Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:48 pet, 23. 1. 2009 Naslov: pitanje oko css-a |
|
|
Imam problem sa css-om... želio bih da mi stranica izgleda kao u attachmentu, a nikako to dobit... jel zna netko kako? Svakakve kemije sa paddingom i marginama sam probo, ali nikako... i kako tablicu centrirat na sredinu "desnog dijela ekrana"?
Svi okviri su odvojeni korištenjem <div> tagova, svaki je posebna cjelina...
Hvala
Imam problem sa css-om... želio bih da mi stranica izgleda kao u attachmentu, a nikako to dobit... jel zna netko kako? Svakakve kemije sa paddingom i marginama sam probo, ali nikako... i kako tablicu centrirat na sredinu "desnog dijela ekrana"?
Svi okviri su odvojeni korištenjem <div> tagova, svaki je posebna cjelina...
Hvala
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
Description: |
|
Filesize: |
34.39 KB |
Viewed: |
153 Time(s) |

|
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:07 pet, 23. 1. 2009 Naslov: |
|
|
Sto znaci "pozicija fixna"? :-k Kao "[tt]position: absolute;[/tt]" (tj. ne ovisi o rastezanju i skupljanju ekrana, pomicanju drugih elemenata i sl) ili kao "stalno je tu, neovisno o scrollidbi" ([tt]position: fixed;[/tt], ako se dobro sjecam)? :D
Sto znaci "pozicija fixna"? Kao "position: absolute;" (tj. ne ovisi o rastezanju i skupljanju ekrana, pomicanju drugih elemenata i sl) ili kao "stalno je tu, neovisno o scrollidbi" (position: fixed;, ako se dobro sjecam)?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:22 pet, 23. 1. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Mad Wilson"]
Stavi na [tt]table[/tt] stil [code:1]margin-left:auto; margin-right:auto;[/code:1]
[/quote]
Hvala, budem probo :D
[quote="Mad Wilson"]
Vidim da si mi svg satic popalio. You wellcome.[/quote]
Da, jesam :D Hvala :D Inače, WELCOME se piše sa jednim L, ne 2 :D
[quote="Mad Wilson"]
Kupnjem veceg ekrana. Ili time da smanjis font slova i velicinu div-ova i paddinga i ...[/quote]
Znači nikak ne može bit dobro na svakom ekranu? Ah, budem probo napravit na kompu, pa na laptopu pogledam, ak bude i tamo ok, to je to.
Hvala :D
Mad Wilson (napisa): |
Stavi na table stil Kod: | margin-left:auto; margin-right:auto; |
|
Hvala, budem probo
Vidim da si mi svg satic popalio. You wellcome. |
Da, jesam Hvala Inače, WELCOME se piše sa jednim L, ne 2
Kupnjem veceg ekrana. Ili time da smanjis font slova i velicinu div-ova i paddinga i ... |
Znači nikak ne može bit dobro na svakom ekranu? Ah, budem probo napravit na kompu, pa na laptopu pogledam, ak bude i tamo ok, to je to.
Hvala
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)

|
Postano: 18:37 pet, 23. 1. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Luuka"]
[/quote]
Naravno da ne; ne samo da stranica izgleda drugacije na razlicitim monitorima, nego (znatno) drugacije na razlicitim browserima (i razlicitim verzijama razlicitih browsera). Pomaze da velicine (u CSSu) zadajes u postocima (sto nije uvijek moguce). Tako se stranica skalira sirini prozora (cak) - sto nije uvijek dobro.
Luuka (napisa): |
|
Naravno da ne; ne samo da stranica izgleda drugacije na razlicitim monitorima, nego (znatno) drugacije na razlicitim browserima (i razlicitim verzijama razlicitih browsera). Pomaze da velicine (u CSSu) zadajes u postocima (sto nije uvijek moguce). Tako se stranica skalira sirini prozora (cak) - sto nije uvijek dobro.
|
|
[Vrh] |
|
|