Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Ugovor o djelu za zamjenski rad u školi

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
jp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-1 = 4 - 5

PostPostano: 11:48 pon, 29. 3. 2010    Naslov: Ugovor o djelu za zamjenski rad u školi Citirajte i odgovorite

Pozdrav, zanima me da li netko ima iskustva o radu u školi na zamjeni preko ugovora o djelu. U školi su mi rekli da može samo ugovor o radu, a to mi ne paše, jer je kratka zamjena, a primam obiteljsku mirovinu. U Zavodu za mirovinsko su mi rekli da je moguće, sklopiti ugovor o djelu, ali samo ako se radi o deficitarnom zanimanju i ako nije drugačije propisano pravilnikom škole. Ako netko ima iskustva s tim, bio bih zahvala da ih iznese. :)
Pozdrav, zanima me da li netko ima iskustva o radu u školi na zamjeni preko ugovora o djelu. U školi su mi rekli da može samo ugovor o radu, a to mi ne paše, jer je kratka zamjena, a primam obiteljsku mirovinu. U Zavodu za mirovinsko su mi rekli da je moguće, sklopiti ugovor o djelu, ali samo ako se radi o deficitarnom zanimanju i ako nije drugačije propisano pravilnikom škole. Ako netko ima iskustva s tim, bio bih zahvala da ih iznese. Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 19:14 pon, 29. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nijedna škola ti neće pristati dati ugovor o djelu jer im MZOŠ neće to dopustiti. Naime, porez na ugovor o djelu je prevelik, a to im se nikako ne isplati.

Evo, ja uz redovan posao u školi na ugovor o radu radim i sa strane na ugovor o djelu. Da bih ja mjesečno dobio 500 kuna, poslodavac mora uplatiti skoro 900 kuna. Kužiš, skoro pa isto toliko!
Nijedna škola ti neće pristati dati ugovor o djelu jer im MZOŠ neće to dopustiti. Naime, porez na ugovor o djelu je prevelik, a to im se nikako ne isplati.

Evo, ja uz redovan posao u školi na ugovor o radu radim i sa strane na ugovor o djelu. Da bih ja mjesečno dobio 500 kuna, poslodavac mora uplatiti skoro 900 kuna. Kužiš, skoro pa isto toliko!

by A.Einstein
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
jp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 4 - 5

PostPostano: 20:30 pon, 29. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nekako mislim da nije bio u pitanju novac, vec zakon u smislu da se ugovor o djelu moze sklopiti sa poslodavcem za posao koji doticna firma ne obavlja ili tako nesto. U suprotnom ide ugovor o radu.

Al dobro, mogu ja i ugovor o djelu preko sc-a ako je u pitanju novac. Mislim da je to najjeftinije. Ja sam jos redoviti student.
Da li netko zna da li se moze sa skolom sklopiti ugovor o djelu preko sc-a?

Jel uopce mogu sklopiti ugovor o radu kao redoviti student? Da li se s tim gubi status? Zahvaljujem na svim informacijama
Nekako mislim da nije bio u pitanju novac, vec zakon u smislu da se ugovor o djelu moze sklopiti sa poslodavcem za posao koji doticna firma ne obavlja ili tako nesto. U suprotnom ide ugovor o radu.

Al dobro, mogu ja i ugovor o djelu preko sc-a ako je u pitanju novac. Mislim da je to najjeftinije. Ja sam jos redoviti student.
Da li netko zna da li se moze sa skolom sklopiti ugovor o djelu preko sc-a?

Jel uopce mogu sklopiti ugovor o radu kao redoviti student? Da li se s tim gubi status? Zahvaljujem na svim informacijama

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 20:42 pon, 29. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Možeš jer se to ne provjerava. Ja sam se zaposlio u školi na ugovor o radu još kao student. I dalje sam bio redovni student. Em što te nitko ne pita em što na PMF-MO ne postoji institucija izvarednog studenta.

Postupak je ovakav: odeš u referadu i tražiš maturalnu svjedodžbu na posudbu na par dana, odeš u Zavod za zapošljavanje u Vodnikovu otvoriti radnu knjižicu, osoba kojoj si na PK kartici te treba odjaviti sa svoje PK i poslati ti kopiju iste...sa tim odlaziš na poreznu otvoriti svoju PK karticu. Na kraju u školu odneseš radnu knjižicu i PK karticu (ovo drugo ne moraš tako hitno).

Inače, u školi se ne možeš zaposliti na ugovor o djelu, a još manje na ugovor preko SCa. zakon o odgoju i obrazovanju jasno kaže:

(1) Radni odnos u školskoj ustanovi zasniva se [b]ugovorom o radu[/b] na temelju natječaja.
Možeš jer se to ne provjerava. Ja sam se zaposlio u školi na ugovor o radu još kao student. I dalje sam bio redovni student. Em što te nitko ne pita em što na PMF-MO ne postoji institucija izvarednog studenta.

Postupak je ovakav: odeš u referadu i tražiš maturalnu svjedodžbu na posudbu na par dana, odeš u Zavod za zapošljavanje u Vodnikovu otvoriti radnu knjižicu, osoba kojoj si na PK kartici te treba odjaviti sa svoje PK i poslati ti kopiju iste...sa tim odlaziš na poreznu otvoriti svoju PK karticu. Na kraju u školu odneseš radnu knjižicu i PK karticu (ovo drugo ne moraš tako hitno).

Inače, u školi se ne možeš zaposliti na ugovor o djelu, a još manje na ugovor preko SCa. zakon o odgoju i obrazovanju jasno kaže:

(1) Radni odnos u školskoj ustanovi zasniva se ugovorom o radu na temelju natječaja.

by A.Einstein
[Vrh]
jp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 4 - 5

PostPostano: 21:10 pon, 29. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Al ugovor o radu mi ne odgovara na tako kratko razdoblje jer gubim obiteljsku mirovinu. A nije mi jasno jos nesto: Kako mogu raditi na ugovor o radu, kad bi mi ko apsolventu pisalo da imam SSS u radnoj knjizici, a time ne zadovoljavam nikakve kvalifikacije?

Hvala kenny na trudu, evo sarma ;)
Al ugovor o radu mi ne odgovara na tako kratko razdoblje jer gubim obiteljsku mirovinu. A nije mi jasno jos nesto: Kako mogu raditi na ugovor o radu, kad bi mi ko apsolventu pisalo da imam SSS u radnoj knjizici, a time ne zadovoljavam nikakve kvalifikacije?

Hvala kenny na trudu, evo sarma Wink

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 22:22 pon, 29. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Moraš u školu donijeti i potvrdu sa fakulteta da si apsolvent. Ma nisi jedina u takvoj situaciji. Puno je nas radilo na takav način. U slučaju da škola nije našla nekog sa završenim fakultetom određene struke, ima se pravo zaposliti i nestručnjak - apsolvent. Ja sam radio godinu dana dok sam bio apsolvent. U radnoj mi je knjižici pisalo SSS.

A čuj...na tvom bi mjestu dobro razmislio jer je plaća apsolventa u školi poprilično mala. Cca 3200 kn. Ako bi zbog te crkavice od mjesec, dva izgubila obiteljsku mirovinu koju bi dobivala nekoliko mjeseci više, onda ti se ne isplati.

U svakom slučaju da te upozorim na sljedeću stvar...ako se radi o zamjeni za porodiljni, računaj da ćeš od sredine lipnja (kad završi škola) dobiti nogu u dupe. Naknade za porodiljni/bolovanje su jako malene i ljudi se, čim završi nastava, skidaju sa bolovanja kako bi primali punu plaću, a ionako preko praznika niš ne rade. To se meni dogodilo, ali sam ja imao povoljnu situaciju jer sam radio godinu dana, pa sam imao pravo na godišnji (mislim da sam imao 22 radna dana). Tako sam ja ustvari dobio nogu u dupe tek sredinom kolovoza (nakon godišnjeg), a ne onda kada se kolegica koju sam mijenjao vratila sa porodiljnog (početak srpnja). Pravo na godišnji odmor ostvaruješ ako si bez prekida radila 6 mjeseci.
Moraš u školu donijeti i potvrdu sa fakulteta da si apsolvent. Ma nisi jedina u takvoj situaciji. Puno je nas radilo na takav način. U slučaju da škola nije našla nekog sa završenim fakultetom određene struke, ima se pravo zaposliti i nestručnjak - apsolvent. Ja sam radio godinu dana dok sam bio apsolvent. U radnoj mi je knjižici pisalo SSS.

A čuj...na tvom bi mjestu dobro razmislio jer je plaća apsolventa u školi poprilično mala. Cca 3200 kn. Ako bi zbog te crkavice od mjesec, dva izgubila obiteljsku mirovinu koju bi dobivala nekoliko mjeseci više, onda ti se ne isplati.

U svakom slučaju da te upozorim na sljedeću stvar...ako se radi o zamjeni za porodiljni, računaj da ćeš od sredine lipnja (kad završi škola) dobiti nogu u dupe. Naknade za porodiljni/bolovanje su jako malene i ljudi se, čim završi nastava, skidaju sa bolovanja kako bi primali punu plaću, a ionako preko praznika niš ne rade. To se meni dogodilo, ali sam ja imao povoljnu situaciju jer sam radio godinu dana, pa sam imao pravo na godišnji (mislim da sam imao 22 radna dana). Tako sam ja ustvari dobio nogu u dupe tek sredinom kolovoza (nakon godišnjeg), a ne onda kada se kolegica koju sam mijenjao vratila sa porodiljnog (početak srpnja). Pravo na godišnji odmor ostvaruješ ako si bez prekida radila 6 mjeseci.

by A.Einstein
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum