Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Novi Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 20:40 sub, 28. 3. 2009 Naslov: |
|
|
Promjena shella se obicno radi naredbom [tt]chsh[/tt], no nisam siguran je l' na studentu to dozvoljeno; ako nije, onda u [tt].kshrc[/tt] stavi
[tt]exec put/do/basha[/tt]
(ne znam gdje je na studentu [tt]bash[/tt]). :)
Sto se prompta tice, ubaci negdje ([tt].bashrc[/tt], na primjer)
[tt]export PS1='[\u@\h \W]\$'[/tt]
ili tako nesto. 8) Jasno, nisam probavao s [tt]bash[/tt]-om na studentu, pa je mozda bolje prvo isprobati kako radi i tek onda upucati u rc-file. ;)
Promjena shella se obicno radi naredbom chsh, no nisam siguran je l' na studentu to dozvoljeno; ako nije, onda u .kshrc stavi
exec put/do/basha
(ne znam gdje je na studentu bash).
Sto se prompta tice, ubaci negdje (.bashrc, na primjer)
export PS1='[\u@\h \W]\$'
ili tako nesto. Jasno, nisam probavao s bash-om na studentu, pa je mozda bolje prvo isprobati kako radi i tek onda upucati u rc-file.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:56 sub, 28. 3. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Promjena shella se obicno radi naredbom [tt]chsh[/tt], no nisam siguran je l' na studentu to dozvoljeno; ako nije, onda u [tt].kshrc[/tt] stavi
[tt]exec put/do/basha[/tt]
(ne znam gdje je na studentu [tt]bash[/tt]). :)
Sto se prompta tice, ubaci negdje ([tt].bashrc[/tt], na primjer)
[tt]export PS1='[\u@\h \W]\$'[/tt]
ili tako nesto. 8) Jasno, nisam probavao s [tt]bash[/tt]-om na studentu, pa je mozda bolje prvo isprobati kako radi i tek onda upucati u rc-file. ;)[/quote]
[tt]chsh[/tt] ne radi (barem nije radilo kad sam ja provjeravao). Bash radi kako treba, a nalazi se na [tt]/usr/local/bin/bash[/tt].
vsego (napisa): | Promjena shella se obicno radi naredbom chsh, no nisam siguran je l' na studentu to dozvoljeno; ako nije, onda u .kshrc stavi
exec put/do/basha
(ne znam gdje je na studentu bash).
Sto se prompta tice, ubaci negdje (.bashrc, na primjer)
export PS1='[\u@\h \W]\$'
ili tako nesto. Jasno, nisam probavao s bash-om na studentu, pa je mozda bolje prvo isprobati kako radi i tek onda upucati u rc-file. |
chsh ne radi (barem nije radilo kad sam ja provjeravao). Bash radi kako treba, a nalazi se na /usr/local/bin/bash.
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
Novi Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|