Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
afcajax Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
glava Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:04 sub, 18. 4. 2009 Naslov: |
|
|
imam ja jedno drugo pitanje:
Dali nase funkcije (imam zadatak s f-jama preokreni, permutirani palindrom i poznanstva) trebaju ostaviti nepromjenjenu listu, vektor... ili se trazi da se lista, vektor..., koji se unosi, promjeni??
hvala
imam ja jedno drugo pitanje:
Dali nase funkcije (imam zadatak s f-jama preokreni, permutirani palindrom i poznanstva) trebaju ostaviti nepromjenjenu listu, vektor... ili se trazi da se lista, vektor..., koji se unosi, promjeni??
hvala
|
|
[Vrh] |
|
Ančica Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Ančica Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:08 sub, 18. 4. 2009 Naslov: |
|
|
Još nešto.. da li je ovdje:
primjer: ako je g[a]={b}, g[b]={c,d}, g[d]={a,d}, g[e]={d}, g[f]={} (i to je čitav g), tada daljina(g,a) treba vratiti mapu {(a,""), (b,"b"), (c,"bc"), (d,"bd")}
greška kod ovog zadnjeg (d,"bd")? ili ja to ne razumijem? :? Vinko, molim pomoć!! :)
Inače, to je fja:
map<char,string> putevi( map<char,set<char> > g, char s )
i da još: daljina(g,a)=putevi(g,a)
Još nešto.. da li je ovdje:
primjer: ako je g[a]={b}, g[b]={c,d}, g[d]={a,d}, g[e]={d}, g[f]={} (i to je čitav g), tada daljina(g,a) treba vratiti mapu {(a,""), (b,"b"), (c,"bc"), (d,"bd")}
greška kod ovog zadnjeg (d,"bd")? ili ja to ne razumijem? Vinko, molim pomoć!!
Inače, to je fja:
i da još: daljina(g,a)=putevi(g,a)
_________________ ..a jooooooj..
|
|
[Vrh] |
|
afcajax Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:34 ned, 19. 4. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="glava"]imam ja jedno drugo pitanje:
hvala[/quote]
Parametri se u svim zadacima šalju bez referenci, tako da ih možete mijenjati ako hoćete, to neće utjecati na onoga tko ih je pozvao.
[quote="Ančica"]U fji mali_palindromi, može mala pomoć kod objašnjenja?
Kaže da svaki palindrom mora kao podstring sadržavati početni string (sa izbačenim znakovima koji nisu slova)... mi ustvari moramo dodati slova iza zadnjeg slova u stringu tako da taj string pretvorimo u palindrom?[/quote]
Pa tako nekako. Ili na početak ili na kraj... kad postane palindrom šta ispadne manje, to treba vratit.
[size=9][color=#999999]Added after 6 minutes:[/color][/size]
[quote="Ančica"]Još nešto.. da li je ovdje:
greška kod ovog zadnjeg (d,"bd")? ili ja to ne razumijem? :? Vinko, molim pomoć!! :)
Inače, to je fja:
i da još: daljina(g,a)=putevi(g,a)[/quote]
Hm... hvala na uoćenoj greški u tekstu, to ću sigurno promijeniti, a ovoj primjer...
pa iz a se do b može doć preko brida ab
do c se može doć preko puta ab,bc
do d se može doć preko puta ab,bd
i to su svi najkraći putevi
glava (napisa): | imam ja jedno drugo pitanje:
hvala |
Parametri se u svim zadacima šalju bez referenci, tako da ih možete mijenjati ako hoćete, to neće utjecati na onoga tko ih je pozvao.
Ančica (napisa): | U fji mali_palindromi, može mala pomoć kod objašnjenja?
Kaže da svaki palindrom mora kao podstring sadržavati početni string (sa izbačenim znakovima koji nisu slova)... mi ustvari moramo dodati slova iza zadnjeg slova u stringu tako da taj string pretvorimo u palindrom? |
Pa tako nekako. Ili na početak ili na kraj... kad postane palindrom šta ispadne manje, to treba vratit.
Added after 6 minutes:
Ančica (napisa): | Još nešto.. da li je ovdje:
greška kod ovog zadnjeg (d,"bd")? ili ja to ne razumijem? Vinko, molim pomoć!!
Inače, to je fja:
i da još: daljina(g,a)=putevi(g,a) |
Hm... hvala na uoćenoj greški u tekstu, to ću sigurno promijeniti, a ovoj primjer...
pa iz a se do b može doć preko brida ab
do c se može doć preko puta ab,bc
do d se može doć preko puta ab,bd
i to su svi najkraći putevi
|
|
[Vrh] |
|
Ančica Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
glava Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:21 uto, 21. 4. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="glava"]imam 2 pitanja kod permutiranih palindroma:
1)
ovako pise u zadatku:
svaki palindrom se mora sastojati od slova (ne nužno svih) početnog stringa, eventualno sa IZMJENJENIM redosljedom slova
i
ako postoji više palindroma maksimalne duljine, vratiti onaj koji je najmanji obzirom na (leksikografsko) uspoređivanje stringova (velika slova dolaze prije malih)
Kako je uopce moguce da bude vise palindroma u jednoj rijeci kad smijemo permutirati slova kako hocemo??? hocu reci, da ako neki string npr: "eCdCfAbA" sadrzi: "AbA" i "CdC", zbog izmjenjivanja redosljeda mi mozemo od ta 2 palindroma napraviti palindrom "ACbCA" koji je veci od od ta oba.
Dali mi netko moze dati neki primjer s 2 palindroma max duljine??
[/quote]
Hm... sad tek vidim da sam u jednoj grupi malo neprecizno definirao zadatak, ali mislim da u ovoj nisam - u onoj sa najmanji palindromom)
U ovom primjeru koji ste naveli, mogući palindromi maksimalne duljine su i CAbAC i još brojni drugi. Jooj, nisam ni mislio da će zadatak bit tako težak. Dakle, treba pobrojati slova, vidit kojih ima parnih i od tog sastavit prvu polovinu palindroma, počevši od manjih slova k većima. u sredini eventualno ubacit najmanje slovo koje dolazi neparan broj puta i nakon tog ova nadopuniti ostatak palindroma. Samo pazi na velika i mala slova da velika dolaze prije malih... tako nekako
[quote="glava"]
2)
Pise u zadatku da kod testiranja palindromnosti zanemarimo velika i mala slova... u primjeru pise da "abA" -> "Aba". Dali to znaci da bi bilo tocno kada bi funkcija izbacivala "abA"??
hvala![/quote]
Ne, nebi bilo točno kada bi funkcija izbacila abA, jer to nije najmanji palindrom.
glava (napisa): | imam 2 pitanja kod permutiranih palindroma:
1)
ovako pise u zadatku:
svaki palindrom se mora sastojati od slova (ne nužno svih) početnog stringa, eventualno sa IZMJENJENIM redosljedom slova
i
ako postoji više palindroma maksimalne duljine, vratiti onaj koji je najmanji obzirom na (leksikografsko) uspoređivanje stringova (velika slova dolaze prije malih)
Kako je uopce moguce da bude vise palindroma u jednoj rijeci kad smijemo permutirati slova kako hocemo??? hocu reci, da ako neki string npr: "eCdCfAbA" sadrzi: "AbA" i "CdC", zbog izmjenjivanja redosljeda mi mozemo od ta 2 palindroma napraviti palindrom "ACbCA" koji je veci od od ta oba.
Dali mi netko moze dati neki primjer s 2 palindroma max duljine??
|
Hm... sad tek vidim da sam u jednoj grupi malo neprecizno definirao zadatak, ali mislim da u ovoj nisam - u onoj sa najmanji palindromom)
U ovom primjeru koji ste naveli, mogući palindromi maksimalne duljine su i CAbAC i još brojni drugi. Jooj, nisam ni mislio da će zadatak bit tako težak. Dakle, treba pobrojati slova, vidit kojih ima parnih i od tog sastavit prvu polovinu palindroma, počevši od manjih slova k većima. u sredini eventualno ubacit najmanje slovo koje dolazi neparan broj puta i nakon tog ova nadopuniti ostatak palindroma. Samo pazi na velika i mala slova da velika dolaze prije malih... tako nekako
glava (napisa): |
2)
Pise u zadatku da kod testiranja palindromnosti zanemarimo velika i mala slova... u primjeru pise da "abA" → "Aba". Dali to znaci da bi bilo tocno kada bi funkcija izbacivala "abA"??
hvala! |
Ne, nebi bilo točno kada bi funkcija izbacila abA, jer to nije najmanji palindrom.
|
|
[Vrh] |
|
glava Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:11 uto, 21. 4. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="glava"][quote]U ovom primjeru koji ste naveli, mogući palindromi maksimalne duljine su i CAbAC i još brojni drugi.[/quote]
a dali je onda taj koji sam ja napisao "ACbCA" (znaci od stringa "eCdCfAbA") palindrom kojeg bi funkcija trebala vratiti????
[size=9][color=#999999]Added after 3 minutes:[/color][/size]
i jos dali bi od npr: stringa "AAbaaGG" funkcija trebala vratiti "AGabaGA", ili "AaGbGaA" ili nesto trece????[/quote]
da, taj koji ste naveli je najmanji, a u ovom drugom slućaju je AGabaGA manji.
Što se tiče druge grupe, odnosno zadatka sa najmanjim_palindromom koji sadrži određeni podstring, ono što možda nije precizno definirano je da:
1. podstring mora biti podstring, a ne podniz, dakle ne smije se između znakova umetati nove znakove (što je puno lakše za riješiti)
2. ako se dodaju novi znakovi, oni trebaju biti iste veličine kao i oni na suprotnoj strani palindroma.
npr. u primjeru imamo: abc -> abcba. manji od njega bi bio CBabc, ali bi tu morali mijenjati mala slova u velika. Nadam se da je jasno što hoću reći, jer mi je malo komplicirano to objasniti (a i nadam se da je jednostavnije za riješiti od one druge opcije koja bi mogla biti).
glava (napisa): | Citat: | U ovom primjeru koji ste naveli, mogući palindromi maksimalne duljine su i CAbAC i još brojni drugi. |
a dali je onda taj koji sam ja napisao "ACbCA" (znaci od stringa "eCdCfAbA") palindrom kojeg bi funkcija trebala vratiti????
Added after 3 minutes:
i jos dali bi od npr: stringa "AAbaaGG" funkcija trebala vratiti "AGabaGA", ili "AaGbGaA" ili nesto trece???? |
da, taj koji ste naveli je najmanji, a u ovom drugom slućaju je AGabaGA manji.
Što se tiče druge grupe, odnosno zadatka sa najmanjim_palindromom koji sadrži određeni podstring, ono što možda nije precizno definirano je da:
1. podstring mora biti podstring, a ne podniz, dakle ne smije se između znakova umetati nove znakove (što je puno lakše za riješiti)
2. ako se dodaju novi znakovi, oni trebaju biti iste veličine kao i oni na suprotnoj strani palindroma.
npr. u primjeru imamo: abc → abcba. manji od njega bi bio CBabc, ali bi tu morali mijenjati mala slova u velika. Nadam se da je jasno što hoću reći, jer mi je malo komplicirano to objasniti (a i nadam se da je jednostavnije za riješiti od one druge opcije koja bi mogla biti).
|
|
[Vrh] |
|
glava Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
afcajax Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
felixx Forumaš(ica)
|
Postano: 21:55 sri, 22. 4. 2009 Naslov: |
|
|
tekst zadatka:
[quote] vector<string> mali_palindromi( vector<string> v )
sljedeće funkcionalnosti:
u povratnom vectoru svi stringovi trebaju biti palindromi minimalne duljine:
* iz svakog stringa izbaciti sve znakove osim malih i velikih slova engleske abecede
* u povratnom vectoru svi stringovi trebaju biti palindromi minimalne duljine:
* svaki palindrom mora kao podstring sadržavati početni string (sa izbačenim znakovima koji nisu slova)
* kod testiranja palindromnosti zanemariti velika i mala slova
* ako postoji više palindroma minimalne duljine, vratiti onaj koji je najmanji obzirom na (leksikografsko) uspoređivanje stringova (velika slova dolaze prije malih)
* primjer: "abA","a1b2c3","abc","cba","Cba" -> "abA","abcba","abcba","abcba","CbabC"
[/quote]
sad mene zanima ako zanemarujemo dal su slova mala/velika prilikom testiranja palindromnosti, zasto rjesenje od Cba nije "ABCba" ?
u svakom slucaju mislim da je krivo rjesenje za "abc" jer je "CBabc" manje od "abcba"
volio bi pojasnjenje, hvala
tekst zadatka:
Citat: | vector<string> mali_palindromi( vector<string> v )
* iz svakog stringa izbaciti sve znakove osim malih i velikih slova engleske abecede
* svaki palindrom mora kao podstring sadržavati početni string (sa izbačenim znakovima koji nisu slova)
* ako postoji više palindroma minimalne duljine, vratiti onaj koji je najmanji obzirom na (leksikografsko) uspoređivanje stringova (velika slova dolaze prije malih)
* primjer: "abA","a1b2c3","abc","cba","Cba" → "abA","abcba","abcba","abcba","CbabC"
|
sad mene zanima ako zanemarujemo dal su slova mala/velika prilikom testiranja palindromnosti, zasto rjesenje od Cba nije "ABCba" ?
u svakom slucaju mislim da je krivo rjesenje za "abc" jer je "CBabc" manje od "abcba"
volio bi pojasnjenje, hvala
_________________ bla bla
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:30 sri, 22. 4. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="felixx"]tekst zadatka:
[quote] vector<string> mali_palindromi( vector<string> v )
* primjer: "abA","a1b2c3","abc","cba","Cba" -> "abA","abcba","abcba","abcba","CbabC"
[/quote]
volio bi pojasnjenje, hvala[/quote]
Da, ali rekao sam (nekoliko postova višlje) da nadopunite palindrom s onakvim slovima kakvi su na drugoj strani, dakle tu bi trebala mala, pa bi druga opcija bila cbabc, a taj je veći od onog prvog.
Ispričavam se što sam kasno uvidio propust. Nadam se da neće stvoriti zbrku. Bude li ju stvorilo, prilagodit ću program za testiranje da prihvaća i jednu i drugu opciju.
felixx (napisa): | tekst zadatka:
Citat: | vector<string> mali_palindromi( vector<string> v )
* primjer: "abA","a1b2c3","abc","cba","Cba" → "abA","abcba","abcba","abcba","CbabC"
|
volio bi pojasnjenje, hvala |
Da, ali rekao sam (nekoliko postova višlje) da nadopunite palindrom s onakvim slovima kakvi su na drugoj strani, dakle tu bi trebala mala, pa bi druga opcija bila cbabc, a taj je veći od onog prvog.
Ispričavam se što sam kasno uvidio propust. Nadam se da neće stvoriti zbrku. Bude li ju stvorilo, prilagodit ću program za testiranje da prihvaća i jednu i drugu opciju.
|
|
[Vrh] |
|
Vila Zvončica Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Novi Forumaš(ica)
Spol:
|