PostPostano: 12:03 sri, 20. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, istina. :oops:
:?
EDIT: izgleda da je svejedno. na [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Stack_(data_structure)[/url] je na slici prikazano upravo tako da je pocetak na "vrhu".
da, istina. Embarassed
Confused
EDIT: izgleda da je svejedno. na http://en.wikipedia.org/wiki/Stack_(data_structure) je na slici prikazano upravo tako da je pocetak na "vrhu".

fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 12:52 sri, 20. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

isto je, ali kao lakse je kad se trpa od dole prema gore jer tada pokazivac koji pokazuje na lokaciju prvog, tj skroz gornjeg elementa ujedno i kaze koliki je jos slobadan prostor, a onako bi trebalo oduzimat zauzeto od cjelog prostora... ni ja ne vidim svrhu takvih gluposti ali ovaj kolegijih j epun a na njima se inzistira da budu tako napravljene...

potpuno mi je to nejsano ali sta se moze, i moj prjedlog je da radite kako oni kazu jer skidaju bodove za sve gluposti koj enadu i nemaju mislosti, npr da bas za ovaj primjer kazes da se stog puni od vrha prema dnu sigornu skinu bodove...
isto je, ali kao lakse je kad se trpa od dole prema gore jer tada pokazivac koji pokazuje na lokaciju prvog, tj skroz gornjeg elementa ujedno i kaze koliki je jos slobadan prostor, a onako bi trebalo oduzimat zauzeto od cjelog prostora... ni ja ne vidim svrhu takvih gluposti ali ovaj kolegijih j epun a na njima se inzistira da budu tako napravljene...

potpuno mi je to nejsano ali sta se moze, i moj prjedlog je da radite kako oni kazu jer skidaju bodove za sve gluposti koj enadu i nemaju mislosti, npr da bas za ovaj primjer kazes da se stog puni od vrha prema dnu sigornu skinu bodove...

MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 17:08 sri, 20. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, svejedno je jer se puni od manjih adresa prema vecim ili obrnuto, sve dok imamo varijablu top koja pokazuje na vrh... ovo je moguce iz "pedagoskih" razloga, iako upitnih, da stog bude onakav u memoriji kakvog smo ga i crtali, da je vrh zaista vrh necega, a ne dno.
da, svejedno je jer se puni od manjih adresa prema vecim ili obrnuto, sve dok imamo varijablu top koja pokazuje na vrh... ovo je moguce iz "pedagoskih" razloga, iako upitnih, da stog bude onakav u memoriji kakvog smo ga i crtali, da je vrh zaista vrh necega, a ne dno.

fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 17:23 sri, 20. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"]da, svejedno je jer se puni od manjih adresa prema vecim ili obrnuto, sve dok imamo varijablu top koja pokazuje na vrh... ovo je moguce iz "pedagoskih" razloga, iako upitnih, da stog bude onakav u memoriji kakvog smo ga i crtali, da je vrh zaista vrh necega, a ne dno.[/quote]

taman sam mislio kako sam to zaboravio napisat prije i sad htio dodat :)

potpisujem 8)
MKova (napisa):

taman sam mislio kako sam to zaboravio napisat prije i sad htio dodat Smile

potpisujem Cool

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Strukture podataka i algoritmi Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum