Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

X-ica?

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vedraf
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
11 = 15 - 4

PostPostano: 20:28 pon, 13. 10. 2008    Naslov: X-ica? Citirajte i odgovorite

Na dodiplomskom studiju prošle godine nisam mogao koristiti x-icu,sada sam upisao diplomski pa me zanima hoću li dobiti pravo da se hranim u menzi ili ne?
Naime,na studomatu sam službeno upisan,a stanje na x-ici mi je i dalje 0 :( .
Hvala unaprijed....
:)
Na dodiplomskom studiju prošle godine nisam mogao koristiti x-icu,sada sam upisao diplomski pa me zanima hoću li dobiti pravo da se hranim u menzi ili ne?
Naime,na studomatu sam službeno upisan,a stanje na x-ici mi je i dalje 0 Sad .
Hvala unaprijed....
Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 8:23 uto, 14. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bojim se da je to pitanje izvan ovlasti PMF-MO. Pogledaj [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=10300]ovo[/url].
Bojim se da je to pitanje izvan ovlasti PMF-MO. Pogledaj ovo.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vedraf
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 15 - 4

PostPostano: 21:37 uto, 14. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Moram priznati da nemam pojma tko tu pije,a tko plaća.
Dakle,na studomatu piše:
Razinu prava 0 imate zbog jednog od sljedećih razloga:
- niste upisani u tekuću ak. godinu u statusu redovitog studenta,
"Jesam"
- drugi put ponavljate istu godinu ili
"Ne ponavljam"
- trajanje vašeg studiranja prelazi 4/3 ukupne dužine studija
"Ne prelazi budući da sam upisao prvu godinu diplomskog studija prvi i nadam se posljednji put"

Ja sam shvatio da se svima koji upišu diplomski vraćaju novci na x-icu jer je to kao "novi studij" .
Ne znam,otići ću do teta u referadi pa možda onda shvatim ...
Dakle,na studomatu piše:
Razinu prava 0 imate zbog jednog od sljedećih razloga:
- niste upisani u tekuću ak. godinu u statusu redovitog studenta,
"Jesam"
- drugi put ponavljate istu godinu ili
"Ne ponavljam"
- trajanje vašeg studiranja prelazi 4/3 ukupne dužine studija
"Ne prelazi budući da sam upisao prvu godinu diplomskog studija prvi i nadam se posljednji put"

Ja sam shvatio da se svima koji upišu diplomski vraćaju novci na x-icu jer je to kao "novi studij" .
Ne znam,otići ću do teta u referadi pa možda onda shvatim ...

[Vrh]
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 22:45 uto, 14. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

e vidiš kod mene je totalno obrnuto. ja sam premašila tih 4/3 ukupne dužine studija al sam ipak dobila lovu na x-icu. ne kužim kak je to uopće moguće. budem sutra išla do teta u referadi.

provjeri si ovdje stanje x-ice, ak nisi već prije gledao

https://www.cap.srce.hr/ProvjeraSaldo.aspx
e vidiš kod mene je totalno obrnuto. ja sam premašila tih 4/3 ukupne dužine studija al sam ipak dobila lovu na x-icu. ne kužim kak je to uopće moguće. budem sutra išla do teta u referadi.

provjeri si ovdje stanje x-ice, ak nisi već prije gledao

https://www.cap.srce.hr/ProvjeraSaldo.aspx

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:13 pon, 20. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vedraf"]Moram priznati da nemam pojma tko tu pije,a tko plaća.[/quote]

Placa MZOS, ali mislim da ni njima samima nije jasno po kojim kriterijima. Piju i jedu studenti koji imaju srece kao npr. andreao. Aplikacija koja odredjuje razinu prava za prehranu meni sve vise slici na lutriju.

Lani sam cijelu godinu zivkao Ministarstvo, CAP i ostale i slao im mailove, bez ikakvog uspjeha. Studenti su za to vrijeme organizirali nekoliko prosvjeda s meni nejasnim ciljevima na kojima je bilo glavno smisliti sto duhovitiji tekst na transparentima, da bi zapeli za oko novinarima. Koliko se sjecam problem prehrane tamo se nije spominjao.

Procijenite sami ima li smisla raditi pritisak na taj nacin. Meni se cini da su medijima u ovom trenutku zanimljiviji antikorupcijski spektakli i ubojstva po ulicama od sacice gladnih studenata. S druge strane, srednjoskolci su prosvjedom postigli ono sto su htjeli (odgodu drzavne mature).
vedraf (napisa):

Placa MZOS, ali mislim da ni njima samima nije jasno po kojim kriterijima. Piju i jedu studenti koji imaju srece kao npr. andreao. Aplikacija koja odredjuje razinu prava za prehranu meni sve vise slici na lutriju.

Lani sam cijelu godinu zivkao Ministarstvo, CAP i ostale i slao im mailove, bez ikakvog uspjeha. Studenti su za to vrijeme organizirali nekoliko prosvjeda s meni nejasnim ciljevima na kojima je bilo glavno smisliti sto duhovitiji tekst na transparentima, da bi zapeli za oko novinarima. Koliko se sjecam problem prehrane tamo se nije spominjao.

Procijenite sami ima li smisla raditi pritisak na taj nacin. Meni se cini da su medijima u ovom trenutku zanimljiviji antikorupcijski spektakli i ubojstva po ulicama od sacice gladnih studenata. S druge strane, srednjoskolci su prosvjedom postigli ono sto su htjeli (odgodu drzavne mature).

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vedraf
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 15 - 4

PostPostano: 20:18 pon, 20. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Eto,što se mojeg slučaja tiće ja sam danas dobio novce na x-ici.
Došao sam u referadu i pitao zašto nemam prava,tete su rekle da ne znaju niti one zašto nama na diplomskima studijima (valjda onima koji nisu prije imali prava) nisu vratili prava(znači svima,ne samo meni ) ,jedna je krenula zvati ,druga provjeravati na računalu,a treća je pričala sa mnom tako da mi je to bilo iznimno simpatično i za pohvalu :) !
"Teta na računalu " je otkrila da su mi danas ujutro vratili pravo na prehranu
tako da se nadam da je tako i sa ostalima,a da oni poput andreao nisu svoja izgubili. :wink:

Nevezano uz prehranu: moram se složiti sa krckom,meni sve više izgleda da smo mi neka izgubljena generacija koja ne želi previše uprljati ruke za prave stvari već samo za one koje će nam pomoći da što lakše prođemo kroz probleme, iako lakše nije uvijek i najbolje.
Eto,što se mojeg slučaja tiće ja sam danas dobio novce na x-ici.
Došao sam u referadu i pitao zašto nemam prava,tete su rekle da ne znaju niti one zašto nama na diplomskima studijima (valjda onima koji nisu prije imali prava) nisu vratili prava(znači svima,ne samo meni ) ,jedna je krenula zvati ,druga provjeravati na računalu,a treća je pričala sa mnom tako da mi je to bilo iznimno simpatično i za pohvalu Smile !
"Teta na računalu " je otkrila da su mi danas ujutro vratili pravo na prehranu
tako da se nadam da je tako i sa ostalima,a da oni poput andreao nisu svoja izgubili. Wink

Nevezano uz prehranu: moram se složiti sa krckom,meni sve više izgleda da smo mi neka izgubljena generacija koja ne želi previše uprljati ruke za prave stvari već samo za one koje će nam pomoći da što lakše prođemo kroz probleme, iako lakše nije uvijek i najbolje.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:49 uto, 21. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vedraf"]moram se složiti sa krckom,meni sve više izgleda da smo mi neka izgubljena generacija koja ne želi previše uprljati ruke za prave stvari već samo za one koje će nam pomoći da što lakše prođemo kroz probleme, iako lakše nije uvijek i najbolje.[/quote]

Ja ne mislim da je takvo ponasanje karakteristican za ovu ili onu generaciju. Studentska politika specificna je po jednoj stvari. Postoji nacin na koji po kratkom postupku mozete rijesiti sve svoje studentske probleme: [b]diplomirajte[/b]. To u pojedinim situacijama jest sebicno (lakse je dodatno uciti i napraviti sve sto nastavnici traze nego boriti se za "vise ciljeve"), ali je u biti racionalno. Cak i kad je problem upravo u nastavnicima.

Na srecu, ima studenata spremnih uloziti vlastitu energiju i vrijeme za stvari od kojih oni sami nece imati neposredne koristi. Primjer je prethodna generacija studentskih predstavnika na MO. Siguran sam da su neki od njih mogli ranije diplomirati da su umjesto rjesavanja opcih studentskih problema mislili samo na svoje. Od toga su u konacnici koristi imale naredne generacije studenata i MO kao institucija, a ne oni sami. Osim sto su se (bar u pocetku mandata) izvrsno zabavljali i bili dobro drustvo :wink:
vedraf (napisa):
moram se složiti sa krckom,meni sve više izgleda da smo mi neka izgubljena generacija koja ne želi previše uprljati ruke za prave stvari već samo za one koje će nam pomoći da što lakše prođemo kroz probleme, iako lakše nije uvijek i najbolje.

Ja ne mislim da je takvo ponasanje karakteristican za ovu ili onu generaciju. Studentska politika specificna je po jednoj stvari. Postoji nacin na koji po kratkom postupku mozete rijesiti sve svoje studentske probleme: diplomirajte. To u pojedinim situacijama jest sebicno (lakse je dodatno uciti i napraviti sve sto nastavnici traze nego boriti se za "vise ciljeve"), ali je u biti racionalno. Cak i kad je problem upravo u nastavnicima.

Na srecu, ima studenata spremnih uloziti vlastitu energiju i vrijeme za stvari od kojih oni sami nece imati neposredne koristi. Primjer je prethodna generacija studentskih predstavnika na MO. Siguran sam da su neki od njih mogli ranije diplomirati da su umjesto rjesavanja opcih studentskih problema mislili samo na svoje. Od toga su u konacnici koristi imale naredne generacije studenata i MO kao institucija, a ne oni sami. Osim sto su se (bar u pocetku mandata) izvrsno zabavljali i bili dobro drustvo Wink

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum