Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 15:00 sub, 23. 11. 2002 Naslov: Proslogodisnji kolokviji |
|
|
:!::!::!: Nakon godina i godina priprema i pompoznih najava, te nekoliko tisuca studenata s nervnim slomom, a malo prije (jos) jedne porcije cevapa, izvrsen je dosad najambiciozniji rebuild stranica kolegija [url=http://student.math.hr/~vsego/uur/]Uvod u Racunarstvo[/url]. :shocked!:
Stranice su obogacene sa cak 6 novih sadrzaja:[list]
[*] Prvi kolokvij u DVI formatu
[*] Prvi kolokvij u PS formatu
[*] Prvi kolokvij u PDF formatu
[*] Drugi kolokvij u DVI formatu
[*] Drugi kolokvij u PS formatu
[*] Drugi kolokvij u PDF formatu
[/list:u]
Nadam se da nismo preopteretili kapacitete jadnog nam studentskog servera, te da ovi divni noviteti nece predstavljati previse novog materijala za nase vrle studente.:puppydogeyes:
Sretno na kolokviju!
UUR-Team Int. :silly:
Nakon godina i godina priprema i pompoznih najava, te nekoliko tisuca studenata s nervnim slomom, a malo prije (jos) jedne porcije cevapa, izvrsen je dosad najambiciozniji rebuild stranica kolegija Uvod u Racunarstvo.
Stranice su obogacene sa cak 6 novih sadrzaja:
- Prvi kolokvij u DVI formatu
- Prvi kolokvij u PS formatu
- Prvi kolokvij u PDF formatu
- Drugi kolokvij u DVI formatu
- Drugi kolokvij u PS formatu
- Drugi kolokvij u PDF formatu
Nadam se da nismo preopteretili kapacitete jadnog nam studentskog servera, te da ovi divni noviteti nece predstavljati previse novog materijala za nase vrle studente.
Sretno na kolokviju!
UUR-Team Int.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
Zadnja promjena: vsego; 12:48 uto, 31. 12. 2002; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 19:40 sub, 23. 11. 2002 Naslov: |
|
|
[quote="C'Tebo"]Mogu ja samo pitat kakav je to DVI format?
Vidjeh da podosta toga na nasim stranicama (a u svezi glede vjezbi/predavanja) se nalazi u danom formatu, ali nigdje drugdje (at least as well as I can remember) :? :? :?[/quote]
Jesi li cuo za TeX (ili LaTeX ili neki slicni... program)? To je nesto kao programski jezik u kojem radis dokumente. Dakle, ne vidis odmah kako izgleda, nego ga "compiliras" i on ti izbaci - pogadjas - DVI.
TeX je jako rasprostranjen medju matematicarima (i mnogim drugim tehnickim strukama). Stvar radi logicno i tesko je "nesto zeznuti". Cijena je, naravno, da je sve to donekle kompliciranije nego, recimo, [url=http://www.openoffice.org/]OpenOffice.org[/url] ili (davno zaboravljeni) [url=http://www.enemy.org/]Micro$oft Word[/url]. 8)
Postoje DVI vieweri, ali ovise o TeXovim fontovima, pa je zapravo jedini nacin za to gledati da instaliras neku od distribuciju TeXa (cita se "teh"). Na PMF-MO je trenutno popularan [url=http://www.miktex.org/]MiKTeX[/url]. On se instalirava preko Mreze, pa velicina instalacije ovisi o izabranim paketima. Ne znam koji je minimum. Ako ga natjeras da gleda DVIjeve bez problema, postaj ovdje koje si pakete instalirao i koliko je to bilo veliko. Thanx!
Btw, kakve su bile sarme kod tete Oprah? :)
C'Tebo (napisa): | Mogu ja samo pitat kakav je to DVI format?
Vidjeh da podosta toga na nasim stranicama (a u svezi glede vjezbi/predavanja) se nalazi u danom formatu, ali nigdje drugdje (at least as well as I can remember) |
Jesi li cuo za TeX (ili LaTeX ili neki slicni... program)? To je nesto kao programski jezik u kojem radis dokumente. Dakle, ne vidis odmah kako izgleda, nego ga "compiliras" i on ti izbaci - pogadjas - DVI.
TeX je jako rasprostranjen medju matematicarima (i mnogim drugim tehnickim strukama). Stvar radi logicno i tesko je "nesto zeznuti". Cijena je, naravno, da je sve to donekle kompliciranije nego, recimo, OpenOffice.org ili (davno zaboravljeni) Micro$oft Word.
Postoje DVI vieweri, ali ovise o TeXovim fontovima, pa je zapravo jedini nacin za to gledati da instaliras neku od distribuciju TeXa (cita se "teh"). Na PMF-MO je trenutno popularan MiKTeX. On se instalirava preko Mreze, pa velicina instalacije ovisi o izabranim paketima. Ne znam koji je minimum. Ako ga natjeras da gleda DVIjeve bez problema, postaj ovdje koje si pakete instalirao i koliko je to bilo veliko. Thanx!
Btw, kakve su bile sarme kod tete Oprah?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator
|
Postano: 7:47 ned, 24. 11. 2002 Naslov: |
|
|
Aaaa, dvi je znači od TeXa.
Čuh ja za tex i latex i prije, ali nikad radijo u njima nisam pa nis' znao da je dvi njihova ekstenzija :)
P.S. Nis bio kod tete oprah
P.P.S. Ko je teta Oprah?
Aaaa, dvi je znači od TeXa.
Čuh ja za tex i latex i prije, ali nikad radijo u njima nisam pa nis' znao da je dvi njihova ekstenzija
P.P.S. Ko je teta Oprah?
_________________ Click me !
[Vrh] |
|
Debela_Oprah Forumaš s poteškoćama u pisanju
|
Postano: 19:26 ned, 24. 11. 2002 Naslov: |
|
|
[quote="C'Tebo"]
P.P.S. Ko je teta Oprah?[/quote]
Nije bio, da, da, nije bio kod mene. Uplasio se. :cry: Stasljivko jedan. A sad se jos i pravi da me ne pozna. :cry: :cry: E moj C'Tebo, e sta bi moji mnogobrojni obozavatelji dali da su na tvom mjestu. Neki bi se uclanili i u mladez H..-a samo da budu blizu moje golemosti. Al znate kaj, unatoc svemu, meni je C'Tebo bas slatki. :oops: Jooooj, nemrem vise pricat, pa ja moram vodit show, a jos se ni balzamirala nisam. :shock:
The Fat_Oprah is out there
C'Tebo (napisa): |
P.P.S. Ko je teta Oprah? |
Nije bio, da, da, nije bio kod mene. Uplasio se. Stasljivko jedan. A sad se jos i pravi da me ne pozna. E moj C'Tebo, e sta bi moji mnogobrojni obozavatelji dali da su na tvom mjestu. Neki bi se uclanili i u mladez H..-a samo da budu blizu moje golemosti. Al znate kaj, unatoc svemu, meni je C'Tebo bas slatki. Jooooj, nemrem vise pricat, pa ja moram vodit show, a jos se ni balzamirala nisam.
|
|
[Vrh] |
|
Psy Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Psy Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 23:31 sri, 4. 12. 2002 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]Btw, uvodjenje cenzure ne bi bilo lose..... :twisted:[/quote]
Ma bum ja tebe cenzurirala... Sta je ti, Nesi, betmenu jedan, sta se ti javljas. Mene bi sismis cenzururiro.. Jao meni, ljudi moji, a sta li ja sve dozivjeti necu... :shock: Krcko, vsego, C'Tebo-vrli momce, pa vidite li vi ovo??? Napadaju me sa sviju strana.. Pomagajte voditeljici vasoj..
Nesi (napisa): | Btw, uvodjenje cenzure ne bi bilo lose..... |
Ma bum ja tebe cenzurirala... Sta je ti, Nesi, betmenu jedan, sta se ti javljas. Mene bi sismis cenzururiro.. Jao meni, ljudi moji, a sta li ja sve dozivjeti necu... Krcko, vsego, C'Tebo-vrli momce, pa vidite li vi ovo??? Napadaju me sa sviju strana.. Pomagajte voditeljici vasoj..
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator
|
Postano: 23:35 sri, 4. 12. 2002 Naslov: |
|
|
Ne znam što da kažem....
Osjećam se prozvanim.
Ne znam što da kažem....
Osjećam se prozvanim.
[Vrh] |
|
Spol:
|
Postano: 23:36 sri, 4. 12. 2002 Naslov: |
|
|
[quote="Debela_Oprah"][quote="Nesi"]Btw, uvodjenje cenzure ne bi bilo lose..... :twisted:[/quote]
Ma bum ja tebe cenzurirala... [/quote]
U can try.... :twisted:
[quote] Sta je ti, Nesi, betmenu jedan, sta se ti javljas. [/quote]
ako nista drugo, zato jer mi nitko ne brani da se bunim
simple
[quote] Mene bi sismis cenzururiro.. [/quote]
kako je lijepo vidjeti ljude u zabludi :vamp:
[quote]
Jao meni, ljudi moji, a sta li ja sve dozivjeti necu... :shock: Krcko, vsego, C'Tebo-vrli momce, pa vidite li vi ovo??? Napadaju me sa sviju strana.. Pomagajte voditeljici vasoj..
[/quote]
bes me zanima dal ce se itko upetljati
cuj, uvijek mi mozemo ovo rijesit IRL :twisted: :vamp:
Debela_Oprah (napisa): | Nesi (napisa): | Btw, uvodjenje cenzure ne bi bilo lose..... |
Ma bum ja tebe cenzurirala... |
U can try....
Citat: | Sta je ti, Nesi, betmenu jedan, sta se ti javljas. |
ako nista drugo, zato jer mi nitko ne brani da se bunim
simple
Citat: | Mene bi sismis cenzururiro.. |
kako je lijepo vidjeti ljude u zabludi
Citat: |
Jao meni, ljudi moji, a sta li ja sve dozivjeti necu... Krcko, vsego, C'Tebo-vrli momce, pa vidite li vi ovo??? Napadaju me sa sviju strana.. Pomagajte voditeljici vasoj..
|
bes me zanima dal ce se itko upetljati
cuj, uvijek mi mozemo ovo rijesit IRL
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 23:41 sri, 4. 12. 2002 Naslov: |
|
|
[quote="Debela_Oprah"][quote="Nesi"]Btw, uvodjenje cenzure ne bi bilo lose..... :twisted:[/quote]
Ma bum ja tebe cenzurirala... Sta je ti, Nesi, betmenu jedan, sta se ti javljas. Mene bi sismis cenzururiro.. Jao meni, ljudi moji, a sta li ja sve dozivjeti necu... :shock: Krcko, vsego, C'Tebo-vrli momce, pa vidite li vi ovo??? Napadaju me sa sviju strana.. Pomagajte voditeljici vasoj..[/quote]
A kako da joj pomognemo? Da ju i mi napadnemo? :twisted:
Nego, tri [b]vazne[/b] opaske:
1. Nesi nije betmen nego vampir
2. Najblizi Betmenu je Krcko, jer za njega imamo Krcko-signal (po uzoru na Bat-signal) koji si ti zaboravila upotrijebiti, pa se doticni vjerojatno nece odazvati. :twisted:
3. Studenti su ukusniji s kecapom nego s majonezom... 8)
Debela_Oprah (napisa): | Nesi (napisa): | Btw, uvodjenje cenzure ne bi bilo lose..... |
Ma bum ja tebe cenzurirala... Sta je ti, Nesi, betmenu jedan, sta se ti javljas. Mene bi sismis cenzururiro.. Jao meni, ljudi moji, a sta li ja sve dozivjeti necu... Krcko, vsego, C'Tebo-vrli momce, pa vidite li vi ovo??? Napadaju me sa sviju strana.. Pomagajte voditeljici vasoj.. |
A kako da joj pomognemo? Da ju i mi napadnemo?
Nego, tri vazne opaske:
1. Nesi nije betmen nego vampir
2. Najblizi Betmenu je Krcko, jer za njega imamo Krcko-signal (po uzoru na Bat-signal) koji si ti zaboravila upotrijebiti, pa se doticni vjerojatno nece odazvati.
3. Studenti su ukusniji s kecapom nego s majonezom...
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator
|
Postano: 23:53 sri, 4. 12. 2002 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]3. Studenti su ukusniji s kecapom nego s majonezom... 8)[/quote]
E fakat je tako (provjereno)
vsego (napisa): | 3. Studenti su ukusniji s kecapom nego s majonezom... |
E fakat je tako (provjereno)
[Vrh] |
|
|
Postano: 23:58 sri, 4. 12. 2002 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
[/quote]
Zar i ti vsego???? Izdajice jedne...Radi ovakvih kao sto ste VI Amerikanci zare i pale svijetom i mojom emisijom.. A sto se tice ong sismisa- Nesi, ona je betmen za me i bok. A to kaj bi tila bit vampir, a ko joj kriv. Ja bi tila bit miss Sandjaka, a ko me pita??
Krcko, ti si mi zadnja nada... Molim te, obrani mi cast i slavu.. :? :? :?
The Fat_Oprah is out there[/quote]
vsego (napisa): |
|
Zar i ti vsego???? Izdajice jedne...Radi ovakvih kao sto ste VI Amerikanci zare i pale svijetom i mojom emisijom.. A sto se tice ong sismisa- Nesi, ona je betmen za me i bok. A to kaj bi tila bit vampir, a ko joj kriv. Ja bi tila bit miss Sandjaka, a ko me pita??
Krcko, ti si mi zadnja nada... Molim te, obrani mi cast i slavu..
The Fat_Oprah is out there[/quote]
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:08 čet, 5. 12. 2002 Naslov: |
|
|
[quote="Debela_Oprah"][quote="vsego"]
[/quote]A sto se tice ong sismisa- Nesi, ona je betmen za me i bok. A to kaj bi tila bit vampir, a ko joj kriv. Ja bi tila bit miss Sandjaka, a ko me pita??
Krcko, ti si mi zadnja nada... Molim te, obrani mi cast i slavu.. :? :? :? [/quote]
Moram te rastuziti. Krcko se vec [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=69&highlight=vampirusho#334]ovdje[/url] izjasnio da je Nesi [i]vampirusha[/i]. :)
Debela_Oprah (napisa): | vsego (napisa): |
| A sto se tice ong sismisa- Nesi, ona je betmen za me i bok. A to kaj bi tila bit vampir, a ko joj kriv. Ja bi tila bit miss Sandjaka, a ko me pita??
Krcko, ti si mi zadnja nada... Molim te, obrani mi cast i slavu.. |
Moram te rastuziti. Krcko se vec ovdje izjasnio da je Nesi vampirusha.
|
|
[Vrh] |
|
|