Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
c2h5oh Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 3:13 čet, 15. 1. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Lord Sirius"]if all else fails, lupi onako sa šakom ili nogom sastrane ili odozgo ko' što u usa filmovima rade da im tv proradi[/quote]
[color=darkred]Iako je kolega Sirius jedan od moderatora ovog Foruma, [b][u]Forum ne odgovara za stetu[/u][/b] nastalu slusanjem njegovih savjeta... :P[/color]
Sto se tocke e) tice, zaviri u dokumentaciju od majke ploce, pa vidi kako se to radi bez lemilice. 8)
Malo mi je cudno da si to uspio zeznuti iz BIOSa. :roll: Da li se komp ok boota? (dakle, svi beepovi, rostanje po diskovima, boot Linuxa (ili, ne valjda, Windoza),... boot skuzis po tome da dugo roshta po disku, ali se nakon nekog vremena ipak smiri; jos ako imas startup zvukove... :)).
[quote="c2h5oh"]sad kad upalim komp mi kaze da mi je na monitoru premala frenkvencija rada i nemrem vise uc nit u bios nit nigdje[/quote]
Kako ti kaze? :-k
[b]Opaska:[/b] Vidite kako je Forum dobar? Covjeku ne radi monitor, ali svejedno moze pristupati Forumu... :banana:
P.S. Offtopic: c2h5oh, odustali ste od igranja na Forumu? :?
Lord Sirius (napisa): | if all else fails, lupi onako sa šakom ili nogom sastrane ili odozgo ko' što u usa filmovima rade da im tv proradi |
Iako je kolega Sirius jedan od moderatora ovog Foruma, Forum ne odgovara za stetu nastalu slusanjem njegovih savjeta...
Sto se tocke e) tice, zaviri u dokumentaciju od majke ploce, pa vidi kako se to radi bez lemilice.
Malo mi je cudno da si to uspio zeznuti iz BIOSa. Da li se komp ok boota? (dakle, svi beepovi, rostanje po diskovima, boot Linuxa (ili, ne valjda, Windoza),... boot skuzis po tome da dugo roshta po disku, ali se nakon nekog vremena ipak smiri; jos ako imas startup zvukove... ).
c2h5oh (napisa): | sad kad upalim komp mi kaze da mi je na monitoru premala frenkvencija rada i nemrem vise uc nit u bios nit nigdje |
Kako ti kaze?
Opaska: Vidite kako je Forum dobar? Covjeku ne radi monitor, ali svejedno moze pristupati Forumu...
P.S. Offtopic: c2h5oh, odustali ste od igranja na Forumu?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 4:30 čet, 15. 1. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Lord Sirius"]e) odlemi bateriju da ti se bios vrati na default pa ponovo zalemi[/quote] :lol: :lol: :lol:
Lord, a da ti izdas nešto tipa [i]Sam svoj majstor[/i] za lemljenje po hardveru... :lol: :lol: :wink:
----------
Ja mislim da nisi zeznuo monitor (dobro, mozda i jesi :twisted: ), ali ako ti ne radi ni s drugim monitorom onda si najvjerojatnije nest zeznuo na grafickoj. Mozda si joj nesto [i]skurio[/i], pa ne salje dobru sliku (tj. dovoljnu frekvu), pa otuda ona poruka.
Ja bi ti savjetovao da odes na servis (jer vjerojatno imas sve to pod garancijom). Jedino...errr...sigurno imaju klauzulu da ne odgovaraju zbog nepravilnog koristenja, a to ce ti upravo rec da si napravio ako im kazes da si prckao po BIOS-u i zezno stvar.
[size=7]No mozda da im samo velis da ti nemas slike na monitoru, pa oni mozda pomisle (jaaako nategnuto) da su ti da ti je graficka sama otisla.[/size]
No ja bi ti isto preporucil da pogledas u manual od maticne da vidis jel mozes nekak (bez lemljenja :wink: ) BIOS vratit na staro.
Za lemljenje ne znam, je da sam si popravljal par strganih pinova na starom P1-100 proc.-u i jos par stvari frendovima okolo, ali to je bilo bez lemljenja. Eto, mozda da skupa pricekamoj da Lord izda svoj [i]Sam svoj lemitelj[/i] prirucnik. :lol: :wink:
I nadam se da bu te to naucilo da odgovorno prckas po BIOS-u, dakle ne metodom pokusaja i promasaja (barem ako ne proucis manual, pa zakljucis sto je sigurno za promasit, a sto nije) jer promasaji mogu bit katastrofalni. :(
Lord Sirius (napisa): | e) odlemi bateriju da ti se bios vrati na default pa ponovo zalemi |
Lord, a da ti izdas nešto tipa Sam svoj majstor za lemljenje po hardveru...
----------
Ja mislim da nisi zeznuo monitor (dobro, mozda i jesi ), ali ako ti ne radi ni s drugim monitorom onda si najvjerojatnije nest zeznuo na grafickoj. Mozda si joj nesto skurio, pa ne salje dobru sliku (tj. dovoljnu frekvu), pa otuda ona poruka.
Ja bi ti savjetovao da odes na servis (jer vjerojatno imas sve to pod garancijom). Jedino...errr...sigurno imaju klauzulu da ne odgovaraju zbog nepravilnog koristenja, a to ce ti upravo rec da si napravio ako im kazes da si prckao po BIOS-u i zezno stvar.
No mozda da im samo velis da ti nemas slike na monitoru, pa oni mozda pomisle (jaaako nategnuto) da su ti da ti je graficka sama otisla.
No ja bi ti isto preporucil da pogledas u manual od maticne da vidis jel mozes nekak (bez lemljenja ) BIOS vratit na staro.
Za lemljenje ne znam, je da sam si popravljal par strganih pinova na starom P1-100 proc.-u i jos par stvari frendovima okolo, ali to je bilo bez lemljenja. Eto, mozda da skupa pricekamoj da Lord izda svoj Sam svoj lemitelj prirucnik.
I nadam se da bu te to naucilo da odgovorno prckas po BIOS-u, dakle ne metodom pokusaja i promasaja (barem ako ne proucis manual, pa zakljucis sto je sigurno za promasit, a sto nije) jer promasaji mogu bit katastrofalni.
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:02 čet, 15. 1. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="steelworker"]Lord, a da ti izdas nešto tipa Sam svoj majstor za lemljenje po hardveru... [/quote]
pa mogao bih :wacky: , samo ovisi da li ce mi degiorgi forum biti izdavac? jer ne zelim u skolsku knjigu ili tako nes slicno :wacky:
[quote="steelworker"]Za lemljenje ne znam, je da sam si popravljal par strganih pinova na starom P1-100 proc.-u i jos par stvari frendovima okolo, ali to je bilo bez lemljenja. [/quote]
hmmm...sto se starih maticnih tice, mislim da bateriju ne mozes nikako fizicki odvojiti bez da ju odlemis..no za novije maticne nemam pojima, vjerojatno ima i jednostavniji nacin..zadnji put sam to radio na nekakvoj 486sx, znaci prije puno godina
(pogađate - zaboravih sifru koju stavim u biosu i onda ajmo lemilica u ruke :) :twisted: :) )
steelworker (napisa): | Lord, a da ti izdas nešto tipa Sam svoj majstor za lemljenje po hardveru... |
pa mogao bih , samo ovisi da li ce mi degiorgi forum biti izdavac? jer ne zelim u skolsku knjigu ili tako nes slicno
steelworker (napisa): | Za lemljenje ne znam, je da sam si popravljal par strganih pinova na starom P1-100 proc.-u i jos par stvari frendovima okolo, ali to je bilo bez lemljenja. |
hmmm...sto se starih maticnih tice, mislim da bateriju ne mozes nikako fizicki odvojiti bez da ju odlemis..no za novije maticne nemam pojima, vjerojatno ima i jednostavniji nacin..zadnji put sam to radio na nekakvoj 486sx, znaci prije puno godina
(pogađate - zaboravih sifru koju stavim u biosu i onda ajmo lemilica u ruke )
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 13:32 čet, 15. 1. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Lord Sirius"][quote="steelworker"]Lord, a da ti izdas nešto tipa Sam svoj majstor za lemljenje po hardveru... [/quote]
pa mogao bih :wacky: , samo ovisi da li ce mi degiorgi forum biti izdavac? jer ne zelim u skolsku knjigu ili tako nes slicno :wacky:[/quote]
Sure! :D Pukni u PDF ili nesto citljivo by OpenOffice i nema frke! 8)
[quote="Lord Sirius"][quote="steelworker"]Za lemljenje ne znam, je da sam si popravljal par strganih pinova na starom P1-100 proc.-u i jos par stvari frendovima okolo, ali to je bilo bez lemljenja. [/quote]
hmmm...sto se starih maticnih tice, mislim da bateriju ne mozes nikako fizicki odvojiti bez da ju odlemis..no za novije maticne nemam pojima, vjerojatno ima i jednostavniji nacin..zadnji put sam to radio na nekakvoj 486sx, znaci prije puno godina[/quote]
A bas sam se pitao odakle ti to... :roll: Ja sam jednu takvu izvadio pajser-sistemom (iscupao) :shock: i sad ceka da ju zalemim natrag. ;) Ali, sve novije se trivijalno vade, a dosta ploca (mozda sve?) ima neki pin ili nesto slicno preko cega se resetira BIOS. 8)
Ipak, to sve podrazumijeva otvaranje boxa, sto bas i nije pametno kad se pozivas na garanciju. :-s Mozda ipak najbolje otici u servis, kleti se svim i svacim da "[i]nisam ja nista radio; samo sam dosao doma i spojio i nije radilo[/i]". ;) Ali, to ti nisam ja predlozio... :-$ ;)
Lord Sirius (napisa): | steelworker (napisa): | Lord, a da ti izdas nešto tipa Sam svoj majstor za lemljenje po hardveru... |
pa mogao bih , samo ovisi da li ce mi degiorgi forum biti izdavac? jer ne zelim u skolsku knjigu ili tako nes slicno |
Sure! Pukni u PDF ili nesto citljivo by OpenOffice i nema frke!
Lord Sirius (napisa): | steelworker (napisa): | Za lemljenje ne znam, je da sam si popravljal par strganih pinova na starom P1-100 proc.-u i jos par stvari frendovima okolo, ali to je bilo bez lemljenja. |
hmmm...sto se starih maticnih tice, mislim da bateriju ne mozes nikako fizicki odvojiti bez da ju odlemis..no za novije maticne nemam pojima, vjerojatno ima i jednostavniji nacin..zadnji put sam to radio na nekakvoj 486sx, znaci prije puno godina |
A bas sam se pitao odakle ti to... Ja sam jednu takvu izvadio pajser-sistemom (iscupao) i sad ceka da ju zalemim natrag. Ali, sve novije se trivijalno vade, a dosta ploca (mozda sve?) ima neki pin ili nesto slicno preko cega se resetira BIOS.
Ipak, to sve podrazumijeva otvaranje boxa, sto bas i nije pametno kad se pozivas na garanciju. Mozda ipak najbolje otici u servis, kleti se svim i svacim da "nisam ja nista radio; samo sam dosao doma i spojio i nije radilo". Ali, to ti nisam ja predlozio...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
dodge Moderator
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 19:12 čet, 15. 1. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Ipak, to sve podrazumijeva otvaranje boxa, sto bas i nije pametno kad se pozivas na garanciju. :-s Mozda ipak najbolje otici u servis, kleti se svim i svacim da "[i]nisam ja nista radio; samo sam dosao doma i spojio i nije radilo[/i]". ;) Ali, to ti nisam ja predlozio... :-$ ;)[/quote]Ili reci da si si zalockao BIOS (zaboravil password), a htio bi nest promjenit i da bi si htio iscupat bateriju i vratiti natrag, ali ne mozes otvarat kuciste zbog garancije. Pa jel ti mogu oni barem otvorit pa da si ti tam kod njih to napravis (sto ti nece dat), al ti onda mozda uzmu komp, otvore ga i izvade bateriju i vrate natrag (sad ak su dobre volje onda ti nece nis naplatit, a inace ce te trazit neku minimalnu satnicu). I onda se nadaj da nisi unistio graficku...
:!: :!: BTW :!: :!: Ni ja ti ovo nisam rekao! :-$ :whistle:
vsego (napisa): | Ipak, to sve podrazumijeva otvaranje boxa, sto bas i nije pametno kad se pozivas na garanciju. Mozda ipak najbolje otici u servis, kleti se svim i svacim da "nisam ja nista radio; samo sam dosao doma i spojio i nije radilo". Ali, to ti nisam ja predlozio... | Ili reci da si si zalockao BIOS (zaboravil password), a htio bi nest promjenit i da bi si htio iscupat bateriju i vratiti natrag, ali ne mozes otvarat kuciste zbog garancije. Pa jel ti mogu oni barem otvorit pa da si ti tam kod njih to napravis (sto ti nece dat), al ti onda mozda uzmu komp, otvore ga i izvade bateriju i vrate natrag (sad ak su dobre volje onda ti nece nis naplatit, a inace ce te trazit neku minimalnu satnicu). I onda se nadaj da nisi unistio graficku...
BTW Ni ja ti ovo nisam rekao!
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
Kamti Forumaš(ica)
|
Postano: 10:48 ned, 25. 1. 2004 Naslov: |
|
|
[color=darkblue]Ej, stari moj, pa zakaj bi lemio?! Mislim, nismo više u pradobu... Ili neki još jesu?! :? Eh, da, to vrijeme mmx-a, sx-a, dx-a... Ajme, podsjeća me na početke... 8) Nego ovako, svaka nova ploča (napomenuo si "nova kanta") ima na sebi tzv. jel cmos bateriju, ili tako nešto. To je ono srebrno okruglo kaj imaš na ploči. I na nju je stavljen kontakt koji ju stišće u tu rupu di se nalazi. Samo makni kontakt, izvadi bateriju, vrati ju unutra i to je to. Nema potrebe za lemljenjem, kontakt makneš prstima... :D "Sam svoj majstor lemljenja"? :lol: :lol: :lol: [/color]
Ej, stari moj, pa zakaj bi lemio?! Mislim, nismo više u pradobu... Ili neki još jesu?! Eh, da, to vrijeme mmx-a, sx-a, dx-a... Ajme, podsjeća me na početke... Nego ovako, svaka nova ploča (napomenuo si "nova kanta") ima na sebi tzv. jel cmos bateriju, ili tako nešto. To je ono srebrno okruglo kaj imaš na ploči. I na nju je stavljen kontakt koji ju stišće u tu rupu di se nalazi. Samo makni kontakt, izvadi bateriju, vrati ju unutra i to je to. Nema potrebe za lemljenjem, kontakt makneš prstima... "Sam svoj majstor lemljenja"?
_________________ "A mi zbilja ne moramo ići na predavanja?", X.Y.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
c2h5oh Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 16:21 ned, 25. 1. 2004 Naslov: |
|
|
proradila je kanta sama od sebe :)
a mozda je i onaj mali desni krose koji je prethodio lijevom direktu ipak nesto promjenio :)
proradila je kanta sama od sebe
a mozda je i onaj mali desni krose koji je prethodio lijevom direktu ipak nesto promjenio
_________________ -----------------------------------------------------------------
I just wanna feel adrenaline rushing through my body.
Life isn't just a straight white line!!!
-----------------------------------------------------------------
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
|
|
[Vrh] |
|
|