Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

lijevi nulprostor (objasnjenje gradiva)
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Linearna algebra 1 & 2 (za inženjerske smjerove)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-30 = 8 - 38

PostPostano: 17:55 sri, 13. 2. 2008    Naslov: lijevi nulprostor Citirajte i odgovorite

lijevi nulprostor je kerAtransp, tj jezgra od Atransp, znači to je rješenje sustava A(tr)y=0, jel taj sustav možemo nekako riješit preko matrice U, kao u slučaju gdje je Ax=0<-->Ux=0 :?:
lijevi nulprostor je kerAtransp, tj jezgra od Atransp, znači to je rješenje sustava A(tr)y=0, jel taj sustav možemo nekako riješit preko matrice U, kao u slučaju gdje je Ax=0<-->Ux=0 Question

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 18:23 sri, 13. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

i što se tiče izbora parametra, nama je antonić rekao da su oni koji odgovaraju ugaonim elementima vezane varijable, a ove koje ne su slobodne, dakle imali smo situaciju gdje je 3.redak izgledao ovako (0 0 -1 -1) a 4. je bio nulredak, dakle x4 će biti slobodni parametar, no kad imamo situaciju da mi je 3. redak nulredak, a 4. izgleda ovako ( 0 0 2 4) koji tada uzimam za slobodni parametar, x3 ili x4? inače, matrice su obje 4*4, ako netko kuži ovo?
i što se tiče izbora parametra, nama je antonić rekao da su oni koji odgovaraju ugaonim elementima vezane varijable, a ove koje ne su slobodne, dakle imali smo situaciju gdje je 3.redak izgledao ovako (0 0 -1 -1) a 4. je bio nulredak, dakle x4 će biti slobodni parametar, no kad imamo situaciju da mi je 3. redak nulredak, a 4. izgleda ovako ( 0 0 2 4) koji tada uzimam za slobodni parametar, x3 ili x4? inače, matrice su obje 4*4, ako netko kuži ovo?

[Vrh]
lucika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
24 = 34 - 10

PostPostano: 18:40 ned, 24. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja bi napravila zamjenu 3. i 4. retka pa se slučaj svodi na to kad ti je zadnji redak nulredak, dakle x4 je slobodni parametar
ja bi napravila zamjenu 3. i 4. retka pa se slučaj svodi na to kad ti je zadnji redak nulredak, dakle x4 je slobodni parametar

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Linearna algebra 1 & 2 (za inženjerske smjerove) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum