Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
mali Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
tony25 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Marijana Forumaš(ica)
|
Postano: 21:05 čet, 23. 6. 2005 Naslov: |
|
|
....ovo su ti pitanja koja je meni poslala frendica da je nju pitao....
" Evo sto je bil na uvisu :
1. Zad: Kolika je vjerojatnost da ce u 400 000 bacanja dvije
simetricne kocke tocno 1100 puta pasti dvostruka sestica?
-definiraj binomnu slucajnu varijablu X~B(400 000, 35/36), onda
napisi onaj izraz s faktorijelima, bla, bla, bla
E! Al to je tesko za izracunat! I s kompjuterom! I onda imamo one teoreme koji govore o aproksimaciji binomne sl. var., Poissonov i 2
Moivre-Laplaceova; sto nas vodi na;
2. Zasto ne funkcionira, odnosno, zasto ne mozemo koristit Poissonov?! Zato sto nisu ispunjeni uvjeti da je np<10 i n>20 (tj. nije ispunjen prvi od ta dva uvjeta) Zato koristimo lokalni Moivre-Laplaceov, izracunas
x1100,
3. E! Al te onda pita kak ces izracunat taj izraz koji zateknes u tom
teoremu (dokaz me nije pitao, sva sreca, to je samo za visoke ocjene). To
je zapravo poziv da mu pricas o onoj funkciji Gaussovoj normalnoj,
lijepo kazes da su joj vrijednosti tabelirane. Onda me pitao da mu nacrtamgraf te funkcije, kazem koliki je integral ispod sesira i onda me pitao da li ja to znam dokazat, tj. izracunat taj integral. To ti je svega 3-4 reda u knjizi, ide preko polarnih koordinata"
....ovo su ti pitanja koja je meni poslala frendica da je nju pitao....
" Evo sto je bil na uvisu :
1. Zad: Kolika je vjerojatnost da ce u 400 000 bacanja dvije
simetricne kocke tocno 1100 puta pasti dvostruka sestica?
-definiraj binomnu slucajnu varijablu X~B(400 000, 35/36), onda
napisi onaj izraz s faktorijelima, bla, bla, bla
E! Al to je tesko za izracunat! I s kompjuterom! I onda imamo one teoreme koji govore o aproksimaciji binomne sl. var., Poissonov i 2
Moivre-Laplaceova; sto nas vodi na;
2. Zasto ne funkcionira, odnosno, zasto ne mozemo koristit Poissonov?! Zato sto nisu ispunjeni uvjeti da je np<10 i n>20 (tj. nije ispunjen prvi od ta dva uvjeta) Zato koristimo lokalni Moivre-Laplaceov, izracunas
x1100,
3. E! Al te onda pita kak ces izracunat taj izraz koji zateknes u tom
teoremu (dokaz me nije pitao, sva sreca, to je samo za visoke ocjene). To
je zapravo poziv da mu pricas o onoj funkciji Gaussovoj normalnoj,
lijepo kazes da su joj vrijednosti tabelirane. Onda me pitao da mu nacrtamgraf te funkcije, kazem koliki je integral ispod sesira i onda me pitao da li ja to znam dokazat, tj. izracunat taj integral. To ti je svega 3-4 reda u knjizi, ide preko polarnih koordinata"
|
|
[Vrh] |
|
Marijana Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Marijana Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Marijana Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kikach Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
ramona Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
jaga Forumaš(ica)
|
Postano: 17:50 uto, 19. 7. 2005 Naslov: |
|
|
ja sam ti odgovarala na drugom roku, pitanje: f-ja distribucije sl.var., pa izrazit pomoću zakona razdiobe, nacrtat graf itd, nekolicinu s većim ocjenama (4, 5 iz kolokvija) je pitao beskonačni niz Bernoullijevih pokusa..manje više pitanja koja su se i prije spominjala.
ja sam ti odgovarala na drugom roku, pitanje: f-ja distribucije sl.var., pa izrazit pomoću zakona razdiobe, nacrtat graf itd, nekolicinu s većim ocjenama (4, 5 iz kolokvija) je pitao beskonačni niz Bernoullijevih pokusa..manje više pitanja koja su se i prije spominjala.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Caki Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
annna Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ninocka Forumaš(ica)
|
Postano: 11:30 čet, 22. 9. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Caki"]Prof.me prvo pitao padajući i rastući niz događaja, što je to i u dokazu [u]kojeg teorema to koristimo, tj gdje koristimo "neprekidnost vjerojatnosti u odnosu na rastući/padajući niz događaja"[/u] i da li to znam dokazati (tm.2.1 tvrdnje (d) i (e)).
Zatim me je pitao da mu dokažem Sylvesterovu formulu (dokaz indukcijom, tražio je i da [u]dokažem [/u]da vrijedi tvrdnja za n=2).
[/quote]
Pa mislim da te trazio Borelov 0-1, to tamo koristimo, a to je opet jedno od njegovih klasicnih pitanja.
Caki (napisa): | Prof.me prvo pitao padajući i rastući niz događaja, što je to i u dokazu kojeg teorema to koristimo, tj gdje koristimo "neprekidnost vjerojatnosti u odnosu na rastući/padajući niz događaja" i da li to znam dokazati (tm.2.1 tvrdnje (d) i (e)).
Zatim me je pitao da mu dokažem Sylvesterovu formulu (dokaz indukcijom, tražio je i da dokažem da vrijedi tvrdnja za n=2).
|
Pa mislim da te trazio Borelov 0-1, to tamo koristimo, a to je opet jedno od njegovih klasicnih pitanja.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Caki Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Ashley Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:42 ned, 25. 9. 2005 Naslov: |
|
|
Meni je inace prof. Basrak, al me je sad na komisiji ispitivao prof. Sarapa. Pitao me sve o Poissonovoj sl. varijabli (zasto je dobro definirana, kakav je zbroj dviju Poissonovih, da to dokazem, puno potpitanja...) i fje izvodnice i posebno fi za Poissonovu. Nije strasno, bilo je kratko i prof. je bio bas simpatican.
Meni je inace prof. Basrak, al me je sad na komisiji ispitivao prof. Sarapa. Pitao me sve o Poissonovoj sl. varijabli (zasto je dobro definirana, kakav je zbroj dviju Poissonovih, da to dokazem, puno potpitanja...) i fje izvodnice i posebno fi za Poissonovu. Nije strasno, bilo je kratko i prof. je bio bas simpatican.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
|