Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 2:07 sri, 27. 8. 2008 Naslov: trebam pomoc (kombinatorika) |
|
|
ovako... imam plocu 5x5 koju treba popunit plavom (P), crvenom (C), zelenemom (Z) i smedom (S) bojom, analogne vrijednosti su 1 2 3 4. uvjet je da plava moze biti bilo gdje, crvena mora bit susjed plavoj, zelena crvenoj i plavoj a smeda mora imat za susjede sve ostale boje. pod susjed se podrezumjeva da se dodiruju, znaci dijagonalno se ne gleda....
bio bi zahvalan kad bi mi neko dao rjesenje kako dobit najvecu mogucu vrijednost
ako neko slucajno to izvede nekim programom (C, c++(moje znanje je do RP1)) bio bi zahvalan da mi da i kod (po mogucnosti sa objasnjenjem svake petlje/bloka)
tnx unaprijed
ovako... imam plocu 5x5 koju treba popunit plavom (P), crvenom (C), zelenemom (Z) i smedom (S) bojom, analogne vrijednosti su 1 2 3 4. uvjet je da plava moze biti bilo gdje, crvena mora bit susjed plavoj, zelena crvenoj i plavoj a smeda mora imat za susjede sve ostale boje. pod susjed se podrezumjeva da se dodiruju, znaci dijagonalno se ne gleda....
bio bi zahvalan kad bi mi neko dao rjesenje kako dobit najvecu mogucu vrijednost
ako neko slucajno to izvede nekim programom (C, c++(moje znanje je do RP1)) bio bi zahvalan da mi da i kod (po mogucnosti sa objasnjenjem svake petlje/bloka)
tnx unaprijed
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 11:10 sri, 27. 8. 2008 Naslov: |
|
|
Je l' ti to za [url=http://www.funderoo.com/game/tower-bloxx]Tower Bloxx[/url]? :lol:
Ako je, onda stvar nije tako jednostavna, jer mozes naknadno mijenjati boje. Recimo, prvo stavis
[code:1]PP
CC
ZP[/code:1]
i onda "pregazis" prvi "C" u drugom retku sa "S"-om i nakon toga prvi "P" u prvom retku sa "C"-om:
[code:1]CP
SC
ZP[/code:1]
Na taj nacin si dobio "legalni" "Z" koji uz sebe nema "C" i "legalni" "S" koji uz sebe nema "P". 8) Ovo je, jasno, samo primjer... optimalna strategija ostaje pitanje oko kojeg mi se bas i ne razbija glava. :)
Je l' ti to za Tower Bloxx?
Ako je, onda stvar nije tako jednostavna, jer mozes naknadno mijenjati boje. Recimo, prvo stavis
i onda "pregazis" prvi "C" u drugom retku sa "S"-om i nakon toga prvi "P" u prvom retku sa "C"-om:
Na taj nacin si dobio "legalni" "Z" koji uz sebe nema "C" i "legalni" "S" koji uz sebe nema "P". Ovo je, jasno, samo primjer... optimalna strategija ostaje pitanje oko kojeg mi se bas i ne razbija glava.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|