Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

2. kolokvij
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji diplomskih i starih studija -> Baze podataka
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Cobs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
26 = 40 - 14

PostPostano: 11:08 uto, 23. 6. 2009    Naslov: 2. kolokvij Citirajte i odgovorite

jel ima netko nekakav primjer 2. kolokvija da tek tolko znam o cem ce se radit ( mislim da ce bit samo upiti, a zanima me kolko je to tesko otprilike, ako nece bit samo upiti daj nek neko javi... ) i jel smijemo na internet za vrijeme kolokvija... ( strane faxa i sluzbene str. za mysql ??? )
jel ima netko nekakav primjer 2. kolokvija da tek tolko znam o cem ce se radit ( mislim da ce bit samo upiti, a zanima me kolko je to tesko otprilike, ako nece bit samo upiti daj nek neko javi... ) i jel smijemo na internet za vrijeme kolokvija... ( strane faxa i sluzbene str. za mysql ??? )

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Floki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 2

PostPostano: 13:15 uto, 23. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Za vrijeme kolokvija se ne može na internet, iskreno nemaš ni vremena.
Kolokvij se sastoji od par zadataka koje trebaš riješiti na način da na računalu pišeš sql upite i nakon toga ti dođe asistent provjeri da li si dobio na ekranu kak je njemu na papiru i to ti je to ( ne sjećam se da li je podjela ocjena bila binarna ili ne). :)
Za vrijeme kolokvija se ne može na internet, iskreno nemaš ni vremena.
Kolokvij se sastoji od par zadataka koje trebaš riješiti na način da na računalu pišeš sql upite i nakon toga ti dođe asistent provjeri da li si dobio na ekranu kak je njemu na papiru i to ti je to ( ne sjećam se da li je podjela ocjena bila binarna ili ne). Smile

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
nameless
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 6 - 0

PostPostano: 13:43 uto, 23. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel može netko napisat kako bi trebao glasit upit za
Zad 5 Ispisati listu imena studenata zajedno s naslovima kolegija koje ti studenti nisu upisali.

jel ima bolji način od ovog :
select distinct student.sname, course.cno from student, course, report where student.sno=report.sno and course.cno not in(select cno from report where student.sno=sno);
Zad 5 Ispisati listu imena studenata zajedno s naslovima kolegija koje ti studenti nisu upisali.

select distinct student.sname, course.cno from student, course, report where student.sno=report.sno and course.cno not in(select cno from report where student.sno=sno);

Taurus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 13 - 7

PostPostano: 15:04 uto, 23. 6. 2009    Naslov: Re: 2. kolokvij Citirajte i odgovorite

[quote="Cobs"]jel ima netko nekakav primjer 2. kolokvija da tek tolko znam o cem ce se radit ( mislim da ce bit samo upiti, a zanima me kolko je to tesko otprilike, ako nece bit samo upiti daj nek neko javi... ) i jel smijemo na internet za vrijeme kolokvija... ( strane faxa i sluzbene str. za mysql ??? )[/quote]

Kolkovij se sastoji od toga da se spojiš na bazu, dobiješ 9 upita (od kojih valjda samo 2 "teža") i imaš 50 minuta za to riješit. Svaki upit će nosit 3-4 boda i nema polovičnih bodova (ili sve ili ništa). Bit će samo upiti i svi će bit iz onog šta smo prošli na vježbama. Ne smiješ se koristit nikakvom literaturom ni internetom za vrijeme kolokvija (a trebao bi bit dovoljno lagan da nemaš ni potrebe za tim). :wink:
Cobs (napisa):

Kolkovij se sastoji od toga da se spojiš na bazu, dobiješ 9 upita (od kojih valjda samo 2 "teža") i imaš 50 minuta za to riješit. Svaki upit će nosit 3-4 boda i nema polovičnih bodova (ili sve ili ništa). Bit će samo upiti i svi će bit iz onog šta smo prošli na vježbama. Ne smiješ se koristit nikakvom literaturom ni internetom za vrijeme kolokvija (a trebao bi bit dovoljno lagan da nemaš ni potrebe za tim). Wink

Cobs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 40 - 14

PostPostano: 16:28 uto, 23. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nameless"]jel može netko napisat kako bi trebao glasit upit za

select distinct student.sname, course.cno from student, course, report where student.sno=report.sno and course.cno not in(select cno from report where student.sno=sno);[/quote]

SELECT SNAME, TITLE FROM STUDENT, COURSE WHERE CNO NOT IN ( SELECT CNO FROM REPORT WHERE REPORT.SNO = STUDENT.SNO );

---> s obzirom da se doma nemrem spojit na studenta... provjeri sama
nameless (napisa):

SELECT SNAME, TITLE FROM STUDENT, COURSE WHERE CNO NOT IN ( SELECT CNO FROM REPORT WHERE REPORT.SNO = STUDENT.SNO );

→ s obzirom da se doma nemrem spojit na studenta... provjeri sama

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
nameless
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 6 - 0

PostPostano: 16:50 uto, 23. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

odlično, hvala
odlično, hvala

Spectre
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 12:34 sri, 24. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Eto, kolokvij je bio fakat lagan, nadam se da ste svi dobro napisali i da vas nisu iznervirali tehnički problemi (ukoliko ste ih imali).

Ako nekoga zanimaju točna rješenja:
[code:1]SELECT * FROM STUDENT;
SELECT TITLE, LNAME FROM COURSE;
SELECT LNAME, ROOMNO FROM LECTURER WHERE SALARY BETWEEN 34000 AND 42000;
SELECT SNAME FROM STUDENT WHERE SNAME LIKE '%es%' ORDER BY SNAME;
SELECT STUDENT.SNAME FROM STUDENT, REPORT WHERE STUDENT.SNO=REPORT.SNO AND REPORT.CNO=251;
SELECT S1.SNAME, S2.SNAME FROM STUDENT S1, STUDENT S2 WHERE S1.SNO<S2.SNO AND LENGTH(S1.SNAME)=LENGTH(S2.SNAME);
SELECT CNO, MIN(MARK) FROM REPORT GROUP BY CNO;
SELECT LEVEL, COUNT(DISTINCT CNO) FROM STUDENT, REPORT WHERE STUDENT.SNO=REPORT.SNO GROUP BY LEVEL;[/code:1]
Eto, kolokvij je bio fakat lagan, nadam se da ste svi dobro napisali i da vas nisu iznervirali tehnički problemi (ukoliko ste ih imali).

Ako nekoga zanimaju točna rješenja:
Kod:
SELECT * FROM STUDENT;
SELECT TITLE, LNAME FROM COURSE;
SELECT LNAME, ROOMNO FROM LECTURER WHERE SALARY BETWEEN 34000 AND 42000;
SELECT SNAME FROM STUDENT WHERE SNAME LIKE '%es%' ORDER BY SNAME;
SELECT STUDENT.SNAME FROM STUDENT, REPORT WHERE STUDENT.SNO=REPORT.SNO AND REPORT.CNO=251;
SELECT S1.SNAME, S2.SNAME FROM STUDENT S1, STUDENT S2 WHERE S1.SNO<S2.SNO AND LENGTH(S1.SNAME)=LENGTH(S2.SNAME);
SELECT CNO, MIN(MARK) FROM REPORT GROUP BY CNO;
SELECT LEVEL, COUNT(DISTINCT CNO) FROM STUDENT, REPORT WHERE STUDENT.SNO=REPORT.SNO GROUP BY LEVEL;

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji diplomskih i starih studija -> Baze podataka Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum