[quote="Saf"]Prvo pitanje na mom usmenom (jesam ga položio, ali sam više znao vani na hodniku nego pred pločom). Jel mi može netko objasniti št su afne grupe?[/quote]
skup svih bijektivnih afinih preslikavanja s kompozicijom kao binarnom operacijom.
[quote="Saf"]Jel to grupa s obzirom na afino preslikavanje?[/quote]
ne razumijem pitanje. na koju grupu misliš?
[quote="Saf"]I ako imam afino preslikavanje i njemu pripadni linearni operator, što mi je još potrebno da jednoznačno odredim afino preslikavanje?[/quote]
ako je, recimo, f:A->A', onda ti, uz linearni operator, treba još uređeni par (P,P') € AxA', tako da je f(P)=P'.
-
mislim.. ovo gore sam malo neprecizno rekao- u principu trebaš znati djelovanje od afinog preslikavanja u jednoj točki.
Saf (napisa): | Prvo pitanje na mom usmenom (jesam ga položio, ali sam više znao vani na hodniku nego pred pločom). Jel mi može netko objasniti št su afne grupe? |
skup svih bijektivnih afinih preslikavanja s kompozicijom kao binarnom operacijom.
Saf (napisa): | Jel to grupa s obzirom na afino preslikavanje? |
ne razumijem pitanje. na koju grupu misliš?
Saf (napisa): | I ako imam afino preslikavanje i njemu pripadni linearni operator, što mi je još potrebno da jednoznačno odredim afino preslikavanje? |
ako je, recimo, f:A→A', onda ti, uz linearni operator, treba još uređeni par (P,P') € AxA', tako da je f(P)=P'.
-
mislim.. ovo gore sam malo neprecizno rekao- u principu trebaš znati djelovanje od afinog preslikavanja u jednoj točki.
_________________ ima let u finish
|