Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
menschen Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 8:17 ned, 26. 10. 2008 Naslov: |
|
|
IMO, nasa "racunarstva" - osim MTRa i pokojeg sitnijeg dijela jos nekih kolegija - nemaju veze s computer scienceom. :? Mi, na zalost, furamo "computer engineering", a u gornjem prijevodu bih vjerojatno gurnuo "informatics" umjesto "computer science". :)
"Praktikum" se moze prevesti i kao "computer lab", no ne znam bas koliko vani furaju takve nazive. :| Treba na ovo odgovoriti netko tko je barem proucavao strane studije, ako se vec nije skolovao tamo. :)
IMO, nasa "racunarstva" - osim MTRa i pokojeg sitnijeg dijela jos nekih kolegija - nemaju veze s computer scienceom. Mi, na zalost, furamo "computer engineering", a u gornjem prijevodu bih vjerojatno gurnuo "informatics" umjesto "computer science".
"Praktikum" se moze prevesti i kao "computer lab", no ne znam bas koliko vani furaju takve nazive. Treba na ovo odgovoriti netko tko je barem proucavao strane studije, ako se vec nije skolovao tamo.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
menschen Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
menschen Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
zskoda Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
Postano: 20:03 pon, 27. 10. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"][quote="menschen"]A analize bi bile calculusi, jelda?[/quote]
Je. Iako bih ja samo prve dvije analize preveo kao calculus, a analizu 3, odnosno 4 kao real, odnosno complex analysis.[/quote]
Ja sam sve analize prevela kao Analysis, jer je '99 kad sam ih slusala to bio puno ozbiljniji kolegij od ovog sto vani prolazi kao calculus. Calculus je valjda DIR kod nas. Kao metodu odlucivanja bi koristila: "jesi vidio epsilon-delta dokaz": DA->analysis, NE ->calculus.
goranm (napisa): | menschen (napisa): | A analize bi bile calculusi, jelda? |
Je. Iako bih ja samo prve dvije analize preveo kao calculus, a analizu 3, odnosno 4 kao real, odnosno complex analysis. |
Ja sam sve analize prevela kao Analysis, jer je '99 kad sam ih slusala to bio puno ozbiljniji kolegij od ovog sto vani prolazi kao calculus. Calculus je valjda DIR kod nas. Kao metodu odlucivanja bi koristila: "jesi vidio epsilon-delta dokaz": DA→analysis, NE →calculus.
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 2:57 sri, 29. 10. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="mdoko"][quote="Martinab"]Kao metodu odlucivanja bi koristila: "jesi vidio epsilon-delta dokaz": DA->analysis, NE ->calculus.[/quote]
Moja metoda bila bi [i]moze li se kolegij poloziti bez poznavanja epsilon-delta metode dokazivanja[/i]. Nazalost, nisam bas siguran kakva je sada situacija na prvoj godini :-([/quote]
Bojim se da bi te cijeli preddiplomski studij razocarao, a ne (samo) kolegiji prve godine. :P
mdoko (napisa): | Martinab (napisa): | Kao metodu odlucivanja bi koristila: "jesi vidio epsilon-delta dokaz": DA→analysis, NE →calculus. |
Moja metoda bila bi moze li se kolegij poloziti bez poznavanja epsilon-delta metode dokazivanja. Nazalost, nisam bas siguran kakva je sada situacija na prvoj godini |
Bojim se da bi te cijeli preddiplomski studij razocarao, a ne (samo) kolegiji prve godine.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
Postano: 6:41 sri, 29. 10. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="mdoko"][quote="Martinab"]Kao metodu odlucivanja bi koristila: "jesi vidio epsilon-delta dokaz": DA->analysis, NE ->calculus.[/quote]
Moja metoda bila bi [i]moze li se kolegij poloziti bez poznavanja epsilon-delta metode dokazivanja[/i]. Nazalost, nisam bas siguran kakva je sada situacija na prvoj godini :-([/quote]
Da. Al mislim da je glupo reci "Nas faks smatra da je ovo analiza i predaje nam ovo kao analizu, ali JA mislim da bi analiza trebala biti teza pa zato prevodim ovo kao calculus". U situaciji u kojoj se svi pokusavaju prikazati sto boljima, ne mislim da se treba prikazivati losiji nego jesmo.
mdoko (napisa): | Martinab (napisa): | Kao metodu odlucivanja bi koristila: "jesi vidio epsilon-delta dokaz": DA→analysis, NE →calculus. |
Moja metoda bila bi moze li se kolegij poloziti bez poznavanja epsilon-delta metode dokazivanja. Nazalost, nisam bas siguran kakva je sada situacija na prvoj godini |
Da. Al mislim da je glupo reci "Nas faks smatra da je ovo analiza i predaje nam ovo kao analizu, ali JA mislim da bi analiza trebala biti teza pa zato prevodim ovo kao calculus". U situaciji u kojoj se svi pokusavaju prikazati sto boljima, ne mislim da se treba prikazivati losiji nego jesmo.
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
|