Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

crtanje sklopovlja

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računala (općenito)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
43 = 94 - 51

PostPostano: 14:52 pon, 24. 11. 2008    Naslov: crtanje sklopovlja Citirajte i odgovorite

hello.....

ovako, treba mi neki program za crtanje logickih sklopova........slozenih, naravno......mislim na povezivanje logickih sklopova. :) zna li itko neki koristan program?

hvala unaprijed :)
hello.....

ovako, treba mi neki program za crtanje logickih sklopova........slozenih, naravno......mislim na povezivanje logickih sklopova. Smile zna li itko neki koristan program?

hvala unaprijed Smile

by A.Einstein
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
nemo
Moderator
Moderator

Spol: muško
30 = 34 - 4

PostPostano: 23:01 pon, 24. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

programi poput Electronics Workbench (EWB) ti obično u sebi sadrže i logičke skolpove uz svu ostalu elektroniku. problem je što su obično takvi programi komercijalni, a i nisam siguran koliko su pogodni za specijaliziranu izradu [b]složenih[/b] sklopova. u srednjoj sam EWB koristio za simuliranje nekih relativno jednostavnih sklopova, pa ne znam kako bi se točno nosio sa kompliciranim stvarima.

ako ti treba samo crtanje mislim da ti tu najbolje radi MS Visio - služi za crtanje kojekakvih shema, a koliko se sjeća ima i solidnu bazu simbola logičkih sklopova.
programi poput Electronics Workbench (EWB) ti obično u sebi sadrže i logičke skolpove uz svu ostalu elektroniku. problem je što su obično takvi programi komercijalni, a i nisam siguran koliko su pogodni za specijaliziranu izradu složenih sklopova. u srednjoj sam EWB koristio za simuliranje nekih relativno jednostavnih sklopova, pa ne znam kako bi se točno nosio sa kompliciranim stvarima.

ako ti treba samo crtanje mislim da ti tu najbolje radi MS Visio - služi za crtanje kojekakvih shema, a koliko se sjeća ima i solidnu bazu simbola logičkih sklopova.

kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 7:33 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma pod slozenim sam mislio na kombiniranje i-, ili- i ne- sklopova.....to mi treba za moje ucenike. htio bi u necem profesionalnijem od painta (:D) nacrtati zadatke za pismeni ispit. provjera istinosne tablice moze biti samo +, da kontroliram sam sebe. :)
ma pod slozenim sam mislio na kombiniranje i-, ili- i ne- sklopova.....to mi treba za moje ucenike. htio bi u necem profesionalnijem od painta (Very Happy) nacrtati zadatke za pismeni ispit. provjera istinosne tablice moze biti samo +, da kontroliram sam sebe. Smile

by A.Einstein
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
nemo
Moderator
Moderator

Spol: muško
30 = 34 - 4

PostPostano: 16:30 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]ma pod slozenim sam mislio na kombiniranje i-, ili- i ne- sklopova.....to mi treba za moje ucenike. htio bi u necem profesionalnijem od painta (:D) nacrtati zadatke za pismeni ispit. provjera istinosne tablice moze biti samo +, da kontroliram sam sebe. :)[/quote]

oh onda ti je EWB overkill, ali bi ti definitivno mogao simulirati ove tvoje zadatke. kad si rekao složene sklopove ja sam si mislio na nešto što je složenije od toga da povežeš par logičkih vrata :g: Visio bi ti trebao biti taman ;)
kenny (napisa):
ma pod slozenim sam mislio na kombiniranje i-, ili- i ne- sklopova.....to mi treba za moje ucenike. htio bi u necem profesionalnijem od painta (Very Happy) nacrtati zadatke za pismeni ispit. provjera istinosne tablice moze biti samo +, da kontroliram sam sebe. Smile

oh onda ti je EWB overkill, ali bi ti definitivno mogao simulirati ove tvoje zadatke. kad si rekao složene sklopove ja sam si mislio na nešto što je složenije od toga da povežeš par logičkih vrata Mr. Green Visio bi ti trebao biti taman Wink

mibo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 19:01 pet, 12. 12. 2008    Naslov: Pogledaj ovo... Citirajte i odgovorite

Možda korisno: [url]http://www.freepcb.com/[/url]
Možda korisno: http://www.freepcb.com/

George Orwell: 1984
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računala (općenito) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum