Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Umjetna inteligencija - nejasnoce vezane uz predavanja

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Računarski kolegiji
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
99 = 124 - 25

PostPostano: 0:36 uto, 3. 3. 2009    Naslov: Umjetna inteligencija - nejasnoce vezane uz predavanja Citirajte i odgovorite

Kako nisam mogao doci na zavrsni, pa cu izaci na popravni u cetvrtak bio bih iznimno zahvalan kolegama koji podijele iskustva sa ispita samnom. Dakle kako je to izgledalo - sto se trazilo, definicije, zadaci, cisto okvirno nesto? Je li bilo puno zadataka i treba li znati sve sto smo radili (recimo prolog)...
Kako nisam mogao doci na zavrsni, pa cu izaci na popravni u cetvrtak bio bih iznimno zahvalan kolegama koji podijele iskustva sa ispita samnom. Dakle kako je to izgledalo - sto se trazilo, definicije, zadaci, cisto okvirno nesto? Je li bilo puno zadataka i treba li znati sve sto smo radili (recimo prolog)...

Zadnja promjena: Grga; 23:16 uto, 3. 3. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
iuppiter
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 10 - 7

PostPostano: 6:54 uto, 3. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma ne, nije bil ni prolog ni niš iz vježbi... bila su opisna pitanja...svaki zadatak je imal po dva-tri podpitanja... recimo bil je A* algoritam - što je g i h, što ko je jedno od toga nula, pa BFS, razlika izmežu BFS i DFS, prednosti, mane,objasniti (mislim da je bilo i skicirati pseudokod) genetski algoritam i genetske operatore,pravilo rezolucije - generalizirano,SUBST (ili UNIFY neznam više), TBox, uzorkovanje unaprijed, skicirati perceeptron, njgova reprezentacijska moć,...
bilo je još toga, ne sjećam se više... uglavnom, dovoljno ti je da pročitaš predavanja, pogledaš primjere i raspišeš se na ispitu :)
nije ništ teško... :)
ma ne, nije bil ni prolog ni niš iz vježbi... bila su opisna pitanja...svaki zadatak je imal po dva-tri podpitanja... recimo bil je A* algoritam - što je g i h, što ko je jedno od toga nula, pa BFS, razlika izmežu BFS i DFS, prednosti, mane,objasniti (mislim da je bilo i skicirati pseudokod) genetski algoritam i genetske operatore,pravilo rezolucije - generalizirano,SUBST (ili UNIFY neznam više), TBox, uzorkovanje unaprijed, skicirati perceeptron, njgova reprezentacijska moć,...
bilo je još toga, ne sjećam se više... uglavnom, dovoljno ti je da pročitaš predavanja, pogledaš primjere i raspišeš se na ispitu Smile
nije ništ teško... Smile

/Ciceron/
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 13:16 uto, 3. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Super, tome sam se i nadao :)
Puno hvala
:party:
Super, tome sam se i nadao Smile
Puno hvala
Tuluuuuum!!!

Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 23:10 uto, 3. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Buduci da ne postoji drugi topic o UI, onda cu ovdje pitati stvari koje mi nisu jasne, pa ako netko zna...

1. Evo odmah na pocetku - [color=red]BFS[/color]:
b = max faktor grananja u stablu pretrazivanja
d = dubina rjesenja s najmanjim troskom

Tada smo rekli da je [color=green]vremenska slozenost [/color]1 + b + ... + b^d + b*(b^d -1)
Nije mi jasno odakle ovaj zadnji faktor - jedino sto mi pada na pamet je da mi za slozenost brojimo broj stavljanja cvorova u queue umjesto broj ispitivanja je li odredeni cvor rjesenje. Moram priznati da mi to bas i nema smisla - any ideas?
Buduci da ne postoji drugi topic o UI, onda cu ovdje pitati stvari koje mi nisu jasne, pa ako netko zna...

1. Evo odmah na pocetku - BFS:
b = max faktor grananja u stablu pretrazivanja
d = dubina rjesenja s najmanjim troskom

Tada smo rekli da je vremenska slozenost 1 + b + ... + b^d + b*(b^d -1)
Nije mi jasno odakle ovaj zadnji faktor - jedino sto mi pada na pamet je da mi za slozenost brojimo broj stavljanja cvorova u queue umjesto broj ispitivanja je li odredeni cvor rjesenje. Moram priznati da mi to bas i nema smisla - any ideas?

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Računarski kolegiji Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum