|
Evo nakon kopanja po netu, skripti i predavanjima iz Programiranja nisam dosao do odgovora pa da ovdje pitam:
kako najlakse u neki string (npr. na mjestu k) ubaciti double, tako da taj double postane dio stringa? spominjali smo na predavanjima funkciju [tt]itoa[/tt], no ona sljaka samo za integere a ne i za doubleove, a negdje na netu sam vidio da ne postoji analogna funkcija [tt]ftoa[/tt].
Evo na primjeru sto bih htio:
definiram neki string
[code:1]char string[60]="blablablablabla";[/code:1]
imam neki double
[code:1]double x=12.7900789;[/code:1]
i sad zelim npr. iza elementa [tt]string[3][/tt] ubaciti double tako da dobijem novi string (uz pretpostavku da je string dovoljno dugacak):
[code:1]"blab12.7900789lablablabla"[/code:1]
Hvala! :D
[size=9][color=#999999]Added after 1 hours 34 minutes:[/color][/size]
EDIT Jao! Sad sam otkrio [tt]sprintf()[/tt] !
:sreca: :sreca: :sreca:
Ako netko ima jos neki nacin rjesenja, super, iako je ovo bas ono kaj sam trazio. :D
Evo nakon kopanja po netu, skripti i predavanjima iz Programiranja nisam dosao do odgovora pa da ovdje pitam:
kako najlakse u neki string (npr. na mjestu k) ubaciti double, tako da taj double postane dio stringa? spominjali smo na predavanjima funkciju itoa, no ona sljaka samo za integere a ne i za doubleove, a negdje na netu sam vidio da ne postoji analogna funkcija ftoa.
Evo na primjeru sto bih htio:
definiram neki string
| Kod: | | char string[60]="blablablablabla"; |
imam neki double
| Kod: | | double x=12.7900789; |
i sad zelim npr. iza elementa string[3] ubaciti double tako da dobijem novi string (uz pretpostavku da je string dovoljno dugacak):
| Kod: | | "blab12.7900789lablablabla" |
Hvala!
Added after 1 hours 34 minutes:
EDIT Jao! Sad sam otkrio sprintf() !
Ako netko ima jos neki nacin rjesenja, super, iako je ovo bas ono kaj sam trazio.
|