Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Debla Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 14:45 pon, 12. 5. 2008 Naslov: Re: druga zadaća |
|
|
[quote="Debla"]jel bi bilo moguće da se objasne neke funkcije , mislim na njihov rad iz prozor.cpp,mislim ne traba za onaj dio koji smo radili na vježbama..
ekran i iekran su mi potpuno jasni,al od prozora nadalje više niš ne kužim..misla sam da se dodaju neki komentari, jer mi je teško se tak snalazit..[/quote]
Dobro. Večeras dolazim u ZG, pa ću onda malo detaljnije objasniti što koja funkcija radi.
Debla (napisa): | jel bi bilo moguće da se objasne neke funkcije , mislim na njihov rad iz prozor.cpp,mislim ne traba za onaj dio koji smo radili na vježbama..
ekran i iekran su mi potpuno jasni,al od prozora nadalje više niš ne kužim..misla sam da se dodaju neki komentari, jer mi je teško se tak snalazit.. |
Dobro. Večeras dolazim u ZG, pa ću onda malo detaljnije objasniti što koja funkcija radi.
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 0:18 uto, 13. 5. 2008 Naslov: Re: druga zadaća |
|
|
[quote="Debla"]jel bi bilo moguće da se objasne neke funkcije , mislim na njihov rad iz prozor.cpp,mislim ne traba za onaj dio koji smo radili na vježbama..
ekran i iekran su mi potpuno jasni,al od prozora nadalje više niš ne kužim..misla sam da se dodaju neki komentari, jer mi je teško se tak snalazit..[/quote]
Napisao sam neke komentare u prozori.cpp. Ako je i dalje nejasno, pitajte.
Debla (napisa): | jel bi bilo moguće da se objasne neke funkcije , mislim na njihov rad iz prozor.cpp,mislim ne traba za onaj dio koji smo radili na vježbama..
ekran i iekran su mi potpuno jasni,al od prozora nadalje više niš ne kužim..misla sam da se dodaju neki komentari, jer mi je teško se tak snalazit.. |
Napisao sam neke komentare u prozori.cpp. Ako je i dalje nejasno, pitajte.
|
|
[Vrh] |
|
MystiC Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:29 uto, 13. 5. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]meni i dalje isto otvara[/quote]
Nije mi jasno zašto neće. Evo .zip datoteka.
Mada, netko mi je rekao da je datoteke uspio bez problema otvoriti u VS, ali da nije uspio u DevCppu
Anonymous (napisa): | meni i dalje isto otvara |
Nije mi jasno zašto neće. Evo .zip datoteka.
Mada, netko mi je rekao da je datoteke uspio bez problema otvoriti u VS, ali da nije uspio u DevCppu
Description: |
|
Download |
Filename: |
zad2.zip |
Filesize: |
5.92 KB |
Downloaded: |
141 Time(s) |
|
|
[Vrh] |
|
pero Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nikola Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:14 uto, 13. 5. 2008 Naslov: |
|
|
Meni se čini da je u main.cpp zadnji crtež koji se ispisuje kriv jer se s1 nalazi na poziciji (1, 1) u Skrolu, a nacrtan je kao da je iznad i da su u ispisiProzore iznad tog crteža koordinate od s1 (0, -1), a ne (0, 2).
Meni se čini da je u main.cpp zadnji crtež koji se ispisuje kriv jer se s1 nalazi na poziciji (1, 1) u Skrolu, a nacrtan je kao da je iznad i da su u ispisiProzore iznad tog crteža koordinate od s1 (0, -1), a ne (0, 2).
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 9:08 sri, 14. 5. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Nikola"]Meni se čini da je u main.cpp zadnji crtež koji se ispisuje kriv jer se s1 nalazi na poziciji (1, 1) u Skrolu, a nacrtan je kao da je iznad i da su u ispisiProzore iznad tog crteža koordinate od s1 (0, -1), a ne (0, 2).[/quote]
Ja mislim da je dobar (skrol je jednom pokamnut dolje, pa 4 puta gore). Pogledajte ono što ispiše naredba ispisiProzore. Ona iako se prozor skrola, zapamti njegove koordinate. Tako želim da radi i move naredba.
Pogledate li detaljnije kraj primjera vidjet ćete da je jedan prozor više uništen.
Dakle, ja sam zamislio (a to sam i rekao na vježbama) da bi vam najjednostavnije u skroll_prozor ubaciti jedan prozor(bez rubova) između njega i sadržaja prozora, pa da samo taj prozor mičete gore-dolje, sve potprozore u stvari dodajete tome prozoru, a slično treba raditi i getSljedeciPodprozor
Nikola (napisa): | Meni se čini da je u main.cpp zadnji crtež koji se ispisuje kriv jer se s1 nalazi na poziciji (1, 1) u Skrolu, a nacrtan je kao da je iznad i da su u ispisiProzore iznad tog crteža koordinate od s1 (0, -1), a ne (0, 2). |
Ja mislim da je dobar (skrol je jednom pokamnut dolje, pa 4 puta gore). Pogledajte ono što ispiše naredba ispisiProzore. Ona iako se prozor skrola, zapamti njegove koordinate. Tako želim da radi i move naredba.
Pogledate li detaljnije kraj primjera vidjet ćete da je jedan prozor više uništen.
Dakle, ja sam zamislio (a to sam i rekao na vježbama) da bi vam najjednostavnije u skroll_prozor ubaciti jedan prozor(bez rubova) između njega i sadržaja prozora, pa da samo taj prozor mičete gore-dolje, sve potprozore u stvari dodajete tome prozoru, a slično treba raditi i getSljedeciPodprozor
|
|
[Vrh] |
|
shumi1 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nikola Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:23 sri, 14. 5. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="vinko"]Dakle, ja sam zamislio (a to sam i rekao na vježbama) da bi vam najjednostavnije u skroll_prozor ubaciti jedan prozor(bez rubova) između njega i sadržaja prozora, pa da samo taj prozor mičete gore-dolje, sve potprozore u stvari dodajete tome prozoru, a slično treba raditi i getSljedeciPodprozor[/quote]
Da li onda funkcija getBrojPodprozora vraća broj potprozora od tog prozora bez rubova?
Kako da namjestimo veličinu tog potprozora? Jer ako npr. dodamo scroll-prozoru potprozor na mjesto (0, -1), onda kod ispisa neće biti gornjeg ruba od tog potprozora. Ali ako sada napravimo jedan skrol dolje i iscrtamo, gornji rub bi se trebao pojaviti. Ali ako se taj potprozor nalazi unutar tog potprozora bez rubova i dalje na poziciji (0, -1), onda se njegov gornji rub ne bi ispisao? Ili da ne mijenjamo veličinu praznog potprozora, nego namjestimo da se ispisuje dio potprozora unutar scroll-prozora, tj. da promijenimo funkciju getEkran()?
vinko (napisa): | Dakle, ja sam zamislio (a to sam i rekao na vježbama) da bi vam najjednostavnije u skroll_prozor ubaciti jedan prozor(bez rubova) između njega i sadržaja prozora, pa da samo taj prozor mičete gore-dolje, sve potprozore u stvari dodajete tome prozoru, a slično treba raditi i getSljedeciPodprozor |
Da li onda funkcija getBrojPodprozora vraća broj potprozora od tog prozora bez rubova?
Kako da namjestimo veličinu tog potprozora? Jer ako npr. dodamo scroll-prozoru potprozor na mjesto (0, -1), onda kod ispisa neće biti gornjeg ruba od tog potprozora. Ali ako sada napravimo jedan skrol dolje i iscrtamo, gornji rub bi se trebao pojaviti. Ali ako se taj potprozor nalazi unutar tog potprozora bez rubova i dalje na poziciji (0, -1), onda se njegov gornji rub ne bi ispisao? Ili da ne mijenjamo veličinu praznog potprozora, nego namjestimo da se ispisuje dio potprozora unutar scroll-prozora, tj. da promijenimo funkciju getEkran()?
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:00 sri, 14. 5. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Nikola"]li onda funkcija getBrojPodprozora vraća broj potprozora od tog prozora bez rubova?[/quote]
Ne
[quote="Nikola"]Kako da namjestimo veličinu tog potprozora? Jer ako npr. dodamo scroll-prozoru potprozor na mjesto (0, -1), onda kod ispisa neće biti gornjeg ruba od tog potprozora. Ali ako sada napravimo jedan skrol dolje i iscrtamo, gornji rub bi se trebao pojaviti. Ali ako se taj potprozor nalazi unutar tog potprozora bez rubova i dalje na poziciji (0, -1), onda se njegov gornji rub ne bi ispisao? Ili da ne mijenjamo veličinu praznog potprozora, nego namjestimo da se ispisuje dio potprozora unutar scroll-prozora, tj. da promijenimo funkciju getEkran()?[/quote]
Ništa mi nije jasno i ne vidim ovdje nikakav problem.
Ja mislim da treba pripaziti jedino na naredbu move, i to stvarno ne puno. jedna naredba.
Nikola (napisa): | li onda funkcija getBrojPodprozora vraća broj potprozora od tog prozora bez rubova? |
Ne
Nikola (napisa): | Kako da namjestimo veličinu tog potprozora? Jer ako npr. dodamo scroll-prozoru potprozor na mjesto (0, -1), onda kod ispisa neće biti gornjeg ruba od tog potprozora. Ali ako sada napravimo jedan skrol dolje i iscrtamo, gornji rub bi se trebao pojaviti. Ali ako se taj potprozor nalazi unutar tog potprozora bez rubova i dalje na poziciji (0, -1), onda se njegov gornji rub ne bi ispisao? Ili da ne mijenjamo veličinu praznog potprozora, nego namjestimo da se ispisuje dio potprozora unutar scroll-prozora, tj. da promijenimo funkciju getEkran()? |
Ništa mi nije jasno i ne vidim ovdje nikakav problem.
Ja mislim da treba pripaziti jedino na naredbu move, i to stvarno ne puno. jedna naredba.
|
|
[Vrh] |
|
shumi1 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
DoTo Forumaš(ica)
|
Postano: 19:24 sri, 14. 5. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="shumi1"]Mozete li mi reci u kojoj ste tocno verziji MS VS -a kompajlirali ovaj kod jer koristim MS Development Environment 2003 v7.1.3088 i imam probleme s kompajlerom.
(vracao mi neke exceptione prije nege se pocela izvrsavati bilo koja naredba koju sam sam implementirao ... debuggerom sam dosao da se exception dogadja kod dynamic_casta u konstruktoru podekrana. zamijenio sam sa obicnim castom, sto je proslo ali se javili drugi exceptioni)[/quote]
i meni se to dogodilo i pitao bih asistenta (ili tko god to zna) zasto. na VS 2005 mi radi bez problema, a na VS2003 imam isti problem kao i ti. na VS 2003 postoje samo jedni exceptioni i to su oni koji su navedeni da ih treba ukljuciti. to je ona prica:
Ako program kompajlirate u Visual Studiu, uključite SEH Exceptione (Solution Explorer, Propertys projekta, Configuration Propertys, C/C++, Code Generation, Enable C++ Exceptions) ili program kopajlirajte /EHa
i ja sam zakljucio da je do dynamic_cast-a...
shumi1 (napisa): | Mozete li mi reci u kojoj ste tocno verziji MS VS -a kompajlirali ovaj kod jer koristim MS Development Environment 2003 v7.1.3088 i imam probleme s kompajlerom.
(vracao mi neke exceptione prije nege se pocela izvrsavati bilo koja naredba koju sam sam implementirao ... debuggerom sam dosao da se exception dogadja kod dynamic_casta u konstruktoru podekrana. zamijenio sam sa obicnim castom, sto je proslo ali se javili drugi exceptioni) |
i meni se to dogodilo i pitao bih asistenta (ili tko god to zna) zasto. na VS 2005 mi radi bez problema, a na VS2003 imam isti problem kao i ti. na VS 2003 postoje samo jedni exceptioni i to su oni koji su navedeni da ih treba ukljuciti. to je ona prica:
Ako program kompajlirate u Visual Studiu, uključite SEH Exceptione (Solution Explorer, Propertys projekta, Configuration Propertys, C/C++, Code Generation, Enable C++ Exceptions) ili program kopajlirajte /EHa
i ja sam zakljucio da je do dynamic_cast-a...
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:35 sri, 14. 5. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="DoTo"][quote="shumi1"]Mozete li mi reci u kojoj ste tocno verziji MS VS -a kompajlirali ovaj kod jer koristim MS Development Environment 2003 v7.1.3088 i imam probleme s kompajlerom.
(vracao mi neke exceptione prije nege se pocela izvrsavati bilo koja naredba koju sam sam implementirao ... debuggerom sam dosao da se exception dogadja kod dynamic_casta u konstruktoru podekrana. zamijenio sam sa obicnim castom, sto je proslo ali se javili drugi exceptioni)[/quote]
i ja sam zakljucio da je do dynamic_cast-a...[/quote]
ja mislim da je to do iscrtavanja prozora prije nego što je dodan aplikaciji (dialog, scroll_prozor), gdje se namjerno baca exception, da ga hvatate u konstruktoru. I mislim da sam vec napomenuo to.
DoTo (napisa): | shumi1 (napisa): | Mozete li mi reci u kojoj ste tocno verziji MS VS -a kompajlirali ovaj kod jer koristim MS Development Environment 2003 v7.1.3088 i imam probleme s kompajlerom.
(vracao mi neke exceptione prije nege se pocela izvrsavati bilo koja naredba koju sam sam implementirao ... debuggerom sam dosao da se exception dogadja kod dynamic_casta u konstruktoru podekrana. zamijenio sam sa obicnim castom, sto je proslo ali se javili drugi exceptioni) |
i ja sam zakljucio da je do dynamic_cast-a... |
ja mislim da je to do iscrtavanja prozora prije nego što je dodan aplikaciji (dialog, scroll_prozor), gdje se namjerno baca exception, da ga hvatate u konstruktoru. I mislim da sam vec napomenuo to.
|
|
[Vrh] |
|
DoTo Forumaš(ica)
|
Postano: 19:47 sri, 14. 5. 2008 Naslov: |
|
|
ja mislim da je to do iscrtavanja prozora prije nego što je dodan aplikaciji (dialog, scroll_prozor), gdje se namjerno baca exception, da ga hvatate u konstruktoru. I mislim da sam vec napomenuo to.[/quote]
Prekjucer sam to, na zalost sam morao otkriti, i nije do toga.To je u VS2005. U VS2003 u mainu zakomentiram sve osim pocetka maina (dakle, ostavio sam samo dio sa ekranima) i program zablokira. Prema tome, tu jos nigdje nema niti aplikacije niti prozora, a opet program zablokira...
ja mislim da je to do iscrtavanja prozora prije nego što je dodan aplikaciji (dialog, scroll_prozor), gdje se namjerno baca exception, da ga hvatate u konstruktoru. I mislim da sam vec napomenuo to.[/quote]
Prekjucer sam to, na zalost sam morao otkriti, i nije do toga.To je u VS2005. U VS2003 u mainu zakomentiram sve osim pocetka maina (dakle, ostavio sam samo dio sa ekranima) i program zablokira. Prema tome, tu jos nigdje nema niti aplikacije niti prozora, a opet program zablokira...
|
|
[Vrh] |
|
aska Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|