Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

PMF d.o.o.

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Saf
Forumski umjetnik
Forumski umjetnik

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
22 = 30 - 8

PostPostano: 10:44 čet, 20. 11. 2008    Naslov: PMF d.o.o. Citirajte i odgovorite

Kako gledamo ekonomskoj krizi (kolapsu) u oči, kako se steže remen (kako kome), svaka kunica je dobro došla. Vani (a i kod nas; http://www.ess.hr/) je uobičajena praksa da se razne obrazovne ustanove sufinaciraju vlastitim snagama.

Kako bi funkcioniralo da se to napravi i sa našim faxom? Sveučilište navodno nema love, naš fax se bacio u dodatni trošak dogradnje... Kako bi bilo da se registrira firma koja bi zapošljavala studente i punila kasu faxa? Npr... Navodno Hrvati godišnje potroše 20 000 000 kn na instrukcije iz matematike ( http://www.cro-rss.com/article_za_instrukcije_iz_matematike_20_milijuna_kuna_godi%9Anje__1050552.htm ), a gdje ćeš naći bolje instrukcije nego na PMF-u? Čak bi se mogle iskoristiti prazne učionice kad nema predavanja za grupne poduke... Ili uposliti programere, dizajnere, statističare, financijske matematičare... Moglo bi se servisirati kompove, instaliravati software, preprodavati rabljeni hardware, raditi ankete, ispitivanja tržišta... Fax (što daje određeni kredibilitet) nađe posao, studenti ga odrade, dobe dio kolača, fax napuni kasu :) . Nema SC-a, stajanja u redu....

Npr, svi studenti koji rade u toj firmi uz određenu dnevnicu, imaju besplatne molbe ili upise (onih 200 kn), plus, kad završe fax, mogu reći da imaju i radnog iskustva = lakše naći posao.

Neznam, ali ideja mi se čini izvedivom... Mišljenja?
Kako gledamo ekonomskoj krizi (kolapsu) u oči, kako se steže remen (kako kome), svaka kunica je dobro došla. Vani (a i kod nas; http://www.ess.hr/) je uobičajena praksa da se razne obrazovne ustanove sufinaciraju vlastitim snagama.

Kako bi funkcioniralo da se to napravi i sa našim faxom? Sveučilište navodno nema love, naš fax se bacio u dodatni trošak dogradnje... Kako bi bilo da se registrira firma koja bi zapošljavala studente i punila kasu faxa? Npr... Navodno Hrvati godišnje potroše 20 000 000 kn na instrukcije iz matematike ( http://www.cro-rss.com/article_za_instrukcije_iz_matematike_20_milijuna_kuna_godi%9Anje__1050552.htm ), a gdje ćeš naći bolje instrukcije nego na PMF-u? Čak bi se mogle iskoristiti prazne učionice kad nema predavanja za grupne poduke... Ili uposliti programere, dizajnere, statističare, financijske matematičare... Moglo bi se servisirati kompove, instaliravati software, preprodavati rabljeni hardware, raditi ankete, ispitivanja tržišta... Fax (što daje određeni kredibilitet) nađe posao, studenti ga odrade, dobe dio kolača, fax napuni kasu Smile . Nema SC-a, stajanja u redu....

Npr, svi studenti koji rade u toj firmi uz određenu dnevnicu, imaju besplatne molbe ili upise (onih 200 kn), plus, kad završe fax, mogu reći da imaju i radnog iskustva = lakše naći posao.

Neznam, ali ideja mi se čini izvedivom... Mišljenja?

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
33 = 49 - 16

PostPostano: 10:48 čet, 20. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne bi li to onda bio PMF-MO d.o.o. ?!
ne bi li to onda bio PMF-MO d.o.o. ?!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
5ra
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

10 = 31 - 21

PostPostano: 10:51 čet, 20. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

čini se zanimljivo, ali mislim da je neizvedivo :wink:
čini se zanimljivo, ali mislim da je neizvedivo Wink
[Vrh]
pero
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 14 - 3

PostPostano: 11:00 čet, 20. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ima li koji Varaždinac na forumu? Čini mi se da neke njihove srednje škole imaju nešto slično.
Ima li koji Varaždinac na forumu? Čini mi se da neke njihove srednje škole imaju nešto slično.

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 11:57 čet, 20. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

sviđa mi se

samo, tko bi to sve vodio?
i zašto misliš da bi bilo izvedivo? (ja ne znam pa zato pitam :) )
sviđa mi se

samo, tko bi to sve vodio?
i zašto misliš da bi bilo izvedivo? (ja ne znam pa zato pitam Smile )

Saf
Forumski umjetnik
Forumski umjetnik

22 = 30 - 8

PostPostano: 13:44 čet, 20. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

@marijap: mislim da to stvarno nije važno, firma se može zvati i Kolodvor d.o.o što se mene tiče, ali nitko nije isključio instrukcije iz kemije, biologije, kemijanja kremica, uzgoj biljaka lončarica (ovisi s čime koji odjel može pridonjeti)

[quote="5ra"]čini se zanimljivo, ali mislim da je neizvedivo :wink:[/quote] zašto misliš da je neizvedivo, neki određeni razlog ili si samo "can't be done" osoba?

Smatram da na fakultetu postoji dovoljno studenata koji su privatno/"na crno" programirali, izrađivali web stranice, davali instrukcije... Poanta je samo da se treba organizirati. Treba naći zainteresirane klijente i podjeliti "zaposlenicima" zadatke. Mislim da bi takav projekt privukao i pažnju medija što je automatski besplatna reklama. Računovodstvo, managment i vođenje firme mislim da ne bi trebao biti problem jer su i mnogo manje pametni ljudi nego naši studenti direktori u 10-ak firmi...
@marijap: mislim da to stvarno nije važno, firma se može zvati i Kolodvor d.o.o što se mene tiče, ali nitko nije isključio instrukcije iz kemije, biologije, kemijanja kremica, uzgoj biljaka lončarica (ovisi s čime koji odjel može pridonjeti)

5ra (napisa):
zašto misliš da je neizvedivo, neki određeni razlog ili si samo "can't be done" osoba?

Smatram da na fakultetu postoji dovoljno studenata koji su privatno/"na crno" programirali, izrađivali web stranice, davali instrukcije... Poanta je samo da se treba organizirati. Treba naći zainteresirane klijente i podjeliti "zaposlenicima" zadatke. Mislim da bi takav projekt privukao i pažnju medija što je automatski besplatna reklama. Računovodstvo, managment i vođenje firme mislim da ne bi trebao biti problem jer su i mnogo manje pametni ljudi nego naši studenti direktori u 10-ak firmi...

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 14:14 čet, 20. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Saf"]Mislim da bi takav projekt privukao i pažnju medija što je automatski besplatna reklama.[/quote]

A mogao bi i privuci paznju pravosudnih organa. :?

Nedavno se govorilo o necemu slicnom u cilju "poboljsavanja suradnje znanosti i gospodarstva". S time da nije bilo govora o honorarcenju studenata, nego o sustavnoj suradnji zaposlenika na projektima s gospodarstvom.

U prvoj varijanti ja bih bio kategoricki protiv jer mislim da bi faks trebao poticati studente iskljucivo na sto ranije diplomiravanje, a ne na honorarcenje. U nasim uvjetima neizbjezno je da ce mnogi morati raditi da bi financirali studij, no promicanje toga na samom faksu mislim da je ipak previse. A bilo bi i licemjerno jer PMF-MO ne predvidja status "izvanrednog studenta" (studenta uz rad). Prije bolonje mozda nije ni bilo potrebno, no sada mislim da jest.

I u drugoj varijanti jako sam skeptican prema "PMF-MO d.o.o." jer mi nije jasno kako bi se ta stvar vlasnicki rijesila. Fakultet po sebi je neprofitna organizacija i mislim da ne smije osnivati firme (osim toga zbog "integracije Sveucilista" fakulteti bi trebali izgubiti pravnu osobnost). Kad bi dio zaposlenika osnovao tvrtku koja cilja na iskoristavanje fakultetskih resursa (prostora, racunala, radne snage), odmah bi bili u sukobu interesa.
Saf (napisa):
Mislim da bi takav projekt privukao i pažnju medija što je automatski besplatna reklama.

A mogao bi i privuci paznju pravosudnih organa. Confused

Nedavno se govorilo o necemu slicnom u cilju "poboljsavanja suradnje znanosti i gospodarstva". S time da nije bilo govora o honorarcenju studenata, nego o sustavnoj suradnji zaposlenika na projektima s gospodarstvom.

U prvoj varijanti ja bih bio kategoricki protiv jer mislim da bi faks trebao poticati studente iskljucivo na sto ranije diplomiravanje, a ne na honorarcenje. U nasim uvjetima neizbjezno je da ce mnogi morati raditi da bi financirali studij, no promicanje toga na samom faksu mislim da je ipak previse. A bilo bi i licemjerno jer PMF-MO ne predvidja status "izvanrednog studenta" (studenta uz rad). Prije bolonje mozda nije ni bilo potrebno, no sada mislim da jest.

I u drugoj varijanti jako sam skeptican prema "PMF-MO d.o.o." jer mi nije jasno kako bi se ta stvar vlasnicki rijesila. Fakultet po sebi je neprofitna organizacija i mislim da ne smije osnivati firme (osim toga zbog "integracije Sveucilista" fakulteti bi trebali izgubiti pravnu osobnost). Kad bi dio zaposlenika osnovao tvrtku koja cilja na iskoristavanje fakultetskih resursa (prostora, racunala, radne snage), odmah bi bili u sukobu interesa.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Saf
Forumski umjetnik
Forumski umjetnik

22 = 30 - 8

PostPostano: 17:21 čet, 20. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

neznam, ideja je plasirana u najboljoj namjeri, ne da se obogatim (makar bi mi dobro došlo da mogu plačati studij) nego da se ubije par muha jednim udarcem... Fax puni kasu, studenti stječu radno iskustvo... Mogao bi uvjet da student uopće radi za tu firmu biti prosjek ocijena ili neš... A kaj se vlasničkih stvari tiče, možda ne bi trebali zaposlenici fakulteta registrirati firmu nego studenti? Ili fax kao pravna osoba?

@Krcko: Što se fakulteta kao neprofitne organizacije tiče, nije mi jasno zašto onda uzimaju masne pare na upise, molbe, školarine... Zamisli da se zaradom od poslovanja kompenziraju i prebiju školarine, pa godina košta 3000 a ne 5000? kaj misliš o tome? Osim toga bilo bi zgodno vidjeti kako je to riješila ona škola u Varaždinu, jer ako su faxevi neprofitni, onda su i škole!
neznam, ideja je plasirana u najboljoj namjeri, ne da se obogatim (makar bi mi dobro došlo da mogu plačati studij) nego da se ubije par muha jednim udarcem... Fax puni kasu, studenti stječu radno iskustvo... Mogao bi uvjet da student uopće radi za tu firmu biti prosjek ocijena ili neš... A kaj se vlasničkih stvari tiče, možda ne bi trebali zaposlenici fakulteta registrirati firmu nego studenti? Ili fax kao pravna osoba?

@Krcko: Što se fakulteta kao neprofitne organizacije tiče, nije mi jasno zašto onda uzimaju masne pare na upise, molbe, školarine... Zamisli da se zaradom od poslovanja kompenziraju i prebiju školarine, pa godina košta 3000 a ne 5000? kaj misliš o tome? Osim toga bilo bi zgodno vidjeti kako je to riješila ona škola u Varaždinu, jer ako su faxevi neprofitni, onda su i škole!

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 18:01 čet, 20. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

al kaj student ko student time ne bi došao na isto?
dakle, ja radim i uzimaju mi dio para (koe bi mi ostale samostalnim držanjem instrukcija) i onda mi za taj dio kaj su mi uzeli (da si napune kesu) smanje školarinu... mislim ja prva ne vidim di je tu moja zarada? a ni njihova. jer to kaj zarade na meni mi kasnije smanje školarinu.
dakle, ja radim i uzimaju mi dio para (koe bi mi ostale samostalnim držanjem instrukcija) i onda mi za taj dio kaj su mi uzeli (da si napune kesu) smanje školarinu... mislim ja prva ne vidim di je tu moja zarada? a ni njihova. jer to kaj zarade na meni mi kasnije smanje školarinu.

nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 21:37 čet, 20. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]I u drugoj varijanti jako sam skeptican prema "PMF-MO d.o.o." jer mi nije jasno kako bi se ta stvar vlasnicki rijesila. Fakultet po sebi je neprofitna organizacija i mislim da ne smije osnivati firme (osim toga zbog "integracije Sveucilista" fakulteti bi trebali izgubiti pravnu osobnost). Kad bi dio zaposlenika osnovao tvrtku koja cilja na iskoristavanje fakultetskih resursa (prostora, racunala, radne snage), odmah bi bili u sukobu interesa.[/quote]

što se osnivanja firme tiče mislim da bi se to trebalo moći. naime jako sam siguran da su neki instituti pokretali spin-off firme (IRB sigurno), a čini mi se da je Medicinski fakultet pokrenuo zasebnu kliniku koja funkcionira komercijalno. trebalo bi to malo ispitati.
krcko (napisa):

što se osnivanja firme tiče mislim da bi se to trebalo moći. naime jako sam siguran da su neki instituti pokretali spin-off firme (IRB sigurno), a čini mi se da je Medicinski fakultet pokrenuo zasebnu kliniku koja funkcionira komercijalno. trebalo bi to malo ispitati.

5ra
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

10 = 31 - 21

PostPostano: 1:16 pet, 21. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Saf"]

[quote="5ra"]čini se zanimljivo, ali mislim da je neizvedivo :wink:[/quote] zašto misliš da je neizvedivo, neki određeni razlog ili si samo "can't be done" osoba?
[/quote]

mislim da je pravno neizvedivo. sigurno postoje neki propisi koji to ne dopuštaju. možda se varam. bilo bi lijepo da se varam.
Saf (napisa):

5ra (napisa):
zašto misliš da je neizvedivo, neki određeni razlog ili si samo "can't be done" osoba?

mislim da je pravno neizvedivo. sigurno postoje neki propisi koji to ne dopuštaju. možda se varam. bilo bi lijepo da se varam.
[Vrh]
Saf
Forumski umjetnik
Forumski umjetnik

22 = 30 - 8

PostPostano: 9:57 pet, 21. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"]al kaj student ko student time ne bi došao na isto?
dakle, ja radim i uzimaju mi dio para (koe bi mi ostale samostalnim držanjem instrukcija) i onda mi za taj dio kaj su mi uzeli (da si napune kesu) smanje školarinu... mislim ja prva ne vidim di je tu moja zarada? a ni njihova. jer to kaj zarade na meni mi kasnije smanje školarinu.[/quote]

TO su samo projekcije, šbbkbb. dalo bi se to drugačije regulirati... u svakom slučaju, na taj način bi se "lakše" došlo do posla... Npr. i ja dajem klincima instrukcije, ali maximalono ih skupim 3-4 u određenom periodu, neovisno koliko oglasa poljepio i objavio na internetu. Netko drugi ih ima 10-15 pa ih ne stigne sve odraditi, ovako bi se to ujednačilo... A i mišljenja sam da sama je činjenica da je firma pod "pokroviteljstvom" PMF-a ili sveučilišta privlačna klijentima. Mislim da bi ljude to privuklo i ulilo im određenu sigurnost...

[quote="nemo"]što se osnivanja firme tiče mislim da bi se to trebalo moći. naime jako sam siguran da su neki instituti pokretali spin-off firme (IRB sigurno), a čini mi se da je Medicinski fakultet pokrenuo zasebnu kliniku koja funkcionira komercijalno. trebalo bi to malo ispitati.[/quote]

Interesantno... jel ima tko frenda-icu na medicini da to malo ispita?
mladac (napisa):

TO su samo projekcije, šbbkbb. dalo bi se to drugačije regulirati... u svakom slučaju, na taj način bi se "lakše" došlo do posla... Npr. i ja dajem klincima instrukcije, ali maximalono ih skupim 3-4 u određenom periodu, neovisno koliko oglasa poljepio i objavio na internetu. Netko drugi ih ima 10-15 pa ih ne stigne sve odraditi, ovako bi se to ujednačilo... A i mišljenja sam da sama je činjenica da je firma pod "pokroviteljstvom" PMF-a ili sveučilišta privlačna klijentima. Mislim da bi ljude to privuklo i ulilo im određenu sigurnost...

nemo (napisa):

Interesantno... jel ima tko frenda-icu na medicini da to malo ispita?

kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 12:15 pet, 21. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

@ Saf - tko kaze da je fax neprofitna organizacija? pa cim naplacuju skolarinu, onda nije neprofitna. uostalom, to je znanstveno-obrazovna organizacija.

anyway, zgodna ideja, ali bojim se da u nekim segmentima ne bi bas naisla na potporu zakona. i to je jako veliki zalogaj, cini mi se. naime, trebalo bi registrirati obrt sa tim-i-tim djelatnostima, imati temeljni kapital (ajde, pretpostavimo da pmf-mo ipak nije toliko u minusu za to!).....i izdavati racune za svaku pruzenu uslugu (instrukcije.....).....vrlo brzo bi taj obrt usao u sustav PDVa, pa ti onda jos i drzava sjedne na sve to.....pa onda jos moras imati i vanjski knjigovodstveni servis za odrzavanje SVIH knjiga (mislim da knjigovodstveni ured faxa to ne bi smio raditi)......time troskovi rastu, rastu, rastu.......a nisam bas siguran kako bi se uspjelo izvesti da pmf-mo kao pravna osoba osniva pmf-mo d.o.o.......+ uz sve to moras racunati da neki studenti vec rade na tim poslovima, a prema zakonu je zabranjeno sudjelovati u trzisnoj utakmici, sto znaci - ako neki student u nekoj xy firmi radi kao web dizajner, onda ne smije raditi u nekoj firmi koja je registrirana na istu djelatnost, tj. ne bi smio raditi u pmf-mo d.o.o.

puno je restikcija. ali svaka cast na ideji! ;)

hm.....znam da prirodoslovna škola vladimira preloga proizvodi krede. koje onda dalje distribuiraju. (zato je to jos jedna od rijetkih skola koja rade na klasicnoj zelenoj ploci + kreda, a ne na bijelim plocama + marker) ali ne znam kako je to kod njih rjeseno.......
@ Saf - tko kaze da je fax neprofitna organizacija? pa cim naplacuju skolarinu, onda nije neprofitna. uostalom, to je znanstveno-obrazovna organizacija.

anyway, zgodna ideja, ali bojim se da u nekim segmentima ne bi bas naisla na potporu zakona. i to je jako veliki zalogaj, cini mi se. naime, trebalo bi registrirati obrt sa tim-i-tim djelatnostima, imati temeljni kapital (ajde, pretpostavimo da pmf-mo ipak nije toliko u minusu za to!).....i izdavati racune za svaku pruzenu uslugu (instrukcije.....).....vrlo brzo bi taj obrt usao u sustav PDVa, pa ti onda jos i drzava sjedne na sve to.....pa onda jos moras imati i vanjski knjigovodstveni servis za odrzavanje SVIH knjiga (mislim da knjigovodstveni ured faxa to ne bi smio raditi)......time troskovi rastu, rastu, rastu.......a nisam bas siguran kako bi se uspjelo izvesti da pmf-mo kao pravna osoba osniva pmf-mo d.o.o.......+ uz sve to moras racunati da neki studenti vec rade na tim poslovima, a prema zakonu je zabranjeno sudjelovati u trzisnoj utakmici, sto znaci - ako neki student u nekoj xy firmi radi kao web dizajner, onda ne smije raditi u nekoj firmi koja je registrirana na istu djelatnost, tj. ne bi smio raditi u pmf-mo d.o.o.

puno je restikcija. ali svaka cast na ideji! Wink

hm.....znam da prirodoslovna škola vladimira preloga proizvodi krede. koje onda dalje distribuiraju. (zato je to jos jedna od rijetkih skola koja rade na klasicnoj zelenoj ploci + kreda, a ne na bijelim plocama + marker) ali ne znam kako je to kod njih rjeseno.......

by A.Einstein
[Vrh]
Saf
Forumski umjetnik
Forumski umjetnik

22 = 30 - 8

PostPostano: 14:22 pet, 21. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]@ Saf - tko kaze da je fax neprofitna organizacija? pa cim naplacuju skolarinu, onda nije neprofitna. uostalom, to je znanstveno-obrazovna organizacija. [/quote]

Ne tvrdim ja to. Nisam pročitao statut, ali Krcko kao zaposlenik valjda je pa on bolje zna.

[quote="krcko"] Fakultet po sebi je neprofitna organizacija i mislim da ne smije osnivati firme(...)[/quote]

Tvoji argumenti stoje...

[quote="Saf"]Što se fakulteta kao neprofitne organizacije tiče, nije mi jasno zašto onda uzimaju masne pare na upise, molbe, školarine...[/quote]
kenny (napisa):

Ne tvrdim ja to. Nisam pročitao statut, ali Krcko kao zaposlenik valjda je pa on bolje zna.

krcko (napisa):
Fakultet po sebi je neprofitna organizacija i mislim da ne smije osnivati firme(...)

Tvoji argumenti stoje...

Saf (napisa):
Što se fakulteta kao neprofitne organizacije tiče, nije mi jasno zašto onda uzimaju masne pare na upise, molbe, školarine...

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 15:15 pet, 21. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Saf"]Što se fakulteta kao neprofitne organizacije tiče, nije mi jasno zašto onda uzimaju masne pare na upise, molbe, školarine...[/quote]

Zbog pokrivanja troskova temeljne djelatnosti (u ovom slucaju nastave). To ukljucuje odrzavanje zgrade, racunala, opremu, nastavne materijale itd.

Djelatnost fakulteta regulirana je Zakonom o ustanovama i Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju. Kog zanima dostupni su [url=http://narodne-novine.nn.hr/]online[/url] pa mozete istraziti smiju li fakulteti osnivati trgovacka drustva. Ja necu jer mi se ideja ne svidja.
Saf (napisa):
Što se fakulteta kao neprofitne organizacije tiče, nije mi jasno zašto onda uzimaju masne pare na upise, molbe, školarine...

Zbog pokrivanja troskova temeljne djelatnosti (u ovom slucaju nastave). To ukljucuje odrzavanje zgrade, racunala, opremu, nastavne materijale itd.

Djelatnost fakulteta regulirana je Zakonom o ustanovama i Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju. Kog zanima dostupni su online pa mozete istraziti smiju li fakulteti osnivati trgovacka drustva. Ja necu jer mi se ideja ne svidja.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Saf
Forumski umjetnik
Forumski umjetnik

22 = 30 - 8

PostPostano: 17:42 pet, 21. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Ja necu jer mi se ideja ne svidja.[/quote]

A ipak si pomogao... hvala :!:
krcko (napisa):
Ja necu jer mi se ideja ne svidja.

A ipak si pomogao... hvala Exclamation

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum