Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:33 sri, 20. 2. 2008 Naslov: implementacija stoga poljem |
|
|
[quote="skripta str. 13."]Ova se implementacija zasniva na strukturi podataka koju smo opisali za općenitu listu, s jednom malom modifikacijom. Da prilikom ubacivanja/izbacivanja ne bi morali prepisivati ostale elemente, listu umjesto u "gornji" smještamo u "donji" dio polja. Stog raste "prema gore", dakle prema manjim indeksima polja.[/quote]
koliko ovo ima smisla? odnosno- zašto tako radimo? ne bi li bilo jednostavnije upisivati elemente odozgo (naravno, ne tako da svaki put ubacujemo na prvo mjesto- tada BI bilo prepisivanja, nego tako da idemo prema dolje upisujući, tj. prema gore brišući)?
ili je to sasma svejedno :? ? ako sam u zabludi, izvucite me. :x
skripta str. 13. (napisa): | Ova se implementacija zasniva na strukturi podataka koju smo opisali za općenitu listu, s jednom malom modifikacijom. Da prilikom ubacivanja/izbacivanja ne bi morali prepisivati ostale elemente, listu umjesto u "gornji" smještamo u "donji" dio polja. Stog raste "prema gore", dakle prema manjim indeksima polja. |
koliko ovo ima smisla? odnosno- zašto tako radimo? ne bi li bilo jednostavnije upisivati elemente odozgo (naravno, ne tako da svaki put ubacujemo na prvo mjesto- tada BI bilo prepisivanja, nego tako da idemo prema dolje upisujući, tj. prema gore brišući)?
ili je to sasma svejedno ? ako sam u zabludi, izvucite me.
_________________ ima let u finish
|
|
[Vrh] |
|
napraviculom Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
napraviculom Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:52 sri, 20. 2. 2008 Naslov: |
|
|
isto je, ali kao lakse je kad se trpa od dole prema gore jer tada pokazivac koji pokazuje na lokaciju prvog, tj skroz gornjeg elementa ujedno i kaze koliki je jos slobadan prostor, a onako bi trebalo oduzimat zauzeto od cjelog prostora... ni ja ne vidim svrhu takvih gluposti ali ovaj kolegijih j epun a na njima se inzistira da budu tako napravljene...
potpuno mi je to nejsano ali sta se moze, i moj prjedlog je da radite kako oni kazu jer skidaju bodove za sve gluposti koj enadu i nemaju mislosti, npr da bas za ovaj primjer kazes da se stog puni od vrha prema dnu sigornu skinu bodove...
isto je, ali kao lakse je kad se trpa od dole prema gore jer tada pokazivac koji pokazuje na lokaciju prvog, tj skroz gornjeg elementa ujedno i kaze koliki je jos slobadan prostor, a onako bi trebalo oduzimat zauzeto od cjelog prostora... ni ja ne vidim svrhu takvih gluposti ali ovaj kolegijih j epun a na njima se inzistira da budu tako napravljene...
potpuno mi je to nejsano ali sta se moze, i moj prjedlog je da radite kako oni kazu jer skidaju bodove za sve gluposti koj enadu i nemaju mislosti, npr da bas za ovaj primjer kazes da se stog puni od vrha prema dnu sigornu skinu bodove...
|
|
[Vrh] |
|
MKova Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:08 sri, 20. 2. 2008 Naslov: |
|
|
da, svejedno je jer se puni od manjih adresa prema vecim ili obrnuto, sve dok imamo varijablu top koja pokazuje na vrh... ovo je moguce iz "pedagoskih" razloga, iako upitnih, da stog bude onakav u memoriji kakvog smo ga i crtali, da je vrh zaista vrh necega, a ne dno.
da, svejedno je jer se puni od manjih adresa prema vecim ili obrnuto, sve dok imamo varijablu top koja pokazuje na vrh... ovo je moguce iz "pedagoskih" razloga, iako upitnih, da stog bude onakav u memoriji kakvog smo ga i crtali, da je vrh zaista vrh necega, a ne dno.
_________________ suradnici za razvoj igre traženi!! vidi ovo
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:23 sri, 20. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="MKova"]da, svejedno je jer se puni od manjih adresa prema vecim ili obrnuto, sve dok imamo varijablu top koja pokazuje na vrh... ovo je moguce iz "pedagoskih" razloga, iako upitnih, da stog bude onakav u memoriji kakvog smo ga i crtali, da je vrh zaista vrh necega, a ne dno.[/quote]
taman sam mislio kako sam to zaboravio napisat prije i sad htio dodat :)
potpisujem 8)
MKova (napisa): | da, svejedno je jer se puni od manjih adresa prema vecim ili obrnuto, sve dok imamo varijablu top koja pokazuje na vrh... ovo je moguce iz "pedagoskih" razloga, iako upitnih, da stog bude onakav u memoriji kakvog smo ga i crtali, da je vrh zaista vrh necega, a ne dno. |
taman sam mislio kako sam to zaboravio napisat prije i sad htio dodat
potpisujem
|
|
[Vrh] |
|
|