Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kvaziparcijala- drugo pitanje

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Mali_42
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 5 - 0

PostPostano: 11:50 pet, 10. 10. 2008    Naslov: Kvaziparcijala- drugo pitanje Citirajte i odgovorite

Dobio sam rjesenje o kvaziparcijali te mi je odobreni kolegij konacne geometije iz drugog semestra 4. godine.
No ja imam cijeli drugi semestar prepun s kolegijima 3 godine.

Zelio bih taj kolegij otpisati jer mislim da ga necu moci poloziti.
Dal sad moram ponovo pisati molbu i predati u referadu ?

Nadalje, da li je 100 % sigurno da upisane i nepolozene kolegije s kvaziparcijale sljedece godine treba placati ?

Hvala
Dobio sam rjesenje o kvaziparcijali te mi je odobreni kolegij konacne geometije iz drugog semestra 4. godine.
No ja imam cijeli drugi semestar prepun s kolegijima 3 godine.

Zelio bih taj kolegij otpisati jer mislim da ga necu moci poloziti.
Dal sad moram ponovo pisati molbu i predati u referadu ?

Nadalje, da li je 100 % sigurno da upisane i nepolozene kolegije s kvaziparcijale sljedece godine treba placati ?

Hvala

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
merien
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 13:32 pet, 10. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam ja jedno pitanje.. Studij sam prvi puta upisala 2004./05. Dala sam prvu godinu, ali sam drugu pala, na bolonju. Ponovo sam pala drugu godinu, ostao mi je jedan kolegij(!!!!). Tako da sam treci puta upisala drugu godinu i naravno nju sam morala platiti. Znaci studirala sam 3 godine uz potporu ministarstva. SAd upisujem trecu godinu i kvaziparcijalu. Pretpostavila sam da placam i ovu godinu (pa sam vec uplatila 2500kn bez rjesenja molbe!), no nacula sam da mozda i ne bih trebala, jer mi je ostala jos jedna godina uz potporu ministarstva. sad sam to cula pa ako netko zna.. Da li je to tocno, placam ili ne?
Imam ja jedno pitanje.. Studij sam prvi puta upisala 2004./05. Dala sam prvu godinu, ali sam drugu pala, na bolonju. Ponovo sam pala drugu godinu, ostao mi je jedan kolegij(!!!!). Tako da sam treci puta upisala drugu godinu i naravno nju sam morala platiti. Znaci studirala sam 3 godine uz potporu ministarstva. SAd upisujem trecu godinu i kvaziparcijalu. Pretpostavila sam da placam i ovu godinu (pa sam vec uplatila 2500kn bez rjesenja molbe!), no nacula sam da mozda i ne bih trebala, jer mi je ostala jos jedna godina uz potporu ministarstva. sad sam to cula pa ako netko zna.. Da li je to tocno, placam ili ne?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
134 = 153 - 19

PostPostano: 13:53 pet, 10. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="merien"]Imam ja jedno pitanje.. Studij sam prvi puta upisala 2004./05. Dala sam prvu godinu, ali sam drugu pala, na bolonju. Ponovo sam pala drugu godinu, ostao mi je jedan kolegij(!!!!). Tako da sam treci puta upisala drugu godinu i naravno nju sam morala platiti. Znaci studirala sam 3 godine uz potporu ministarstva. SAd upisujem trecu godinu i kvaziparcijalu. Pretpostavila sam da placam i ovu godinu (pa sam vec uplatila 2500kn bez rjesenja molbe!), no nacula sam da mozda i ne bih trebala, jer mi je ostala jos jedna godina uz potporu ministarstva. sad sam to cula pa ako netko zna.. Da li je to tocno, placam ili ne?[/quote]

najbolje/najtočnije bi ti bilo :referada:
jer ovdje mi možemo samo nagađati
merien (napisa):

najbolje/najtočnije bi ti bilo Referada je tvoj prijatelj...
jer ovdje mi možemo samo nagađati

merien
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:35 pet, 10. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa ok, znamm..htjela sam sto prije saznati ako netko zna za sigurno
pa ok, znamm..htjela sam sto prije saznati ako netko zna za sigurno

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:04 pet, 10. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Placanje se previse skompliciralo da bi ti itko ovdje mogao pouzdano reci. :puppydogeyes:

@Mali_42: Svi vanredni zahvati oko upisa moraju imati pisani trag, hence molbu. :) Sad, je l' to molba koja se placa ili samo pro forme,... :referada: ;)
Placanje se previse skompliciralo da bi ti itko ovdje mogao pouzdano reci. #Puppy dog

@Mali_42: Svi vanredni zahvati oko upisa moraju imati pisani trag, hence molbu. Smile Sad, je l' to molba koja se placa ili samo pro forme,... Referada je tvoj prijatelj... Wink

[Vrh]
Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 112 - 13

PostPostano: 15:34 pet, 10. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nažalost ... mislim da ćeš morati plaćati godinu :tuuga:... u "Odluci o obavezi participiranja školarina" piše:
[quote="Točka 2., Stavak 3-ći"]Studenti preddiplomskih studija koji su se prvi put upisali na neko od visokih učilišta u Republici Hrvatskoj prije 2005. godine, a koji su do završetka akademske godine 2007./2008. uz potporu MZOŠ studirali 4 ili više godina ili su do završetka akademske godine 2007./2008. uz potporu MZOŠ studirali manje od 4 godine, a ponavljaju godinu dva ili više puta, plaćaju punu školarinu u iznosu od 5.000,00 kn[/quote]
[quote="merien"]Imam ja jedno pitanje.. Studij sam prvi puta upisala 2004./05. Dala sam prvu godinu, ali sam drugu pala, na bolonju. Ponovo sam pala drugu godinu, ostao mi je jedan kolegij(!!!!). Tako da sam treci puta upisala drugu godinu i naravno nju sam morala platiti. Znaci studirala sam 3 godine uz potporu ministarstva. SAd upisujem trecu godinu i kvaziparcijalu. Pretpostavila sam da placam i ovu godinu (pa sam vec uplatila 2500kn bez rjesenja molbe!), no nacula sam da mozda i ne bih trebala, jer mi je ostala jos jedna godina uz potporu ministarstva. sad sam to cula pa ako netko zna.. Da li je to tocno, placam ili ne?[/quote]Upisala si se 2004/05 akad. god. to je prva, položila si ju i upisala 2005/06 akad. god. to je druga, pala si ju i ponovno upisala 2006/07 akad. god. to je treća i pala si samo jedan kolegij te si ga pretpostavljam ponovno upisala uz možda još nešto u akad. godini 2007/08 to je četvrta... Dakle studiraš četiri godine uz potporu ministarstva, ili sam ja nešto krivo?!...

U svakom slučaju obavezno pitaj u referadi... držim fige da neplaćaš :gg:...
Nažalost ... mislim da ćeš morati plaćati godinu Tuuga!... u "Odluci o obavezi participiranja školarina" piše:
Točka 2., Stavak 3-ći (napisa):
Studenti preddiplomskih studija koji su se prvi put upisali na neko od visokih učilišta u Republici Hrvatskoj prije 2005. godine, a koji su do završetka akademske godine 2007./2008. uz potporu MZOŠ studirali 4 ili više godina ili su do završetka akademske godine 2007./2008. uz potporu MZOŠ studirali manje od 4 godine, a ponavljaju godinu dva ili više puta, plaćaju punu školarinu u iznosu od 5.000,00 kn

merien (napisa):
Upisala si se 2004/05 akad. god. to je prva, položila si ju i upisala 2005/06 akad. god. to je druga, pala si ju i ponovno upisala 2006/07 akad. god. to je treća i pala si samo jedan kolegij te si ga pretpostavljam ponovno upisala uz možda još nešto u akad. godini 2007/08 to je četvrta... Dakle studiraš četiri godine uz potporu ministarstva, ili sam ja nešto krivo?!...

U svakom slučaju obavezno pitaj u referadi... držim fige da neplaćaš Mr Green being very Greeen indeed...
[Vrh]
merien
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 17:36 pet, 10. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne, tri godine nisam placala, jednu godinu jesam. I pitanje je sad... Uglavnom prosle godine sam bila druga godina s jednim kolegijem s druge, ove godine sam treca sa dva kolegija..uzas. Hvala na odgovorima, u ponedjeljak cu sve saznat.
ne, tri godine nisam placala, jednu godinu jesam. I pitanje je sad... Uglavnom prosle godine sam bila druga godina s jednim kolegijem s druge, ove godine sam treca sa dva kolegija..uzas. Hvala na odgovorima, u ponedjeljak cu sve saznat.

[Vrh]
Mali_42
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 10:18 uto, 14. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bio sam sad u referadi i cuo od tete da cu morati placati kolegije s kvaziparcijale no nije mi znala reci zasto pa trebam cekati do prekosutra prodekanicu.

Zasto bi se trebali placati ti kolegiji ?
Bio sam sad u referadi i cuo od tete da cu morati placati kolegije s kvaziparcijale no nije mi znala reci zasto pa trebam cekati do prekosutra prodekanicu.

[Vrh]
Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 112 - 13

PostPostano: 10:55 uto, 14. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Mali_42"]Bio sam sad u referadi i cuo od tete da cu morati placati kolegije s kvaziparcijale no nije mi znala reci zasto pa trebam cekati do prekosutra prodekanicu.

Zasto bi se trebali placati ti kolegiji ?[/quote]
Neznam točno kakva je tvoja situacija pa ti nemogu reći ništa konkretno... iz ovog quote-a se može zaključiti vrlo malo :gg:...

Uglavnom, vrijede slijedeće stvari:
Studenti upisani 2007. i kasnije ne plaćaju prijevremeno upisane kolegije kad ih upisuju prvi puta...

Studenti upisani 2005. i 2006. plaćaju ove kolegije u skladu s odlukom
o Obavezi participiranja školarina samo onda ako su u prethodne dvije go-
dine zaradili, u zbroju, manje od 60 ECTS bodova i to po onoj formuli... nemogu je sad naći ali siguran sam da je ima na forumu...

Studenti upisani prije 2005 god. u ovakvoj situaciji ne postoje, bar mislim :roll:...
Mali_42 (napisa):

Neznam točno kakva je tvoja situacija pa ti nemogu reći ništa konkretno... iz ovog quote-a se može zaključiti vrlo malo Mr Green being very Greeen indeed...

Uglavnom, vrijede slijedeće stvari:
Studenti upisani 2007. i kasnije ne plaćaju prijevremeno upisane kolegije kad ih upisuju prvi puta...

Studenti upisani 2005. i 2006. plaćaju ove kolegije u skladu s odlukom
o Obavezi participiranja školarina samo onda ako su u prethodne dvije go-
dine zaradili, u zbroju, manje od 60 ECTS bodova i to po onoj formuli... nemogu je sad naći ali siguran sam da je ima na forumu...

Studenti upisani prije 2005 god. u ovakvoj situaciji ne postoje, bar mislim Rolling Eyes...
[Vrh]
Mali_42
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 12:10 uto, 14. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Upisao sam 2004.
Upisao sam 2004.

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
134 = 153 - 19

PostPostano: 14:14 uto, 14. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Mali_42"]Bio sam sad u referadi i cuo od tete da cu morati placati kolegije s kvaziparcijale no nije mi znala reci zasto pa trebam cekati do prekosutra prodekanicu.[/quote]

pitanje: što je to prekosutra? da li tada prodekanica ima konzultacije? ili će se tada sve znati? ili....
Mali_42 (napisa):

pitanje: što je to prekosutra? da li tada prodekanica ima konzultacije? ili će se tada sve znati? ili....

Mali_42
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 14:19 uto, 14. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prekosutra se prodekanica vraca i ona ima odgovor na sva moja pitanja.
Tako su mi danas rekli u referadi.
Prekosutra se prodekanica vraca i ona ima odgovor na sva moja pitanja.
Tako su mi danas rekli u referadi.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum