Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Wireless u NSB

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računala (općenito)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
99 = 124 - 25

PostPostano: 12:09 pet, 16. 1. 2009    Naslov: Wireless u NSB Citirajte i odgovorite

Neki dan sam bio s laptopom u NSB i nisam se nikako mogao spojiti na mrezu. Normalno je vidim pod wireless networks, ali kad se idem spojiti, prvo dugo acquirea network address, i onda ne uspije, i imam limited or no conectivity (i dobijem neki IP koji se vec dodijeljuje u slucaju kad ti DHCP ne uspije dodijeliti IP - 169.254.xxx.xxx). Gledam okolo svi ljudi bez problema koriste net, a ja se ne mogu spojiti: Naravno probao sam repairat - nece jer ne moze dobit IP, restartat laptop - opet sve isto.
Provjerio sam da mi je DHCP client service ukljucen i postavljen na automatic, da mi je u propertiesima namjesteno na automatsko dobivanje IP i DNS adresa. Na kraju sam probao resetirati TCP/IP pomocu NetShella, ali nista nije pomoglo.

Na sve ostale mreze koje sam prije i nakon toga probao sam se bez problema spojio, ali u nacionalnoj ne mogu, i to ni na jednu od 3 mreze koje tam opostoje, a sve su open access.

Pa ako itko ima ideju o cemu bi se tu moglo raditi, bio bih zahvalan, jer dok to ne rijesimizgubio sam svoju najbolju lokaciju za ucenje :P
Neki dan sam bio s laptopom u NSB i nisam se nikako mogao spojiti na mrezu. Normalno je vidim pod wireless networks, ali kad se idem spojiti, prvo dugo acquirea network address, i onda ne uspije, i imam limited or no conectivity (i dobijem neki IP koji se vec dodijeljuje u slucaju kad ti DHCP ne uspije dodijeliti IP - 169.254.xxx.xxx). Gledam okolo svi ljudi bez problema koriste net, a ja se ne mogu spojiti: Naravno probao sam repairat - nece jer ne moze dobit IP, restartat laptop - opet sve isto.
Provjerio sam da mi je DHCP client service ukljucen i postavljen na automatic, da mi je u propertiesima namjesteno na automatsko dobivanje IP i DNS adresa. Na kraju sam probao resetirati TCP/IP pomocu NetShella, ali nista nije pomoglo.

Na sve ostale mreze koje sam prije i nakon toga probao sam se bez problema spojio, ali u nacionalnoj ne mogu, i to ni na jednu od 3 mreze koje tam opostoje, a sve su open access.

Pa ako itko ima ideju o cemu bi se tu moglo raditi, bio bih zahvalan, jer dok to ne rijesimizgubio sam svoju najbolju lokaciju za ucenje Razz

SickJedi
Moderator
Moderator

Spol: muško
12 = 42 - 30

PostPostano: 16:02 sub, 17. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jesi probao staviti staticku IP adresu?

Mozda imaju MAC filter, iako mi to nije bas vjerojatno...
Jesi probao staviti staticku IP adresu?

Mozda imaju MAC filter, iako mi to nije bas vjerojatno...

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 74 - 66

PostPostano: 0:43 ned, 18. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

u nsb-e postoji bezicna internet mreza :roll:
u nsb-e postoji bezicna internet mreza Rolling Eyes

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računala (općenito) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum