Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kako mogu resizeati particiju

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računala (općenito)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
derle
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 6 - 0

PostPostano: 15:54 sri, 1. 10. 2008    Naslov: Kako mogu resizeati particiju Citirajte i odgovorite

Naime, imam dvije particije C i D, gdje je C_D=20_85. E sada bih ja htio da je C_D=x_(85-x). Mene zanima postoji li mogućnost da ja to napravim, a da pri tome ne moram formatirati C particiju (na njoj mi je instaliran windows)? Ako da, kako? Postoji li neki program, a da je user-friendly? Hvala ;)
Naime, imam dvije particije C i D, gdje je C_D=20_85. E sada bih ja htio da je C_D=x_(85-x). Mene zanima postoji li mogućnost da ja to napravim, a da pri tome ne moram formatirati C particiju (na njoj mi je instaliran windows)? Ako da, kako? Postoji li neki program, a da je user-friendly? Hvala Wink

mibo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 6 - 3

PostPostano: 16:23 sri, 1. 10. 2008    Naslov: Re: Kako mogu resizeati particiju Citirajte i odgovorite

Nadam se da sam te dobro shvatio.

Skini neki linux live-cd na kojem je [url=http://gparted.sourceforge.net/screenshots.php]GParted[/url] (prilično user friendly program za (re)particioniranje). Ako imaš windoz [b]XP[/b] vjerojatno [b]ne[/b] možeš resize-ati sistemsku particiju (vjerojatno C: ) (a da se ne javi potreba za reformatiranjem), no na Visti to možeš (pretpostavljam preko mmc-a).
Nadam se da sam te dobro shvatio.

Skini neki linux live-cd na kojem je GParted (prilično user friendly program za (re)particioniranje). Ako imaš windoz XP vjerojatno ne možeš resize-ati sistemsku particiju (vjerojatno C: ) (a da se ne javi potreba za reformatiranjem), no na Visti to možeš (pretpostavljam preko mmc-a).

George Orwell: 1984
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
derle
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 0

PostPostano: 16:25 sri, 1. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam window xp... Znači, ništa bez formatiraja! Hvala mibo... ;)
Imam window xp... Znači, ništa bez formatiraja! Hvala mibo... Wink

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:31 sri, 1. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Najpoznatiji (i navodno dobar) je [url=http://www.symantec.com/norton/partitionmagic]Norton Partition Magic[/url], no on se placa ([color=darkred]ne pokusavati ovdje traziti/nuditi piratku![/color]). :)

Ponesto (duplo) jeftiniji je [url=http://www.7tools.de/]7tools Partition Manager[/url]; ne znam kakav je. :| Vjerujem da je ok, ali nisam nista cuo o njemu. :)

[url=http://www.help2go.com/Tutorials/Computer_Basics/How_to_Repartition_Hard_Drive_without_Reformatting.html]Ovdje[/url] su nekakve upute kako to rijesiti tako da bootas u nekom Linuxu sa CDa (dakle, nikakva instalacija se ne trazi). :D Neka te ono "Linux" ne uplasi... upute su "step by step". :)

Jos jedno besplatno rjesenje (porijeklom Linuxasko, ali ne treba ti Linux) je [url=http://www.maximumpc.com/article/news/how_to_repartition_your_hard_drive_for_free_without_formatting_or_losing_data]ovdje[/url]. :) Prouci, pa vidi sto ti najvise odgovara. :D

Ja se nisam igrao s tim cudima, pa ti ne mogu reci dojmove. :neznam: Da bas moram, vjerojatno bih probavao rjesenja od zadnjeg prema prvom (tj. ovo cetvrto mi se cini najsimpaticnije). :) U svakom slucaju, sretno! :D
Najpoznatiji (i navodno dobar) je Norton Partition Magic, no on se placa (ne pokusavati ovdje traziti/nuditi piratku!). Smile

Ponesto (duplo) jeftiniji je 7tools Partition Manager; ne znam kakav je. Neutral Vjerujem da je ok, ali nisam nista cuo o njemu. Smile

Ovdje su nekakve upute kako to rijesiti tako da bootas u nekom Linuxu sa CDa (dakle, nikakva instalacija se ne trazi). Very Happy Neka te ono "Linux" ne uplasi... upute su "step by step". Smile

Jos jedno besplatno rjesenje (porijeklom Linuxasko, ali ne treba ti Linux) je ovdje. Smile Prouci, pa vidi sto ti najvise odgovara. Very Happy

Ja se nisam igrao s tim cudima, pa ti ne mogu reci dojmove. Ja to stvarno ne znam Da bas moram, vjerojatno bih probavao rjesenja od zadnjeg prema prvom (tj. ovo cetvrto mi se cini najsimpaticnije). Smile U svakom slucaju, sretno! Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
derle
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 0

PostPostano: 22:36 sri, 1. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala vsego! Pokušati ću... ;)
Hvala vsego! Pokušati ću... Wink

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računala (općenito) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum