| 
                                         Evo nakon kopanja po netu, skripti i predavanjima iz Programiranja nisam dosao do odgovora pa da ovdje pitam:

kako najlakse u neki string (npr. na mjestu k) ubaciti double, tako da taj double postane dio stringa? spominjali smo na predavanjima funkciju [tt]itoa[/tt], no ona sljaka samo za integere a ne i za doubleove, a negdje na netu sam vidio da ne postoji analogna funkcija  [tt]ftoa[/tt].

Evo na primjeru sto bih htio:

definiram neki string
 [code:1]char string[60]="blablablablabla";[/code:1]

imam neki double
 [code:1]double x=12.7900789;[/code:1]

i sad zelim npr. iza elementa [tt]string[3][/tt] ubaciti double tako da dobijem novi string (uz pretpostavku da je string dovoljno dugacak):
 [code:1]"blab12.7900789lablablabla"[/code:1]

Hvala! :D 

[size=9][color=#999999]Added after 1 hours 34 minutes:[/color][/size]

EDIT  Jao! Sad sam otkrio [tt]sprintf()[/tt] !

:sreca: :sreca: :sreca:

Ako netko ima jos neki nacin rjesenja, super, iako je ovo bas ono kaj sam trazio. :D 

Evo nakon kopanja po netu, skripti i predavanjima iz Programiranja nisam dosao do odgovora pa da ovdje pitam:

kako najlakse u neki string (npr. na mjestu k) ubaciti double, tako da taj double postane dio stringa? spominjali smo na predavanjima funkciju itoa, no ona sljaka samo za integere a ne i za doubleove, a negdje na netu sam vidio da ne postoji analogna funkcija  ftoa.

Evo na primjeru sto bih htio:

definiram neki string

| Kod: | 	 		  | char string[60]="blablablablabla"; | 	  

imam neki double

| Kod: | 	 		  | double x=12.7900789; | 	  

i sad zelim npr. iza elementa string[3] ubaciti double tako da dobijem novi string (uz pretpostavku da je string dovoljno dugacak):

| Kod: | 	 		  | "blab12.7900789lablablabla" | 	  

Hvala!   

Added after 1 hours 34 minutes:

EDIT  Jao! Sad sam otkrio sprintf() !

Ako netko ima jos neki nacin rjesenja, super, iako je ovo bas ono kaj sam trazio.  

|