Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

nemogućnost upisa na dpl. studij za one koji su pali godinu

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Debla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
13 = 20 - 7

PostPostano: 13:48 uto, 12. 5. 2009    Naslov: nemogućnost upisa na dpl. studij za one koji su pali godinu Citirajte i odgovorite

ne želim širit laži ali sam nešto načula pa da prvo pitam o ćem se točno radi.
-Ovako priča se da će nastava možda počet u 9. mjesecu, što ne zvući strašno, no da će upisi na diplomski studij bit u 7. mjesecu, a oni koji idu na popravni su lijepo rečeno nagrabusili, jer neće bit drugog upisnog roka.
-Nadalje, upisne kvote se neće mijenjat makar nas ove godine za upis na diplomski studij ima puuuno više neg prošla, ima onih redovitih koji nikad nisu pali, pa oni redoviti koji su jednom pali, pa oni koji su "upisali" kvazi parcijalu, tj. slušaju kolegije sa diplomskog ali nisu još to upisali a trebali bi ove godine upisat.
-Te da će se broj bodova za upis množit sa 3/(broj godina koji studiramo prediplomski),što bi zbog istih upisnih kvota značilo da masa ljudi ne bi moglo upisat ,što je najgore za one koji su pali jednom ili slušaju kvaziparcijalu,jer bi redovni imali više bodova i popunili sva mjesta,a za ostale ne bi bilo mjesta.

Pa sad nekog molim lijepo da nam napiše o ćem je uopće riječ i dal se još o nećem drugom priča , jer ako bi se stvarno tako bilo ne da bi studirali uz plačanje neg uopće ne bi studirali.
ne želim širit laži ali sam nešto načula pa da prvo pitam o ćem se točno radi.
-Ovako priča se da će nastava možda počet u 9. mjesecu, što ne zvući strašno, no da će upisi na diplomski studij bit u 7. mjesecu, a oni koji idu na popravni su lijepo rečeno nagrabusili, jer neće bit drugog upisnog roka.
-Nadalje, upisne kvote se neće mijenjat makar nas ove godine za upis na diplomski studij ima puuuno više neg prošla, ima onih redovitih koji nikad nisu pali, pa oni redoviti koji su jednom pali, pa oni koji su "upisali" kvazi parcijalu, tj. slušaju kolegije sa diplomskog ali nisu još to upisali a trebali bi ove godine upisat.
-Te da će se broj bodova za upis množit sa 3/(broj godina koji studiramo prediplomski),što bi zbog istih upisnih kvota značilo da masa ljudi ne bi moglo upisat ,što je najgore za one koji su pali jednom ili slušaju kvaziparcijalu,jer bi redovni imali više bodova i popunili sva mjesta,a za ostale ne bi bilo mjesta.

Pa sad nekog molim lijepo da nam napiše o ćem je uopće riječ i dal se još o nećem drugom priča , jer ako bi se stvarno tako bilo ne da bi studirali uz plačanje neg uopće ne bi studirali.

Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
99 = 112 - 13

PostPostano: 16:31 uto, 12. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Debla"]-Ovako priča se da će nastava možda počet u 9. mjesecu, što ne zvući strašno, no da će upisi na diplomski studij bit u 7. mjesecu, a oni koji idu na popravni su lijepo rečeno nagrabusili, jer neće bit drugog upisnog roka. [/quote]
Nastava će vrlo vjerojatno početi ranije nego što je počela ove akademske godine, točan datum se još nezna tj. ja ga neznam... reći će se na prvoj sljedećoj sjednici Vijeća Voditelja Studija koju saziva prodekan za nastavu... [u]Rokovi[/u] (vrlo vjerojatno će biti više od jedan) upisa se još neznaju ali će sasvim sigurno svima biti omogućeno upisati se na vrijeme (čitaj vodit će se računa o onima koji idu na "popravne") :wink:...

[quote="Debla"]-Nadalje, upisne kvote se neće mijenjat makar nas ove godine za upis na diplomski studij ima puuuno više neg prošla, ima onih redovitih koji nikad nisu pali, pa oni redoviti koji su jednom pali, pa oni koji su "upisali" kvazi parcijalu, tj. slušaju kolegije sa diplomskog ali nisu još to upisali a trebali bi ove godine upisat. [/quote]
Upisne kvote su se uvijek, barem koliko ja znam, mijenjale u skladu sa zainteresiranošću studenata i studentica, ona anketa koju smo popunjavali prilikom upisa semestra je služila upravo tome da se vidi koliko ljudi želi upisati koji diplomski studij... to će biti nit vodilja prilikom utvrđivanja kvota...

Istina jest da su neki diplomski studiji izuzetno popularni pa je u skladu s time realno za očekivati da će "konkurencija" na istim biti veća tj. da možda neće svi upisati "bez plaćanja"...

[quote="Debla"]-Te da će se broj bodova za upis množit sa 3/(broj godina koji studiramo prediplomski),što bi zbog istih upisnih kvota značilo da masa ljudi ne bi moglo upisat ,što je najgore za one koji su pali jednom ili slušaju kvaziparcijalu,jer bi redovni imali više bodova i popunili sva mjesta,a za ostale ne bi bilo mjesta.[/quote]
Prvi put čujem za ovo sa množenjem i za ovo općenito... neznam ništa o tome ako je uopće istina... Za očekivati je da oni koji nisu ništa pali, niti jednom, i sve upisuju "redovno" imaju prednost pred onima koji jesu, zar ne? :roll:...
Debla (napisa):

Nastava će vrlo vjerojatno početi ranije nego što je počela ove akademske godine, točan datum se još nezna tj. ja ga neznam... reći će se na prvoj sljedećoj sjednici Vijeća Voditelja Studija koju saziva prodekan za nastavu... Rokovi (vrlo vjerojatno će biti više od jedan) upisa se još neznaju ali će sasvim sigurno svima biti omogućeno upisati se na vrijeme (čitaj vodit će se računa o onima koji idu na "popravne") Wink...

Debla (napisa):

Upisne kvote su se uvijek, barem koliko ja znam, mijenjale u skladu sa zainteresiranošću studenata i studentica, ona anketa koju smo popunjavali prilikom upisa semestra je služila upravo tome da se vidi koliko ljudi želi upisati koji diplomski studij... to će biti nit vodilja prilikom utvrđivanja kvota...

Istina jest da su neki diplomski studiji izuzetno popularni pa je u skladu s time realno za očekivati da će "konkurencija" na istim biti veća tj. da možda neće svi upisati "bez plaćanja"...

Debla (napisa):

Prvi put čujem za ovo sa množenjem i za ovo općenito... neznam ništa o tome ako je uopće istina... Za očekivati je da oni koji nisu ništa pali, niti jednom, i sve upisuju "redovno" imaju prednost pred onima koji jesu, zar ne? Rolling Eyes...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Pearl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 16:49 uto, 12. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa lani očito nije bilo za očekivati - bilo je ljudi koji su pali na bolonju ( i prije toga su možda već padali) i njima se to nije gledalo. A i ja sam mislila da prema bolonji nema padanja godine pa zašto bi se to kaznjavalo (kao da pad nije dovoljna kazna sama za sebe).

Zna li se kada bi mogli ocekivati nekakve podatke o upisu(hoće li bodovanje ići kao i lani, kvote i sl.), ipak se upisi već opasno približavaju i bilo bi krajnje vrijeme da nesto konkretno saznamo? Ovako se ostavlja puno prostora nagadanjima, pa i neutemeljenim (nadam se neutemeljenim). ?
Pa lani očito nije bilo za očekivati - bilo je ljudi koji su pali na bolonju ( i prije toga su možda već padali) i njima se to nije gledalo. A i ja sam mislila da prema bolonji nema padanja godine pa zašto bi se to kaznjavalo (kao da pad nije dovoljna kazna sama za sebe).

Zna li se kada bi mogli ocekivati nekakve podatke o upisu(hoće li bodovanje ići kao i lani, kvote i sl.), ipak se upisi već opasno približavaju i bilo bi krajnje vrijeme da nesto konkretno saznamo? Ovako se ostavlja puno prostora nagadanjima, pa i neutemeljenim (nadam se neutemeljenim). Confused

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 16:57 uto, 12. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Pearl"]Zna li se kada bi mogli ocekivati nekakve podatke o upisu(hoće li bodovanje ići kao i lani, kvote i sl.), ipak se upisi već opasno približavaju i bilo bi krajnje vrijeme da nesto konkretno saznamo? Ovako se ostavlja puno prostora nagadanjima, pa i neutemeljenim (nadam se neutemeljenim). :?[/quote]

kvote su bile u novinama prije nekih mjesec dana, možda još i više
ne sjećam se točno, sorry :(
Pearl (napisa):
Zna li se kada bi mogli ocekivati nekakve podatke o upisu(hoće li bodovanje ići kao i lani, kvote i sl.), ipak se upisi već opasno približavaju i bilo bi krajnje vrijeme da nesto konkretno saznamo? Ovako se ostavlja puno prostora nagadanjima, pa i neutemeljenim (nadam se neutemeljenim). Confused

ne sjećam se točno, sorry Sad

Pearl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 17:52 uto, 12. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kvote za smjerove na diplomskom su bile u novinama?! :? :?:
Kvote za smjerove na diplomskom su bile u novinama?! Confused Question

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 8:45 sri, 13. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Pearl"]Kvote za smjerove na diplomskom su bile u novinama?! :? :?:[/quote]

da, za preddiplomski, diplomski, za sve fakultete

kao i za srednjhu školu, možda čak u istom prilogu istog dana
Pearl (napisa):
Kvote za smjerove na diplomskom su bile u novinama?! Confused Question

da, za preddiplomski, diplomski, za sve fakultete

kao i za srednjhu školu, možda čak u istom prilogu istog dana

Debla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 20 - 7

PostPostano: 9:21 sri, 13. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tihana"]
ne sjećam se točno, sorry [/quote]

a kako bi studenti to trebali znati? Nije rješenje da to znaju dvije.tri il pet osoba, zašto onda jednostavno nema službene obavijesti na službenoj stranici ?

[quote="Blizzard"]
[quote="Debla"]-Nadalje, upisne kvote se neće mijenjat makar nas ove godine za upis na diplomski studij ima puuuno više neg prošla, ima onih redovitih koji nikad nisu pali, pa oni redoviti koji su jednom pali, pa oni koji su "upisali" kvazi parcijalu, tj. slušaju kolegije sa diplomskog ali nisu još to upisali a trebali bi ove godine upisat. [/quote]
Upisne kvote su se uvijek, barem koliko ja znam, mijenjale u skladu sa zainteresiranošću studenata i studentica, ona anketa koju smo popunjavali prilikom upisa semestra je služila upravo tome da se vidi koliko ljudi želi upisati koji diplomski studij... to će biti nit vodilja prilikom utvrđivanja kvota... [/quote]

Kolko ja znam službenih kvota nije bilo prije prošle godine, prije su se mogli upisat na smjer koji su htijeli, pa su se na upisu radili "kvote", a naša anketa služi da bi oni napravili otprilike neke kvote al neznam dal se oni služe tim podacima,ne vjerujem baš u ankete.
tihana (napisa):

ne sjećam se točno, sorry

a kako bi studenti to trebali znati? Nije rješenje da to znaju dvije.tri il pet osoba, zašto onda jednostavno nema službene obavijesti na službenoj stranici ?

Blizzard (napisa):

Debla (napisa):

Kolko ja znam službenih kvota nije bilo prije prošle godine, prije su se mogli upisat na smjer koji su htijeli, pa su se na upisu radili "kvote", a naša anketa služi da bi oni napravili otprilike neke kvote al neznam dal se oni služe tim podacima,ne vjerujem baš u ankete.

marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 9:47 sri, 13. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Što se prve generacije tiče, mislim da su se itekako služili anketom i da su čak ljudi upisali otprilike kako su se i izjasnili na anketama.

Kad je bila tribina o diplomskom studiju, prof.Tambača je prezentirao rezultate te prve ankete, a meni je sad u sjećanju da nas je taman toliko sad i upisano po smjerovima.

D-FPM možda 2-3 ljudi isprve nije moglo na 2.roku upisati, a čak nas sad nema 50 (kolika je bila kvota) nego 47 ako se ne varam... (to ne znam zašto je tako, možda su ljudi upisali pa otišli na cijelu godinu u inozemstvo u jesen ili u zadnji tren drugi smjer upisali)
Što se prve generacije tiče, mislim da su se itekako služili anketom i da su čak ljudi upisali otprilike kako su se i izjasnili na anketama.

Kad je bila tribina o diplomskom studiju, prof.Tambača je prezentirao rezultate te prve ankete, a meni je sad u sjećanju da nas je taman toliko sad i upisano po smjerovima.

D-FPM možda 2-3 ljudi isprve nije moglo na 2.roku upisati, a čak nas sad nema 50 (kolika je bila kvota) nego 47 ako se ne varam... (to ne znam zašto je tako, možda su ljudi upisali pa otišli na cijelu godinu u inozemstvo u jesen ili u zadnji tren drugi smjer upisali)

[Vrh]
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 20:18 pet, 15. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, ali jedino na D-FPM nije omoguceno studentima da u 1.semestru upisu sve predmete (standardno do 35ECTS). Jedino su mogli upisat izborne (2) predmete i Markovljeve lance (kao nadopunu znanja).

Na ostalim smjerovima je bilo bitno 35ects i kolegiji prethodnik-sljedbenik
Da, ali jedino na D-FPM nije omoguceno studentima da u 1.semestru upisu sve predmete (standardno do 35ECTS). Jedino su mogli upisat izborne (2) predmete i Markovljeve lance (kao nadopunu znanja).

Na ostalim smjerovima je bilo bitno 35ects i kolegiji prethodnik-sljedbenik

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum