[quote="M.M."]Ja sam pokusala s tim da izvlacimo
4 od 8 plavih kuglica, pa izvlacimo jos 2 od preostalih 14.
Dobijem pogresno rjesenje.
U cemu grijesim?[/quote]
fora ti je u tome da na taj način neke slučajeve brojiš više puta. recimo slučaj kad je izvučeno 6 plavih kuglica: ako si zamisliš da su označene (naravno, nama na kraju nije bitno koje plave mi imamo, ali one se ipak razlikuju međusobno), onda je tebi svejedno hoćeš li prvo izvući kuglice A, B, C, D, pa onda još E i F, ili recimo u prvom izvlačenju A, B, E i F, a onda C i G recimo. tu si brojala više kombinacija, ali i u još nekim slučajevima.
[size=7]kad kažem 'prvo izvlačenje' ne mislim da imamo više izvlačenja, nego u smislu prebrojavanja koje si radila. dakle, prvo 4 plave, a onda ostale.[/size]
M.M. (napisa): | Ja sam pokusala s tim da izvlacimo
4 od 8 plavih kuglica, pa izvlacimo jos 2 od preostalih 14.
Dobijem pogresno rjesenje.
U cemu grijesim? |
fora ti je u tome da na taj način neke slučajeve brojiš više puta. recimo slučaj kad je izvučeno 6 plavih kuglica: ako si zamisliš da su označene (naravno, nama na kraju nije bitno koje plave mi imamo, ali one se ipak razlikuju međusobno), onda je tebi svejedno hoćeš li prvo izvući kuglice A, B, C, D, pa onda još E i F, ili recimo u prvom izvlačenju A, B, E i F, a onda C i G recimo. tu si brojala više kombinacija, ali i u još nekim slučajevima.
kad kažem 'prvo izvlačenje' ne mislim da imamo više izvlačenja, nego u smislu prebrojavanja koje si radila. dakle, prvo 4 plave, a onda ostale.
_________________ ima let u finish
|