Pozdrav,
imam problem sa kompiliranjem koda pomocu g++ kompajlera. Naime nakon sto sam imao problema sa nekoliko svojih programa odlučio sam istestirati primjer s vjezbi (kojeg sam nepromijenjenog uploadao na server, vjezbe 1, primjer 3) i dogodila se ista greska.
[code:1]
student 1: g++ main.cpp
ld: Unsatisfied symbol "pop(stack*)" in file /var/tmp//ccLrCFua.o
ld: Unsatisfied symbol "push(stack*, int)" in file /var/tmp//ccLrCFua.o
ld: Unsatisfied symbol "empty(stack)" in file /var/tmp//ccLrCFua.o
ld: Unsatisfied symbol "makeNull(stack*)" in file /var/tmp//ccLrCFua.o
ld: Unsatisfied symbol "top(stack)" in file /var/tmp//ccLrCFua.o
5 errors.
collect2: ld returned 1 exit status
student 2:
[/code:1]
Medjutim nakon sto sam unio sljedecu modifikaciju:
Na kraj header filea (stack.h) sam dodao liniju koda:
[code:1]
#include "stack.cpp"
[/code:1]
A sa pocetka stack.cpp sam maknuo liniju koja ukljucuje header, zadatak se zacudo uspjesno kompilirao. Zanima me u cemu je greska i zasto tako jednostavan primjer nije portabilan (ukljucuci i moju zadacu koja se pretpostavljam zbog istog razloga nije htjela kompjalirat!!)
Nakon postavljenog pitanja asistentu on je odgovorio da se moj postupak ne bi trebao primjenjivati sto izgleda logicno, ali u cemu je onda problem? Molim odgovor na ovo zato jer se bojim da ce se slicna stvar dogoditi i sa iducom zadacom, a nije ugodno gubiti vrijeme sa smisljanjem algoritama da na kraju blah... :D
Pozdrav,
imam problem sa kompiliranjem koda pomocu g++ kompajlera. Naime nakon sto sam imao problema sa nekoliko svojih programa odlučio sam istestirati primjer s vjezbi (kojeg sam nepromijenjenog uploadao na server, vjezbe 1, primjer 3) i dogodila se ista greska.
Kod: |
student 1: g++ main.cpp
ld: Unsatisfied symbol "pop(stack*)" in file /var/tmp//ccLrCFua.o
ld: Unsatisfied symbol "push(stack*, int)" in file /var/tmp//ccLrCFua.o
ld: Unsatisfied symbol "empty(stack)" in file /var/tmp//ccLrCFua.o
ld: Unsatisfied symbol "makeNull(stack*)" in file /var/tmp//ccLrCFua.o
ld: Unsatisfied symbol "top(stack)" in file /var/tmp//ccLrCFua.o
5 errors.
collect2: ld returned 1 exit status
student 2:
|
Medjutim nakon sto sam unio sljedecu modifikaciju:
Na kraj header filea (stack.h) sam dodao liniju koda:
Kod: |
#include "stack.cpp"
|
A sa pocetka stack.cpp sam maknuo liniju koja ukljucuje header, zadatak se zacudo uspjesno kompilirao. Zanima me u cemu je greska i zasto tako jednostavan primjer nije portabilan (ukljucuci i moju zadacu koja se pretpostavljam zbog istog razloga nije htjela kompjalirat!!)
Nakon postavljenog pitanja asistentu on je odgovorio da se moj postupak ne bi trebao primjenjivati sto izgleda logicno, ali u cemu je onda problem? Molim odgovor na ovo zato jer se bojim da ce se slicna stvar dogoditi i sa iducom zadacom, a nije ugodno gubiti vrijeme sa smisljanjem algoritama da na kraju blah...
|