Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

trebam pomoc (kombinatorika)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
26 = 100 - 74

PostPostano: 2:07 sri, 27. 8. 2008    Naslov: trebam pomoc (kombinatorika) Citirajte i odgovorite

ovako... imam plocu 5x5 koju treba popunit plavom (P), crvenom (C), zelenemom (Z) i smedom (S) bojom, analogne vrijednosti su 1 2 3 4. uvjet je da plava moze biti bilo gdje, crvena mora bit susjed plavoj, zelena crvenoj i plavoj a smeda mora imat za susjede sve ostale boje. pod susjed se podrezumjeva da se dodiruju, znaci dijagonalno se ne gleda....

bio bi zahvalan kad bi mi neko dao rjesenje kako dobit najvecu mogucu vrijednost

ako neko slucajno to izvede nekim programom (C, c++(moje znanje je do RP1)) bio bi zahvalan da mi da i kod (po mogucnosti sa objasnjenjem svake petlje/bloka)

tnx unaprijed
ovako... imam plocu 5x5 koju treba popunit plavom (P), crvenom (C), zelenemom (Z) i smedom (S) bojom, analogne vrijednosti su 1 2 3 4. uvjet je da plava moze biti bilo gdje, crvena mora bit susjed plavoj, zelena crvenoj i plavoj a smeda mora imat za susjede sve ostale boje. pod susjed se podrezumjeva da se dodiruju, znaci dijagonalno se ne gleda....

bio bi zahvalan kad bi mi neko dao rjesenje kako dobit najvecu mogucu vrijednost

ako neko slucajno to izvede nekim programom (C, c++(moje znanje je do RP1)) bio bi zahvalan da mi da i kod (po mogucnosti sa objasnjenjem svake petlje/bloka)

tnx unaprijed

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:10 sri, 27. 8. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Je l' ti to za [url=http://www.funderoo.com/game/tower-bloxx]Tower Bloxx[/url]? :lol:

Ako je, onda stvar nije tako jednostavna, jer mozes naknadno mijenjati boje. Recimo, prvo stavis
[code:1]PP
CC
ZP[/code:1]
i onda "pregazis" prvi "C" u drugom retku sa "S"-om i nakon toga prvi "P" u prvom retku sa "C"-om:
[code:1]CP
SC
ZP[/code:1]
Na taj nacin si dobio "legalni" "Z" koji uz sebe nema "C" i "legalni" "S" koji uz sebe nema "P". 8) Ovo je, jasno, samo primjer... optimalna strategija ostaje pitanje oko kojeg mi se bas i ne razbija glava. :)
Je l' ti to za Tower Bloxx? Laughing

Ako je, onda stvar nije tako jednostavna, jer mozes naknadno mijenjati boje. Recimo, prvo stavis
Kod:
PP
CC
ZP

i onda "pregazis" prvi "C" u drugom retku sa "S"-om i nakon toga prvi "P" u prvom retku sa "C"-om:
Kod:
CP
SC
ZP

Na taj nacin si dobio "legalni" "Z" koji uz sebe nema "C" i "legalni" "S" koji uz sebe nema "P". Cool Ovo je, jasno, samo primjer... optimalna strategija ostaje pitanje oko kojeg mi se bas i ne razbija glava. Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 17:59 sri, 27. 8. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Je l' ti to za [url=http://www.funderoo.com/game/tower-bloxx]Tower Bloxx[/url]? :lol:[/quote]

je :) neda se ni meni razbijat glavu zato sam i pitao ovdje, mozda ima neko je dovoljno mazohistican ko bi si razbijao glavu oko toga :D
vsego (napisa):
Je l' ti to za Tower Bloxx? Laughing

je Smile neda se ni meni razbijat glavu zato sam i pitao ovdje, mozda ima neko je dovoljno mazohistican ko bi si razbijao glavu oko toga Very Happy

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum