Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Help!
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 13:11 pet, 30. 1. 2004    Naslov: Help! Citirajte i odgovorite

Imam jedan mali problemčić...zanima me da li bi mi tko mogao reci kako mogu naučiti pisati algoritme...naime ja se s tim susrećem prvi put u životu...i sve ono što smo radili na vježbama(redovito idem) za mene je samo hrpa brojki i slova...nešto i prokužim,al to očito nije dovoljno...Hvala!
Imam jedan mali problemčić...zanima me da li bi mi tko mogao reci kako mogu naučiti pisati algoritme...naime ja se s tim susrećem prvi put u životu...i sve ono što smo radili na vježbama(redovito idem) za mene je samo hrpa brojki i slova...nešto i prokužim,al to očito nije dovoljno...Hvala!

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 15:16 pet, 30. 1. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sjedni za kompjuter i pocni pisati programe. Ne mislim na neka cuda, za pocetak hello world, ispis prvih 100 kvadrata prir. br. i slicno. Kasnije mozes probat kodirati primjere koji se rade na vjezbama.

Mnogi studenti kojima se UUR cinio nemogucim polozili su ga s lakocom nakon drugog semestra, tj. kad su odslusali Programiranje (C|Pascal). To su oni koji nisu odustali od dolazenja na vjezbe iz Programiranja i trudili se da i sami napisu poneki programcic.
Sjedni za kompjuter i pocni pisati programe. Ne mislim na neka cuda, za pocetak hello world, ispis prvih 100 kvadrata prir. br. i slicno. Kasnije mozes probat kodirati primjere koji se rade na vjezbama.

Mnogi studenti kojima se UUR cinio nemogucim polozili su ga s lakocom nakon drugog semestra, tj. kad su odslusali Programiranje (C|Pascal). To su oni koji nisu odustali od dolazenja na vjezbe iz Programiranja i trudili se da i sami napisu poneki programcic.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 29 - 5

PostPostano: 16:45 pet, 30. 1. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja, kad je poceo ovaj semestar nisam imao pojma o programiranju, imao sam jednu godinu informatike u srednjoj skoli i to je to! Kad su pocele vjezbe pomno sam ih pratio i jos sam naknadno doma proucio sto smo na njima radili i skuzio sam osnove, ono sto ti zelim reci je da uzmes biljeske sa vjezba i pronadi gdje se po prvi put pise neki program i prouci ga u detalje i tako polagano idi dalje i budes sve prije ili kasnije skuzio!
:multi:
Ja, kad je poceo ovaj semestar nisam imao pojma o programiranju, imao sam jednu godinu informatike u srednjoj skoli i to je to! Kad su pocele vjezbe pomno sam ih pratio i jos sam naknadno doma proucio sto smo na njima radili i skuzio sam osnove, ono sto ti zelim reci je da uzmes biljeske sa vjezba i pronadi gdje se po prvi put pise neki program i prouci ga u detalje i tako polagano idi dalje i budes sve prije ili kasnije skuzio!
#Milti

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 19:13 pet, 30. 1. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

i pitaj demose!
pobogu, pa zato su tu :g:

ono, ne se ustrucavati copiti demosa i pitati ga ono sto ti nije jasno

netrebate se bojati niti asistenata, ali znam da je to 'malo' teze ljudima objasniti :g:

sluzbeno nece biti prilike nakon zimskog ispitnog roka (naime, demosi iz UURa su demosi samo prvi-zimski semestar)
i pitaj demose!
pobogu, pa zato su tu Mr. Green

ono, ne se ustrucavati copiti demosa i pitati ga ono sto ti nije jasno

netrebate se bojati niti asistenata, ali znam da je to 'malo' teze ljudima objasniti Mr. Green

sluzbeno nece biti prilike nakon zimskog ispitnog roka (naime, demosi iz UURa su demosi samo prvi-zimski semestar)

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 0:20 sub, 31. 1. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="filipnet"]ono sto ti zelim reci je da uzmes biljeske sa vjezba i pronadi gdje se po prvi put pise neki program i prouci ga u detalje i tako polagano idi dalje i budes sve prije ili kasnije skuzio!
:multi:[/quote]

Moze i to pomoci, al ja bih ipak preporucio programiranje na kompjuteru (umjesto na papiru). Ako nije bilo jasno dok je asistent(ica) tumacila, tesko da ce postati citanjem biljeski.

Usporedimo programiranje s kopanjem. UUR bi tada imao naslov 'srednje napredne tehnike lopatanja'. Naravno da moze zbuniti nekog tko ne zna s koje strane se lopata drzi. Takvom je najbolje [b]uzeti lopatu[/b] i probati kopati. Puno bolje nego citati upute u stilu 'desnom rukom uhvatite drsku, lijevom namjestite vrh lopate na zeljeno mjesto i nogom upiknite u zemlju...'
filipnet (napisa):
ono sto ti zelim reci je da uzmes biljeske sa vjezba i pronadi gdje se po prvi put pise neki program i prouci ga u detalje i tako polagano idi dalje i budes sve prije ili kasnije skuzio!
#Milti

Moze i to pomoci, al ja bih ipak preporucio programiranje na kompjuteru (umjesto na papiru). Ako nije bilo jasno dok je asistent(ica) tumacila, tesko da ce postati citanjem biljeski.

Usporedimo programiranje s kopanjem. UUR bi tada imao naslov 'srednje napredne tehnike lopatanja'. Naravno da moze zbuniti nekog tko ne zna s koje strane se lopata drzi. Takvom je najbolje uzeti lopatu i probati kopati. Puno bolje nego citati upute u stilu 'desnom rukom uhvatite drsku, lijevom namjestite vrh lopate na zeljeno mjesto i nogom upiknite u zemlju...'

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:58 sub, 31. 1. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]'desnom rukom uhvatite drsku, lijevom namjestite vrh lopate na zeljeno mjesto i nogom upiknite u zemlju...'[/quote]

To bi bila štihača... :PP ;)
krcko (napisa):
'desnom rukom uhvatite drsku, lijevom namjestite vrh lopate na zeljeno mjesto i nogom upiknite u zemlju...'

To bi bila štihača... Weeee-heeee!!! Wink

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:23 sub, 31. 1. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]To bi bila štihača... :PP ;)[/quote]

Kae to :?: Objektno orijentirana lopata? :-k
vsego (napisa):

Kae to Question Objektno orijentirana lopata? Think

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:21 ned, 1. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="vsego"]To bi bila štihača... :PP ;)[/quote]
Kae to :?: Objektno orijentirana lopata? :-k[/quote]

:biglol:

Ne, to je najobicnija zashiljena lopata:

[img]http://www.famok.com/Images/FK-53.jpg[/img]

[b]Kucni uradak:[/b] Kako je vsego nasao gornju sliku (hint: upisao je nesto pametno u [url=http://www.google.com/]Google[/url], piknuo na "[i]Images[/i]" i dobio samo dva rezultata; ovo je bio prvi ;))?
krcko (napisa):
vsego (napisa):

Kae to Question Objektno orijentirana lopata? Think

Uber-zabavno!

Ne, to je najobicnija zashiljena lopata:

Kucni uradak: Kako je vsego nasao gornju sliku (hint: upisao je nesto pametno u Google, piknuo na "Images" i dobio samo dva rezultata; ovo je bio prvi Wink)?

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum