Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vedraf Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
vedraf Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 12:13 pon, 20. 10. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="vedraf"]Moram priznati da nemam pojma tko tu pije,a tko plaća.[/quote]
Placa MZOS, ali mislim da ni njima samima nije jasno po kojim kriterijima. Piju i jedu studenti koji imaju srece kao npr. andreao. Aplikacija koja odredjuje razinu prava za prehranu meni sve vise slici na lutriju.
Lani sam cijelu godinu zivkao Ministarstvo, CAP i ostale i slao im mailove, bez ikakvog uspjeha. Studenti su za to vrijeme organizirali nekoliko prosvjeda s meni nejasnim ciljevima na kojima je bilo glavno smisliti sto duhovitiji tekst na transparentima, da bi zapeli za oko novinarima. Koliko se sjecam problem prehrane tamo se nije spominjao.
Procijenite sami ima li smisla raditi pritisak na taj nacin. Meni se cini da su medijima u ovom trenutku zanimljiviji antikorupcijski spektakli i ubojstva po ulicama od sacice gladnih studenata. S druge strane, srednjoskolci su prosvjedom postigli ono sto su htjeli (odgodu drzavne mature).
vedraf (napisa): | Moram priznati da nemam pojma tko tu pije,a tko plaća. |
Placa MZOS, ali mislim da ni njima samima nije jasno po kojim kriterijima. Piju i jedu studenti koji imaju srece kao npr. andreao. Aplikacija koja odredjuje razinu prava za prehranu meni sve vise slici na lutriju.
Lani sam cijelu godinu zivkao Ministarstvo, CAP i ostale i slao im mailove, bez ikakvog uspjeha. Studenti su za to vrijeme organizirali nekoliko prosvjeda s meni nejasnim ciljevima na kojima je bilo glavno smisliti sto duhovitiji tekst na transparentima, da bi zapeli za oko novinarima. Koliko se sjecam problem prehrane tamo se nije spominjao.
Procijenite sami ima li smisla raditi pritisak na taj nacin. Meni se cini da su medijima u ovom trenutku zanimljiviji antikorupcijski spektakli i ubojstva po ulicama od sacice gladnih studenata. S druge strane, srednjoskolci su prosvjedom postigli ono sto su htjeli (odgodu drzavne mature).
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
vedraf Forumaš(ica)

|
Postano: 20:18 pon, 20. 10. 2008 Naslov: |
|
|
Eto,što se mojeg slučaja tiće ja sam danas dobio novce na x-ici.
Došao sam u referadu i pitao zašto nemam prava,tete su rekle da ne znaju niti one zašto nama na diplomskima studijima (valjda onima koji nisu prije imali prava) nisu vratili prava(znači svima,ne samo meni ) ,jedna je krenula zvati ,druga provjeravati na računalu,a treća je pričala sa mnom tako da mi je to bilo iznimno simpatično i za pohvalu :) !
"Teta na računalu " je otkrila da su mi danas ujutro vratili pravo na prehranu
tako da se nadam da je tako i sa ostalima,a da oni poput andreao nisu svoja izgubili. :wink:
Nevezano uz prehranu: moram se složiti sa krckom,meni sve više izgleda da smo mi neka izgubljena generacija koja ne želi previše uprljati ruke za prave stvari već samo za one koje će nam pomoći da što lakše prođemo kroz probleme, iako lakše nije uvijek i najbolje.
Eto,što se mojeg slučaja tiće ja sam danas dobio novce na x-ici.
Došao sam u referadu i pitao zašto nemam prava,tete su rekle da ne znaju niti one zašto nama na diplomskima studijima (valjda onima koji nisu prije imali prava) nisu vratili prava(znači svima,ne samo meni ) ,jedna je krenula zvati ,druga provjeravati na računalu,a treća je pričala sa mnom tako da mi je to bilo iznimno simpatično i za pohvalu !
"Teta na računalu " je otkrila da su mi danas ujutro vratili pravo na prehranu
tako da se nadam da je tako i sa ostalima,a da oni poput andreao nisu svoja izgubili.
Nevezano uz prehranu: moram se složiti sa krckom,meni sve više izgleda da smo mi neka izgubljena generacija koja ne želi previše uprljati ruke za prave stvari već samo za one koje će nam pomoći da što lakše prođemo kroz probleme, iako lakše nije uvijek i najbolje.
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 21:49 uto, 21. 10. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="vedraf"]moram se složiti sa krckom,meni sve više izgleda da smo mi neka izgubljena generacija koja ne želi previše uprljati ruke za prave stvari već samo za one koje će nam pomoći da što lakše prođemo kroz probleme, iako lakše nije uvijek i najbolje.[/quote]
Ja ne mislim da je takvo ponasanje karakteristican za ovu ili onu generaciju. Studentska politika specificna je po jednoj stvari. Postoji nacin na koji po kratkom postupku mozete rijesiti sve svoje studentske probleme: [b]diplomirajte[/b]. To u pojedinim situacijama jest sebicno (lakse je dodatno uciti i napraviti sve sto nastavnici traze nego boriti se za "vise ciljeve"), ali je u biti racionalno. Cak i kad je problem upravo u nastavnicima.
Na srecu, ima studenata spremnih uloziti vlastitu energiju i vrijeme za stvari od kojih oni sami nece imati neposredne koristi. Primjer je prethodna generacija studentskih predstavnika na MO. Siguran sam da su neki od njih mogli ranije diplomirati da su umjesto rjesavanja opcih studentskih problema mislili samo na svoje. Od toga su u konacnici koristi imale naredne generacije studenata i MO kao institucija, a ne oni sami. Osim sto su se (bar u pocetku mandata) izvrsno zabavljali i bili dobro drustvo :wink:
vedraf (napisa): | moram se složiti sa krckom,meni sve više izgleda da smo mi neka izgubljena generacija koja ne želi previše uprljati ruke za prave stvari već samo za one koje će nam pomoći da što lakše prođemo kroz probleme, iako lakše nije uvijek i najbolje. |
Ja ne mislim da je takvo ponasanje karakteristican za ovu ili onu generaciju. Studentska politika specificna je po jednoj stvari. Postoji nacin na koji po kratkom postupku mozete rijesiti sve svoje studentske probleme: diplomirajte. To u pojedinim situacijama jest sebicno (lakse je dodatno uciti i napraviti sve sto nastavnici traze nego boriti se za "vise ciljeve"), ali je u biti racionalno. Cak i kad je problem upravo u nastavnicima.
Na srecu, ima studenata spremnih uloziti vlastitu energiju i vrijeme za stvari od kojih oni sami nece imati neposredne koristi. Primjer je prethodna generacija studentskih predstavnika na MO. Siguran sam da su neki od njih mogli ranije diplomirati da su umjesto rjesavanja opcih studentskih problema mislili samo na svoje. Od toga su u konacnici koristi imale naredne generacije studenata i MO kao institucija, a ne oni sami. Osim sto su se (bar u pocetku mandata) izvrsno zabavljali i bili dobro drustvo
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
|