Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

prakticni dio kolokvija
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, nastavnički studiji -> Računarski praktikumi (smjer nastavnički)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 19:23 čet, 17. 4. 2008    Naslov: prakticni dio kolokvija Citirajte i odgovorite

jel obavezno radit u front pageu na kolokviju ili mozemo i putem worda??
jel obavezno radit u front pageu na kolokviju ili mozemo i putem worda??

[Vrh]
5kyica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 1 - 0

PostPostano: 19:52 pet, 18. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

E, to nebi znala....
Dal neko zna, dal postoji di kakav primjerak kolokvija iz prošlih godina, excel+web? :)
E, to nebi znala....
Dal neko zna, dal postoji di kakav primjerak kolokvija iz prošlih godina, excel+web? Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
pinkgirl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
63 = 82 - 19

PostPostano: 14:18 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

moze li mi please netko ukratko obj funkcije solve i frequency jer iz svojih biljeski ne shvacam najbolje...

solve? za racunanje jednadzbi, al kako upisujem vrijednosti? za sto sluzi formulatext? jel ja koristim krivi solve jer ih ima par... a s predavanja se ne sijecam da ih je bilo toliko... :oops:
moze li mi please netko ukratko obj funkcije solve i frequency jer iz svojih biljeski ne shvacam najbolje...

solve? za racunanje jednadzbi, al kako upisujem vrijednosti? za sto sluzi formulatext? jel ja koristim krivi solve jer ih ima par... a s predavanja se ne sijecam da ih je bilo toliko... Embarassed

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:08 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[tt]Solve()[/tt] ne znam napamet. :oops:

[tt]frequency(range1;range2)[/tt] ti kaze koliko se brojeva u [tt]range1[/tt] nalazi u podintervalima odredjenima s brojevima u [tt]range2[/tt]. :)

Recimo da imas tablicu:
[table][format]data,border-right,border-bottom[/format] [format]border-bottom[/format]A [format]border-bottom[/format]B
[format]head,border-right[/format]1 [format][/format]1 [format][/format]3
2 7 6
3 5
4 6
5 3
6 10
7 2
8 9
9 4
10 8[/table]
i onda selektiras celije [tt]C1:C3[/tt] (komada 3 jer ce [tt]range2[/tt] imati dvije celije, a tebi treba jedna vise) i upises
[tt]=frequency(a1:a10;b1:b2)[/tt]
i piknes [tt]Ctrl+Shift+Enter[/tt] (ili tako nekako, nisam skroz siguran, ali je neki od tih "specijalnih" i [tt]Enter[/tt]), pa u stupcu C dobijes:
[b]C1[/b] :arrow: koliko je brojeva u rasponu [tt]A1:A10[/tt] manje od 3,
[b]C2[/b] :arrow: koliko je brojeva u rasponu [tt]A1:A10[/tt] izmedju 3 i 6,
[b]C3[/b] :arrow: koliko je brojeva u rasponu [tt]A1:A10[/tt] vece od 6. 8)

Nisam siguran gdje ide "strogo manje/vece", a gdje "manje/vece ili jednako"; to probas experimentalno. ;)
Solve() ne znam napamet. Embarassed

frequency(range1;range2) ti kaze koliko se brojeva u range1 nalazi u podintervalima odredjenima s brojevima u range2. Smile

Recimo da imas tablicu:
 AB
113
276
35 
46 
53 
610 
72 
89 
94 
108 

i onda selektiras celije C1:C3 (komada 3 jer ce range2 imati dvije celije, a tebi treba jedna vise) i upises
=frequency(a1:a10;b1:b2)
i piknes Ctrl+Shift+Enter (ili tako nekako, nisam skroz siguran, ali je neki od tih "specijalnih" i Enter), pa u stupcu C dobijes:
C1 Arrow koliko je brojeva u rasponu A1:A10 manje od 3,
C2 Arrow koliko je brojeva u rasponu A1:A10 izmedju 3 i 6,
C3 Arrow koliko je brojeva u rasponu A1:A10 vece od 6. Cool

Nisam siguran gdje ide "strogo manje/vece", a gdje "manje/vece ili jednako"; to probas experimentalno. Wink

Zadnja promjena: vsego; 16:44 pon, 21. 4. 2008; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
groom
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
-1 = 3 - 4

PostPostano: 16:08 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

:D FALAAA!!
:cowdance:
Very Happy FALAAA!!
Plesuca krava

http://www.youtube.com/watch?v=x34icYC8zA0
[Vrh]
tihy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 2

PostPostano: 16:26 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ajd, please, ako moze neko napisat kako [color=red]solve[/color] radi za 2 jednadžbe s dvije nepoznanice???
ajd, please, ako moze neko napisat kako solve radi za 2 jednadžbe s dvije nepoznanice???

[Vrh]
Antonija
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 18 - 2

PostPostano: 17:12 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

u vezi funkcije frequency jedna napomena. meni nije funkcioniralo kad je bilo tocka i zarez (a1:a10;b1:b2) vec samo sa zarezom. ako nekome ne radi neka tako proba...
u vezi funkcije frequency jedna napomena. meni nije funkcioniralo kad je bilo tocka i zarez (a1:a10;b1:b2) vec samo sa zarezom. ako nekome ne radi neka tako proba...

Antonija
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 18 - 2

PostPostano: 18:23 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

nisam sigurna jel to to (ne mogu instalirat na komp) ali ovdje pise kak rjesit jednandzbe: http://puccini.che.pitt.edu/~karlj/Classes/CHE2101/solver.html
mozda pomogne nekome...
nisam sigurna jel to to (ne mogu instalirat na komp) ali ovdje pise kak rjesit jednandzbe: http://puccini.che.pitt.edu/~karlj/Classes/CHE2101/solver.html
mozda pomogne nekome...

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:01 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Antonija"]u vezi funkcije frequency jedna napomena. meni nije funkcioniralo kad je bilo tocka i zarez (a1:a10;b1:b2) vec samo sa zarezom. ako nekome ne radi neka tako proba...[/quote]

To ovisi o opcijama (Excela, ako se ne varam) i afektira sve funkcije s vise od jednog argumenta (npr. [tt]if()[/tt] i sl). :)

Za Excelov Solver sam i ja izgoogleao upute, ali ovdje ljudi pricaju o [b]funkciji[/b]... :?
Antonija (napisa):

To ovisi o opcijama (Excela, ako se ne varam) i afektira sve funkcije s vise od jednog argumenta (npr. if() i sl). Smile

Za Excelov Solver sam i ja izgoogleao upute, ali ovdje ljudi pricaju o funkciji... Confused

[Vrh]
Antonija
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 18 - 2

PostPostano: 21:12 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

hm... ok, onda neznam... ja nemogu ni nac di je ta funkcija :oops:
btw. hvala za frequency.
hm... ok, onda neznam... ja nemogu ni nac di je ta funkcija Embarassed
btw. hvala za frequency.

pinkgirl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

63 = 82 - 19

PostPostano: 22:00 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

:thankyou: vsego!!!
Thank you vsego!!!

[Vrh]
ivanas22
Gost

PostPostano: 22:25 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

zna li itko na šta bi se trebalo odnositi to SOLVE?? pomoć, molim vas, već se tri sata mučim s tim :(
zna li itko na šta bi se trebalo odnositi to SOLVE?? pomoć, molim vas, već se tri sata mučim s tim Sad

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:44 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Solidno sam uvjeren da takva funkcija ne postoji ([url=http://www.techonthenet.com/excel/formulas/index.php]ovdje[/url] je nema). :) Dodatno, toga nema niti u OpenOffice Calcu koji ipak ima vecinu Excelovih funkcija (mozda i sve; nisam siguran). :)

Vjerojatno je ipak rijec o Solveru, za koji je link dala Antonija, a ja preporucam i [url=http://web.mit.edu/10.213/www/extra/solvecubic.pdf]ovaj PDF[/url] (33.86kB). 8)

[b]Ideja Solvera je:[/b] U celiju [tt]A1[/tt] stavite neku proizvoljnu vrijednost ("rjesenje"), a u [tt]B1[/tt] stavite izraz od jednadzbe (ovo zelite da bude nula) i onda zamolite Solvera da nastima [tt]A1[/tt] tako da vrijednost koju daje formula u [tt]B1[/tt] stvarno i bude nula. 8)
Solidno sam uvjeren da takva funkcija ne postoji (ovdje je nema). Smile Dodatno, toga nema niti u OpenOffice Calcu koji ipak ima vecinu Excelovih funkcija (mozda i sve; nisam siguran). Smile

Vjerojatno je ipak rijec o Solveru, za koji je link dala Antonija, a ja preporucam i ovaj PDF (33.86kB). Cool

Ideja Solvera je: U celiju A1 stavite neku proizvoljnu vrijednost ("rjesenje"), a u B1 stavite izraz od jednadzbe (ovo zelite da bude nula) i onda zamolite Solvera da nastima A1 tako da vrijednost koju daje formula u B1 stvarno i bude nula. Cool

[Vrh]
pinkgirl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

63 = 82 - 19

PostPostano: 22:50 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

imam u biljeskama zapisano:
tools-solver
/Add-Ins...

e i onda se u funkcijama pojavi i solve
imam u biljeskama zapisano:
tools-solver
/Add-Ins...

e i onda se u funkcijama pojavi i solve

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, nastavnički studiji -> Računarski praktikumi (smjer nastavnički) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum