Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
thomary Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
tammy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tammy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
thomary Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
loreal Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tammy Forumaš(ica)

|
Postano: 19:57 uto, 13. 5. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="mdoko"]Ima nas koji bi htjeli svoj godisnji odmor provesti u miru, a ne dezurajuci na kolokvijima i ispravljajuci iste.[/quote]
Načula sam danas razgovor o popravnom kolokviju, i rečenicu "Zar ti misliš da će oni učiti preko ljeta?"
Ima nas koji bi stvarno htjeli upisati 2. godinu, i ne ponavljati isti kolegij 3 puta. I kad bi popravni bio u 9. mjesecu, da, ja bih učila cijelo ljeto. Bolje ljeto izgubiti, nego godinu. I znam da nisam jedina.
Uostalom.. U srednjoj školi ima više "rokova", tj. 2 popravna roka. Kad mi već imamo samo jedan, možda bi nam se moglo izaći u susret i dati više vremena za učenje.
mdoko (napisa): | Ima nas koji bi htjeli svoj godisnji odmor provesti u miru, a ne dezurajuci na kolokvijima i ispravljajuci iste. |
Načula sam danas razgovor o popravnom kolokviju, i rečenicu "Zar ti misliš da će oni učiti preko ljeta?"
Ima nas koji bi stvarno htjeli upisati 2. godinu, i ne ponavljati isti kolegij 3 puta. I kad bi popravni bio u 9. mjesecu, da, ja bih učila cijelo ljeto. Bolje ljeto izgubiti, nego godinu. I znam da nisam jedina.
Uostalom.. U srednjoj školi ima više "rokova", tj. 2 popravna roka. Kad mi već imamo samo jedan, možda bi nam se moglo izaći u susret i dati više vremena za učenje.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 22:14 uto, 13. 5. 2008 Naslov: |
|
|
Marko samo kaze da mu se ne drzi popravni u osmom mjesecu i tu se apsolutno slazem s njim. :)
Argument "mislis li da ce [i]oni[/i] uciti preko ljeta" je bespredmetan iz barem dva razloga:[list=1][*] To je [i]njihov[/i] (dakle vas) problem. Punoljetni ste i sami odlucujete hocete li iskoristiti dobivenu sansu ili ne.
Osobno, smatram da popravni u sedmom mjesecu i nije neka sansa, jer tko nije znao na pocetku sedmog mjeseca, nece znati niti tjedan-dva kasnije. :( Time eventualno rijesimo one koji su bili "na nokat do prolaza", no to radije rijesim spustanjem kriterija za 5 bodova, nego dupliciranjem posla. :roll:
[*] Iskustvo pokazuje da [i]oni[/i] zaista uce preko ljeta: popravni (iz Prog2) u ljeto (2006. godine) imao je prolaznost, ako se dobro sjecam, oko 8%, dok je popravni u jesen (2007. godine) imao prolaznost skoro 50%. :D
Upravo iz tog razloga ja jako zagovaram popravne u jesen i pokusavam naci neki nacin da se poveca razmak redovitih i popravnih kolokvija u zimi. :) Kod ovog drugog, nadam se da ce koristiti raniji pocetak akademske godine (koji Sveuciliste vec dugo najavljuje), no bojim se i da ce to ubiti popravne u jesen... :?[/list:o]
Marko samo kaze da mu se ne drzi popravni u osmom mjesecu i tu se apsolutno slazem s njim.
Argument "mislis li da ce oni uciti preko ljeta" je bespredmetan iz barem dva razloga:- To je njihov (dakle vas) problem. Punoljetni ste i sami odlucujete hocete li iskoristiti dobivenu sansu ili ne.
Osobno, smatram da popravni u sedmom mjesecu i nije neka sansa, jer tko nije znao na pocetku sedmog mjeseca, nece znati niti tjedan-dva kasnije. Time eventualno rijesimo one koji su bili "na nokat do prolaza", no to radije rijesim spustanjem kriterija za 5 bodova, nego dupliciranjem posla.
- Iskustvo pokazuje da oni zaista uce preko ljeta: popravni (iz Prog2) u ljeto (2006. godine) imao je prolaznost, ako se dobro sjecam, oko 8%, dok je popravni u jesen (2007. godine) imao prolaznost skoro 50%.
Upravo iz tog razloga ja jako zagovaram popravne u jesen i pokusavam naci neki nacin da se poveca razmak redovitih i popravnih kolokvija u zimi. Kod ovog drugog, nadam se da ce koristiti raniji pocetak akademske godine (koji Sveuciliste vec dugo najavljuje), no bojim se i da ce to ubiti popravne u jesen... 
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
tammy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
|