Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Usmeni ispiti
WWW:
Idite na 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
amimica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
211 = 217 - 6

PostPostano: 18:04 čet, 7. 2. 2008    Naslov: Usmeni ispiti Citirajte i odgovorite

Raspored usmenih ispita za prva 44. studenta iz grupe [M-Ž] se nalazi na
[url]http://web.math.hr/nastava/analiza/ma1_usmeni_hs.html[/url].
Raspored za ostale studente ce se znati naknadno.
Raspored usmenih ispita za prva 44. studenta iz grupe [M-Ž] se nalazi na
http://web.math.hr/nastava/analiza/ma1_usmeni_hs.html.
Raspored za ostale studente ce se znati naknadno.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Taurus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 13 - 7

PostPostano: 18:34 čet, 7. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da ne smetam s mail-om vama ili profesoru Šikiću, ovdje ću postaviti pitanje.

Ja sam na "rasporedu" za odgovaranje u utorak u 9h, a u to vrijeme je kolokvij iz programiranja. Tako da baš sad ne kužim što s tim. Da li će to zakazano vrijeme biti promjenjeno ili?

Unaprijed hvala.
Da ne smetam s mail-om vama ili profesoru Šikiću, ovdje ću postaviti pitanje.

Ja sam na "rasporedu" za odgovaranje u utorak u 9h, a u to vrijeme je kolokvij iz programiranja. Tako da baš sad ne kužim što s tim. Da li će to zakazano vrijeme biti promjenjeno ili?

Unaprijed hvala.

Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 18:45 čet, 7. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Stigao je raspored i za Guljaša. :)
Stigao je raspored i za Guljaša. Smile

[Vrh]
Vila Zvončica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 21:23 čet, 7. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Taurus"]

[/quote]

Ja sam u 11 i isto mislim da neću stić na usmeni jer kolokvije obično počnemo pisat 20ak minuta kasnije
Taurus (napisa):

Ja sam u 11 i isto mislim da neću stić na usmeni jer kolokvije obično počnemo pisat 20ak minuta kasnije

[Vrh]
vancika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 20:15 pet, 8. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ajme,ja sam u ponedjeljak :( :shock: dajte mi neka pitanja ili nest molim vas.... :cry:
ajme,ja sam u ponedjeljak Sad Shocked dajte mi neka pitanja ili nest molim vas.... Crying or Very sad

punio4
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 8

PostPostano: 20:27 pet, 8. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Uzmi skriptu od Guljaša.
Od strane 8 do 82, uzmi marker i podebljaj svugdje gdje piše "Definicija", "Teorem" i sl.

Pogotovo su bitni oni pred kraj, i oni koji imaju imena.
Među najbitnijima bih rekao:

limes niza i funkcije (cauchy)
cantor bernstein
infimum i supremum
neprekinutost fje u točki (isto cauchy)

100% je sigurno da ćeš dobiti bar jedno od tih pitanja.
Uzmi skriptu od Guljaša.
Od strane 8 do 82, uzmi marker i podebljaj svugdje gdje piše "Definicija", "Teorem" i sl.

Pogotovo su bitni oni pred kraj, i oni koji imaju imena.
Među najbitnijima bih rekao:

limes niza i funkcije (cauchy)
cantor bernstein
infimum i supremum
neprekinutost fje u točki (isto cauchy)

100% je sigurno da ćeš dobiti bar jedno od tih pitanja.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 20:38 pet, 8. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prošle godine je i Bolzano-Weierstrass bio često pitanje...nažalost
Prošle godine je i Bolzano-Weierstrass bio često pitanje...nažalost

vancika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 20:38 pet, 8. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala puno... prvi put u zivotu mi je zal kaj sam nekaj dobro rijesila, a i ako pređem analizu nist mi ne vrijedi jer padam elementarnu :lol: o programiranju da ne pricam... :roll: obozavam ovaj faks...
hvala puno... prvi put u zivotu mi je zal kaj sam nekaj dobro rijesila, a i ako pređem analizu nist mi ne vrijedi jer padam elementarnu Laughing o programiranju da ne pricam... Rolling Eyes obozavam ovaj faks...

ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

58 = 89 - 31

PostPostano: 11:25 sub, 9. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vancika"]prvi put u zivotu mi je zal kaj sam nekaj dobro rijesila...[/quote]

:rotfl: poznajem taj osjećaj.
ali uvijek se sjeti da će te profesor na usmenom ispitu gledati drukčije nego one koji dođu kasnije upravo zbog postignutih rezultata. :wink: nije to loše ipak, rekao bih :D

[quote="vancika"]...a i ako pređem analizu nist mi ne vrijedi jer padam elementarnu :lol: o programiranju da ne pricam... :roll: obozavam ovaj faks...[/quote]

:shock: kak si to uspjela? :shock: pa analiza1 je definitivno najteži kolegij prvog semestra... :roll:
vancika (napisa):
prvi put u zivotu mi je zal kaj sam nekaj dobro rijesila...

Valjam se po podu od smijeha poznajem taj osjećaj.
ali uvijek se sjeti da će te profesor na usmenom ispitu gledati drukčije nego one koji dođu kasnije upravo zbog postignutih rezultata. Wink nije to loše ipak, rekao bih Very Happy

vancika (napisa):
...a i ako pređem analizu nist mi ne vrijedi jer padam elementarnu Laughing o programiranju da ne pricam... Rolling Eyes obozavam ovaj faks...

Shocked kak si to uspjela? Shocked pa analiza1 je definitivno najteži kolegij prvog semestra... Rolling Eyes

Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
74 = 97 - 23

PostPostano: 11:59 sub, 9. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ma"]:shock: kak si to uspjela? :shock: pa analiza1 je definitivno najteži kolegij prvog semestra... :roll:[/quote]
Meni je bilo i težih kolokvija od ovih iz analize. Činjenica ti je da smo dobivali domaće teže nego kolokvije i analizu smo pisali prvu pa su ljudi vježbali zadnji tjedan nastave + taj vikend. Imam dojam da nas na ostalim kolegijima nisu tako izdrilali, a i ni sigurno nećemo moći toliko vremena posvetiti spremanju za druge kolokvije.

Kad sam vidjela ovaj 2. kolokvij mislila sam da ga ne doživljavam jer mi se spava (ne znam zašto mi se spavalo, lijepo sam spavala noć prije :roll: ) i većinu kolokvija sam si govorila [i]Nemoj zaspat, još malo, nemoj zaspat,...[/i]
Kad sam izašla, svi s kojima sam pričala su rekli da im je kolokvij bio skroz lagan (da citiram Purgere [i]Pljugica[/i] :rofl: ), a nije da sam pričala samo s onima koji sve znaju.

I tako je i mene malo [i]zafrkao[/i] rezultat (računala sam na dan kasnije). Ali kad s druge strane gledam, nije da bi još učila jer imamo i drugih stvari sljedeći tjedan.
ma (napisa):
Shocked kak si to uspjela? Shocked pa analiza1 je definitivno najteži kolegij prvog semestra... Rolling Eyes

Meni je bilo i težih kolokvija od ovih iz analize. Činjenica ti je da smo dobivali domaće teže nego kolokvije i analizu smo pisali prvu pa su ljudi vježbali zadnji tjedan nastave + taj vikend. Imam dojam da nas na ostalim kolegijima nisu tako izdrilali, a i ni sigurno nećemo moći toliko vremena posvetiti spremanju za druge kolokvije.

Kad sam vidjela ovaj 2. kolokvij mislila sam da ga ne doživljavam jer mi se spava (ne znam zašto mi se spavalo, lijepo sam spavala noć prije Rolling Eyes ) i većinu kolokvija sam si govorila Nemoj zaspat, još malo, nemoj zaspat,...
Kad sam izašla, svi s kojima sam pričala su rekli da im je kolokvij bio skroz lagan (da citiram Purgere Pljugica Rolling On the Floor Laughing ), a nije da sam pričala samo s onima koji sve znaju.

I tako je i mene malo zafrkao rezultat (računala sam na dan kasnije). Ali kad s druge strane gledam, nije da bi još učila jer imamo i drugih stvari sljedeći tjedan.

ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

58 = 89 - 31

PostPostano: 12:32 sub, 9. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ha možda je to samo privid. sjećam se da ni naši kolokviji nisu bili prezahtjevni, uglavnom zato što su dani tipovi zadataka bili prethodno obrađeni na vježbama. i mislim da je to u redu. :roll:

kad kažem da je analiza1 najteža, mislim na sveukupno gradivo koje se obrađuje. istina - možda je to subjektivno, ali nekako sam doživljavao da mi za shvaćanje teorije iz analize1 treba najviše vremena i koncentracije.
ha možda je to samo privid. sjećam se da ni naši kolokviji nisu bili prezahtjevni, uglavnom zato što su dani tipovi zadataka bili prethodno obrađeni na vježbama. i mislim da je to u redu. Rolling Eyes

kad kažem da je analiza1 najteža, mislim na sveukupno gradivo koje se obrađuje. istina - možda je to subjektivno, ali nekako sam doživljavao da mi za shvaćanje teorije iz analize1 treba najviše vremena i koncentracije.

Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 12:40 sub, 9. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ma"]ali nekako sam doživljavao da mi za shvaćanje teorije iz analize1 treba najviše vremena i koncentracije.[/quote]
Meni također (doduše jedno vrijeme mi je LA bila muka Isusova, ali sam se ušemila), ali nije da je potrebno znati ono što se radilo na predavanjima da bi dobro rješio kolokvij. Na vježbama se napravi stvarno sve što bude u kolokviju, i rješavanje zadataka se svodi na šablonsko rješavanje.

Nekako imam dojam da nas na toj analizi najbolje spreme za kolokvije.
ma (napisa):
ali nekako sam doživljavao da mi za shvaćanje teorije iz analize1 treba najviše vremena i koncentracije.

Meni također (doduše jedno vrijeme mi je LA bila muka Isusova, ali sam se ušemila), ali nije da je potrebno znati ono što se radilo na predavanjima da bi dobro rješio kolokvij. Na vježbama se napravi stvarno sve što bude u kolokviju, i rješavanje zadataka se svodi na šablonsko rješavanje.

Nekako imam dojam da nas na toj analizi najbolje spreme za kolokvije.

punio4
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 8

PostPostano: 12:46 sub, 9. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni je isto elementarna najteža.

Vrlo vjerojatno jer sam učio po domaćim zadaćama za sve kolokvije.
I LA1 i MA2 su bili malo lakši zadaci neg na zadaćama, što znači da su zadaće bile dobre, i reflektirale gradivo koje trebamo usvojiti.

A na EM1, od 3 zadaće, od kojih svaka je imala po 12 zadataka, dakle 36 sveskup, na kolokviju je došlo ~4 od 12 zadataka koji nisu se ni pojavili u zadaći, po tipu, dakle, cca trećina testa.

Kvalitetan materijal za vježbanje i učenje su 3/4 položenog ispita, ako se mene pita.
Meni je isto elementarna najteža.

Vrlo vjerojatno jer sam učio po domaćim zadaćama za sve kolokvije.
I LA1 i MA2 su bili malo lakši zadaci neg na zadaćama, što znači da su zadaće bile dobre, i reflektirale gradivo koje trebamo usvojiti.

A na EM1, od 3 zadaće, od kojih svaka je imala po 12 zadataka, dakle 36 sveskup, na kolokviju je došlo ~4 od 12 zadataka koji nisu se ni pojavili u zadaći, po tipu, dakle, cca trećina testa.

Kvalitetan materijal za vježbanje i učenje su 3/4 položenog ispita, ako se mene pita.

[Vrh]
ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

58 = 89 - 31

PostPostano: 13:21 sub, 9. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

elementarna ti je teška jer, kao na analizi, niste na kolokviju dobili zadatke identične onima s vježbi. to isto nije loše, po mom mišljenju. na taj način, oni ispituju je li student shvatio gradivo koje se obrađuje.

ne smiješ očekivati da će uvijek na svakom kolokviju biti baš onakvi zadaci kakve ste radili na vježbama. naravno da bi to bilo lakše, ali... :roll: ako se dobro shvati pozadina cijele priče - teorija - onda ne bi smio biti problem riješiti kolokvij.

a to da je elementarna nekom baš najteža mi je, u najmanju ruku, čudno :shock: jer taj kolegij je zapravo osnova cijele priče i svojevrstan nastavak na srednju školu (a i nije to bez vraga korijen razgranatog stabla kolegija prethodnika i sljedbenika :P ). možda je zeznuto što tu ima jako puno teorije. ali, vjeruj mi, taj kolegij je stvarno koncipiran tako da prolaznost bude koliko-toliko pristojna. :wink:
elementarna ti je teška jer, kao na analizi, niste na kolokviju dobili zadatke identične onima s vježbi. to isto nije loše, po mom mišljenju. na taj način, oni ispituju je li student shvatio gradivo koje se obrađuje.

ne smiješ očekivati da će uvijek na svakom kolokviju biti baš onakvi zadaci kakve ste radili na vježbama. naravno da bi to bilo lakše, ali... Rolling Eyes ako se dobro shvati pozadina cijele priče - teorija - onda ne bi smio biti problem riješiti kolokvij.

a to da je elementarna nekom baš najteža mi je, u najmanju ruku, čudno Shocked jer taj kolegij je zapravo osnova cijele priče i svojevrstan nastavak na srednju školu (a i nije to bez vraga korijen razgranatog stabla kolegija prethodnika i sljedbenika Razz ). možda je zeznuto što tu ima jako puno teorije. ali, vjeruj mi, taj kolegij je stvarno koncipiran tako da prolaznost bude koliko-toliko pristojna. Wink

Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 13:24 sub, 9. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Elementarna je teška jer ju se ne shvaća dovoljno ozbiljno. Stalno djeluje da se rade neki [i]glupi zadačići[/i] i onda je 2 dana prije kolokvija trta jer se ispostavi da ti zadačići i nisu toliko bezazleni ako ih nisi dotad radio i sad moraš sve odjednom.
Elementarna je teška jer ju se ne shvaća dovoljno ozbiljno. Stalno djeluje da se rade neki glupi zadačići i onda je 2 dana prije kolokvija trta jer se ispostavi da ti zadačići i nisu toliko bezazleni ako ih nisi dotad radio i sad moraš sve odjednom.

Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 13:56 sub, 9. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja elementarnu smatram najlakšim predmetom zato što se dvojka može zaraditi na kolokvijima, što nije pretjerano teško...
Ovaj drugi kolokvij mi je bio težak zbog teorije više nego zbog zadataka.
Ipak, u elementarnoj ima više različitih tipova zadataka i možda to otežava situaciju....

Za analizu, s druge strane, smatram da ima [i]objektivno[/i] najtežu teoriju (meni je linearna teža), ali ne toliko teške zadatke (uglavnom šablona)...
Ja elementarnu smatram najlakšim predmetom zato što se dvojka može zaraditi na kolokvijima, što nije pretjerano teško...
Ovaj drugi kolokvij mi je bio težak zbog teorije više nego zbog zadataka.
Ipak, u elementarnoj ima više različitih tipova zadataka i možda to otežava situaciju....

Za analizu, s druge strane, smatram da ima objektivno najtežu teoriju (meni je linearna teža), ali ne toliko teške zadatke (uglavnom šablona)...

[Vrh]
vancika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 22:25 sub, 9. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako si mi neki dokaz pojednostavimo ili dokazemo na neki drugi nacin koji je isto tocan ali nije ko u skripti dal se uzima za zlo?? kolko profesor tolerira??
ako si mi neki dokaz pojednostavimo ili dokazemo na neki drugi nacin koji je isto tocan ali nije ko u skripti dal se uzima za zlo?? kolko profesor tolerira??

punio4
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 8

PostPostano: 23:09 sub, 9. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ha na predavanjima je jedan kolega bio odgovarao usmeni, i dokazivao je da je slika segmenta neprekidne fje isto segment na neki drugi način.

3x ga je opominjao da krivo radi, na što je kolega morao objašnjavati profesoru kakav on dokaz izvodi, a početak ispitivanja je krenuo sa:
"Ajme. Sad ću morat razmišljati o tome što ti meni pričaš."

Dakle, osim ako 100% znaš obraniti svoju tvrdnju, i 100% si siguran u nju, rađe "plivaj nizvodno" :P
Ha na predavanjima je jedan kolega bio odgovarao usmeni, i dokazivao je da je slika segmenta neprekidne fje isto segment na neki drugi način.

3x ga je opominjao da krivo radi, na što je kolega morao objašnjavati profesoru kakav on dokaz izvodi, a početak ispitivanja je krenuo sa:
"Ajme. Sad ću morat razmišljati o tome što ti meni pričaš."

Dakle, osim ako 100% znaš obraniti svoju tvrdnju, i 100% si siguran u nju, rađe "plivaj nizvodno" Razz

[Vrh]
vancika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 23:39 sub, 9. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo recimo kod dokaza da svaki niz ima monoton podniz...
http://lavica.fesb.hr/mat1/predavanja/node128.html
ovo je nekak tolko logicnije da ne znam... neko je tu lud
evo recimo kod dokaza da svaki niz ima monoton podniz...
http://lavica.fesb.hr/mat1/predavanja/node128.html
ovo je nekak tolko logicnije da ne znam... neko je tu lud

ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

58 = 89 - 31

PostPostano: 0:10 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="punio4"]Ha na predavanjima je jedan kolega bio odgovarao usmeni ...[/quote]

:?: :shock:
punio4 (napisa):
Ha na predavanjima je jedan kolega bio odgovarao usmeni ...

Question Shocked

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 1 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum